Tradicionalna jesenska manifestacija Rakijada u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Krešimir Šimić” održana je 15. put. - Za pečenje rakije priprema je isto važna, dobra drva, voda mora biti hladna i mijenjati se i naravno naša, kvalitetna šljiva ispod Dilj gore. Ovaj je kazan od 80 litara i treba oko sat i pol da procuri prva rakija, gradiramo je na 18 do 19 gradi, a i od patoka ponovno pečemo rakiju – objasnio je proces pečenja na kazanu iz 1928. godine Mladen Lazić, koji je rodom iz Matković Male, a živi u Podcrkavlju. Iako je ove godine mraz šljive u cvatu oštetio, pa onda suša, imaju šljiva dovoljno, a bit će i rakije. Pripremili su domaćini i okrjepu za sve, pekle su se svježe ljepinice, bilo je i domaćih kolača, a posjetitelji su imali priliku kupiti zlatovez i neki ukrasni ili uporabni predmet od drveta.
Na početku folklornog programa odano je priznanje Branki Peh za dugogodišnji i predan rad u KUD-u „Krešimir Šimić”, a potpredsjednik Danijel Lazić svima je poželio ugodnu večer uz pjesme, plesove i običaje iz raznih krajeva, te je zahvalio članovima KUD-a i svima koji su pomogli u organizaciji i bez kojih, kako je rekao, Rakijade ne bi bilo.
(Više u tiskanom izdanju Posavska Hrvatske)