Sport

8.3.2024.
Posavska Hrvatska

Sedma Polojska ultra

Staza koja voli rekorde

Sport : Staza koja voli rekorde

U organizaciji Ultramaraton kluba Mazator protekle je subote u Splavarskoj ulici održana sedma Polojska ultra, drugo Prvenstvo Hrvatske na 50 kilometara i dvanaesto Prvenstvo Hrvatske na 100 kilometara. - Napravili smo opet sve što je u našoj moći da ovo bude fenomenalna manifestacija. Imamo oko 260 trkača, a puno je onih koji gledaju, navijaju i bodre svoje trkače. S obzirom na to da je nekoliko godina sve u duhu Prvenstva Hrvatske danas su ovdje poznata imena; svjetski rekorder na 24 sata u kategoriji M55 Zdravko Jadrijev, rekorder Hrvatske Dejan Radanac, aktualni prvak Goran Murić, prvakinja na 100 kilometara Mirjana Šimek Bilić, naši (Brođani) Ines Jozić i Marko Bićanić, Veronika Jurišić trči svoju dvadesetu „stotku” što je nevjerojatan podatak u ultraškoj sceni u Hrvatskoj, prvaci na 50 kilometara Nataša Šustić i Kristijan Rubinić, prvak u maratonu Andrej Hladnik... - kazao je predsjednik UMK Mazator Tomislav Marinović i dodao da su na Polojsku ultru došli i trkači iz Bosne i Hercegovine, Slovenije te Austrije i Njemačke. O jačini utrke dovoljno govori podatak da su postavljeni novi državni rekordi na 50 km - Andrej Hladnik (2:57:08) i na 100 km - Dejan Radanac (6:49:18), a bolji od prethodnog rejoda bio je i drugoplasirani Marko Bićanić (6:53:19).

- Došli smo predstaviti svoj klub i trčati ultru. Imamo ekipu koja trči štafetu četiri puta 25 kilometara, a ja trčim 100 kilometara. Drugi put sam ovdje. Prvi put sam bio 2022. godine, bilo mi je sjajno i jedva sam čekao ponovno doći - kazao je Elvedin Tunović iz Sarajevo running cluba.

Stjepanu Čošiću, Vukovarcu iz Kluba „Sto maratona Hrvatska”, Polojska ultra nije prva utrka na duge staze ove godine: - Došao sam samo ja iz kluba, a sa mnom je još jedan trkač iz Vukovara koji trči individualno. Obojica trčimo 50 kilometara. Nisam se posebno pripremao jer sam ove godine već istrčao četiri maratona, po dva u siječnju i veljači, tako da sam cijelu godinu u treningu. Dosad sam istrčao 215 maratona, na utrci se nikad ne potrošim maksimalno i već sutradan normalno funkcioniram.

- Došlo nas je petnaestak, dvoje nas je u logistici i jedan maser. Četvero ih trči stotinu kilometara, petero 50 kilometara i dvojica u štafeti po 25 kilometara. Dečki i cure su se spremali šest, četiri ili dva mjeseca... ovo je peta godina zaredom da dolazimo na ovu utrku i na Poloj. To je za početak godine daleko najbolja utrka zbog organizacije i dobrodošlice Ultramaraton kluba Mazator. Siguran sam da ćemo se iz godine u godinu vraćati ovamo - opisao je svoju ekipu Leopold Špehar, predsjednik Atletskog kluba „Plitvice”. - Danas trčim stotinu kilometara, sedmi put i prvi put za Atletski klub „Plitvice”. Nadam se da će ovoga puta biti najbolje dosad. Želim pobijediti sebe, to mi je najveći motiv - kazala je članica kluba Danijela Horvat. Među trkačima je bila i glumica Ecija Ojdanić kao članica Atletskog kluba „Sljeme” koja je 50 kilometara istrčala za četiri sata, osam minuta i devet sekundi te bila jedanaesta u ženskoj konkurenciji Polojske ultre i deveta na Prvenstvu Hrvatske. Po ulasku u cilj, uz osmijeh, kazala je slavonskobrodskim novinarima: - Dosad sam trčala maratone, a ovo mi je prvi ultramaraton u životu i bilo je sjajno! Organizacija je odlična, vi Slavonci ste fenomenalni i s lakoćom sam istrčala 50 kilometara. Nastavit ću trčati ultramaratone.

Utrka je počela u magli, no to nije spriječilo domaće i gostujuće trkače da provedu dan na polojskoj stazi, skupljajući kilometre u društvu starih i novih trkačkih prijatelja.

Posavska Hrvatska : Tot, Veočić, kajakaši Marsonije, košarkašice Broda na Savi
Tot, Veočić, kajakaši Marsonije, košarkašice Broda na Savi

Svečanost proglašenja i dodjela priznanja

Posavska Hrvatska : Turnir koji raste
Turnir koji raste

Ukupno 110 ekipa s 1.130 igračica i igrača

Posavska Hrvatska : Osam dana megdana
Osam dana megdana

Publika je gledala sjajne utakmice

Posavska Hrvatska : Sedamdeset peti rođendan
Sedamdeset peti rođendan

Proslava uz nogomet i druženje

Posavska Hrvatska : Za primjer svima
Za primjer svima

Natjecalo se dvjestotinjak mladih sportaša s invaliditetom

Posavska Hrvatska : Marsonia peti put pobjednik
Marsonia peti put pobjednik

Tradicionalno u Ruščici

Posavska Hrvatska : Europsko središte
Europsko središte

Natjecatelji iz 26 zemalja

Posavska Hrvatska : Na vrhunskoj razini
Na vrhunskoj razini

Turniri košarkaša u kolicima, sjedećoj odbojci, visećoj kuglani

Posavska Hrvatska : Mjesto gdje se trebamo vraćati svaki put!
Mjesto gdje se trebamo vraćati svaki put!

Hrvatska - Slovačka 31:18 (17:10)

Posavska Hrvatska : Iz Slavonskog Broda na svjetska prvenstva
Iz Slavonskog Broda na svjetska prvenstva

Obje su već nekoliko godina u sastavu mladih reprezentacija

Posavska Hrvatska : Turnir kakav Slavonskom Brodu treba
Turnir kakav Slavonskom Brodu treba

Nikada u povijesti na susretima osmine završnice nije bilo toliko gledatelja

Posavska Hrvatska : Antonio pobjedu donio
Antonio pobjedu donio

Hrvatska - Mađarska 5:1 (4:1)

Posavska Hrvatska : Gabrijel, europski prvak!
Gabrijel, europski prvak!

Veočić osvojio jedino hrvatsko zlato na prvenstvu

Posavska Hrvatska : "Legionari" i prijatelji
"Legionari" i prijatelji

Sport s tradicijom dužom od 500 godina

Posavska Hrvatska : Za Elina i Pedijatriju
Za Elina i Pedijatriju

Nastupilo je ukupno 68 ekipa

Posavska Hrvatska : Loptancije uživancije
Loptancije uživancije

Sedam dobrih dana