Županija

27.3.2020.
Posavska Hrvatska

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravka

Tko kome, i za što, izdaje propusnicu

Županija :  Tko kome, i za što, izdaje propusnicu

Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravka, donesenoj u utorak, propusnice za međugradsko prometovanje izdaju:

Poslodavci (odgovorne osobe u pravnim osobama): djelatnicima žurnih i operativnih službi koje sudjeluju u sprječavanju koronavirusa; zaposlenicima zdravstvenih službi, zaposlenicima veterinarskih službi; dostavljačima lijekova i sanitarnih potrepština; dostavljačima osnovnih namirnica i potrepština; zaposlenicima u komunalnim poduzećima vodoopskrbe, odvodnje, opskrbe plinom i strujom; zaštitarskim službama; novinarima; zaposlenim osobama koje rad ne mogu obavljati od kuće.

Liječnici obiteljske medicine: građanima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb.

Mjerodavni stožeri civilne zaštite: građanima koji moraju kupiti osnovne potrepštine izvan mjesta prebivališta ili boravka; građanima koji moraju pružiti skrb djeci ili starijima izvan mjesta prebivališta ili boravka.

Zahtjev za propusnicu potrebno je dostaviti s osobnim podacima, OIB-om, adresom stanovanja i navedenim razlogom zahtjeva te mjestom i vremenom kretanja. Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem mogu ih koristiti u pisanom obliku (isprintane) ili u elektroničkom obliku (npr. na mobilnom aparatu). Izdavanje propusnica treba organizirati elektronskim putem ili drugim primjernim putem bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

Iz županijskog Stožera Civilne zaštite apeliraju na građane da propusnice traže u zaista prijeko nužnim situacijama kako bi se omogućilo neometano funkcioniranje svih stožera Civilne zaštite.

Slavonski Brod

 E-mail: stozer@slavonski-brod.hr (uz zahtjev potrebno je priložiti sliku/presliku osobne iskaznice i navesti razlog potrebe odlaska iz mjesta prebivališta)

Nova Gradiška

Putem obrasca na: https://novagradiska.hr/zahtjev-za-propusnicu/

Općina Bebrina

E-mail: stozercz@bebrina.hr ili nazvati 092/3923-480 radnim danom od 12 do 14 sati

Općina Brodski Stupnik

E-mail: stozer.obs@gmail.com ili nazvati 427-554 i/ili 099/300-0088 (propusnice će biti dostavljene e-mailom, moguće ih je preuzeti i osobno u zgradi općinske uprave radnim danom od 8 do 14 sati)

Općina Bukovlje

E-mail: opcina.bukovlje@gmail.com ili nazvati 461-118 ili 276-049 (dostava e-mailom, a moguće i osobno ispred ulaza u zgradu općinske uprave u Bukovlju uz prethodni poziv, u vremenu od 8 do 12 sati)

Općina Cernik

E-mail: opcina@cernik.hr (bit će dostavljene e-mailom, a moguće ih je preuzeti i osobno u općinskoj upravi u Cerniku od 8 do 13 sati; pokucati na prozor ureda)

Općina Davor

E-mail: opcina.davor@sb.t-com.hr (propusnice će biti dostavljene e-mailom, informacije dostupne na telefon 347-333)

Općina Donji Andrijevci

E-mail: opcinadonjiandrijevci@gmail.com (propusnice će biti dostavljene e-mailom)

Općina Dragalić

E-mail: stozerdragalic@gmail.com (poslati zahtjev, uz presliku osobne iskaznice)

Općina Garčin

E-mail: garcin.opcina@gmail.com ili SMS porukom, uz presliku osobne iskaznice, na brojeve 098/263-173, 098/459-270, 099/486-6542 i 099/371-4825 (bit će dostavljene e-mailom ili osobno preuzimanje, radnim danom od 9 do 10 sati, uz prethodnu najavu dolaska)

Općina Gornja Vrba

Eemail: opcina.gornja.vrba@gmail.com (za osobno preuzimanje potrebna je osobna iskaznica)

Općina Gornj Bogićevci

E-mail: opcinagb@gmail.com (informacije na 098/935-8163, 099/524-4511,099/584-8456)

Općina Gundinci

E-mail: opcina-gundinci@sb.t-com.hr ili najaviti dan ranije telefonom na 487-008, 409-195, od 8 do 12 sati

Općina Klakar

E-mail: scz.opcineklakar@gmail.com, do 13 sati (propusnicu nije potrebno printati već može biti spremljena na mobilnom telefonu)

Općina Nova Kapela

E-mail: komunalno@novakapela.hr ili pozivom na 384-015, 384-016, ili putem Vibera 099/5898-135 i 091/5345848 (bit će dostavljene e-mailom, Viberom ili će ih dostaviti pripadnici općinskog Stožera civilne zaštite)

Općina Okučani

E-mail: opcina.okucani.ruzica@gmail.com ili pozivom na 371-001 (bit će dostavljene e-mailom, a moguće i osobno u općinskoj upravi, od 8 do 12 sati, uz najavu na 371-001 i bez prethodnog ulaska u zgradu općine)

Općina Oprisavci

E-mail: ured@opcina-oprisavci.hr (osobe koje nisu u mogućnosti elektronički zatražiti propusnicu mogu se javiti u Općinu radi preuzimanja, poštivajući sve mjere zaštite)

Općina Oriovac

E-mail: zamjenica.nacelnika@oriovac.hr

Općina Podcrkavlje

U prostoru Općine (Trg 108. brigade ZNG 11, od ponedjeljka do petka, od 7 do 15 sati. Za hitne slučajeve, kontakt 099/736 - 9842)

Općina Rešetari

E-mail: civilna-zastita-or@resetari.hr ili faksom 035/367-296

Općina Sibinj

E-mail: opcina.sibinj@sb.t-com.hr (zaprimanje od 8 do 10 sati, propusnice će biti isporučene e-mailom)

Općina Sikirevci

Svaki radni dan u prostorijama općinske uprave od 7 do 15 sati (informacije na telefon 035/481-215)

Općina Slavonski Šamac

E-mail: opcina-sl.samac@sb.t-com.hr (u slučaju potrebe, u prostorima općinske uprave svaki radni dan od 9 do 15 sati, uz mjere zaštite)

Općina Stara Gradiška

E-mail: opcina.stara.gradiska@gmail.com (radnim danom od 8 do 14 sati u zgradi općinske uprave ili digitalnim putem)

Općina Staro Petrovo Selo

E-mail: opcinasps@email.t-com.hr

Općina Velika Kopanica

E-mail: prijava.propusnica@gmail.com (od 8 do 13 sati propusnice se mogu zatražiti i na broj 035/477-465. Iznimno, nakon radnog vremena na 099/437-3898 i 099/433-3722)

Općina Vrbje

E-mail: opcina-vrbje@sb.t-com.hr ili na broj 035/345-228 (dostava e-mailom ili po dogovoru osobnim preuzimanjem u općinskoj upravi od 9 do 12 sati radnim danom)

Općina Vrpolje

E-mail: opcina.vrpolje@gmail.com (propusnice će biti dostavljene elektronskim putem).

Posavska Hrvatska : Studijski posjet Brodsko-posavskoj županiji
Studijski posjet Brodsko-posavskoj županiji

Delegacija 23. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman posjetila je u ponedjeljak Brodsko-posavsku županiju. Posjet Đuri Đaković Specijalnim vozilima d.d., ...

Posavska Hrvatska : Profesionalne dadilje sve traženije
Profesionalne dadilje sve traženije

Biti roditelj u doba korone donijelo je bezbroj pitanja. Tko će čuvati dijete ako baka-servis ili vrtić nisu dostupni? U takvim slučajevima dobro dođe teta čuvalica. Je li važno da to bude samo osoba ...

Posavska Hrvatska : Dva nova vozila i jedinica za prijevoz imuno ugroženih pacijenata
Dva nova vozila i jedinica za prijevoz imuno ugroženih pacijenata

Proteklog petka Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije predstavio je dva nova vozila te izolacijsku transportnu jedinicu bio bag. - Dva nova vozila nabavili smo sredstvima iz županijskog, o ...

Posavska Hrvatska : U pogonu PCR uređaj za testiranje na koronavirus
U pogonu PCR uređaj za testiranje na koronavirus

Prije konferencije za novinare, održane u utorak ispred Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u rad je pušten PCR uređaj za testiranje osoba sa sumnjom na zarazu koronavirusom ...

Posavska Hrvatska :  Najaktivniji u prethodnom razdoblju
Najaktivniji u prethodnom razdoblju

Novi Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća u Brodsko-posavskoj županiji predstavnici socijalnih patnera, Županije, poslodavaca i sindikata, potpisali su ove srijede.Uime Brodsko-posavske ...

Posavska Hrvatska : Svaka kuna dobro dođe u teškim vremenima
Svaka kuna dobro dođe u teškim vremenima

Ukupno je Županija odobrila 1.999.027,79 kuna potpora

Posavska Hrvatska : Olujno nevrijeme kidalo drveće, rušilo krovove, ozlijedilo ljude
Olujno nevrijeme kidalo drveće, rušilo krovove, ozlijedilo ljude

Uslijed olujnog nevremena koje je u utorak pogodilo Slavonski Brod i širu okolicu Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više od stotinu poziva, među kojima i jedan o udaru groma u kuću, des ...

Posavska Hrvatska : Predstavljen projekt "OAZA"
Predstavljen projekt "OAZA"

U Osnovnoj školi Ivana Meštrovića u Vrpolju u srijedu su predstavljene provedene i planirane aktivnosti sklopu projekta OAZA - Osnažene, aktivne, zaposlene, ambiciozne. Projekt se provodi na području ...

Posavska Hrvatska : Deset zaposlenih žena, pedeset zbrinutih korisnika
Deset zaposlenih žena, pedeset zbrinutih korisnika

U četvrtak je u garčinskoj općinskoj upravi održana uvodna konferencija projekta Zaželi bolji život u općini Garčin kojim je za pedeset starijih i nemoćnih mještana općine osigurana pomoć u kući ospos ...

Posavska Hrvatska : Preduvjeti za riječna krstarenja u Brodsko-posavskoj županiji
Preduvjeti za riječna krstarenja u Brodsko-posavskoj županiji

U organizaciji Javne ustanove Lučke uprave Slavonski Brod i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, a u suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Slavonski Brod, u srijedu j ...

Posavska Hrvatska : Za razvojne projekte dodijeljeno 85 milijuna kuna
Za razvojne projekte dodijeljeno 85 milijuna kuna

Proteklog petka ispred zgrade Brodsko-posavske županije predstavnicima županijske, slavonskobrodske i novogradiške gradske uprave te načelnicima 21 općine, Gradskom društvu Crvenog križa Slavonskog Br ...

Posavska Hrvatska : Projekti za ostanak mladih i opstanak sela
Projekti za ostanak mladih i opstanak sela

Blagdan svetih Ivana i Pavla Dan je općine Klakar, pa je tako proteklog petka obilježen prigodnim programom. Nakon polaganja vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u Ruščici te kod spomen-ploče ...

Posavska Hrvatska : Dobrovoljnim vatrogasnim društvima više od 200 tisuća kuna
Dobrovoljnim vatrogasnim društvima više od 200 tisuća kuna

U srijedu je u županijskoj vijećnici održana promocija potpisivanja ugovora o odobravanju financijskih sredstava za jednokratne aktivnosti udruga koje su od interesa za Brodsko-posavsku županiju iz po ...

Posavska Hrvatska : Predizborne tenzije u onečišćenom zraku
Predizborne tenzije u onečišćenom zraku

Na dvadeset i četvrtoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, održanoj u srijedu, 38 vijećnika glasalo je o informaciji o mjerama za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica epide ...

Posavska Hrvatska : Trideseta obljetnica prvih višestranačkih izbora
Trideseta obljetnica prvih višestranačkih izbora

U povodu tridesete obljetnice prvih višestranačkih i tajnih izbora u bivšoj općini Brod i konstituiranja prve višestranačke skupštine, u ponedjeljak je u Domu Hvidre udruga Krizni štab Slavonski Brod ...

Posavska Hrvatska : Ponovno u skupštinskim klupama
Ponovno u skupštinskim klupama

Dvadeset i trećoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, održanoj u četvrtak, nazočilo je 36 od 42 vijećnika. Nakon održane dvije sjednice putem elektroničke pošte, na ovoj su sjedni ...

Gradski vozi, a županijski od 11. svibnja

Jedna od mjera donesenih s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusom bila je obustava javnog prijevoza, a kako je došlo do popuštanja mjera od ponedjeljka, 27. travnja ukinuta je mjera obustav ...

Posavska Hrvatska : Potporama za samozapošljavanje do uspješnog zapošljavanja i održivog poslovanja
Potporama za samozapošljavanje do uspješnog zapošljavanja i održivog poslovanja

U sklopu projekta Suradnja za uspjeh 3, u suradnji Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije i CTR Razvojne agencije Brodsko-posavske županije, u srijedu je u Gradskoj knjižnici ...

Posavska Hrvatska : Novi ugovor o sufinanciranju programa "Puma"
Novi ugovor o sufinanciranju programa "Puma"

Proteklog petka u županijskoj vijećnici potpisan je Ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menadžera (Puma), edukacija i stručnih usavršavanja poduzetnika, njihovih zaposlenika i nadarenih stud ...