Grad Brod

PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Datum objave: 25.9.2009.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Podnoseći izvješće o ostvarenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je da su prihodi ostvareni u iznosu od 96.485.482 kune ili 40,58 posto od plana. Rashodi su u prvom polugodištu ostvareni u svoti od 100.121.042 kune što je 42,11 posto od planiranog. Dakle, ostvaren je manjak prihoda nad rashodima od 3.435.400 kuna. Najviše primjedbi vijećnika bilo je što je Grad izdvojio 500.000 kuna za Moto susrete, a radi se, kako je istaknuto u raspravi, o profitabilnoj manifestaciji, te su vijećnici napomenuli kako bi bilo dobro da dobiju financijsko izvješće o toj manifestaciji.

Imenovani su i novi članovi Upravnog vijeća Ustanove za gospodarenje sportskim objektima, kao i komisija za odabir studenata, povjerenstva za ravnopravnost spolova, te odbora za javna priznanja i nagrade. Ne sumnjamo u predložene i izabrane članove, ali Komisija koja predlaže imena trebala bi se ipak potruditi i bar neke osnovne podatke reći o ljudima koji predstavljaju odbore, povjerenstva, članovi su upravnih vijeća i odlučuju o izboru ravnatelja. Ovako, u materijalima se dobiju samo imena predloženih, a većina dizanjem ruku ih i potvrdi.

Izvješća o poslovanju gradskih trgovačkih društava u prošloj godini najviše su interesirala gradske vijećnike, te su brojna pitanja postavljali i tijekom aktualnog sata. Iako se pričalo o smjeni direktora, opet je bilo po onoj narodnoj “Tresla se brda, rodio se miš”, sva su izvješća usvojena.

Na dnevnom redu su se našli i gradski bazeni. Planirana vrijednost investicije je 84.381.690 kuna i financirat će se tijekom četiri godine. U ovoj godini iz kreditnih sredstava za bazene je planirano 3.615.643 kune, a nagodinu, 2010. godine, 17.868.400 kuna kreditnih sredstava i 20.965.882 iz gradskog proračuna. Sljedeće dvije godine, 2011. i 2012., za bazene će se izdvajati samo proračunska sredstva Grada, svake godine po 20.965.883 kune.

AKTUALNI SAT

Mario Rubil (HSP):

- Informirajte nas o događajima u gradskoj Službi za izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola. Je li Uprava Brod-plina dobila odobrenje Grada za kreditno zaduženje od 10 milijuna kuna i može li to bez suglasnosti Gradskog vijeća? Je li istina da je Vodovod sklopio ugovor s Općinom Sibinj o izgradnji vodovodne mreže bez osiguranja naplate, odnosno bez bianco zadužnice?

- Unutarnjim nadzorom u toj Službi otkrivene su neke nepravilnosti, te su neki materijali poslani u Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša. Državni tajnik uputio nam je nakon toga pismeni dopis o uočenim nepravilnostima u izdavanju akata u ovoj službi. Budući da se radi o težoj povredi, dužni smo po Zakonu o službenicima i namještenicima pokrenuti stegovni postupak protiv voditelja službe (op.a. Duško Medaković) i on je trenutno suspendiran. Ministarstvo je poslalo upravni nadzor u gradsku upravu, a radi se o velikim zgradama gdje se umjesto uporabnih dozvola izdavala potvrda izvedenog stanja što je po mišljenju državnog tajnika protivno zakonu. Svi predmeti su izuzeti i odvezeni u Minstarstvo i očekujemo njihov nalaz prema kojem ćemo dalje postupati, objasnio je gradonačelnik Mirko Duspara, te dodao kako se unutarnji nadzor provodi u svim gradskim službama i odjelima. Odgovorio je i kako odluku o zaduženje trgovačkih društava donosi Gradsko vijeće, pa je predsjednik Mijo Golubičić rekao da odobrenje za zaduženje Brod-plina nije bilo na dnevnom redu Vijeća. Gradonačelnik je potvrdio da Vodovod nije u ugovoru predvidio jamstvo za naplatu obavljenih poslova u općini Sibinj, ali očekuje da će se to pozitivno riješiti s Općinom Sibinj.

Stribor Valenta (SDP):

- Kao predsjednik MO Lutvinka upućujem apel 120 stanara Ulice Ksavera Šandora Đalskog koji trpe promet treških automobila, buku, ali i pucanje fasade. Hoće li se i kako riješiti taj problem jer su stanari čuli kako će se ići u proširenje kolnika nauštrb pješačke i biciklističke staze što znači da će im kamioni ići još bliže kućama? Mnogobrojni su upiti zbog suspenzije voditelja gradske Službe Medakovića, pa nas zanima hoće li se nakon revizije transparentno izložiti kome se pogodovalo, te ako se radi o većoj šteti hoće li se pokrenuti i pitanje kaznene odgovornosti?

Pročelnik Đuro Delač odgovorio je da je Ulica Đalskog novom kategorijom državna cesta te će pitanje pismeno uputiti Hrvatskim cestama. Gradonačelnik je ponovio da je 8 predmeta iz gradske Službe za izdavanje dozvola u Ministarstvu na provjeri, te da su već unutarnjom revizijom utvrđene štete za Grad, ali se čeka nalaz iz Zagreba da bi se slučaj uputio dalje državnom odvjetništvu.

Suzana Bilić-Vardić (HDZ):

- U kojoj je fazi legalizacija i urbanizacija romskog naselja? Tamo živi 1000 građana bez elementarnih uvjeta za stanovanje. Očekujem pismene podatke o tome koliko je uloženo u projekt urbanizacije i legalizacije, koliko iz gradskog proračuna, a koliko iz državnog. Ustrojstvom gradske uprave zaštita kulturne baštine je iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti prešla u Upravni odjel za graditeljstvo, pa me zanima koliko je i koje programe i projekte Grad kandidirao Ministarstvu kulture za 2010. godinu jer se vrlo često proziva to Ministarstvo da ništa nije dalo, a ne znamo pravi podatak što je Grad kandidirao.

Gradonačelnik je odgovorio da je Grad u suradnji s Vladom počeo izradu prostornog plana za legalizaciju romskog naselja, te da je Grad prošle godine tamo asfaltirao 1000 metara ceste, očistio i prokopao kanale, zdence za vodu kako bi poboljšao uvjete stanovnicima. - Gradonačelnik sam od 2005. godine i jako smo malo dobili novaca od Ministarstva kulture. Tvrđavu kandidiramo svake godine i dobijemo nula kuna iako je spomenik nulte kategorije. Kapela sv. Ane je završena, a od Ministarstva također ništa nismo dobili. Ministar se na sve oglušio. Četiri godine kandidiramo Vatrogasni dom, Hrvatski dom, Tvrđavu, Brlićevac, kuću Brlićevih, Dječji vrtić… i uvijek dobijemo negativan odgovor, a projekti su dobro isplanirani u suradnji s konzervatorskim odjelom. Unatoč tome dobili smo nula kuna iz Ministarstva kulture. Dobijemo samo 10.000 kuna za Svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić, rekao je gradonačelnik.

Anto Rašić (HSP):

- U izvješću o poslovanju Komunalca stoji da je u prošloj godini isplaćeno 570 dnevnica što bi značilo da su svaki dan dva radnika putovala. Zašto je djeci, polaznicima Škole nogometa Error! Reference source not found. zabranjeno treniranje na Stadionu kraj Save?

Kako su izvješća trgovačkih društava posebna točka dnevnog reda, gradonačelnik je pozvao vijećnika da izravno direktorici uputi pitanje. — Stadion kraj Save koriste NK Marsonia, Škola nogometa “Mato Utvić”, Atletski klub Marsonia i Kajak- kanu klub Marsonia, a predsjednik NK Marsonije uzurpirao je prostor i ne znam otkud to da je on ekskluzivan korisnik stadiona, pita se i gradonačelnik, te dodaje da je odmah obavijestio načelnika Policijske uprave kako zaštitari nemaju pravo braniti djeci da treniraju na stadionu. Svim korisnicima Grad je poslao dopis da mogu koristiti stadion, a gradonačelnik je rekao kako je uputio opomenu NK Marsoniji da se toga pridržava, u suprotnom će doći do raskida ugovora.

Ivan Rajković (HSS):

- Učestalo se prodaje gradska imovina, pa tražim pismeni odgovor Upravnog odjela za gospodarstvo za sljedeću sjednicu s popisom svih gradskih nekretnina i onih koje su posljednje četiri godine prodane. Zašto su stali radovi na Centru mladih, tražim uvid u ugovor s izvođačem radova, tko plaća penale zbog kašnjenja i koliko je uopće novca osigurano za te radove.

Mladen Kvesić (HDSSB):

- U Hrvatinićevoj i Lukićevoj ulici u Naselju Zrinski-Frankopan postavljeni su stupovi za javnu rasvjetu i obećano je da će ju imati do Božića 2008. godine. Bliži se i ovogodišnji Božić, a stanovnici tih ulica još nemaju javnu rasvjetu. Kada će ju dobiti? Koliko je cijena kvadrata zemljišta u Poduzetničkoj zoni Kolonija, a koliko je Grad uložio u izgradnju komunalne infrastrukture? Sud je raspisao licitaciju gradskih zemljišta zbog slučaja Korčula i je li gradonačelnik spreman za pregovore s Novogradnjom?

Pročelnik za komunalni sustav rekao je da je HEP-u upućen dopis da dogovoreno izvrše kad je riječ o javnoj rasvjeti u ulicama Naselja Zrinski-Frankopan. Gradonačelnik je podsjetio da je Grad zemljište za Poduzetničku zonu kupio od Holdinga ĐĐ za 2,2 milijuna kuna, radovi na izgradnji komunalne infrastrukture su u završnoj fazi i iznose 2,5 milijuna kuna, s tim da je za njih Ministarstvo dalo 1,6 milijuna kuna. Početna cijena zemljišta za poduzetnike je 41 kuna po metru kvadratnom.

- Poznato je da je Općinski sud raspisao licitaciju za prodaju nekretnina na koje je Novogradnja stavila zabilježbu. Nisam digao ruke od Korčule, odlučan je gradonačelnik i podsjetio na sve presude koje je zatekao i što je sve poduzeto u vezi slučaja Korčula.

Ivana Kurelović (HSP):

- Je li stigao odgovor Suda u vezi spornog poslovanja bivše ravnateljice Dječjeg vrtića Slave Jurišić?

- Zbog nepravilnosti u radu koje je uočila i državna revizija zatražili smo i mišljenje Općinskog državnog odvjetništva i dobili smo ga neki dan. U njemu stoji da je u određenim slučajevima postupano suprotno Zakonu o javnoj nabavi i Uredbi o postupku nabave roba i usluga male vrijednosti. To bi bila prekršajna odgovornost ali je otišla u zastaru. Kod nabavke motornog vozila utvrđeno je da ima obilježja i kaznenog djela, ali je isto tako nastupila zastara, pa nije došlo do podizanja optužnih akata, pročitao je odgovor gradonačelnik.

Roberto Lujić (SDP):

- Stanovnici MO Error! Reference source not found. pitaju hoće li Bakačeva ulica biti asfaltirana do sljedećih lokalnih izbora. Priča se o fantomskim menadžerskim ugovorima direktora trgovačkih društava, posto je li oni i hoće li biti objelodanjeni Gradskom vijeću i svim građanima?

Gradoančelik je odgovorio da se radi rekonstrukcija Bakačeve ulice, te je prošle godine napravljen dio, dio ove i da će dogodine kompletno biti završena. Potvrdio je i da postoje menadžerski ugovori direktora, te tajniku rekao da ih priredi i podijeli vijećnicima.

Jozo Mišić (HDZ):

- Koliko je sredstava iz proračuna otišlo odvjetničkim kućama od kada je gradonačelnik Mirko Duspara? Pri potpisivanju promemorije sa splitskom tvrtkom FIO&D pompozno je najavljivana izgradnja stadiona, bazena, hotela, u kojoj je stajalo i da će sve to izgraditi u roku od 18 mjeseci i predati gradu. Ništa od toga do danas nije napravljeno. Je li kakva štetna radnja počinjena za Grad potpisivanjem tog ugovora? Pri uređenju fasada zgrada na Korzu dogovoreno je da dio sufinancira Grad, a ostalo stanari, ali po gradskim materijalima ne vidi se da su vlasnici stanova izvršili svoju obvezu.

