Grad Brod

UŠTEDA NA ZAPISNIKU

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Datum objave: 22.1.2010.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Nakon što su gradski vijećnici jednoglasno usvojili zapisnik od 101 stranice s prethodne sjednice, prihvatili su i preporuku gradske uprave da zapisnici ubuduće, što je sukladno i Poslovniku, budu sažetiji, kraći, operativniji, odnosno da sadržavaju srž stvari. Popratni materijal koji će vijećnici uz tako sažet zapisnik dobivati je originalni tonski zapisnik sjednice Gradskog vijeća. Naime, zapisnici sa sjednica često budu ispisani na 100 ili 200 stranica i kada se sve umnoži svakom vijećniku materijali su to od 5.000 stranica, što je nepotreban trošak, a vijećnici ovako sjednicu mogu preslušati. Iako je bilo mnogo pitanja, aktualni sat trajao je točno sat vremena.

AKTUALNI SAT

Mladen Kvesić (HDSSB):

- Građani MO Podvinje pitaju kako napreduju radovi na proširenju škole, te hoće li do nove školske godine biti i završeni? U MO Zrinski-Frankopan upozoravaju na prilično opasan pješački prijelaz u Ulici Svetog Antuna kod mosta, koji je i jedini od Industrijske škole sve do Sjeverne vezne ceste, te pitaju može li se još na kojem mjestu obilježiti pješački prijelaz. Dugo nakon svitanja u gradu svijetli javna rasvjeta za što nema potrebe, što stvara i troškove. Može li se to regulirati?

- U izradi je projektna dokumentacija za šest novih učionica OŠ «Blaž Tadijanović» u Podvinju, a očekujemo da će i građevinska dozvola biti na vrijeme i čim nastava završi kreće se s radovima koji će, mislim, biti gotovi do početka nove školske godine, odgovorio je gradonačelnik Mirko Duspara. Dodao je kako u prometu u gradu ima dosta problema, te da bi novi članovi Savjeta za sigurnost prometa trebali sve problematične točke analizirati i dati najbolja rješenja za svaku ulicu, pa tako i za Ulicu Svetog Antuna. Složio se i s prijedlogom da treba racionalizirati potrošnju javne rasvjete, te napomenuo da se čak razmišlja o tome da u «sitne sate» svaka druga svjetiljka bude ugašena.

JOŠ O TROŠKOVIMA ODVJETNIKA

Ivan Rajković (HSS):

- Na više sjednica postavljano je pitanje troškova odvjetnika koji su zastupali Grad. U lipnju je to pitanje postavio vijećnik Roberto Lujić i tada je gradonačelnik odgovorio kako troškovi za pravne savjetnike iznose 810.000 kuna. U rujnu je isto pitao vijećnik Jozo Mišić s naglaskom na troškove u sudskom sporu s Novogradnjom i tada je gradonačeklnik rekao kako oni iznose 4milijuna kuna. U prosincu sam ja pitao koliko Grad koštaju odvjetnici za vrijeme mandata sadašnjeg gradonačelnika, s naglaskom koliko je Grad platio odvjetničkom uredu Perić-Rimac. Gradonačelnik je tada rekao kako ću točne podatke dobiti pismenim putem. Kada ćemo dobiti pisani odgovor na koji ste se više puta obvezali?

- Interesira vas slučaj Korčula koji traje od 2000. godine, Grad je tužen 2002. godine, a ja sam postao gradonačelnik 2005. Grad su u tom slučaju zastupali odvjetnici Vladimir Jerković, Stjepan Jelić, Mirko Tomac i Ante Katavić. Dakle, četiri odvjetnička društva a ni s jednim od njih nisam ja potpisao ugovor. I sada smo dobili od odvjetničkog društva Katavić prijetnju ovrhom od 75.000 kuna zbog podnošenja zahtjeva za ponavljanje postupka. No, krim-policija u gradskoj upravi ispituje troškove prema odvjetnicima jer ste vi to prijavili državnom odvjetništvu, pa kad dobijemo izvješće od njih proslijedit ću ga i vama, odgovorio je gradonačelnik. Vijećnik Rajković je ponovio obećanje da će dobiti pisani odgovor, te je rekao da gradonačelnik treba dati nalog da se ti podaci pripreme. Gradonačelnik je ponovio da u Grad još stižu računi odvjetnika koji su do sada grad stajali tri do četiri milijuna kuna, ali i da je tarifu odvjetničkih usluga propisala Vlada Republike Hrvatske. Zatim je javno od Tajništva Grada zatražio da napišu podatke o odvjetničkim troškovima koje imaju i dostave ih vijećniku.

Jasenka Rem (HSU):

Na prošloj sjednici postavila sam pitanje povlaštene članarine u Gradskoj knjižnici za umirovljenike koja je sada za sve ista, a dopunjujem ga primjerima u drugim gradovima – u Vinkovcima umirovljenici godišnje plaćaju 60 kuna, ostali 80, u Osijeku je isti omjer, u Zagrebu svi plaćaju jednako, 50 kuna godišnje. Pogrešno mi je na prošloj sjednici odgovoreno da umirovljenici imaju besplatne karte za predstave u Kazališno-koncertnoj dvorani «Ivana Brlić-Mažuranić». Naime, prošle je godine Simndikat umirovljenika od Županije dobio 15 besplatnih karata, ali ta sredstva nisu planirana u ovogodišnjem županijskom proračunu. Može li Grad pomoći da dobijemo bar jefitnije karte za KKD? Predlažem osnivanje povjerenstva za građane treće životne dobi. Kako imamo povjerenstvo za mlade, za ravnopravnost spolova, sigurno je da ima potrebe i za umirovljenike, a inicijativu mogu i obrazložiti.

Gradonačelnik je rekao kako će odgovore na sva tri pitanja dobiti pisano.

ANEKSI UGOVORA DIREKTORIMA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA

Stribor Valenta (SDP):

- Top-tema u našem društvu je korupcija, a svjedoci smo da HDZ-ovi ministri i njihovi kumovi pune zatvore. I tema predizborne kampanje novoizabranog predsjednika države bila je Nova pravednost koja se temelji na borbi protiv korupcije. Ovih se dana radi i sistematizacija radnih mjesta u gradskoj upravi, pa možda postoji mogućnost da se osnuje i služba ili ured za borbu protiv korupcije u koji bi se građani mogli javljati i upozoravati na takve primjere. Drugi krug predsjedničkih izbora izazvao je top-interes i javljanje medija iz svih gradova Hrvatske, a ni jedno javljanje ni na televiziji ni na radiju nismo imali iz Slavonskog Broda. Gradonačelniče, vaš komentar na tu nezainteresiranost medija iz naše sredine.

Gradonačelnik je odgovorio kako Grad ne može osnivati ured za suzbijanje korupcije kojih ionako ima puno u državi, ali je rekao kako je svaki građanin dužan takav slučaj prijaviti državnom odvjetništvu. – Odnos medija, posebno onih na državnoj razini, je isti takav za većinu događaja u Slavonskom Brodu i to godinama. Naš grad im je interesantan samo kada je nekakav problem, nepogoda i slično. Na primjer, teško je reći zašto i Sisak i Bjelovar imaju stranicu u Večernjem listu, a Slavonski Brod nema, komentar je gradonačelnika.

Igor Safundžić (SDP):

- Jeste li od direktora gradskih trgovačkih društava zatražili da predlože i provedu antirecesijske mjere i anekse svojih direktorskih ugovora? Jesu li svi to napravili i kakve će posljedice snositi oni koji nisu? Škola košarke Brod za treninge koristi školsku sportsku dovranu OŠ «Antun Mihanović» u terminu od 19 do 21 sat. Znamo da prioritet imaju školski sportski klubovi, a ovdje se radi o privatnoj školi košarke. Koliko takve škole i klubovi plaćaju korištenje školskih dvorana i vanjskih gradskih sportskih terena?

Gradonačelnik je potvrdio da je zatražio antirecesijske mjere u gradskim trgovačkim društvima, te je dodao kako je dio i proveden, dok se neke još provode. – Direktor Vodovoda je na bolovanju i s njim ne možemo razgovarati o ugovoru. Nadzorni odbor potpisuje ugovore direktora, a ako to ne učini onda je to dužna Skupština. Stoga smo poslali anekse ugovora i direktorima Brod-plina, Komunalca i Vodovoda koje trebaju do petka potpisati, objasnio je gradonačelnik. Saznali smo kako je aneksom predviđeno da plaće direktora gradskih trgovačkih društava budu najviše 12.000 kuna, a otpremnina šest bruto plaća.

Gradonačelnik je dalje odgovorio kako je i na sastanku Zajednice sportskih udruga istaknut problem termina u školskim sportskim dvoranama, te kako prioritet moraju imati školski klubovi i djeca. Napomenuo je da će već sljedeći tjedan održati sastanak s ravnateljima svih osnovnih škola kako bi utvrdili pravo stanje.

POPIS ZAPOSLENIH U GRADSKOJ UPRAVI

Suzana Bilić-Vardić (HDZ):

- Na sjednici u lipnju prošle godine usvojili smo Poslovnik prema kojemu se materijali za sjednicu trebaju dostaviti gradskim vijećnicima, pročelnicima, političkim strankama, predstavnicima nacionalnih manjina. Osma je sjednica Gradskog vijeća, zašto političke stranke ni jednom nisu dobile poziv i materijal za sjednicu? Nisam dobila pisani odgovor na pitanje postavljeno na prošloj sjednici – popis zaposlenih u gradskoj upravi sa stanjem 10. lipnja 2005. godine i popis zaposlenih s datumom 10. prosinca 2009. godine. Ponavljam pitanje i tražim pisani odgovor. Vijeće romske nacionalne manjine obratilo mi se da pitam zašto sva vijeća nacionalnih manjina koja postoje u našem gradu nisu dobila zadnju isplatu za svoj rad, a u prosincu je bilo sredstava u proračunu. Tražim pisani odgovor i analitiku sredstava isplaćenih vijećima nacionalnih manjina u prošloj godini.

Predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić potvrdio je da materijale za sjednicu moraju dobiti svi prema poslovniku, ali isto tako je podsjetio kako se materijali za sjednice objavljuju na web stranici grada i imaju svi uvid u njih. – No, ako političke stranke žele pojedinačno pisane materijale, ispoštivat ćemo, dodao je. Dogovoreno je da će se pisana obavijest o održavanju sjednica od sada slati i političkim strankama.

Gradonačelnik je rekao da će pismeno dobiti popis djelatnika gradske uprave za razdoblje za koje je traženo. Odgovorio je kako je sve planirano vijećima nacionalnih manjina i isplaćeno u prošloj godini.

Ivan Zirdum (HSLS):

- Na prošloj sjednici pitao sam može li se smanjiti cijena vozne karte u gradskom autobusnom prijevozu, pa mi je obećano da će se razgovarati s koncesionarom. Do kuda se stiglo u pregovorima i hoće li karta biti snižena? Najavljen je novi ustroj gradske uprave, sistematizacija radnih mjesta. Jesu li imenovani pročelnici novih upravnih odjela, odnosno vršitelji dužnosti? Vidim da su se ipak pokrenuli radovi na Centru mladih što je pohvalno. Ipak su konstantna pitanja o Centru mladih koja smo postavljali vijećnik Rajković i ja dovela do rezultata.

- Još uvijek se razmatra pitanje cijene karte. Imenovani su v.d. pročelnika gradskih upravnih odjela i dobit ćete njihova imena pismeno, odgovorio je gradonačelnik.

ODMARALIŠTE U STAROM GRADU

Dalibor Damičević (HSP):

- Dugogodišnje odmaralište brodske djece na Hvaru, potvrđeno je, pripada Gradu Slavonskom Brodu. Što će Grad poduzeti da se poboljšaju uvjeti ljetovanja u Starom Gradu?

- Društvo «Naša djeca» tužilo je Grad i izgubili su sporove na splitskom sudu. Tražili smo sastanak s čelnicima slavonskobrodskog Društva «Naša djeca» kako bi predali odmaralište u posjed Gradu da bismo na osnovu toga pripremili odmaralište za sezonu, ali još nismo dobili od njih odgovor, odgovorio je gradonačelnik Duspara.

Jozo Mišić (HDZ):

- Svi mediji izvještavaju o prirodnoj katastrofi na Haitiju. Je li se Grad uključio u akciju prikupljanja pomoći? Nije davno bilo da smo mi koristili pomoć drugih. U Ulici 2. svibnja na Jelasu problem je priključka na kanalizaciju. Dok nema novca, može li se bar iz održavanja nerazvrstanih cesta izdvojiti nešto i nasuti ulica kamenom ili dugim materijalom kako bi građani mogli doći do svojih kuća?

- Nismo razgovarali o pomoći Haitiju, ali tu odluku može donijeti Gradsko vijeće. Njemački ministar je rekao da će Njemačka dati milijun eura, hrvatska premijerka, pak, da će Hrvatska pomoći s milijun kuna, a pitanje je onda koliko bismo mi mogli i trebali, odgovorio je gradonačelnik Duspara. Dodao je kako su u Ulici 2. svibnja problem neriješeni imovinsko-pravni odnosi , te da se ne može poslati tucanik jer se radi o privatnoj parceli.

Andrija Lepan (HDZ):

- U Zagrebačkoj ulici u MO Kolonija nogostup kojim djeca svakodnevno idu u školu potpuno je pod vodom. Može li se to riješiti? Po gradu se priča, gradonačelniče, da vaš koalicijski partner SDP traži od vas da skinete križ iz gradske vijećnice. Je li to istina?

Slavonskobrodski gradonačelnik je rekao kako bi nogostup u Zagrebačkoj ulici trebalo dići na visinu ceste što bi bio problem, ali da će s v. d. pročelnika za komunalni sustav vidjeti što se može napraviti da se riješi taj problem. – Ne može nitko vršiti pritisak da skidamo križeve, pogotovo ne koalicijski partneri, a nitko ni nije vršio pritisak. Kako već imamo trećeg predsjednika države, mislim da ćemo morati skidati slike predsjednika jer neće biti mjesta za sve, duhovito je odgovorio gradonačelnik.

Roberto Lujić (SDP):

U Glasniku grada Slavonskog Broda od prosinca prošle godine objavljene su proračunske stavke. Među pozicijama održavanja i modernizacije javnih površina i nerazvrstanih cesta nema Ulice kraljice Jelene, Reljkovićeve, Bakačeve ulice o kojima smo pričali. Znači li to da ipak nisu planirane u proračunu? U dnevnom listu bile su objavljene plaće svih gradonačelnika i župana iz čega je vidljivo da je plaća gradonačelnika Slavonskog Broda po iznosu na šestom mjestu. Komenirajte to, gradonačelniče. Na križanju ulica Svetog Lovre i Ferde Filipovića nema označenog prijelaza za pješake, niti ima kakvih oznaka za usporavanje prometa a tu mnogi pješaci, posbeno djeca, prelaze cestu. Može li se to riješiti?

Gradonačelnik je objasnio kako se na natječaju za održavanje i modernizaciju cesta postigne i niža cijena od planirane, te je dodao kako će se moći odraditi i sve navedene ulice. – Plaću sam naslijedio od svojih prethodnika gradonačelnika, a nakon neposrednih izbora dao sam otkaz u bolnici i od svibnja sam zaposlenik gradske uprave, komentirao je gradonačelnik Duspara. Rekao je i da se radi projekt za rekonstrukciju Milanovićeve ulice i Đalskoga kojim je planiran kružni tok i na križanju Filipovićeve i Ulice Svetog Lovre, te će i pitanje pješaka biti riješeno. No, dodao je da će već sada s Policijskom upravom razmotriti mogućnost označavanja pješačkog prijelaza.

Izabrani izvođači za održavanje cesta, pješačkih staza, javne rasvjete

Cestar i Elektroinstalater-monter

Nakon duge rasprave većinom glasova prihvaćena je odluka o izboru tvrtke Cestar za izvoditelja za obavljanje komunalnih djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta i pješačkih staza na području grada u 2010. i 2011. godini. Vijećnicima je sporno bilo što je ponuda tvrtke Cestar s iznosom od 6.939.276 kuna za 450.000 kuna viša od ponude Cestinga, čiju je ponudu Povjerenstvo prvo ocijenilo kao potpunu, a onda nepotpunom. Stoga su vijećnici tražili obrazloženje. Pozivali su se i na Zakon o javnoj nabavi i na Zakon o komunalnom gospodarstvu, a objašnjenje Povjerenstva je bilo da je tvrtka Cesting dala izjavu kako će 10 posto radova obaviti podizvoditelj, tvrtka Ceste, pa je samim time trebao dokazati sposobnost podizvoditelja što nije učinjeno zbog čega se ponuda smatra nepotpunom.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se nakon provednog postupka javnog nadmetanja za najpovoljnijeg ponuditelja za održavanje objekata i uređaja javne rasvjete na području Grada u 2010. i 2011. godini izabere tvrtka Elektroinstalater-monter vlasnika Ivana Safundžića s ponuđenih 1.799.488 kuna.
Gradski vijećnici prihvatili su prijedlog odgovora na tužbu protiv odluke Gradskog vijeća o imenovanju ravnatelja Galerije umjetnina na zahtjev Upravnog suda. Jednoglasno su usvojili imenovanje profesora glazbene kulture Hrvoja Špicera za ravnatelja Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić-Mažuranić" uz pohvale za njegov dosadašnji rad.

Odluka o ustrojstvu gradske uprave

NOVI VRŠITELJI DUŽNOSTI PROČELNIKA

Prema novoj Odluci o ustrojstvu gradske uprave, koju je Gradsko vijeće usvojilo u prosincu prošle godine osam je upravnih tijela grada. Dva su ureda - Ured gradonačelnika i Ured za unutarnju reviziju te šest upravnih odjela. Kako se završava sistematizacija radnih mjesta potvrđeni su pročelnici pojedinih upravnih odjela i imenovani vršitelji dužnosti pročelnika.

Pročelnice upravnih odjela za gospodarstvo i za društvene djelatnosti i dalje su Ankica Majetić i Dubravka Marković, dok je nedavno na natječaju za pročelnicu Upravnog odjela za financije i računovodstvo izabrana dosadašnja vršiteljica dužnosti Ksenija Knežević. U Upravnom odjelu za komunalni sustav i komunalno redarstvo za vršitelja dužnosti pročelnika imenovana je Klaudija Tolić Popović, a v. d. pročelnika u Upravnom odjelu za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša je Damir Klaić, dok je Davor Rogić v. d. pročelnika za lokalnu samoupravu.

Marija Kovačević

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA