Grad Brod

Grad u snijegu

Temperature u minusu i 30 cm snijega (ni)su donijeli teškoće

Datum objave: 11.2.2012.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod Crtice iz povijesti i sadašnjosti
Skoro rekordno!
Najniža temperatura u Slavonskom Brodu bila je – 27,8 °C (1963.), a najviši snijeg 78 cm (1942.)
Zahvaljujući neumornom istraživanju Zvonimira Toldija, Brođani imaju prigodu prisjetiti se zimskih događaja iz prošlosti. Kako je zapisao u svojoj knjizi "101 brodska priča", zime poput ove, pa još i ljuće, često su pogađale naš kraj. U Kronici Franjevačkog samostana zapisano je da je 7. siječnja 1755. godine Sava zarznula pa su "Turci lako mogli prelaziti do karantene". Sava se ledila 1820., 1823., pa šest godina poslije i ponovno 1830. U sljedećih trideset i pet godina čvrsti led na Savi (ponekad čak do debljine jednoga metra) pojavljivao se čak 11 puta. U 20. stoljeću prvo zaleđivanje zabilježeno je 1923., pa devet godina nakon toga. Tako je "Jutarnji list" 1932. godine izvijestio da se preko Save, njenom zaleđenom površinom, može prelaziti pješice, umjesto preko mosta. "Ledeni prijelaz" bio je i jeftiniji jer nije koštao ništa, a prelazak preko mosta naplaćivao se pola dinara. Led na Savi bio je i 1935., 1940. i '41., a nakon Drugog svjetskog rata rijeka je zaleđena bila 1954., 1963., kao i godinu kasnije, a posljednji put 1985. godine. Led je tada razbijen miniranjem.
Što se tiče temperatura, meteorolozi bilježe da je najniža u Slavonskom Brodu bila 24. siječnja 1963. godine (- 27,8 °C), a vrlo hladni dani zapamćeni su i u zimi 1984./85. kada se živa na termometru spustila do – 25 °C. No, taj je, jedan od rekordnih dana, ponovljen ovoga četvrtka (9. veljače 2012.) kada je na Meteorološkoj postaji na Jelasu u 6 sati ujutro izmjereno – 25°C.
Rekord u visini snijega nije ugrožen jer je ovoga tjedna zabilježen maksimum od 37 centimetara, a najviši, otkad se mjeri, bio je 16. veljače 1942. godine (78 cm).
Kako rade službe?
Bez panike i zameta
U Hitnoj uobičajeni ritam
Služba hitne pomoći u Slavonskom Brodu ovih hladnih i sniježnih dana nije zabilježila povećan broj intervencija. Svi pozivi kroničnih bolesnika i kućne posjete odvijali su se u nekom uobičajenom ritmu, a ni prijeloma zbog padova nije bilo više nego inače, jer ih je zabilježeno petnaestak. Od petka, 3. veljače do četvrtka, 9. veljače, zabilježeno je oko 90 intervencija – kazao nam je dr. Danijel Maričić s Hitne pomoći. S obzirom na stanje prometnica i visinu snijega na njima, u Hitnoj također nisu imali problema prilikom odlaska na intervencije. Dr. Maričić ističe da imaju dobra vozila i zimske gume, uspijevali su naći i pogodno mjesto za parkiranje prilikom intervencija, jedino je vrijeme od poziva do dolaska ekipe hitne pomoći do bolesnika trajalo nešto duže jer se ipak mora sporije voziti.
Đuro Miškić, dr. med., specijalist kirurgije, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Opće bolnice "Dr. Josip Benčević"
Uobičajeni broj prijeloma
- Od petka, 3. veljače, do jučer, 9. veljače u kirurškoj ambulanti primili smo 123 pacijenta s prijelomima i od ove skupine hospitalizirali 24. U isto vrijeme prošle godine hospitalizirana su 32 pacijenta. Prateći prijelome kod djece, bilo ih je 24, a u istom razdoblju prošle godine 20. Ni jedno dijete nije hospitalizirano zbog pada i prijeloma. Bez obzira na snijeg i vrlo niske temperature za nas kirurge ovo je uobičajeno razdoblje, bez vidljivog povećanja broja pacijenata.