Gradonačelnik je rekao kako je većina troškova odvjetničkih usluga otprije, te da neke stižu i sada. Od 2002. godine na slučaju Korčula, objasnio je, promijenjena su tri-četiri odvjetnička ureda, a sada slučaj vodi jedan zagrebački. Ponovio je da je za uređenje prostora stadiona kraj Save najprije potreban Prostorni plan koje ja zastao u izradi. - Kad bude gotov, ponovno će se sjesti s tvrtkom FIO&D i utvrditi može li ona sve predloženo i ispuniti. Ako je spremna ide se na potpisivanje ugovora, a ako ne nema nikakve štete za Grad, pojasnio je gradonačelnik. Potvrdio je da ima problema s naplatom uređenja fasada, jer za vrijeme gradonačelnika Metera sporazum nije ni potpisan, ali isto tako Grad neće odustati od naplate.

Hrvoje Andrić (HSP):

- Je li istina da je Vodovod u PBZ-u položio 1,5 milijun kuna, a istovremeno je plaćao visoke kamate zbog kašnjenja u plaćanju svojih obveza?

Igor Safundžić (SDP):

- Za osiguranje djece u osnovnim školama roditelji su do sada plaćali 30 kuna, zašto

sada još uvijek nije riješeno osiguranje djece? U Borovskoj ulici nalaze se škola, dječji vrtić, hitna pomoć, a promet je gust i brz posebno nakon probijanja ulice prema Jelasu. Je li moguće usporiti promet?

Gradonačelnik je odgovorio da se nije odustalo od osiguranja, ali do sada su škole samostalno to radile dok će objedinjavanjem računa, uvođenjem riznice to sada Grad obaviti, te da će biti veća pogodnost za roditelje. Pročelnik za komunalni sustav rekao je kako se s prometnom policijom razgovara da se smanji dozvoljena brzina u Borovskoj ulici.

Andrija Lepan (HDZ):

- Tko će odgovarati ako se izgubi sud za Novogradnju? Zašto je zabranjeno izdavanje građevinskih dozvola samo nekima na Koloniji kada je GUP-om to omogućeno?

Ivan Zirdum (HSLS):

- Imenovani su novi članovi nadzornih odbora, tko su ti ljudi, kakve su im kvalifikacije i koliko ih je iz redova Gradskog vijeća? Radovi na Centru mladih stoje, kada će biti završeni? U Ulici Hanibala Lucića parkiranje je dozvoljeno samo stanarima, ali vikendom tamo parkiraju mnogi koji idu u Bosnu. Gdje su komunalni redari da prijave i pauk odveze sva ta vozila?

Gradonačelik je rekao kako imena svih članova nadzornih odbora vijećnici mogu dobiti u tajništvu, te da ih ima i iz redova Gradskog vijeća i gospodarstvenika. Dodao je kako se Centar mladih gradi sporo, ali ide, te da je problem sa stolarijom jer se čeka mišljenje Konzervatorskog odjela.

Ivan Kovačević (HNS):

- Dvije godine u Štamparevoj ulici gradilište stoji i narušava izgled, što će poduzeti nadležni da se to otkloni? Trgovački lanci uredno obilježavaju parkirališna mjesta za invalide, ali na njima svi parkiraju. Jeste li voljni upozoriti MUP i koncesionara da rade posao za koji su plaćeni, odnosno da uklone sva nepropisno parkirana vozila.

Gradonačelnik je rekao da u Štamparevoj ulici posla ima i za građevinsku inspekciju, te da će upozoriti službu pauka na parkiranje na invalidski mjestima.

Jasenka Rem (HSU):

- Kolike su plaće direktora trgovačkih društava i njihove otpremnine u slučaju otkaza?

- Neto plaća direktora Komunalca je 11,5 tisuća kuna, a otpremnina je 18 bruto plaća. Plaća direktora Vodovoda u neto iznosu je 16 do 17 tisuća kuna, a otpremnina je bruto plaća po godini provedenoj u društvu. Plaća direktora Brod-plina je slična, oko 16 do 17 tisuća kuna neto, a otpremnina je 4 bruto plaće po godini provedenoj u trgovačkom društvu. Neto plaća direktora Topline je oko 9.000 kuna, a otpremnina je 18 bruto plaća, iznio je podatke gradonačelnik.

M. Kovačević

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA