Grad Brod

STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Datum objave: 13.11.2009.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

I jučerašnja sjednica Gradskog vijeća obilovala je pozivanjem vijećnika na poslovnik i kršenje pojedinih članaka, nekada opravdano, ali ponekad i neopravdano. Sve to dodatno je rasplinulo raspravu i često je odvelo u krivom smjeru, što je dovodilo i do međusobnih sitnih podbadanja i prozivanja. Sjednici je nazočio i saborski zastupnik Šima Đurđević, te se ponovno postavljalo pitanje može li saborski zastupnik ili netko drugi tko je gost na sjednici dobiti riječ. Zar to nije dobra prilika da se i saborskog zastupnika zaspe pitanjima koja Grad sam bez pomoći države ne može riješiti?! Kada bi malo više i pažljivije jedni druge slušali, te stvarno težili dobrobiti za Grad i građane i rasprave bi bile koncizinije i konkretnije, bez optuživanja, vrijeđanja, omalovažavanja.

Na dnevnom redu su se uz rebalans proračuna, program rada Gradskog vijeća u sljedećoj godini, našla i imenovanja povjerenstva za popis birača, članova Savjeta mladih, ravnatelja Galerije umjetnina. Dnevni red je na sjednici dopunjen i izmjenama kriterija potpore studenata te očitovanjem branitelja, zaposlenika Đuro Đaković Holdinga s obzirom na tešku situaciju u Specijalnim vozilima uz napomenu da se Vladi uputi zaključak da se Holdingu ĐĐ pomogne kao što se pomaže brodogradilištima i željezarama.

AKTUALNI SAT

Ivan Kovačević (HNS):

- U kojoj su fazi radovi na kapelici sv. Ane i kada će biti završeni? Sezona gripe je, imaju li odgovorne službe pokazatelje i što se čini na preventivi? Još ni jedno parkirališno mjesto uz dvoranu Vijuš nije označeno za invalide, pa predlažem da se sukladno propisu označe ta mjesta i lociraju na zapadnoj strani dvorane.

Gradonačelnik Mirko Duspara je potvrdio da radovi na kapelici sv. Ane zaostaju, te da su problemi nastali s detaljima na kapelici. Rekao je da se sada radi unutarnje žbukanje i uređenje svodova za što povjesničari umjetnosti iz Zagreba daju odobrenje, te da ostaje problem smještaja oltara. No, očekuje da će ove godine biti završena. Uz napomenu kako su zdravstvene ustanove u ingerenciji Županije, gradonačelnik je dodao kako brigu o stanju s gripom vodi Zavod za javno zdravstvo te da zajedno s brodskom bolnicom dobro rade taj posao. — Ne treba stvarati paniku među građanima. Smrtnost je kod obične gripe znatno veća od one kod takozvane svinjske gripe, istaknuo je gradonačelnik. Odgovorio je kako će se prva mjesta na parkiralištu kod dvorane označiti za invalide.

Slavica Nikšić (SDP):

- Hvalevrijedna je inicijativa grada za titulom Grad-prijatelj djece i puno je za djecu u gradu učinjeno, ali kada bismo otvorili kuću Brlić djeci Broda, djeci cijele Hrvatske, djeci svijeta, to bi bio krasan poklon. U kojoj su fazi pregovori s vlasnicima kuće Brlić? Stanovnicima Splitske ulice rečeno je da strpljivo čekaju dovršetak kanalizacije dok se Grad dogovori s vlasnikom zemljišta preko kojeg kanalizacija prelazi, ali zašto nemaju javnu rasvjetu a stupovi su postavljeni? Hoće li do kraja godine dobiti i žarulje i kada će dobiti asfalt? Prijedlog Povjerenstva za ravnopravnost spolova je da Grad, ako već nije, naruči kalendare za sljedeću godinu s poznatim i zaslužnim Brođankama i Brođanima.

Gradonačelnik je odgovorio kako se razgovara o kući Brlić, te da je od Ministarstva kulture stiglo samo 50.000 kuna za Brlićevac od svega što je Grad tražio, a da je Grad u proračunu za sljedeću godinu planirao 3 milijuna kuna za otkup kuće, te da očekuju i izdašnija sredstva Ministarstva. Potvrdio je da su za završetak kanalizacije u Splitskoj ulici problem imovinsko-pravni odnosi, te da će rasvjetu dobiti uskoro, a asfaltiranje ceste će ići nakon završetka kanalizacije. Ponudu za kalendare grad je, prema riječima gradonačelnika, dobio i od franjevačkog samostana kao doprinos renoviranju orgulja, ali razmotrit će i mogućnost nabave kalendara s poznatim Brođanima.

Gimnazija na Hebrangu, da ili ne?

Ivan Zirdum (HSLS):

- Ponavljam pitanje Centra mladih s prošle sjednice, koje ću na svakoj postavljati. Prema ugovoru s izvođačem radova koji ste mi dostavili stoji da radovi trebaju biti gotovi za dva mjeseca, prošlo je već 8-9 mjeseci, a radovi nisu još dovršeni. Kada će biti i planirate li raskinuti ugovor s izvođačem? Kad je dana koncesija za javni autobusni prijevoz, koncesionar je predložio cijenu karte od 5 kuna, a ona je do sada već dva puta mijenja, na 6 pa na 8 kuna uz opravdanje kako su razlozi za to povećanje cijene goriva. Cijena goriva je u međuvremenu išla dolje, a cijena karte ostala je ista. Iz gradskog proračuna još se daje 3 milijuna kuna za subvencionirani prijevoz. Zašto odluka o koncesiji nije promijenjena? Župan brodsko-posavski uputio je Gradu zahtjev za izmjenom PUP-a na Hebrangu za izgradnju nove zgrade gimnazije jer je Županija od Ministarstva za tu namjenu dobila 16 milijuna kuna. Izgradnjom gimnazije rastretila bi se Gimnazija Matije Mesića jer bi nova škola mogla primiti 600 učeniika. Hoće li se ići u izmjenu PUP-a kako ti novci ne bi propali?

- Svaku sjednicu postavljate pitanje Centra mladih, a već ste dobili odgovor. Ponavljam, predsjednica Savjeta mladih držala je ključ dva mjeseca u Osijeku, u meuvremenu je dala ostavku, a još uvijek čekamo i prijedlog Konzervatorskog odjela kakva stolarija na Centru treba biti. Kako nije bilo struje, nije se ni moglo nastaviti s radovima, a očekujemo da će Elektra uključiti struju jer smo platili priključak, odgovorio je gradonačelnik. Što se tiče cijene prijevoza, rekao je kako o tome treba razgovarati s koncesionarom, ali da je još uvijek povoljnija od cijene drugih prijevoznika. Podsjetio je da je Grad Županiji dao 47.000 metara kvadratnih zemljišta ne Hebrangu za Ekonomsko-birotehničku školu, a kad je Grad tražio da se na toj parceli izgradi i nova osnovna škola Županija nije dala. — PUP smo već jednom mijenjali i tada se Županija nije sjetila da uvrstimo i gimnaziju. Procedura za izmjenu PUP-a traje 8-9 mjeseci tako da do kraja godine nikako to nije moguće realizirati i nemojte svaljivati to kao odgovornost Grada. Krivca tražite u županijskog zgradi jer su izmjene PUP-a tražili krajem godine, rekao je gradonačelnik Duspara.

Kako je na sjednici prisustvovao i saborski zastupnik Šima Đurđević u pozdravnoj riječi vijećnicima je pojasnio da bi bilo dobro, da 16 milijuna ne propadne, da se planom predvidi na Hebrangu pored Ekonomsko-birotehničke škole i Gimnazija, a između njih sportska dvorana koju bi mogle obje škole koristiti. Gradonačelnik je ponovio kako ga je župan izvijestio prije dva mjeseca o sredstvima za novu gimnaziju i da mu je tada rekao da imaju to zemljište koje im je Grad poklonio, a da su sada dobili dopis da trebaju izmjene i dopune PUP-a napraviti. — Neka Ministarstvo uplati novac na račun Grada i on neće propasti ili na račun županije, predložio je.

Igor Safundžić (SDP):

- Zna li se tko je pravi vlasnik hotela Park? Počeli su neki radovi oko hotela, znači li to da će tu i dalje biti hotel ili ima promjena?

- Neslužbeno sam saznao da je novi vlasnik Ivan Šokić, a građevinska dozvola izdana je za hotel, odgovorio je gradonačelnik.

Jozo Mišić (HDZ):

- Stanovnici nebodera u Vukovarskoj ulici ukazuju na otužan i jadan izgled zgrade s koje otpada fasada, čime su ugroženi i prolaznici. Kako su posljednjih godina uložena značajna sredstva za uređenje fasada, zanima ih kada se namjerava pomoći urediti fasada na njihovom neboderu. Kada će se psi lutalice ukloniti s ulica, ali ne tako da privremeno budu zatvoreni na Vijušu i onda ih se pusti. Planira li se urediti prihvatilište za te pse? S obzirom na to da je na sjednici spomenuto da je bilo izmjena za javni gradski prijevoz u odnosu na natječaj za koncesiju, razmišlja li se o novom natječaju za javni prijevoz? Znači li to da su uvjeti bili manjkavi prema čemu ispada da se pogodovalo samo jednom kandidatu, a kako je 3 milijuna kuna naknadno dodijeljeno za subvencionirani prijevoz postoji sumnja u izravno pogodovanje određenoj tvrtki.

- Za uređenje fasada potrebna je inicijativa građana na osnovu koje komisija odredi o iznosu sufinanciranja, a još nismo dobili inicijativu stanara nebodera u Vukovarskoj ulici i prijedlog koliko oni sredstava mogu i žele uložiti u uređenje fasade. Kad komisija dobije njihov zahtjev, odredit će iznos, rekao je gradonačelnik Duspara. Na pitanje o javnom prijevozu rekao je kako su problem prijevoznici koji nemaju koncesiju a staju na gradskim stajalištima i “kupe” putnike gradskom koncesionaru, a nadležni inspektorat, unatoč upozorenju, ne reagira. Pročelnik Josip Bodrožić-Džakić objasnio je da je Grad brigu o psima lutalicama povjerio Komunalcu, te kako nisu zadovoljni opremljenošću, ali ni načinom rješavanja tog problema.

Tko diže bunu u Podvinju?

Dalibor Damičević (HSP):

- Roditelji učenika osnovne škole  u Podvinju pozivaju se na blokadu nastave s kojom su upoznati na roditeljskim sastancima. Je li to istina?

Gradonačelnik je odgovorio kako je dobio neslužbenu informaciju da se ravnatelj zajedno s “ekipom” odlučio na blokadu nastave zbog toga što imaju nastavu u tri smjene. Pojasnio je da je pri izradi mreže osnovnih škola dogovoreno da se izradi projektna dokumentacija za dogradnju nekoliko učionica čime bi se omogućila nastava u dvije smjene u školi u Podvinju. S načelnikom općine Bjelobrkom dogovoreno je da se u područnoj školi u Podcrkavlju uvede centralno grijanje i postavi plastična stolarija što je i napravljeno. — Kada je sve to dogovoreno, imamo bunt ljudi iz školskog odbora i vijeća roditelja. Koriste djecu da nešto postignu, ogorčen je gradonačelnik koji je najavio i prijavu protiv ravnatelja.

Pero Ćosić (HDZ):

- Na izvanrednoj sjednici napomenuo sam kako je u Glasniku grada objavljena neistina i kleveta. Zbog uvredljivog, klevetničkog sadržaja zanimalo me tko je izdavač, ali nema impresuma u kojemu stoje podaci o izdavaču, nakladniku te glavnom i odgovornom uredniku. Prema Zakonu o medijima za nakladnika je predviđena novčana kazna od 100.000 kuna ako ne istakne impresum. Tko stoji iza Glasnika?

Gradonačelnik je odgovorio kako ne piše novine jer to ne zna raditi, te da na to pitanje odgovori Ured za odnose s javnošću koji će odgovor dati u pisanom obliku.

Andrija Lepan (HDZ):

- Dio građana MO Kolonija pita može li Babukićeva ulica (pored Kožula) postati jednosmjerna. Je li se ipak mogla spriječiti jeftina prodaja gradskog zemljišta ili bar utjecati na procjenu? Izjava gradonačelnika o izdvajanju grada Slavonskog Broda iz Republike Hrvatske te da će se dva Broda spojiti u jedan, izazvala je komentare u javnim medijima susjedne Bosne i Hercegovine. Planira li nas gradonačlenik stvarno pripojiti Republici Srpskoj?

Gradonačelnik smatra kako ne bi trebalo biti problema da Babukićeva ulica postane jednosmjerna te će takav zahtjev uputiti Savjetu za sigurnost prometa. Rekao je i kako Grad nije bio u mogućnosti spriječiti jeftinu prodaju zemljišta, jer je ovršni sudac odredio da Porezna uprava napravi procjenu unatoč tome što je Grad naveo da je zemljište prodavao po četiri puta većoj cijeni. - Izjavu o izdvajanju Broda izrekao sam revoltiran ovrhom nad gradskom imovinom, ali nikakve riječi nije bilo o pripojenju Republici Srpskoj, pojasnio je između ostalog gradonačelnik.

Anto Ivanković (HSP):

- Kada će biti završena školska-sportska dvorana na Koloniji?

- Uskoro bismo trebali otvoriti dvije sportske dvorane. U ponedjeljak je tehnički pregled dvorane Vijuš, a u završnoj je fazi i dvorana na Koloniji. Obećano je da će za tu školsku dvoranu biti spremna dokumentacija za tehnički prijem, zatim ćemo otvoriti natječaj za opremanje kako bi ju učenici što skorije mogli i koristiti, odgovorio je gradonačelnik.

Koliko sudskih sporova?

Roberto Lujić (SDP):

- Kada se planira izgradnja ulice koja će povezati Naselje Matije Ivanića s Osječkom ulicom jer sada postoji samo jedna takva ulica. Koliko se sudskih sporova vodi protiv Grada? Je li istina da postoji nepravomoćna presuda zbog toga što grad nije uplatio u državni proračun postotak sredstava od prodaje stanova i jesmo li mi jedini Grad koji to ne čini? Što je sa sudskim sporom s Novogradnjom?

Gradonačelnik je odgovorio kako je u planovima srednja vezna cesta koja bi spojila Naselje Zrinski-Frankopan s Livadom, te Naselje Matije Ivanića, ali kako će tu biti mnogo imovinsko-pravnih poslova neće se moći isfinancirati bez državnog novca. Potvrdio je da postoji dug Grada prema Ministarstvu zbog prodaje stanova, ali isto tako da postoji i dug Ministarstva prema Gradu, te da Slavonski Brod nije jedini grad koji to duguje. Za dug od stanova, dodaje, nema presude, nego je državna revizija ukazala na to kao nepravilnost u proračunu. Dodao je i da ima dosta sudskih sporova protiv Grada, ali da su većina sitni. Tako je naveo primjer Bille za koju postoji nepravomoćna prvostupanjska presuda u korist Grada, dok za sudski spor za bivšu knjižaru Ćuro SalajŘ ne zna u kojoj je fazi. Obećao je vijećniku dostaviti popis sudskih sporova protiv Grada. Napomenuo je da je u sporu s Novogradnjom Grad uložio zahtjev za protuovrhu, te zaustavljanje pokrenute ovrhe i izuzeće sudaca, a zbog stečaja Novogradnje do 18. prosinca kada je zakazano ročište na kojemu će se utvrditi potraživanja vjerovnika prema Novogradnji Grad je relativno miran.

Ivan Rajković (HSS):

- Na dva pitanja koja sam postavio na posljednjoj sjednici dobio sam pismeni odgovor ali nepotpun. Za Centar mladih dobio sam tekst ugovora s izvođačem, ali bez popratne dokumentacije. S dvorišne strane na zgradi Centra mladih napravljena je rupa u zidu. Zašto se odlučnije ne ide u završetak tog posla? Na sjednici u rujnu gradonačelnik je rekao kako je parcelacija zemljišta kod Željezničkog kolodvora napravljena, a sad imamo podatak da je to učinjeno tek početkom listopada. Kako je lokacijska dozvola izdana prije parcelacije? Je li raspisan natječaj za tu parcelu i što će se tamo graditi? Izjava o izuzeću grada iz Republike Hrvatske je neodmjerena izjava za političare, kojom ste nas, gradonačelniče, doveli u situaciju da se nama bave glasila Republike Srpske. Lapsusi ovakvog tipa nisu dozvoljeni gradonačelniku.