Davor Vlaović, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije
Ceste očišćene, opskrba uredna, a brod razbija led na Savi
- Zbog problema s opskrbom pitkom vodom naselja na području općine Rešetari i Staro Petrovo Selo, u srijedu smo održali sjednicu Stožera zaštite i spašavanja. Naime, još 12. prosinca 2011. godine županijski Stožer zatražio je proglašenje elementarne nepogode zbog nedostatka vode, odnosno presušenih bunara. Da bi se stanovništvo opskrbilo, vatrogasci su dovozili vodu zbog čega su nastale štete i troškovi. Uz sve to, i grad Nova Gradiška ostao je bez vode jer je presušilo akumulacijsko jezero Bačica tako da smo i za njih morali pronaći rješenje. Problem je riješen kupnjome vode od vodovoda iz Novske i Davora koja se pušta u vodoopskrbnu mrežu, a za ona naselja u kojima je nema, vatrogasci vodu dopremaju cisternama. Osim toga, Općina Rešetari je pomoć zatražila i od Ministarstva obrane, odnosno predsjednika Josipovića koji je odobrio korištenje vojne cisterne kojom se već dva mjeseca svakodnevno doprema voda. Na spomenutoj sjednici Stožer je zaključio da nam ova cisterna i dalje treba, a od Ministarstva gospodarstva i Državne uprave za zaštitu i spašavanje tražili smo da nam iz Robnog ravnateljstva odobre još jednu. Što se tiče vremenskih neprilika, informacije s terena govore da nema nikakvih problema, sve su prometnice očišćene, nema nedostupnih naselja, a niske temperature, barem za sada, nisu prouzročile značajnije probleme, osim na Savi koja se ledi. Zbog toga je proglašena redovna mjera obrane od poplave, a da bismo ju spriječili, angažirali smo jedan brod od Loyda koji plovi tijekom cijelog dana i razbija led. U srijedu nas je posjetio i direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić tako da se stanje redovito prati, a bude li stvaranja većeg ledenog pokrivača koji bi napravio čep, a Sava se izlila, tražit ćemo pomoć Hrvatske vojska koja će ga minirati, baš kao što je to učinila i prije 10-ak godina. Inače, opskrba svim energentima i namirnicama je uredna.
Brod-plin
Maksimalna potrošnja plina
- Do sada nema problema u funkcioniranju plinskog distributivnog sustava, odnosno svi parametri sustava su u sukladu s predviđanjima. Satna potrošnja je u četvrtak bila 19.000 metara kubnih, dok je u srijedu ukupna dnevna potrošnja bila oko 350.000 metara kubnih prirodnog plina. S obzirom na ekstremno niske temperature izmjerena je maksimalna dnevna potrošnja zabilježena na našem distributivnom području. Što se tiče same opskrbe, Brod-plin je potpisao ugovore o dobavi prirodnog plina s tvrtkom Prirodni plin iz INA grupacije i imamo informacije da su njihove ugovorene količine dostatne te nema problema u dobavi. Potrošnja za mjesec siječanj 2011. godine bila je 6.576.686 metara kubnih prirodnog plina dok je za isti mjesec 2012. izmjerena potrošnja6.209.724 kubika prirodnog plina. Prosječne mjesečne temperature su bile 0,8 C°za siječanj 2011., odnosno 1,9 C°za mjesec siječanj 2012. godine. Kada usporedimo veljaču prošle godine, za prvih deset dana isporučeno je 2.071.391 metara kubnih prirodnog plina (uz prosječnu temperaturu 1,1 C°) dok će za veljaču 2012. godine za razdoblje od deset dana biti isporučeno 3.460.000 kubika, što je povećanje od 67 posto, rekao je direktor Pero Vidaković.
Dubravko Mijakovac, dipl. inž., rukovoditelj Službe za vođenje pogona Elektre
Još uvijek ispod božićne potrošnje struje
- U posljednjih vrlo hladnih i snježnih deset dana naš pogon je vrlo siguran i nemamo nikakvih ispada napajanja kupaca, niti problema u vođenju pogona. Očekivali smo veću potrošnju zbog ekstremnih zimskih uvjeta, a u odnosu na normalne zimske uvjete u siječnju povećanje opterećenja i potrošnje bilo je do 8 posto. Pripremljeni smo i za velike minuse, i naši potrošači (ukupno ih je 64.714) mogu biti potpuno mirni kada je riječ o opskrbi električnom energijom. Uvijek je moguća viša sila zbog niskih temperatura koje mogu pogodovati pucanju izolatora i vodiča, ali mi postrojenja solidno i sustavno održavamo tijekom godine. Do sada nismo imali kvarova ni intervencija na postrojenju. Najveće dnevno opterećenje bilo je 71 MW, a za usporedbu, godišnje je najveće dnevno opterećenje za Božić, 75 MW.
Vodovod
Nema problema s opskrbom vode
Prema podacima Trgovačkog društva "Vodovod" problema u vodovodnoj mreži unatoč neuobičajenim zimskim uvjetima nema, kao ni problema s opsrkbom vode. - Naše cijevi su na dubini od metar i dublje tako da su zaštićene. Vanjski objekti griju se grijalicama, temperatura se regulira termostatima, odnosno cijeli je sustav pripremljen i za ekstremne vremenske uvjete, kako zimi tako i ljeti. Isto tako nema problema ni u opsrkbi vode, imamo dovoljne količine, bunari su na dubini od 76 metara i u njima je voda cijelu godinu na 13,5 stupnjeva, objasnio je direktor Vodovoda Marko Blažević.
Napominje da problema zimi bude na instalacijama potrošača koje uvijek upozoravaju kada treba ispusttiti vodu iz sustava da ne dođe do pucanja cijevi, kao i da vodomjere koji su u podrumima zaštite od hladnoće i smrzavanja.
Javna vatrogasna postrojba
Na sreću, većih intervencija nije bilo
- U ovom zimskom razdoblju bilo je nekih manjih zahvata s naše strane, ali na sreću većih intervencija nije bilo. Svakako puno manje, nego u normalnim vremenskim uvjetima. Uspješno smo ugasili požar na jednoj obiteljskoj kući. Ipak uvijek upozoravamo građane da trebaju provjeriti ispravnost dimovodnih kanala zbog povećanog loženja, poručuje zapovjednik Ivan Vuleta.
Tomislav Opačak, predsjednik Uprave PZC-a
Neka građani ocijene kako tko čisti ceste
- Ovih dana primamo stotine telefonskih poziva, centrala nam je zakrčena jer ljudi zovu i negoduju, a mi im samo možemo još jednom pojasniti da nismo odgovorni zašto je stanje na nekim prometnicama kaotično i zbog čega snijeg nije čišćen danima. Što se tiče Slavonskog Broda, PZC i Ceste čiste Široku ulicu, Strossmayerovu, Đalskog, Milanovićevu do Luke Brod, Zrinsku, Osječku, Sjevernu veznu cestu, Zapadnu veznu cestu prema graničnom prijelazu te cestu prema Podcrkavlju. Neka građani sami prosude kako su te prometnice očišćene, a kako neke druge, koje čisti druga tvrtka – rekao je Tomislav Opačak, predsjednik Uprave PZC-a na konferenciji za novinare početkom tjedna. U PZC-u ističu kako dvadesetogodišnje iskustvo na čišćenju prometnica i vozni park od 40 vozila jamče njihovu osposobljenost, pa su čak izlazili i na pozive nekih građana na mjesta koja nisu zaduženi čistiti, kako bi im pomogli jer su parkirališta u pojedinim naseljima bila potpuno zametena. U dvjema tvrtkama naglašavaju i to da na istoku Brodsko-posavske županije čiste južno od autoceste, kao i na području Slavonskog Kobaša i Pričca, dok na novogradiškom području čiste prometnice sjeverno od autoceste. Opačak je i tom prigodom izrazio sumnju u pošten odabir izvođača radova za održavanje gradskih i nerazvrstanih cesta u Slavonskom Brodu, rekavši kako konkurentsko poduzeće nema dovoljno potrebne mehanizacije.
Renato Samardžić, direktor Cestara
Povećali smo sto posto broj vozila
- Što se tiče gradskih ulica Cestar održava 142 kilometra asfaltiranih i 12 kilometara tucaničkih prometnica. Uz njih održavamo i 360 kilometara županijskih cesta, a ostalih 50 posto održava PZC. Cestar, gledajući autocestu, održava sjeveroistočne i jugozapadne prometnice županije. Što se tiče županijskih cestra, bili smo prema ugovoru dužni osigurati 4 vozila, pa imamo 4 za Županijsku upravu za ceste i 3 za grad. No, mi imamo za rad zimske službe 13 voznih jedinica, što znači da smo broj vozila povećali sto posto. To je deset vozila s novom mehanizacijom, plugovima i rasipačima, kamioni nosivosti preko 25 tona, dva specijalna stroja unimoga, s plugom i rasipačem te greder, koji skida snijeg. Kada bi pao iznimno visok snijeg, viši od metra, za tu situaciju imamo osiguran i buldožder. Na svakom vozilu su dva vozača i za svako vozilo su zadužena 4 radnika, koji rade u smjenama po 8 sati. Petnaestak dana prije Božića imali smo pet puta veće probleme na cestama nego kada padne snijeg, zbog magle i rosulje, s minus 3 do minus 5 stupnjeva i zaleđenim kolnicima. Najsretniji smo kad padne snijeg, jer vozači tada voze oprezno, i prometne nesreće su u pravilu bez težih stradanja. Što se tiče bacanja soli na prometnice, sol djeluje na minus 6 i treba proći stotinjak vozila da se snijeg ili led otope. Europska praksa je ne bacati sol, zbog zagađenja i uništavanja prometnica. Na cesti za siguran promet može biti 10 cm snijega, a mi ga skidamo i kad ga je manje. Radnim nalozima i fotografijama svakodnevno dokazujemo opseg našeg posla.
Svi u čišćenje snijega
Stariji i bolesni građani kojima treba očistiti snijeg trebaju nazvati 217-012 i osobe koje će to učiniti bit će upućene na njihovu adresu. Za sve pritužbe, primjedbe i upozorenja otvoren je i telefon 217-033 kao i Servis 48 sati s brojem 217-094
- Zimske službe su odradile svoj dio posla kako se moglo odraditi, dok ostalo rješavamo s gradskim službama i trgovačkim društvima, ali za određene probleme djelomično smo svi odgovorni i krivi. Kod raščišćavanja ulica najveći problem predstavljaju parkirani automobili zbog kojih ralica ne može proći, istaknuo je na konferenciji za novinare gradonačelnik Mirko Duspara.
Radni strojevi Komunalca radit će 24 sata dnevno, u tri smjene, kako bi u noćnim satima kada se ulice i staze oslobode od automobila i njih mogli počistiti. Razmišlja se i o odvoženju snijega na područje Vijuša, te na livadu iza Doma zdravlja na Plavom polju.
Upravni odjel za društvene djelatnosti je u razgovoru s ljudima koji primaju socijalnu naknadu, njih 15 do 20, dogovorio da će se i oni uključiti u čišćenje snijega. Grad im osigurava alat i tople obroke za vrijeme radova, a oni će biti upućeni na adrese onih sugrađana koji zbog zdravstvenih razloga ili godina nisu u stanju očistiti snijeg ispred svojih kuća. Građani kojima je potrebno očistiti snijeg trebaju nazvati telefon broj 217-012 i osobe će biti upućene na njihovu adresu. I u Odjelu za komunalni sustav je otvoren telefon 217-033 za sve pritužbe građana, a ako ima problema u pojedinim ulicama tu je i Servis 48 sati, koji se dobije pozivom na broj 217-094, radi stalno i prima isto tako sva upozorenja s terena na koja se promptno reagira.
Gradonačelnik je podsjetio i na Odluku o komunalnom redu prema kojoj svatko treba očistiti staze ispred svojih kuća, stambenih zgrada i poslovnih prostora, te apelira na sve da to i čine. Prioritet pri čišćenju su prilazi bolnicama, hitnoj pomoći, domu zdravlja, školama i vrtićima. Parkirališna mjesta u koncesiji treba održavati koncesionar, a ustanove koje imaju parkirališta trebaju ih same čistiti.
Za nepoštivanje odluke postoje i kazne koje za fizičke osobe iznose od 300 do 5.000 kuna, a za pravne od 500 do 10.000 kuna. Za sada komunalni redari pišu samo upozorenja, ali nakon toga slijede prekršajni nalozi i tek onda naplata kazne.
Snijeg pokrio kuće i otkrio beskućnike
Beskućništvo u Hrvatskoj nije obuhvaćeno zakonskim propisima. Beskućnici su većinom registrirani kao korisnici usluga sustava socijalne skrbi, ali samo ako posjeduju određenu dokumentaciju. Ovaj društveni problem u Slavonskom Brodu je marginaliziran, a snijeg koji je većinu stvari pokrio, upozorio nas je na naše sugrađane koji su trenutačno bez krova nad glavom. Pohvalna gesta gradskog Crvenog križa i Grada svakako je otvaranje prostorija MO J. J. Strossmayer (bivši Đuka Matanić) uz 24-satno dežurstvo, za sve kojima je potreban topli obrok i ležaj.
- Važno je preživjeti, kaže Brođanin Senad Sedić koji je opasni minus uspio pobijediti u ovom zamjenskom domu. Uz Senada u Domu smo zatekli još dvojicu sugrađana koji poručuju svima koji osjete potrebu i ne mogu izdržati zimu da im se pridruže. Iako Ustavom nije izričito definirano pravo na stanovanje, ističe se da je država dužna osigurati pravo na dostojan život svim sugrađanima. Kada se otopi snijeg, nadamo se da se neće otopiti i humanost.

PH

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA