Grad Brod

18 TOČAKA ZA 13 SATI

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Datum objave: 23.9.2011.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Opsežan dnevni red od 18 točaka među kojima su bila šestomjesečna izvješća trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu grada, kao i izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, najavljivao je sjednicu od nekoliko sati, ali baš nitko nije očekivao da će sjednica trajati 13 sati. Naime, sjednica održana u srijedu, prva nakon ljetnih godišnjih odmora, počela je u 10, a završila u 22,50 sati. Već kod usvajanja dnevnog reda moglo se zaključiti kako će sjednica potrajati, a oni koji prate rad Gradskog vijeća već duže, mislim da unaprijed mogu reći kako će teći rasprava kod pojedine točke i kako će koji vijećnik, ovisno o tome je li oporbeni ili je iz stranke na vlasti, raspravljati, kao i kakva će biti retorika predlagatelja pojedinih točaka. Tu bi se onda trebao iskazati predsjednik Vijeća koji vodi sjednicu i odmah "rezati" vijećnike, ali i gradonačelnika kad zastrane u raspravi i odu od teme, a sve se na kraju svede na međustranačka prepucavanja i iz sjednice u sjednicu ponavljaju se iste rečenice, iste fraze, iste optužbe i ista vrijeđanja. Ponavljaju se i greške gradskih službi u pripremi materijala i nazivu pojedinih točaka dnevnog reda, te se mnoge stvari ispravljaju u hodu.

Tako su na sjednici vijećnici odmah reagirali na naziv točke dnevnog reda koja govori o promjeni imena Ulice dr. Mile Budaka. Naime, na pozivu je pisalo da je na dnevnom redu informacija Komisije o imenovanju ulica, trgova i naselja o zahtjevu za promjenu naziva te ulice, uz obrazloženje kako Komisija donosi konačnu odluku o tome i samo informira Vijeće. Vijećnici su se pozvali na Statut i Poslovnik, ustvrdili kako su komisije i odbori tijela Gradskog vijeća, koji tom predstavničkom tijelu mogu određene stvari samo predložiti, sugerirati, dok konačnu odluku donosi Gradsko vijeće. Shvativši da su pogriješili, predlagatelji su preimenovali ovu točku dnevnog reda. Kasnije u raspravi, većinom glasova (samo četiri SDP-ova su bila za) odlučeno je, kako je bio zaključak i Mjesnog odbora Mali Pariz, da se neće preimenovati Budakova ulica.

Na prijedlog Kluba vijećnika SDP-a da se s točke 13., odnosno odluke o davanju suglasnosti za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada, izostave određene čestice, gradonačelnik kao predlagatelj skinuo je cijelu točku s dnevnog reda uz obrazloženje kako je to opstrukcija gradonačelnika koji sada neće moći u proračun namaći 12 milijuna kuna. Oporba je tražila i da se točka o promjeni cijene grijanja za građane u stanovima s 14. premjesti na 3. točku dnevnog reda, što većinom glasova nije prihvaćeno. Uz dugotrajnu raspravu i zatraženu stanku, usvajanje dnevnog reda trajalo je sat vremena.

AKTUALNI SAT

Iako i sam naziv prve točke dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća kaže kako bi ona trebala biti aktualna, vijećnici često ponavljaju pitanja iz sjednice u sjednicu, istina, često i zbog toga jer na njih ne dobiju odgovor. No, isto tako kod postavljanja pitanja iskoriste pozornost pa većina održi kratki uvod, izlaganje na određenu temu i dijeli lekcije suprotnoj političkoj opciji ili podilazi vlastitoj. Slično je i s odgovorima predstavnika Grada. Sve to je, vjerojatno, zato što znaju da sjednice prenosi Radio Brod, pa neka se čuje.

- Gradonačelniče, što ste učinili po pitanju odgovornosti svih koji su doveli gradsko Trgovačko društvo Brod-plin u današnju tešku situaciju?, pitanje je kojim je započeo aktualni sat. Odgovoreno je kako su podnesene kaznene prijave protiv bivšeg direktora Pudića i Nadzornog odbora, koje je Državno odvjetništvo odbilo jer ne vidi štetu u tim nepovoljnim ugovorima, ali rečeno je i kako će Grad ponoviti kaznenu prijavu ali ovaj put USKOK-u. Potvrdno je odgovoreno na pitanje ima li nepravilnosti u radu predsjednika Vijeća mjesnog odbora Josipa Jurja Strossmayera. Objašnjeno je da se predsjednik ne pridržava odluka koje je donijelo Vijeće na što je i pismeno upozoren, a radi se o nenamjenskom korištenju sredstava za internet-priključak i Max TV zbog čega će se dalje postupiti po zakonu.

Zapušteni objekti i zemljišta

- Izmjenama i dopunama GUP-a planirano je proširenje groblja u Podvinju, a nagodinu bi se trebala graditi i nova mrtvačnica, glasio je sljedeći odgovor. Za uređenje parkirališta uz groblje kraj kanala Glogovica nužna je, pak, suglasnost Hrvatskih voda. Budući da je Grad prije nekoliko mjeseci dobio suglasnost za prodaju zemljišta kraj benzinske crpke u Svačićevoj, pitanje postavljeno na aktualnom satu glasilo je - je li raspisan natječaj, ima li zainteresiranih, što je planom predviđeno na tom području i hoće li konačno ta zapuštena čestica biti uređena? Odgovoreno je kako će se ta čestica prodati tek kad se riješi sudski spor s vlasnicima hale uz tu gradsku česticu. Zapušteni objekt u Osječkoj ulici predstavlja opasnost za prolaznike, te će građevinskoj inspekciji biti upućen zahtjev da učine nešto s njim. U sličnom je stanju i nekadašnji hotel Park, a problem je i zapušteno zemljište u Širokoj ulici pored slastičarne Puslica koje je zaraslo u korov i leglo je zmija. Gradonačelniku je postavljeno pitanje može li od vlasnika tražiti da urede te prostore, kako ne bismo imali takva rugla u središtu grada. Hotel Park je kupio privatnik i dobio je lokacijsku dozvolu, ali opterećen je hipotekama, te se, kako je odgovoreno, vjerojatno još dugo neće ništa graditi. Zemljište u Ulici Petra Krešimira IV. kupila je Hypo banka, a kako joj je već drugi put pod istekom građevinska dozvola, ne očekujemo da će uskoro tamo nešto graditi, glasio je odgovor.

Potvrdno je odgovoreno na pitanje je li istina da gradski koncesionar javnog prijevoza Terzić bus mora vratiti sredstva za prijevoz učenika osnovnih škola. Kako je objašnjeno, dok je trajao žalbeni rok na javnu nabavu za poseban prijevoz osnovnoškolaca, te nije bilo ugovora, škole su prijevozniku ispostavljale mjesečne narudžbenice po cijenama ugovora iz 2009. godine sve do natječaja objavljenog u srpnju. Tek od rujna prijevoz je obavljan po cijeni iz natječaja, pa je razliku u cijeni u iznosu od 269.000 kuna, od veljače do lipnja, prijevoznik morao vratiti.

Vijećnici su pitali i može li se pješački prijelaz na Šetalištu braće Radića kod Korza pomaknuti niže jer je na sadašnjem mjestu slaba preglednost za vozače čime su ugroženi pješaci. Odgovoreno je da je to moguće, ali će to odlučiti prometni stručnjaci. Gradonačelnik je negirao informaciju objavljenu na Novoj TV da je službenim automobilom išao na more, kao i da je iz gradske blagajne posudio novac. Na pitanje vijećnika pod kojim uvjetima građani mogu posuditi novce iz gradske blagajne, odgovoreno je kako se trebaju javiti u Gradsku upravu.

Nagodinu opskrba brda vodom

Uz pohvalu za organizaciju manifestacija na Malom gradskom kupalištu tijekom ljeta jedina je primjedba kako nije bilo sanitarnog čvora. Pojašnjeno je da je Malo kupalište vlasništvo Hrvatskih voda, ali i da je organizator trebao osigurati kemijski WC za posjetitelje. Na tvrdnju kako je Grad kupio kuću u Naselju Katarine Kotromanić s namjerom da je sruši radi prometne preglednosti, a onda ju obnovio i u nju smjestio jednu obitelj, objašnjeno je da kuća nije otkupljena zbog nepreglednosti, nego je u nju smještena obitelj koja to godinama nije ostvarila. Na inzistiranje vijećnika kako je Grad time počinio ilegalnu radnju jer je kupio kuću bez građevinske dozvole i još ju adaptira, odgovoreno je da adaptacija nigdje nije zabranjena pa ni u ovom nelegalnom naselju. Na primjedbu vijećnika kako je za izgradnju kolektora uništen cijeli asfalt u Posavskoj i Županjskoj ulici, te da će izvođač ponovno asfaltirati samo sredinu ceste, objašnjeno je da nakon radova, izvođač cestu mora vratiti u prvobitno stanje. Na pitanje koliko će građani plaćati priključak na kanalizaciju, zna li se da za te radove Grad snosi 30 posto, a EU 70 posto sredstava, odgovoreno je da se zna cijena priključka, a građani ju mogu platiti i u 24 rate. - Kada će biti izgrađena vodovodna mreža na Janiševcu i može li se urediti pješačka staza u Marjanovićevoj ulici?, sljedeća su pitanja. - Nagodinu će brodsko brdo biti opskrbljeno vodom, a tada će se planirati i radovi na uređenju 50-ak metara pješačke staze u Marjanovićevoj ulici, odgovoreno je.

O sportu

Škola nogometa pri NK "Amater", zbog izgradnje stadiona, koristila je prostorije nekadašnje vojarne koje su sada zaključane i djeca su ostala na ulici. Na aktualnom satu je pitano može li Grad kako pomoći. Odgovoreno je da će Grad Školi nogometa kao alternativu ponuditi igralište u Stadionskoj ulici. Pojašnjeno je da je izvođač radova na Stadionu NK Amatera napravio štetu Gradu, u međuvremenu je otišao u stečaj, ali će uskoro biti raspisan natječaj za dovršetak radova. Rečeno je i da je odbijena molba upućena ponovno i premijerki i predsjedniku države da se taj objekt bivše vojarne preda Gradu.

- Grad posljednjih šest godina maksimalno ulaže u sport, a ove godine je sportskim klubovima preko Zajednice sportskih udruga dodijeljeno 4,1 milijun kuna. Privatne klubove Grad neće plaćati, odgovoreno je na prozivke o financiranju NK "Marsonia 1909.". Pitanje plaća li Županija saborskoj zastupnici Suzani Bilić-Vardić troškove mobitela koji je zadužila još kao zamjenica župana, bit će proslijeđeno predsjedniku Županijske skupštine i brodsko-posavskom županu.

Dugogodišnji, nedovršeni projekti

Zatražena je i informacija o stanju dugogodišnjih projekata u gradu - Svačićeve ulice, podvožnjaka u Osječkoj ulici, kružnih tokova u Zrinskoj ulici, kao i izgradnje zgrade Policijske uprave brodsko-posavske. Potpunu informaciju vijećnik će dobiti pismeno, ali je na sjednici rečeno da je za proširenje Svačićeve sporan kružni tok kod Autobusnog kolodvora koji je zatražio Grad i odobrila ga policija, ali odbila projektantica. Čini se da je dobivena i građevinska dozvola za podvožnjak u Osječkoj ulici, a najavljena je i izgradnja kružnih tokova na križanjima Zrinske i Gupčeve, te Zrinske i Štampareve ulice. Pisani odgovor vijećnik će dobiti i na pitanje o tome koliko je od ukupno 40 milijuna kuna kreditnih sredstava do sada potrošeno, u koje objekte i koliko je novca ostalo. Na sjednici je jedino rečeno kako je još ostalo 13 milijuna kuna za bazene, dok je ostalo utrošeno na druge sportske objekte. Budući da je MUP odustao od izgradnje zgrade Policijske uprave brodsko-posavske u Svačićevoj ulici za koju je zemljište darovao Grad Slavonski Brod, prijedlog je vijećnika da se traži povrat tog zemljišta jer se radi o vrlo atraktivnoj lokaciji.

Na pitanje kolika je cijena jumbo plakata za bazene polijepljenih po gradu, odgovoreno je kako ništa ne koštaju jer su ti oglasni prostori u vlasništvu grada.

Požeška ulica u MO Brodski Varoš, od groblja do Gromačnika, ima javnu rasvjetu koja nedovoljno osvjetljava, te je pitano može li se tu nešto učiniti. Odgovoreno je kako je već izdan zahtjev da se u tom dijelu postavi još nekoliko rasvjetnih stupova. Problem izdignutih šahtova u Graničarskoj i Ulici Luke Lukića također je uočen, te se razmišlja ili o kompletnoj rekonstrukciji ili spuštanju šahtova. Na pitanje može li se napraviti revizija korisnika pučke kuhinje, odgovoreno je kako pučke kuhinje u našem gradu nema, ali da se kroz program pomoći u kući topli obrok svakodnevno dostavlja onima koji ispunjavaju kriterije Odluke o socijalnoj skrbi. - Je li istina da je Grad htio privatno zemljište u Turčinovićevoj ulici od građana kupiti po cijeni od 5 eura po metru kvadratnom, te da je gradonačelnik rekao da će ako ne pristanu taj prostor GUP-om prenamijeniti u zelenu zonu?, slijedilo je pitanje. Potvrđeno je da se s građanima pregovaralo o kupnji zemljišta za izgradnju četverogodišnje osnovne škole i dječjeg vrtića, ali po cijeni od 10 ili 15 eura po metru kvadratnom. Kako se s građanima nisu uspjeli dogovoriti, odlučeno je da se dograde četiri učionice na Osnovnoj školi "Bogoslav Šulek". Iako je skinuta s dnevnog reda točka o prodaji gradskih nekretnina, na aktualnom satu je ukazano kako je među tim česticama i jedna koja ne postoji, koja nije provedena ni u Gruntovnici ni u Katastru.

Šestomjesečno poslovanje trgovačkih društava i gradskih ustanova

NIJE USVOJENO IZVJEŠĆE BROD-PLINA

Nakon što na sjednici, održanoj prije ljetne stanke, nije usvojeno izvješće o poslovanju Brod-plina za prošlu godinu, ni na ovotjednoj sjednici Gradsko vijeće nije usvojilo izvješće Brod-plina o radu u prvih šest mjeseci ove godine. Naime, u prvom polugodištu Brod-plin je poslovao s gubitkom od milijun kuna što je obrazloženo minusom u toplinarstvu. Objašnjeno je kako se tarifna cijena nije mijenjala od 2008. godine, a njome se više ne može pokriti niti trošak energenta čija je cijena za to vrijeme porasla i 80 posto. Unatoč ovome obrazloženju, vijećnici su mišljenja kako je Skupština društva trebala ranije reagirati na probleme u ovom trgovačkom društvu koji nisu od jučer, te su uz brojna pitanja, zatražili od Uprave i prijedlog rješenja problema. Izvješće na kraju nije usvojeno.

Usvojena su, pak, šestomjesečna izvješća ostalih trgovačkih društava - Vodovoda, Komunalca, Slobodne zone Đuro Đaković, Poduzetničkog inkubatora Brodin, Razvojne agencije grada Slavonskog Broda, Brod-turista i Posavske Hrvatske. Treba reći kako je produžen rok za korištenje odlagališta Vijuš sve do 2017. godine.

Nema liste čekanja za vrtiće

Usvojeno je i šestomjesečno izvješće Javne vatrogasne postrojbe, kao i Ustanove za gospodarenje športskim objektima I. i II. kategorije. Jednoglasno su usvojena izvješća o radu za razdoblje siječanj-lipanj ove godine ostalih gradskih ustanova - Dječjeg vrtića "Ivana Brlić-Mažuranić", Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić-Mažuranić", Gradske knjižnice Slavonski Brod, Hrvatskog instituta za povijest - Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje. Važno je naglasiti da su o ovoj pedagoškoj godini sva djeca smještena u gradske dječje vrtiće, zahvaljujući izgradnji novogh vrtića, ali i tome što su bivši prostori Uprave u Dječjem vrtiću Pčelica na Plavom polju preuređeni za dvije jaslične skupine. Radi se i projektna dokumentacija za dječji vrtić u Naselju Zrinski-Frankopan. Vijećnici su posebno pohvalili program rada Kazališno-koncertne dvorane. Usvojeno je i izvješće o radu gradonačelnika u prvih šest mjeseci 2011. godine, koje sad već svi zovu "oda radosti".

OD LISTOPADA VEĆA CIJENA GRIJANJA

Od 1. listopada građani Slavonskog Broda u stambenim zgradama plaćat će veću cijenu grijanja u prosjeku za 30 do 40 posto. Naime, Brod-plin je uputio Gradskom vijeću prijedlog o promjeni visine tarifnih stavki u tarifnom sustavu za usluge energetskih djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom. Time će se spriječiti gomilanje novih gubitaka u djelatnosti toplinarstva Brod-plina nastalih zbog velikog nesrazmjera tarifnih cijena s porastom cijena energenta. Klub vijećnika SDP-a dao je novi prijedlog visine tarifnih stavki, nešto niži od prijedloga Brod-plina koji je u konačnici i usvojen. Već početkom sljedeće godine vijećnici očekuju pokazatelje učinka ove odluke. Na primjeru dva stana simulirano je koliko će biti uvećani računi građana, ali visina računa ovisi, kako je istaknuto, i o štednji.

Radi usporedbe cijene grijanja za primjer su poslužila dva stana: stan na Jelasu od 52 kvadratna metra i bez tople vode, te u Naselju "Andrija Hebrang" stan od 48 kvadratnih metara s toplom vodom:kolovoz - sadašnja cijena

kolovoz - nova cijena

studeni - sadašnja cijena

studeni-nova cijena

Jelas, s ugrađenim razdjelnikom

178 kuna

209 kuna

213,80 kuna

262 kune

Jelas, bez razdjelnika472 kune

650 kuna

Hebrang, s ugrađenim razdjelnikom

195 kuna

270 kuna

411 kuna

568 kuna

Hebrang, bez razdjelnika440 kuna

623 kune
Marija Kovačević

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA