- Ova je godina odlično počela, u siječnju i veljači stvarno smo dobro radili, što je bio rezultat pozitivnih kretanja u gospodarstvu. Situacija u cijeloj Hrvatskoj u posljednje se vrijeme bila stabilizirala, pokrenuti su poslovi, pregovori, a to se odmah osjetilo i u prometu u ugostiteljstvu. I onda odjednom... pad "sa stijene"! - riječi su legendarnog slavonskobrodskog ugostitelja Ante Jukića, koji je, kao i svi u njegovoj branši, željno iščekivao trenutak ponovnog otvaranja barova i restorana. Tvrtka Grozd Trade, kojoj je Jukić vlasnik, u dva restorana (Grozd i Brod) zapošljava 20 osoba, i mjere potpore koje je država donijela pomogle su, kaže taj ugostitelj, da se bar malo lakše prebrode protekla dva mjeseca. Čim je najavljeno popuštanje restrikcija, i u toj su ugostiteljskoj tvrtki prionuli poslu, kako bi potpuno sporemni dočekali goste. - Uveli smo sve što je propisano, već na samom ulazu goste dočekuje dezinfekcijski otirač za obuću, pa nakon toga dezinfekcija ruku, unutar objekta i na terasi raspored stolova i stolica je u skladu s propisima, a svi zaposlenici strogo se pridržavaju svih mjera zaštite. Našim gostima moramo omogućiti boravak u restoranima s najvišim stupnjem sigurnosti, gotovo da mogu reći kako su ovdje zaštićeniji nego u svom obiteljskom domu. Koronavirus nije bezazlen, cijelu situaciju shvatili smo maksimalno ozbiljno, a u stalnim sam kontaktima s kolegama ugostiteljima te sam doznao da i oni isto tako razmišljaju - kaže Jukić.
(Više u tiskanom izdanju Posavske Hrvatske!)