Grad Brod

ZAKAZALI SU SVI

EKOCID U BRODU

Datum objave: 18.10.2008.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Od 21. rujna, kada se prvi put mazut osjetio u vodi u stanovima u zgradi kod Tene, pa sve do posljednjih analiza, jasno je samo jedno a to da je izostala pravovremena informacija. Iako su direktori trgovačkih društava (Vodovod, Brod-plin, Toplina) tvrdili kako su usmeno obavještavali građane o nastalom problemu i o tome da ne piju vodu, da građani znaju najmanje moglo se zaključiti na Zboru građana, održanom 13. listopada (23 dana nakon prve dojave). Tijekom svih dana dobivali su nepotpune i kontradiktorne informacije, jedni su im govorili da ne piju vodu, ali se mogu tuširati i prati njome rublje i suđe, drugi da ju koriste samo za ispiranje WC školjki. Uostalom i na ulazima u zgrade stajala je samo pismena obavijest “Voda nije za piće”, što znači da se za sve ostalo može upotrebljavati. Tek je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković decidirano rekao da vodu koriste samo za ispiranje WC školjki — dakle, da voda nije ni za piće, ni za kuhanje, ni za pranje suđa i rublja. On je, naime, i prvi izvijestio na konferenciji za novinare javnost o neispravnosti vode za piće. Čak je i gradonačelnik o ovome problemu saznao iz medija nakon nekoliko dana iako je on jedini član skupština svih gradskih trgovačkih društava koja su uostalom u vlasništvu grada, pa je nepojmljivo da direktori nisu našli za shodno obavijestiti ga o tome.

Građane ništa od toga ne zadovoljava, niti u bilo čemu nalaze opravdanje za nastalu situaciju. Oni su u proteklih 26 dana živjeli bez vode, kako, samo oni znaju. Kako sami pričaju, nije bilo toliko problematično nabaviti vodu za piće, osim financijski, ali je strašno bilo nabavljati vodu za tuširanje, pranje rublja i suđa. Isto tako, nitko im svih tih dana nije odgovorio na pitanje mogu li imati i kakvih zdravstvenih tegoba jer su neki onečišćenu vodu nekoliko dana i pili, a i tuširali se njome. Kad se javno počelo pričati o problemu, postavljene su vanjske slavine s pitkom vodom ispred ugroženih zgrada i škole.

Iako se govorilo da nema mjesta panici, frka se digla kada su analize pokazale da su koncentracije mineralnih ulja više i u vanjskim slavinama. Hitno u večernjim satima zasjedao je Krizni stožer, u koji su tek na zahtjev građana uključeni predstavnici stanara, a u problem, o kojemu je brujila cijela Hrvatska, uljučilo se i Ministarstvo zdravstva. Postao je upitan cijeli vodoopskrbni sustav grada Slavonskoga Broda, svi smo se pitali kakvu vodu pijemo.

Smirujuće vijesti ipak su donijeli predstavnici Stručnog povjerenstva za vodu Ministarstva zdravstva koji su u Slavonski Brod došli prošloga ponedjeljka. Objasnili su da su povišene koncentracije tek neznatno iznad dopuštenih, (osim onih u Ljekarni i Pekarnici Plavo polje), te da ako ako u njima nema toksičnih spojeva nisu opasni po zdravlje ljudi. No, to će se znati nakon što analizu obavi Toksikološki zavod, a povjerenstvo Ministarstva nakon svih analiza donijet će odluku je li voda u spornim naseljima zdravstveno ispravna, mogu li se građani njome tuširati, te na koncu i je li za piće. Ministarstvo zdravstva je u rujnu obavilo nadzor Vodovoda, analizirali su vodocrpilište i nalazi su pokazali da nisu bila povišene koncentracije mineralnih ulja. Pred zgrade su, u međuvremenu, postavljene cisterne s tehnološkom vodom, a stigle su i cisterne robnih rezervi s pitkom vodom. Na ulaze zgrada postavljeni su aparati s pitkom vodom, kao i u Gimnaziju, a vrtići su upozoreni da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda. Jedino još nije jasno zašto odmah, čim je problem nastao, vrtići i škole, koji se nalaze na ugroženom području, nisu upozoreni da ne koriste vodu iz vodovoda. Zaboravilo se na onu “Bolje spriječiti nego liječiti”.

Zakazali su pomalo svi. Kako se mi volimo pozivati na Zapad, u njihovom svijetu bi kao moralni čin u ovakvim situacijama odgovorni ponudili ostavke, ali to nikome nije palo na pamet. Svi su samo skidali odgovornost sa sebe.

Ponovni nalazi pokazali su, nekoliko dana kasnije, da je na vanjskim slavinama koncentracija mineralnih ulja u dozvoljenim granicama. U međuvremenu je obavljeno ispiranje cjevovoda deterdžentom, nakon čega su ponovno uzeti uzorci vode. Povjerenstvo Ministarstva donijet će konačnu odluku o tome mogu li se stanovnici SlavonijeI, Slavonije II, zgrade u Cesarčevoj na broju 76 tuširati vodom iz slavina u svojim stanovima i na kraju mogu li ju piti.

Iz Grada najavljuju na proljeće sanaciju najveće kotlovnice u gradu Slavonija I, a ovaj incident ih je naveo da razmisle i o tome da se odvoje pojedine zgrade kako sve ne bi bile na toj jednoj kotlovnici.

Da će se u budućnosti ratovi voditi zbog vode, a ne kao danas zbog nafte, odavno upozoravaju svjetski ekolozi. Da je voda uistinu blago, shvatili su Brođani proteklih dana.

Dr. Krunoslav Capak, član Stručnog povjerenstva za vode Minstarstva zdravstva

AKO NEMA TOKSIČNIH SPOJEVA VODA NIJE OPASNA

- Mineralna ulja su kompleks ugljikovodika za koji ne možemo s preciznošću reći koji su spojevi unutra, pa ne možemo znati niti njihov utjecaj na zdravlje ljudi, njihovu toksičnost. Ima li unutra policikličkih aromatskih ugljikovodika i BTX-eva, koji mogu biti toksični, utvrdit će analiza. Ako ih nema ta voda nije opasna za zdravlje bez obzira što parametar mineralna ulja prelazi maksimalno dopuštenu koncentraciju. Ukoliko u vodi nema PAH-ova i BTX-ova, bez obzira što mineralna ulja prelaze maksimalno dopuštenu koncentraciju, ne prijeti ljudima nikakva opasnost za zdravlje. To su niske koncentracije, a koncentracija mineralnih ulja u vodi do 50 i čak do 100 mikrograma po litri (prema Pravilniku maksimalno dozvoljene koncentracije su do 20 mikrograma po litri) koja ne sadrži PAH-ove i BTX-ove, možemo reći, da nisu opasni za zdravlje kod kroničnog uzimanja, odnosno kroz čitav život.

Stjepan Haramustek, županijski državni odvjetnik

POLICIJA OBAVLJA IZVIDE NA ZAHTJEV ODVJETNIŠTVA

Gradonačelnik Mirko Duspara nekoliko je puta kod problema s vodom govorio i o mogućnosti diverzije te najavljivao podonošenje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja. Provjerili smo u Županijskom državnom odvjetništvu jesu li podnesene kakve prijave.

- Čim smo vidjeli napise u novinama o problemu s vodom, odmah smo, još 6. listopada, od policije zatražili da obave izvide u pravcu utvrđivanja odgovornosti i postojanja kaznenog djela. Očekujemo posebno izvješće vezano za tražene izvide, pa ćemo nakon toga ići u daljnji postupak. U međuvremenu je stigla i kaznena prijava iz Grada protiv nepoznatog počinitelja, odgovorio je Stjepan Haramustek, županijski državni odvjetnik.

Nije prvi, a ni zadnji slučaj

Širenjem afere u kojoj su, kako to obično biva, jedini stradali građani, pojavljuju se i nove pojedinosti koje govore kako to nije prvi slučaj zakazivanja sustava, a vjerojatno ni posljednji. Našoj se redakciji javio Brođanin, upravitelj jedne stambene zgrade, koja je prije nekoliko godina mogla doživjeti sličnu sudbinu kao danas objekti u nekim slavonskobrodskim naseljima. Tada je stanarima zgrade nekoliko dana zaredom iz slavina curila isključivo topla (vrela) voda, zbog kvara na cjevovodu. Nakon nekoliko poziva stručnim službama i dolaska “majstora” rečeno je da je kvar otklonjen, no pukom slučajnošću jedan je stanar primijetio kako je kvar “otklonjen” tako što je s cjevovoda skinut pokvareni nepovratni ventil. Naravno, u noćnim satima, kad je došlo do razlike tlakova tople i hladne vode, poteškoće su postale još veće. Ponovnim intervencijama upravitelja i ukazivanjem na točno mjesto problema novi ventil je instaliran i od tada dotična zgrada ima normalu opskrbu hladnom i toplom vodom. Na svu sreću, nije bilo mazuta u blizini

  undefined undefined undefined undefined

Tko je kriv za očajno stanje kotlovnica

RJEŠENJA NUĐENA, PA ODBIJANA

Slučaj mazuta u vodi samo je kap koja je prelila čašu u slavonskobrodskom toplinarstvu. Nebriga, neulaganje, nerazumijevanje... u tom području u Slavonskom Brodu traje desetljećima. Gotovo sve gradske vlasti oglušivale su se na potrebu sanacije kotlovnica, a gubici tvrtke zadužene za tu djelatnosti gomilali su se svakodnevno. Prelistavajući arhivu Brodskog lista i Posavske Hrvatske, naišli smo na zanimljive podatke iz prošlosti. Naime, još prije dva desetljeća mogao je biti riješen problem toplinarstva jer je ondašnja Skupština općine Slavonski Brod bila donijela odluku da se toplifikacija i plinofikacija dodijeli Elektroslavoniji. Međutim, ubrzo nakon toga pritiskom pojedinih lokalnih moćnika ta je odluka poništena. Sljedeći pokušaj dogodio se u prvoj polovici devedesetih godina kada je Hrvatska elektroprivreda izradila Studiju isplativosti i ponudila gradskim vlastima preuzimanje Topline (i svih njenih dugova), izgradnju termoelektrane-toplane i obnovu cijeloga sustava grijanja. Gradska uprava nije imala sluha za taj prijedlog. HEP se ponovno javio potkraj desetljeća, u vrijeme kad je preuzimao djelatnost toplinarstva u Sisku, s istim prijedlogom za Slavonski Brod, i ponovno je stigla odbijenica. Danas vodi brigu o grijanju u Zagrebu, Osijeku, Zaprešiću, Samoboru, Velikoj Gorici i Sisku, cijene su niže nego u Brodu, naplaćuje se stvarno potrošena energija, a ne kojekavi fantomski troškovi, te, što je najvažnije, sustav se u tim gradovima održava i obnavlja. Osim toga, potrošači kojima plin dobavlja tvrtka “HEP plin” za prostorni metar plina plaćaju 1,90 kuna. Jeftinije nego u Brodu. Ali, tko nam je kriv.

 

DUSPARA PODNOSI PRIJAVE

Nakon održanih konferencija za novinare slavonskobrodskih političkih stranaka i sastanka u Županiji, gradonačelnik Mirko Duspara najavio je podnešenje kaznenih prijava protiv lokalnih čelnika HDZ-a i brodsko-posavskog župana. Duspara kaže kako je to odlučio zbog “uznemiravanja javnosti lažnim informacijama”.

 

POSLJEDNJA VIJEST

VODA ISPRAVNA ZA TUŠIRANJE

Ispiranje cjevovoda daje rezultate

U četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima iz Zagreba je, sa sjednice stručnog Povjerenstva Ministarstva zdravstva, stiglo priopćenje kako najnoviji nalazi potvrđuju da je voda u Naseljima Slavonija I i Slavonija II, u Gimnaziji, zgradi kod Tene te u Cesarčevoj 76 ispravna za sve namjene osim za piće i kuhanje. Odluka o ispravnosti vode za piće i kuhanje bit će donesena nakon što stignu nalazi uzeti iz slavina poslije ispiranja cjevovoda. Nalazi su potvrdili kako je voda u ostalim dijelovima Slavonskog Broda potpuno ispravna i može se koristiti za sve potrebe.

 


PH

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA