Grad Brod

GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

Usvojen proračun za 2011. godinu

Datum objave: 17.12.2010.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Svečana sjednica prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana

GRAD IMA BUDUĆNOST

Tradicionalna svečana sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana održana je u dvorani Glazbene škole. U nazočnosti gradskih vijećnika, predstavnika gospodarskog, kulturnog, političkog i vjerskog života grada   o ostvarenim projektima govorio je gradonačelnik Mirko Duspara koji se osvrnuo i na aktualnu gospodarsku i političku situaciju.   

- O godini koja je na izmaku teško je govoriti samo o gradu jer su se događaji u državi snažno    odrazili na gospodarske prilike u Slavonskom Brodu. Nažalost, ovaj grad predugo trpi politiku zanemarivanja, a da nitko za to ne odgovara. Žrtva takve politike bilo je i Gradsko poglavarstvo koje je još 2005. godine nakon sudskih presuda prisiljavano na nagodbu koja bi ovaj grad ostavila bez imovine, a pojedincima povećala bankovne račune. I oni koji su posljednjih mjeseci pokušavali preuzeti upravljanje gradskim trgovačkim društvima i Gradskim vijećem vodili su se istim ciljem, pod čvrstom paskom i palicom najpoznatijeg brzorastućeg političara i gospodarstvenika. Ovu zemlju potresaju svi oblici korupcije, od gospodarske do političke, i dosta nam je svima političkih igara i nedostatka napretka. Moramo se boriti kako bismo sačuvali čast i dostojanstvo rada, moralnost gospodarskih odnosa i neprestano tražiti odgovornost za sve one koji se pokušavaju drugačije ponašati, istaknuo je gradonačelnik. Govoreći o učinjenome u ovoj godini, između ostalog je naveo i izgradnju dječjeg vrtića Hlapić, dogradnju OŠ "Blaž Tadijanović" u Podvinju, rekonstrukciju stadiona NK Amatera i zapadne tribina Stadiona "Stanko Vlainić-Dida", dodjeljivanje zgrade bivše medicinske škole za potrebe Veleučilišta. Najavio je i za tjedan dana početak radova na izgradnji sustava odvodnje i vodoopskrbe iz IPA projekta vrijednog 30 milijuna eura, podsjetio na radove na izgradnji i održavanju nerazvrstanih cesta i pješačkih staza u vrijednosti od 7,9 milijuna kuna, kao i izgradnju 12 km nove mreže ekološki učinkovite javne rasvjete. Dobivene su, kako je napomenuo, sve dozvole za gradnju gradskih bazena na Vijušu i u tijeku je recenzija projektne dokumentacije, izdana je lokacijska dozvola za most koji spaja   Naselje Zrinski-Frankopan i Veliko polje, odnosno Došenovu i Vidrićevu ulicu. Nisu zaboravljene, kako je naglasio, ni socijalne potrebe građana i za tu je namjenu uloženo više od 10 milijuna kuna. - Borba za gradsku imovinu dobila je svoj epilog odlukom Upravnog suda da Grad ne duguje ništa Novogradnji i tako smo državi vratili 25 milijuna metara kvadratnih zemljišta, zaključio je gradonačelnik. Tijekom godine uređena su i odmarališta na Korčuli i u Starom Gradu, uređeni su tradicijska kuhinja, točionica vina i zatvor u kazamatu Tvrđave, a zaživjela su i dva nova uspješna projekta - Servis 48 sati i Gradska blagajna. Na kraju izlaganja zahvalio je članovima Gradskog vijeća na dobroj suradnji: - Želimo održati pozitivnu energiju i zajedništvo sa svima koji vole grad jer ćemo tako lakše svladati i prebroditi sve teškoće, a Slavonski Brod učiniti mjestom ugodnijeg življenja. Kao što smo izdržali ovu, nimalo laku, godinu uvjeren sam da nema mjesta bojazni da ćemo s istom odgovornošću i odlučnošću dočekati sva iskušenja koja nam donosi 2011. godina.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Andrić: - Gospodarska kriza koja je prije gotovo tri godine potresla i najveće svjetske velesile svojim dolaskom u Hrvatsku razotkrila je bolnu ali neupitnu istinu da se naše društvo ne nalazi samo u gospodarskoj nego i u dubokoj krizi morala. Ta nam kriza nije nametnuta iz Pešte ili Beča, nego ju je stvorila naša vladajuća politička elita svojim nemoralnim i nakaradnim odnosom prema javnom dobru. Zadovoljstvo mi je da smo mi u Brodu pokazali da se javnim dobrom može i mora raspolagati pošteno i u korist svih kojima ono pripada, odnosno građana. Proračunska sredstva i u sljedećoj će godini biti prvenstveno usmjerena na razvoj gospodarskih aktivnosti i programa kojima je cilj poboljšati kvalitetu života u našem gradu. Siguran sam da grad ima budućnost kao što mi imamo obvezu da u nju uložimo sve svoje znanje, sposobnosti i dobre namjere. Budemo li to imali na umu, ne dvojim da će rezultati našega rada biti tako očiti da ih nitko dobronamjeran neće   moći osporavati. Želim da božično čudo osvježi i ojača vjeru prvenstveno u nas same i ispravnost onoga što radimo, te da okrijepljeni i osnaženi kročimo u novu, uspješnu 2011. godinu.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu sudjelovao je Vedran Mihal i Dječji zbor Glazbene škole pod ravnanjem Danijele Božičević i uz glasovirsku pratnju Marte Suričević.   

Redovna 13. sjednica

AKTUALNI SAT

Aktualni sat je, zbog zakazane svečane sjednice, uistinu trajao sat vremena, a vijećnici koji nisu uspjeli postaviti pitanja učinit će to pismeno.

Mario Rubil (HSP):

- Kolika su sredstva državnog proračuna namijenjena za kapitalna ulaganja za Grad Slavonski Brod u 2011. godini? Koliko smo povukli sredstava iz Ministarstva kulture za Tvrđavu? Jesu li odgovorni stupili u kontakt s predstavnicima Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu vezano za onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu?

Gradonačelnik je odgovorio kako Grad nije uvršten ni u prijedlog državnog proračuna za 2011. godinu, iako godinama predlaže projekte. - I Ministarstvo kulture se ponaša kao Vlada, za Tvrđavu smo dobili nula kuna, jedino što od tog Ministarstva dobijemo je 10.000 kuna za manifestaciju U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Povukli smo sredstva, oko 600.000 kuna, iz Hrvatske turističke zajednice za uređenje kazamata u Tvrđavi, naveo je gradonačelnik. Rekao je kako još uvijek nije ništa riješeno vezano za onečišćenje zraka.

Mladen Kvesić (HDSSB):

- Kako spriječiti vlasnike da svoje kućne ljubimce dovode na zelene površine kod Osnovne škole "Antun Mihanović" i u školsko dvorište u Malom Parizu? Pokušali smo riješiti taj problem postavljanjem ploča o zabrani, ali to nije urodilo plodom. Uz dvije srednje škole u Malom Parizu u krugu od stotinu metara šest ili sedam je kladionica, a zakon je rekao da kladionice ne smiju biti otvorene u krugu od 200 metara od škole. Što Grad može učiniti po tom pitanju?

- Imamo odluku o komunalnom redu kojih bi se trebali svi pridržavati pa i vlasnici kućnih ljubimaca. Morat ćemo pooštriti rad komunalnih redara kako bismo riješili ovaj problem. Izdavanje dozvola za rad je u ingerenciji županijskog Ureda državne uprave, pa ćemo im uputiti dopis vezano za kladionice, odgovorio je gradonačelnik.

Ivana Kurelović (HSP dr. Ante Starčević):

- U Brodskom Varošu i dijelu Bečic nema kanalizacije. Kada će biti izgrađen kolektor koji povezuje Splitsku ulicu i Bečic, da i ti stanovnici imaju osnovne uvjete suvremenog života?

- Kolektor će biti izgrađen kada uvjeti to dopuste. Sljedeći tjedan bi trebali započeti radovi iz IPA projekta kojima će se izgraditi veliki dio kolektora i vodovodne mreže pa i za područje Brodskog Varoša, glasio je odgovor.

Dalibor Damičević (HSP):

- Planiraju li se i u 2011. godini gradska odmarališta prirediti za ljetovanje Brođana? Je li župan brodsko-posavski oslobodio Grada naknade za arheološka iskapanja u Gospodarskoj zoni Bjeliš i kada će u Zoni započeti radovi na izgradnji infrastrukture?

- Grad je i ove godine uredio odmarališta u Starom Gradu i na Korčuli, a ljetovanje je organizirao Brod turist. Ovih je dana odvezen namještaj u odmaralište u Starom Gradu, a sigurno ćemo odmarališta nagodinu urediti još više. Od Hrvatskih voda očekujemo dobivanje koncesije za Poloj, pa ćemo krenuti s boljim i intenzivnijim uređenjem i tog kupališta. Račun Muzeja brodskog Posavlja, čiji je osnivač Brodsko-posavska županija, za arheološka iskapanja u zoni Bjeliš iznosi 400.000 kuna. Unatoč tome što je Grad Županiju oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 1,7 milijuna kuna, na dva dopisa koja smo uputili županu nismo dobili oslobađanje plaćanja arheoloških iskapanja i radovi su započeli. Sa Zavoda za zapošljavanje na tim smo radovima zaposlili 38 osoba i do proljeća bi to trebalo završiti, a onda kreće i izgradnja komunalne infrastrukture za koje je izabran izvođač, odgovorio je gradonačelnik Duspara.

 Komunalni redari i slike

Roberto Lujić (SDP):

- Zašto je komunalnim redarima uskraćeno korištenje službenog vozila pa na teren moraju autobusom? Hoće li se i drugim odjelima zabraniti upotreba službenog vozila i znači li to da će uskoro gradska vozila ići na licitaciju i prodaju? Na humanitarnim zabavama i aukcijama kupuju se razni predmeti, slike, vina, koji se plaćaju sredstvima gradskog proračuna. Ima li još netko osim gradonačelnika pravo koristiti sredstva za tu namjenu? Je li istina da se vode sudski postupci protiv gradskih djelatnika i kako će se to odraziti na rad gradske uprave?

Odgovoreno je kako mobilnost komunalnih redara nije narušena. - Neki od njih bili su zaduženi za Sjevernu veznu cestu, a nisu imali vozačku dozvolu. Voze se javnim gradskim prijevozom, a pješačenjem će bolje uočiti nedostatke i probleme u komunalnom redu, pojasnio je gradonačelnik. Dodao je da ni jedan auto neće ići na licitaciju. Potvrdio je da se na humanitarnim zabavama i aukcijama kupuju razni predmeti koji se donose u gradsku upravu, te ih dio tu i ostane, a dio se pokloni Galeriji umjetnina ili gostima koji dođu u grad. Pravo na raspolaganje sredstvima za tu namjenu, dodao je, ima onaj tko u proračunu ima osigurana sredstva, odnosno gradonačelnik i zamjenici, a na zabave ide onaj koga se za to ovlasti. Istina je i da se vode dva sudska postupka, jedan protiv djelatnika blagajne koji je oštetito Grad za 250.000 kuna i izgubio službenički sud, te je nakon jednogodišnje suspenzije dobio otkaz. Drugi se postupak vodi protiv bivšeg pročelnika za izdavanje dozvola u graditeljstvu i to zbog nepravilnosti u radu, također je suspendiran i prima 80 posto plaće.

Ivan Zirdum (HSLS):

- Budući da su izabrani svi pročelnici osim pročelnika Odjela za komunalni sustav, možda je i to razlog zašto se događaju problemi s komunalnim redarima. Zašto nije izabran pročelnik i kada će biti i zašto je vršitelj dužnosti pročelnik za lokalnu samoupravu? Kada će biti građen azil za životinje jer postojeći na odlagalištu Vijuš ne zadovoljava uvjete i taj sustav ni ne bi funkcionirao bez volontera?

Odgovoreno je kako se na natječaj za pročelnika nije javila ni jedna osoba koja zadovoljava uvjete i da će uskoro biti ponovljen natječaj. Isto tako, rečeno je kako ima i potrebnijih stvari u gradu od azila.

Petar Agatić (HSP):

- Kada će započeti IPA projekt? U kojoj je fazi izrada turističkog master plana i brendiranje grada?

- Radovi na IPA projektu, vrijednom 30 milijuna eura, trebali bi započeti 21. prosinca na Livadi. Među prvima u Hrvatskoj izradili smo turistički master plan za desetogodišnje razdoblje, a sada se rade akcijski planovi za svaku godinu. S Grafičkim fakultetom iz Zagreba potpisali smo ugovor o izradi vizualnog identiteta i slogana grada, odgovoreno je.

Stribor Valenta (SDP):

- Siguran sam da organizacija "hobotnica" djeluje i u našem gradu, a znamo tko je njena glava. Jesu li gradske službe spremne i imamo li materijal koji će pomoći državnom odvjetništvu kad krene s istragama i u našem gradu? Predsjednik MO Kolonija ne dozvoljava korištenje prostorija doma za potrebe političkih stranaka. Kako će gradonačelnik riješiti taj problem?

Odgovoreno je kako Grad nema nadležnosti u slučaju "hobotnica", ali da će biti na raspolaganju državnom odvjetništvu i krim policiji bude li to potrebno. - Domove po mjesnim odborima smo uređivali da ih svi mogu koristiti i zato nema smisla takva odluka predsjednika na Koloniji, te ćemo to riješiti, rekao je gradonačelnik.

 O ulicama i zgradama

Anto Ivanković (HSP dr. Ante Starčević):

- Što je s realizacijom jednosmjernih ulica na Koloniji, Babukićeve i Matije Vlačića Ilirika?

- Savjet za sigurnost prometa zasjedao je i dao je pozitivno mišljenje da Babukićeva bude jednosmjerna ulica, odgovoreno je.

Anto Rašić (HSP):

- Je li vijećnica i saborska zastupnica Suzana Bilić-Vardić vratila gradski stan u kojemu živi od 1996. godine? Zašto se u Ulici 2. svibnja na Jelasu ne može izgraditi kanalizacija?

- Vijećnica još nije vratila stan, ali ima rok do kojega to treba učiniti. Izgradnja kanalizacije je problem zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa jer se radi o privatnom zemljištu, glasio je odgovor.

Igor Safundžić (SDP):

- Za olujnog nevremena pala je žbuka s nebodera kod Tene i oštetila parkirane automobile. Tko će snositi štetu i hoće li Grad sanirati oštećenja? Grad nije dovoljno lijepo uređen za nadolazeće blagdane, dva bora na Korzu prilično su oskudno ukrašena, moglo je to i bolje.

- Grad neće sanirati ni platiti štetu jer neboder održava tvrtka Domar i ona snosi odgovornost. Već godinu dana pregovaramo o uređenju fasade na tom neboderu što je Grad spreman sufinancirati, odgovorio je gradonačelnik. Složio se s tvrdnjom da je grad oskudno ukrašen za blagdane, ali je rekao kako se zbog krize nisu odlučili na kupnju novih ukrasa.

Romana Mišić (HSP):

- Pozivam gradonačelnika da nas obavijesti o sastanku Udruge gradova s predsjednikom države.

- Prošloga tjedna Udruga gradova bila je kod predsjednika Josipovića a tema razgovora bili su problemi u decentralizaciji. Na sastanku je bilo 12 gradonačelnika i svi su iskazali negodovanje zbog novih odluka Vlade kojima su dobili nove obveze a oduzeti su im značajni prihodi zbog čega su ovogodišnji proračuni podbacili 30 posto, ukratko je prepričao gradonačelnik.

Andrija Lepan (HDZ):

- Zašto zaposleni u dječjim vrtićima imaju manje plaće od zaposlenih u osnovnim školama? Je li istina da je ravnateljica vrtića zaposlila svoju sestru?

Gradonačelnik je odgovorio kako su plaće u vrtićima dogovorene te da nema informaciju da je ravnateljica zaposlila u vrtiću svoju sestru.

Slavica Nikšić (SDP):

- Na Hebrangu blokovi 4 i 5 za zagrijavanje tople vode koriste solarne kolektore. Može li se dobiti godišnje izvješće kolika je potrošnja plina za zagrijavanje vode, kolike su uštede kako bi to bio dobar primjer za druge? Kada će biti ustrojena služba prometnih redara? Imate li naznaka iz Ministarstva i Vlade kada će biti isplata za štete od poplava?

Od Brod-plina će, rekao je gradonačelnik, tražiti pismeno izvješće o potrošnji za plina za zagrijavanje tople vode na Hebrangu. Odgovorio je i da su u gradsku upravu primljena dva prometna redara te da čekaju poziv Policijske akademije za edukaciju. Dodao je kako do sada ništa nije stiglo za štete od poplava. - Iz fonda solidarnosti stiglo je 11,5 milijuna eura isključivo za sanaciju šteta u Slavoniji i Baranji pa je krajnje vrijeme da se taj novac podijeli, zaključio je gradonačelnik, te dodao da je u tijeku izrada elaborata za sanaciju klizišta.

Davor Gruber (HSP):

- Tadašnji ministar regionalnog razvoja Čobanković potpisao je s Gradom ugovor o izgradnji školskih dvorana u Podcrkavlju i Brodskom Vinogorju. Što je s tim projektima?

- Sve je ostalo na predizbornom obećanju, kratko je odgovorio gradonačelnik.

Usvojen temeljni akt

PRORAČUN KAO ZAMAŠNJAK GOSPODARSTVU

Prihodi su planirani u iznosu od 186.405.803 kuna, što je za 16,83 posto manje u odnosu na 2010. godinu. Rashodi su planirani u iznosu od 130.284.508 kuna, što je smanjenje za 9,97 posto u odnosu na ovu godinu

- Usvajanjem proračuna grada uz odgovoran angažman svih sudionika na njegovoj provedbi vjerujemo u postizanje zajedničkih ciljeva - gospodarski oporavak Slavonskog Broda, stalnu brigu i skrb za njegove građane i očuvanje i podizanje kulturne svijesti u duhu naše povijesne baštine, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara

Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici usvojilo i temeljni akt, proračun za 2011. godinu. Ukupni prihodi planirani su u iznosu od 186.405.803 kuna što je za 16,83 posto manje u odnosu na 2010. godinu. - Temeljna orijentacija proračuna bila je da su zadovoljene potrebe građana u području komunalne infrastrukture za što je izdvojeno 28,4 milijuna kuna ili 15,26 posto. Nastavit će se s realizacijom kapitalnih projekata započetih u ovoj godini - ulaganje po IPA projektu, izgradnja komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Bjeliš, sanacija odlagališta Vijuš, uređenje Centra mladih, nastavak uređenja Tvrđave, ulaganje na Spomen-domu Dragutina Tadijanovića, na Hrvatskom domu, otkup kuće Brlić, postavljanje nadstrešnice na Gradskom groblju, rekonstrukcija Gradske tržnice. Ovaj prijedlog proračuna, bez obzira na štednju, nije zanemario teškoće koje najviše pogađaju građane te je sve više onih kojima je potrebna pomoć. Stoga je za socijalnu skrb planirano 9.865.000 kuna, istaknuo je iznoseći prijedlog proračuna gradonačelnik Mirko Duspara. Rashodi su planirani u iznosu od 130.284.508 kuna, što je smanjenje za 9,97 posto u odnosu na 2010. godinu. Gradonačelnik je to objasnio: - Predloženo smanjenje materijalnih rashoda opredjeljenje je za što većom štednjom u sljedećoj godini što se može postići objedinjenom javnom nabavom i pojačanom kontrolom troškova kroz sustav riznice. U strukturi materijalnih rashoda najveći udio je rashoda za usluge koji su planirani u iznosu od 30.539.082 kune i odnose se na komunalne usluge, zakupnine, intelektualne usluge, usluge tekućeg investicijskog održavanja objekata i drugi rashodi vezano za objekte gradske uprave, komunalnu infrastrukturu i sve proračunske korisnike, za održavanje zelenih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete, održavanje objekata, ustanova odgoja i školstva, sporta i tehničke kulture, za tekuće i investicijsko održavanje poslovnog prostora i slično. Najveći dio ovih troškova su i razvojni, oni su i ulaganje u infrastrukturu grada te time trajno povećavaju imovinu grada.

- Ovim prijedlogom proračuna nastojali smo u uvjetima vrlo složene gospodarske krize s jedne strane racionalnim planiranjem općih rashoda ostvariti više prostora za investicije koje će dati zamašnjak gospodarstvu, a s druge strane pokazati svojim programima socijalnu osjetljivost. Usvajanjem proračuna grada uz odgovoran angažman svih sudionika na njegovoj provedbi vjerujemo u postizanje zajedničkih ciljeva - gospodarski oporavak Slavonskog Broda, stalnu brigu i skrb za njegove građane i očuvanje i podizanje kulturne svijesti u duhu naše povijesne baštine, zaključio je gradonačelnik.

Prijedlog proračuna podržali su vijećnici HSP-a, SDP-a, HDSSB-a, HSU-a i HNS-a, njih 15. Vijećnici oporbenih stranaka HDZ-a, HSLS-a, HSS-a i HSP-a dr. Ante Starčević, 9 ih je ukupno bilo prisutno sjednici, nisu prihvatili proračun uz objašnjenje kako je nerealno planiran, prenapuhan i netransparentan. Pozvali su se na izvršenje ovogodišnjeg proračuna prema kojemu je s 30. listopada ostvarenje prihoda samo 59 posto. Gradonačelnik je odgovorio kako su gotovo svi gradski proračuni podbacili 20 do 35 posto.

OPĆI AKTI U SLUŽBENOM VJESNIKU GRADA

Gradski su vijećnici jednoglasno usvojili prijedlog programa rada Gradskog vijeća za 2011. godinu. Većinom glasova usvojene su i izmjene i dopune Poslovnika o radu Vijeća prema kojima će Grad od početka sljedeće godine samostalno organizirati tiskanje i objavu službenog glasila. Naime, prema Statutu Grada javnost rada Gradskog vijeća osigurava se objavljivanjem općih akata u službenom glasilu, a do sada su akti objavljivani u Službenom vjesniku Brodsko-posavske županije. Od sljedeće godine bit će objavljivani u Službenom vjesniku grada Slavonskog Broda. Vijeće je dalo suglasnost na zahtjev Brod-plina za kratkoročno zaduženje kod poslovne banke, odnosno dopušteno prekoračenje po transakcijskom računu, u iznosu od 12 milijuna kuna.

Marija Kovačević

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA