U proizvodnji kulina velika pozornost posvećuje se svakom detalju, od uzgoja svinja, preko svinjokolje, do nadijevanja, sušenja, pa čak i rezanja
- Ova je nagrada kruna, vrhunac truda i zalaganja, jer uvijek želimo da taj kulin bude što bolji, a kad kvalitetu ocijene vrhunski stručnjaci, moram biti sretan i ponosan - govori mi Dražen Funarić iz Vrpolja, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva čiji je kulin dobio šampionski pehar na nedavno održanoj 34. Kulinijadi u Đakovu, tradicionalnom ocjenjivanju tog suhomesnatog specijaliteta. I ove godine svoje kulinove na ocjenjivanje poslali su priznati proizvođači iz cijele Slavonije i Baranje, a tko je najbolji u toj konkurenciji, onda je najbolji u svijetu! Funarić je do sada sudjelovao na puno ocjenjivanja, a o tome kakvi kulinovi (pa i kulinove seke i kobasice) izlaze iz njegove pušnice najbolje govori prava hrpa medalja i priznanja s natjecanja. Šampionska titula ipak je nešto posebno, jer znači da je taj kulin najbolji od najboljih. Ipak, ovo nije prvi šampinski kulin iz OPG-a Funarić. Naime, 2018. godine na ocjenjivanju u Babinoj Gredi njihov kulin u kategoriji crne slavonske svinje također se okitio tom laskavom nagradom.
(više u tiskanom izdanju "Posavske Hrvatske")