Gradonačelnik je još jednom ponovio kako je mladima, dok se ne završi uređenje Centra mladih, ponudio alternativne prostor - domove mjesnih odbora i pivnicu. Dodao je i kako kod parcelacije zemljišta kod Željezničkog kolodvora ništa protuzakonito nije napravljeno, te da je GUP-om na tom prostoru planirana gospodarsko-poslovna zona i da natječaj za prodaju još nije objavljen. Vijećnik Rajković je replicirao kako je lokacijska dozvola izdana za površinu od 7700 metara kvadratnih za postavljanje reklamnog panoa.

Gradonačelnik je predložio vijećniku da pozove krim-policiju smatra li da se nešto u Centru mladih radi protuzakonito.

 Usvojen rebalans ovogodišnjeg proračuna

Smanjenje za 27 milijuna kuna

S 18 glasova “za” izglasan je rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna koji je prema prijedlogu smanjen za 27.046.744 kuna ili za 11,39 posto. Naime, proračun za 2009. godinu planiran je u iznosu od 237.740.230 kuna, a rebalansom je on smanjen na iznos od 210.663.486 kuna.

- Niz je okolnosti koje su utjecale na ostvarenje prihoda, a bitna je pad prometa na tržištu nekretnina, pa je vidljivo manji prihod ostvaren od poreza na promet nekretnina, te komunalnog doprinosa. Predlaže se smanjenje prihoda poslovanja

za 20,9 milijuna kuna, smanjenje prihoda od prodaje nefinancijske imovine za 10, 3 milijuna kuna, kao i povećanje primitka od financijske imovine, zaduženja za 2, 3 milijuna kuna. Smanjenje prihoda od pomoći je rezultat smanjenja pomoći Ministarstva gospodarstva koje je doznačilo samo 1,6 milijuna od planiranih 10 milijuna kuna za poduzetničke zone Koloniju i Bjeliš. Većina projekata kandidiranih Ministarstvu kulture odbačena je - uređenje Tvrđave, Spomen-doma Dragutin Tadijanović, Hrvatskog doma,Vatrogasnog doma, kuće Brlić. Prihvaćen je jedino projekt uređenja Brlićevca u iznosu od 50.000 kuna, istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara.

Isto tako naglasio je kako smanjenje prihoda neće rezultirati prekidom ranije započetih projekata i da se odustaje samo od onih koji su bili pri Ministarstvu kulture, dok se nastavlja s projektima uređenja i izgradnje sportskih objekata — projektne dokumentacije zatvorenih bazena, nastavljaju se radovi na stadionu Stanko Vlainić-Dida, na Amateru, uređenje okoliša dvorane Vijuš, ali i završetak kapele sv. Ane.

Predloženi rebalans nisu podržali klubovi oporbenih vijećnika HDZ-a, te HSS-a, HSLS-a i HSU-a uz obrazloženje da je proračun za 2009. godinu bio planiran u predizborne svrhe i da je prenapuhan. Do kraja godine na prihodima bi trebalo ostvariti 58 milijuna kuna, a ostalo je manje od dva mjeseca, što je neostvarivo i za ovako ambicioznu gradsku upravu. Rashodi su smanjeni, a u istom omjeru povećava se kreditno zaduženje. Naš grad je s 20. listopada u gubitku od 14.680.000 kuna. Dok su u gospodarstvu predviđena smanjenja od 83 posto, izdaci za “hladni pogon” vrlo se malo smanjuju, naglasio je, među ostalim, uime oporbenih klubova vijećnika Pero Ćosić.

Gradonačelnik je odgovorio da je za smanjenje proračuna Grad dobio smjernice ministra Šukera, te da se zadnja dva mjeseca u godini proračun najbolje puni.

M. Kovačević

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA