Grad Brod

USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Datum objave: 11.12.2009.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Sedam sati trebalo je gradskim vijećnicima na jučerašnjoj sjednici da odrade dvije točke dnevnog reda — aktualni sat i prijedlog proračuna za 2010. godinu. Na dnevnom redu bilo je 20 točaka, među kojima izdvajamo jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna Provedbenog urbanističkog plana "Franjo Sertić", te usvajanje Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja "Novo naselje u Mjesnom odboru Josip Rimac". Predložena je i nova odluka o ustrojstvu Gradske uprave prema kojoj su upravna tijela grada Ured gradonačelnika i Ured za unutarnju reviziju te šest upravnih odjela — za gospodarstvo, za komunalni sustav i komunalno redarstvo, za financije i računovodstvo, za društvene djelatnosti, za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te za lokalnu samoupravu. Gradonačelnik Duspara je istaknuo kako u gradskoj upravi neće biti (masovnih) otpuštanja već se želi postići da svi zaposlenici rade, a ne da neki "čitaju novine i takozarađuju plaću".

AKTUALNI SAT

Stribor Valenta (SDP):

- Danas je Dan ljudskih prava i to bi trebao biti prioritet svih i orijentir svakoj politici, jedinici lokalne uprave i samouprave, države ali unatoč tome još uvijek su prisutni razni oblici diskriminacije i obespravljenosti. Kao socijaldemokrat, pitam gradonačelnika slaže li se da gradimo društvo gdje neće biti obespravljenih i gdje pripadnici manjinskih skupina neće osjećati diskriminaciju. Dva tjedna su do izbora, formirano je gradsko izborno povjerenstvo, a mi još ne znamo tko su članovi, ne mogu se ni promatrači organizirati. Ima li gradonačelnik saznanja o tome?

- Danas je i godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika. Grad je i do sada vodio brigu o ljudskim pravima, jednakosti svih građana, a mislim da naš grad prednjači kad je riječ o pravima manjina, odgovorio je gradonačelnik Mirko Duspara. Podsjetio je da Grad nije uključen u pripremu izbora za predsjednika, te da državno izborno povjerenstvo određuje biračke odbore, a tajnik Grada Zdravko Matas dodao je kako u izbornom povjerenstvu nema nikoga iz gradske uprave, već da su članovi oni koji su bili u županijskom izbornom povjerenstvu i da je predsjednik Zlatko Mirković.

Mladen Kvesić (HDSSB):

- Gradski prijevoz prevozi putnike u modernim autobusima, izgrađena su adekvatna autbusna stajališta, ali još uvijek na nekim mjestima građani autobus čekaju pod drvetom. Kada će se izgraditi još koje stajalište u ulicama Svetog Antuna i Kumičićevoj? Zbog velike frekvencije učenika u Kumičićevoj ulici je prometni kolaps, može li se taj problem riješiti?

- Ove smo godine dosta uložili u uređenje ugibališta, nadstrešnica, a trebali bismo imati gotovo 100 stajališta. I u proračunu za sljedeću godinu planirali smo tu stavku, ali neće biti sve gotovo. Prometna regulacija je veliki problem u cijelom gradu, zato očekujem od Savjeta za sigurnost prometa da riješi problematične ulice po gradu, odgovorio je gradonačelnik.

KOLIKO JE ILEGALNIH PRIKLJUČAKA?

Ivica Kovačević (HNS):

- Aktualni sati Gradskog vijeća daju rezultate, nakon mog pitanja o označavanju invalidskih mjesta na parkiralištu kod novoizgrađene dvorane Vijuš odmah sutradan je to i učinjeno, jedino što nisu obilježena prema pravilima. Prolazi godina dana od kako je preuređen javni gradski WC, a dva poslovna prostora tamo su još uvijek prazna. Na jednoj od prethodnih sjednica govorilo se o ilegalnim priključcima na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu, koliko je prekršaja evidentirano, ide li se i dalje s tim i što je učinjeno po tom pitanju? Od financijske službe sam tražio iznos pozajmica gradskim trgovačkim društvima, ali nisam dobio odgovor. Tražim od predsjednika Gradskog vijeća da poslovnički postupi i da vijećnici dobivaju odgovore najkasnije do sljedeće sjednice.

Predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić rekao je da je opravdana primjedba vijećnika Kovačevića, te je upozorio tajništvo da vodi računa o pitanjima vijećnika i da ažuriraju odgovore vijećnicima. I gradonačelnik Duspara se složio s primjedbama vijećnika Kovačevića za označavanje parkirališnih mjesta za invalide, te je rekao kako će to ispraviti sukladno zakonu. Rekao je kako je i sam razočaran sporošću kad je u pitanju iznajmljivanje poslovnih prostora u sklopu javnog WC-a. Podsjetio je da je Komunalac vlasnik javnog WC-a, a po jedan poslovni prostor imaju Grad i Komunalac, te da je Grad objavio natječaj za iznajmljivanje. — Ovoga ljeta otkrili smo ilegalno trošenje vode na sportskim objektima, čak su se na zapadnom dijelu i bazeni priključili ilegalno na vodovodnu mrežu pa su gubici u mreži bili ogromni. Pokrenuti su određeni postupci, šteta je velika, a sutra je skupština Vodovoda te će na njoj to morati odraditi. Grad je mišljenja da građanima treba omogućiti plaćanje u ratama priključka na kanalizaciju, čemu se opirao direktor Vodovoda, istaknuo je gradonačelnik. Odgovorio je da Grad od 2005. godine, od kada je on gradonačelnik, nije davao pozajmice trgovačkim društvima, osim Brod-plinu od 3,5 milijuna kuna što je naplaćeno kroz tri godine.

Ivan Zirdum (HSLS):

- Isto pitanje kao i svaki put postavit ću zamjenici gradonačelnika, a to je — u kojoj je fazi izgradnja Centra mladih? Budući da Grad nema namjeru raskinuti ugovor, iako radovi nisu završeni za dva mjeseca, hoće li Grad izvođaču naplatitit bar penale? Ponavljam i pitanje povećane cijene autobusne karte. Obećano je da će se o tome razgovarati s koncesionarom, je li gradonačelnik štogod učinio po tom pitanju?

- Za uređenje Centra mladih potrebno je 4,5 milijuna kuna, što će trajati nekoliko godina. Prošle godine uređeno je krovište i grubi radovi, ove godine radovi na uređenju Internet cafea, stolarija, sanitarni čvor i prostor za kotlovnicu. Iduće godine je planirana velika dovrana i to s milijun kuna. Centar mladih je i krovna udruga i predsjednike mjesnih odbora smo podsjetili da domove daju mladima na raspolaganje, odgovorila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić. Gradonačelnik je odgovorio kako su razgovori s koncesionarom o cijeni karte u tijeku, o čemu će vijećnici biti obaviješteni.

Vijećnik Zirdum nije bio zadovoljan odgovorom za Centar mladih, pa je gradonačelnik dodao kako postoji nadzor nad radovima, te da najprije treba evidentirati koliko je Grad kriv za kašnjenje radova jer je bivša predsjednica savjeta mladih držala ključeve dva mjeseca.

USKORO AMBULANTA ZA BUDAINKU I KOLONIJU

Andrija Lepan (HDZ):

- Mjensi odbor Kolonija nema ambulantu, poštu, banku, čak ni bankomat, a godinama se već priča da će se to izgraditi. Jesu li se stekli uvjeti za natječaj, da se uđe u taj posao u obliku javnog partnerstva, budući da je usvojen i GUP? Može li se izmjestiti PZC iz centra grada kako nam kamioni ne bi stalno prolazili kroz grad?

- Ambulanta se otvara uskoro i to i za Budainku i za Koloniju. Pošta sama određuje mjesta gdje će otvoriti novi ured, gdje za to ima potrebe, kao i banka, jedino bismo mogli pregovarati o mjestu za bankomat. Javno-privatno partnerstvo nije se pokazalo kao dobar model. PZC je privatna tvrtka i ne može ju Grad izmještati, a nema ni novca da ih se isplati, ali produženjem Svačićeve ulice i to bi se trebalo riješiti, odgovorio je gradonačelnik.

Roberto Lujić (SDP):

- Je li istina da je nekoliko djece OŠ na Jelasu završilo u bolnici zbog konzumiranja droge? Ako je to istina, jesu li poduzete neke mjere? Toplina s 1. studenim ima 4 zaposlena, a 7 ih je prebačeno u Brod-plin. Ide li Toplina u stečaj i kako će biti riješen dug prema Ini koji je preko 30 milijuna kuna i tko će to platiti? Uslijed krize u Brod-plinu radnici potpisuju izjavu da pristaju na smanjenje osnovice plaće za 10 posto. Zašto se takva izjava potpisuje samo na razini jednog trgovačkog društva i po čijem naputku?

- Nemamo informaciju o djeci i konzumiranju droge. Imali smo u toj školi i izbor ravnatelja, ali nismo ni o tome obaviješteni iako smo osnivač škole. Ni naša tri člana školskog odbora nisu obaviješteni, ako je to istina pokrenut ćemo postupak protiv ravnateljice jer osnivač ništa ne zna o tome, rekao je gradonačelnik. Podsjetio je da Toplina Gradu duguje 9 milijuna kuna, a da je dug prema Ini iz 90-ih godina i da će Toplina u stečaj. — Tko će platiti dug, ne znam. Zbrinuli smo radnike, napomenuo je gradonačelnik. Podsjetio je i da je s direktorima trgovačkih društava početkom godine održao sastanak na kojem je tražio od njih antirecesijske mjere. Dodao je da je Vodovod smanjio plaće za 10 posto, te naglasio kako antirecesijske mjere nisu samo skidanje plaća radnika nego i racionalizacija u poslovanju, te da ne stoji iza izjava koje potpisuju radnici Brod-plina.

Jasenka Rem (HSU):

- Sindikat umirovljenika je i prije par godina Gradu uputio zamolbu da se članarine u Gradskoj knjižnici, koje za sve članove godišnje iznose 80 kuna, za umirovljenike smanje. Tražimo i jeftinije karte za umirovljenike u Kazališno-koncertnoj dvorani . Kako se često događaju krađe, napadi na ulicama, pitam gdje su kontakt policajci, nigdje ih ne vidimo? Udruga umirovljenika provodi program pomoći starima i bolesnima, 18 ljudi je educirano za taj projekt, a od 14 volontera ove godine ostalo ih je 7. Prošle godine ni kune nismo dobil za taj projekt, a nemamo ni prostor.

Gradonačelnik Duspara je rekao kako niža članarina za umirovljenike u Knjižnici ne bi trebala biti problem, te da im je već omogućen besplatan ulaz u KKD. Rekao je i da će s načelnikom policijske uprave provjeriti što je s kontakt policajcima. Podsjetio je i da Grad s ministarstvom provodi program dnevnog boravka za stare osobe i to za 200 korisnika. Zašto ne biste i vi koristili prostor u Matici umirovljenika? Predajte projekte kao udruga, predložio je gradonačelnik.

Suzana Bilić-Vardić (HDZ):

- U kojoj fazi je i kako ide provedba projekta vodoopskrbe i pročistača otpadnih voda iz IPA programa, te je li istina da postoje imovinsko-pravni problemi? Je li istina, gradonačelniče, da ste u emisiji Radio Broda rekli da u gradskoj upravi ima 30 posto viška zapooslenih? Ako je, koliko je djelatnika do lipnja 2005. godine bilo kad ste došli za gradonačelnika, a koliko ih je s današnjim datumom?

Gradonačelnik Duspara je potvrdio da u realizaciji projekta IPA ima problema s imovinsko—pravnim odnosima, ali je dodao kako najmanje ima problema u gradu, te da su najveći na području zemljišta tvrtki u državnom vlasništvu, Hrvatskih voda, Hrvatskih željeznica, Hrvatskih cesta, HAC-a, te u općinama koje su obuhvaćene tim projektom. - U kontaktu smo s Hrvatskim vodama, vršimo pritisak na Vodovod da se što prije odradi, a očekujemo da se Hrvatske vode kao glavni nositelj aktivnije uključe i angažiraju, istaknuo je gradonačelnik. Rekao je i da nije izjavio na Radio Brodu da je 30 posto viška zaposlenih u gradskoj upravi, te da je od 2005. godine zaposleno 18-19 ljudi sukladno potrebnoj sistematizaciji. - Viška sigurno ima u gradskoj upravi, ali ova gradska uprava ni jednog čovjeka nije poslala na ulicu, a tako će biti i novom sistematizacijom, zaključio je gradonačelnik.

Vijećnica Bilić Vardić je preporučila gradonačelniku da zajedno sa županom podupre i ubrza rješenje tih odnosa kako bi IPA projekt bio završen na vrijeme na što je gradonačelnik rekao kako dobro surađuje sa županom, te da bi na tom poslu više trebao poraditi i pročelnik iz županije.

O ZEMLJIŠTU KOD KOLODVORA, ODVJETNICIMA, SPOROVIMA...

Ivan Rajković (HSS):

- I dalje vijećnici ne dobivaju odgovore u pisanom obliku. Rečeno je da je prodano famozno zemljište kod Željezničkog kolodvora, a nisam dobio odgovor. Nisam dobio ni odgovor o odvjetničkim troškovima, a posebno odvjetničkog ureda Perić-Rimac iz Zagreba za vrijeme vašeg mandata gradonačelniče. Ukoliko niste raskinuli ugovor, koje poduzeće sada izvodi radove na Centru mladih i po kojem ugovoru? U novinama ste izjavili da će reorganizacijom gradske uprave biti otpuštanja djelatnika i da ćete uvesti reda u gradsku upravu gdje vlada nered i nerad, te da su vam političke ucjene ranije vezale ruke. S druge strane nova su zapošljavanja u trgovačkim društvima i ustanovama — bivša tajnica GO HSP-a zapslena je u KKD . Hoće li biti otpuštanja u gradskoj upravi i hoće li doći do preustroja i u gradskm poduzećima?

- Ne radi se ni o kakvom famoznom zemljištu, nego je to gradsko i prema odluci Gradskog vijeća raspisan je natječaj za prodaju, te je prodano za 2, 2 milijuna eura. Pojedini sudski procesi traju i dvadeset godina i odvjetnici su izabrani prije, a svi oni rade po odvjetničkoj tarifi koju im je Vlada ododbrila. Mogu vam točne troškove odvjetnika dati do sljedeće sjednice pisanim putem.

Centar maldih radi poduzeće koje je taj posao dobilo na natječaju. Želim uvesti reda u gradsku upravu i uvest ću, svi koji rade kako treba ne moraju se bojati ali oni koji čitaju novine i ne žele raditi trebaju se bojati. Reorganizacija gradske uprave nema nikakve veze s trgovačkim društvima. Radnici Topline dobili su otpremnine i zbrinuti su — odgovorio je Duspara.

Igor Safundžić (SDP):

- Je li predsjednica Vlade odgovorila na pismo koje je Gradsko vijeće vezano za radnike Đure Đakovića poslalo s prošle sjednice?

- Nismo dobili nikakav odgovor, a tijekom boraka u Brodu tražio sam sastanak s premijerkom, riječi su gradonačelnika.

Slavica Nikšić (SDP):

Priča se da je Grad vlasnik atraktivne nekretnine dječjeg odmarališta u Starom Gradu? Odgovor gradonačelnika: - Grad je vlasnik te nekretnine oduvijek, to je kupila skupština općine. Brodsko Društvo naša djeca tužilo je Grad, tražili su nekretninu sebi i izgubili spor, ali odmaralište ostaje za djecu.

Jozo Mišić (HDZ):

- Zadnje vrijeme nekoliko je sporova Grada s djelatnicima i namještenicima u gradskoj upravi, protiv pročelnika upravnih odjela za financije i službe za izdavanje dozvola. Kolika je materijalna šteta Grada jer je voditelj Antunović izgubio sud i vraćen je u gradsku upravu? I kod voditelja službe Duška Medakovića na dokazivanje štete na 22 predmeta Ministarstvo je odgovorilo da nije bilo očite povrede propisa. Što ste poduzeli da se suspendirani vrati na radno mjesto? U MO Jelas u ulicama Grgura Ninskoga i 2. svibnja stanovnici nemaju ni minimlne uvjete, ni vodu, ni kanalizaciju, ni asfalt, ni rasvjetu, a nisu obuhvaćeni ni programom mjera za iduću godinu. Tražim pismeni odgovor o uvjetima koncesije i koncesijske naknade za prostore u novoj dvorani Vijuš.

- Govorite o nizu sudskih sorova, a onda spomenete dva. Miro Antunović nije dobio spor nego izgubio i kaznu da plati 5 posto od plaće, te se vratio u gradsku upravu iako je optužen za tešku povredu radne dužnosti i sada je u Službi za odnose s javnošću. U slučaju Duška Medakovića ne radi se o 22 predmeta, nego je 9 predmeta analizirano i u obavijesti Ministarstva stoji da nije bilo očitih povreda kod izdavanja potvrda za građenje, a riječ je o potvrdi izvedenog stanja, nakon što je zgrada već izgrađena. To će riješiti Službenički sud. Problem stanovnika ulica Grgura Ninskog i 2. svibnja je u tome što treba otkupiti zemljište da se pravi cesta,a Grad ne može od jednih odtkupiti a od drugih ne. Podnesite zahtjev Uredu državne uprave da traže nadoknadu za zemlju, odgovorio je gradonačelnik. Rekao je kako nema koncesije u dvorani, već je objavljen natječaj za upravljanje kuglanom na koji se nitko nije javio. Dok je za upravljanje restoranom izabran najpovoljniji ponuditelj.

Usvojen proračun za 2010. godinu

224,1 MILIJUN KUNA S AMANDMANIMA VIJEĆNIKA

Usvojeni amandmani vijećnika SDP-a, HNS-a i HDZ-a

Informiranje je uglavnom potrebno svima, posebno političarima. Tim više žalosti činjenica što se ama baš niti jedna politička stranka niti gradski vijećnik nisu zalagali za povećanje pozicije informiranja i promidžbe. Spominjali su tu poziciju dva puta i to kad se s nje skidalo za nešto drugo.

- Iako ga donosimo u uvjetima smanjene gospodarske aktivnosti i vrlo teške financijske situacije u državi, nastojali smo prije svega proračunska sredstva usmjeriti na gospodarske aktivnosti te na programe aktivnosti kojima je cilj povećati kvalitetu života građana našega grada. Proračun za 2010. godinu planiran je u iznosu od 224.132.396 kuna što je za 6,41 posto više u odnosu na proračun u 2009. godini, istaknuo je, iznoseći prijedlog proračuna gradonačelnik Mirko Duspara.

I dok su vijećnici HSP-a istaknuli kako je proračun socijalno osjetljiv i razvojan, vijećnici HDZ-a su zaključili da je nerealan i napuhan.

Klub vijećnika HDZ-a predložio je tri amandmana - još 1,5 milijun kuna za sport djece i mladeži, 300.000 subvencija obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima, te 300.000 kuna za jednokratne pomoći udovicama i djeci poginulih pripadnika HVO-a. Nakon dugotrajne rasprave gradonačelnik je prihvatio jedan amandman vijećnika HDZ-a — jednokratne pomoći udovicama i djeci poginulih pripadnika HVO-a. Tako je pozicija za jednokratne pomoći djeci poginulih hrvatskih branitelja s prvotno planiranih 225.000 kuna povećana na 425.000 kuna.

Klub vijećnika SDP-a ukazao je i na potrebe ulaganja u mjesne odbore u središtu grada, te su njihovi amandmani da se uredi podloga na Trgu Josipa Godlara, završi asfaltiranje Reljkovićeve ulice, nogostup u MO Josipa Jurja Strossmayera, izgradi dječje igralište na Plavom polju, urede parkirališna mjesta u Naselju Andrije Hebranga uz Glogovicu, te da se asfaltom presvuku ulazi u Gradsku tržnicu iz Štampareve i Strossmayerove ulice. Prijedlog je njihov i da se krene u izradu projektne dokumentacije za Dječji grad i Centar za poduzetništvo. Vijećnici SDP-a predložili su i da se naknada za novorođenčad s ovogodišnjih 1.000 kuna poveća na 1.500 kuna, a predložili su i izgradnju prenoćišta za beskućnike i pučke kuhinje, te da se razmisli o izgradnji novog doma za stare i nemoćne.

Vijećnik HNS-a Ivica Kovačević amandmanom je predložio da se u proračunu planira milijun kuna za kvalitetan sport, te da se 300.000 kuna isplanira za projekt natkrivene tržnice. Ogorčeni što se u doba recesije traži milijun kuna za vrhunski sport, vijećnici SDP-a zatražili su stanku i predložili da se osigura stavka od 400.000 kuna za radnike koji prvi put ostanu bez posla.

Na kraju je proračun većinom glasova usvojen - 18 vijećnika je glasovalo za, 6 je bilo suzdržano.

Marija Kovačević, Irena Vukas

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA