Grad Brod

Sa sjednice Gradskog vijeća

EPILOG PROSVJEDA STRANAKA OPORBE

Datum objave: 26.9.2008.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod undefined undefined

Gradsko poglavarstvo

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

ODLASKOM JE OPORBA IZRAZILA SVOJE NESLAGANJE ILI NEMOĆ

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Odmah nakon sjednice Gradskog vijeća konferenciju za novinare održao je gradonačelnik Mirko Duspara sa zamjenicima Željkom Krištof i Vladimirom Jerkovićem, a nazočan je bio i član Poglavarstva Jozo Šimić.

- Nije prvi put da se u gradu Slavonskom Brodu događa ovako nešto, da oporba revoltirana napušta vijećnicu. To isto se dogodilo prije dvije godine kada je predsjednik Gradskog vijeća (op.a. Vladimir Jerković) bio u bolnici teško bolestan. Moram opravdati direktora Brod-plina jer on nije više mogao prisustvovati sjednici zbog obiteljskih problema, supruga i dijete su mu u bolnici u Zagrebu. Samo radi naše molbe došao je na aktualni sat da objasni sva nagađanja o povratu 11 milijuna kuna građanima. Gospoda iz oporbe iskoristila su to da napuste sjednicu ali im nije pošlo za rukom da prekinu sjednicu jer smo imali kvorum. Sav materijal o kojem se raspravljalo na Vijeću bio je i na Gradskom poglavarstvu osim predloženih amandmana na rebalans proračuna. Prije sjednice smo imali koordinaciju gdje smo se dogovorili da prihvatimo i amandmane oporbe ako su u granicama normale, istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara.

- Bez obzira što smatram da nije bilo razloga da oporba napusti sjednicu, ona je to učinila. Nismo mi zbog toga revoltirani, to je njihovo demokratsko pravo, na takav se način izražava neslaganje ili nemoć u tijelima upravljanja, rekao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Jerković.

- Trebali bismo našoj javnosti postaviti pitanje tko smo mi i što želimo ovom gradu. Ako želimo dobro, onda smo svi trebali danas biti ovdje i reći što je dobro, a što ne, dati sugestije i prijedloge, vjerujem da je i oporba imala pripremljene amandmane sve u cilju boljeg života svih nas i naših sugrađana. Žao mi je što do ovih stvari dolazi, teško je biti s jedne strane, teško i s druge, ali sve dok zajednički ne sjednemo i ne razmišljamo o dobrobiti našeg grada ovakve će se stvari pojavljivati i ponavljati unedogled. Posljedica toga je da stojimo gdje jesmo, da dobre ideje ostaju u zaboravu, ne budu niti izrečene. Niti je sve dobro što radi pozicija, niti je sve loše što radi opozicija. Zajednički trebamo naći najbolje rješenje i tek tada ćemo ovaj grad pokrenuti. Ovako provodimo ono što je u našoj moći, ali ostajemo zakinuti za mišljenje druge strane koje ne mora biti negativno. Žao mi je što se ovo događa i sama sam bila oporba i vidim da nije dobro raditi na ovakav način. Mogu samo apelirati i pozvati oporbene kolege koji žele dobro našem gradu da ubuduće do ovakvih stvari ne dolazi, poručila je zamjenica gradonačelnika Željka Krištof.

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Željko Rački, predsjednik Gradskog vijeća

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

DOGODILA SE GRUBOST DEMOKRACIJE

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Nastala je jedna nepodnošljiva sjednica koja se nikada ovako više ne treba ponoviti, ali neka se vidi da može ovako ići, ako treba

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

- Direktor Brod-plina je morao otići, ali je ostavio zamjenika za redovnu točku dnevnog reda i ne može se reći da je njegovo ponašanje bilo nekorektno. Pače, nekorektno je bilo ponašanje vijećnika koji nisu to mogli shvatiti. Vjekoslava Golob, članica SDP-a, je na značajnom mjestu u HEP-u i morala je napraviti određene dokumente za centralu u Zagrebu baš kada se sjednica održavala. Imali smo dvije nmogućnost - ili da se ne donese rebalans i da Grad ne može funkcionirati ili da HEP nema svoj program rada kako treba. Napravili smo kompromis - gospođu Golob smo dobili na sat vremena te smo sjednicu, na žalost građana, skratili taj sat vremena. Dogodila se grubost demokracije. Kada imate 13 ruku, onda se možete ponašati ovako bezobrazno, možete reći da izvješće nije bitno, da se klubovi ne trebaju javiti i očitovati i samo pitati tko je za i protiv, te utvrditi da je jednoglasno nešto doneseno — dakle, drsko i neprimjereno. Isto tako natjerani smo neprimjerenim drskim ponašanjem onih koji su napustili sjednicu i onemogućili građane da slušaju o čemu se radi. Vrlo bitnih stvari je bilo- 11 milijuna kuna Topline, investicije od 30 milijuna, ogromna novčana potraživanja Vodovoda, problemi sa sportskim klubovima, pa i dobro što se događa, 200 milijuna koji će doći u Brod. Kao predsjednik Vijeća, a znajući da se HDZ ne pojavljuje na koordinacijama Gradskog vijeća koje služe za to da se dogovorimo što se može prije Vijeća bez prepucavanja, svađe, pozvao sam predsjednika gradskog HDZ-a i tajnicu i pitao ih imaju li prijedlog za rebalans i da ih dostave gradonačelniku, te da sve što je logično, razumno da ćemo i mi prihvatiti. No, nisu se očitovali ni po jednom prijedlogu da bi demonstrativno izašli sa sjednice nastojeći, valjda, srušiti taj rebalans u kojemu nisu htjeli sudjelovati iako sam ih izravno pozvao. Nadali su se, valjda, da će ponovno nastati kriza. Nastala je jedna nepodnošljiva sjednica koja se nikada ovako više ne treba ponoviti, ali neka se vidi da može ovako ići, ako treba.

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Goran Rukavina, vijećnik HSS-a

NETOLERANTNO PONAŠANJE PREDSJEDNIKA VIJEĆA

Shvatljivo je da oporbeni vijećnici imaju kritike i komentare, ali ne mogu shvatiti da vladajući izglasaju sve bez ijedne primjedbe, bez rasprave, pa tako ni CK nije radio, da se samo diže ruka i ekspresno odradi. Nama se spočitava što smo otišli jer je tematika ozbiljna, a oni su tako ozbiljnu tematiku usvojili za pola sata. I to govori o načinu vođenja same sjednice i ekipe koja to radi

- Razlog odlaska sa sjednice prije svega bilo je omalovažavanje vijećnika i oduzimanje riječi vijećnicima što predsjednik Vijeća konstantno čini, dakle njegovo nefer i netolerantno ponašanje i način vođenja sjednica. Zapisnici s prethodnih sjednica to potvrđuju jer u zapisniku je vidljivo da u onom dijelu kada se izlaže tema ili postavlja pitanje predsjednik Vijeća uskače u riječ, siječe izlaganje iz dva razloga - da vijećnik ne kaže ono što želi reći i da ga u tome omete, da ga prekine u misli kako bi se dobila drugačija slika o problemu o kojem se progovara. To se ponavlja iz sjednice u sjednicu. Dakle, razlog je isključivo njegovo ponašanje, njegov način vođenja sjednica i isto tako nesazivanje sjednica. Istina, on koristi zakonsko pravo da svaka tri mjeseca sazove sjednicu, ali mislim da je u interesu građana i grada da sjednice budu češće jer ima itekako puno tema o kojima treba raspravljati.

Rebalans ne bih podržao jer je i stav GO HSS da ga ne prihvatimo jer je loše sastavljen, te je odobren samo dio kredita, odlučeno je da bazen bude u Tvrđavi, a sada bez promjene odluke seli se na Vijuš - sve skupa pomalo neozbiljno. Pripremio sam se za izlaganje i o gospodarstvu i o ostalim komunalnim poduzećima i napuštanje sjednice nije bilo dogovoreno, planirano. Vijećnici HDZ-a su i prije napuštali sjednicu, ali sada su prvi put svi oporbeni vijećnici napustili sjednicu što je znakovito. Shvatljivo je da oporbeni vijećnici imaju kritike i komentare, ali ne mogu shvatiti da vladajući izglasaju sve bez ijedne primjedbe, bez rasprave, pa tako ni CK nije radio, da se samo diže ruka i ekspresno odradi. Nama se spočitava što smo otišli jer je tematika ozbiljna, a oni su tako ozbiljnu tematiku usvojili za pola sata. I to govori o načinu vođenja same sjednice i ekipe koja to radi.

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Saša Šnajder, vijećnik HDSSB-a

PROBLEM JE PREOZBILJAN DA BI SE OVAKO OLAKO RJEŠAVAO

Na sjednici koja je održana u svibnju bio sam «trinaesti» vijećnik i tako održao Vijeće da se ne dogodi ovo što se dogodilo sada, a to je prekid sjednice zbog nedostatka kvoruma što znači da nema niti govora o nekakvom rušenju ili opstrukciji sadašnje vlasti, niti o skupljanju ikakvih bodova pa niti političkih

Za ovakva stanja u trgovačkim društvima ne mogu biti odgovorni samo direktori, odgovornost je podjednaka i na upravnom odboru ali i skupštini trgovačkog društva na čelu s predsjednikom skupštine. Pitam se kojih su strukovnih profila ti ljudi i iz kojih su stranaka. Trgovačka društva u vlasništvu nas građana ne trebaju ostvarivati dobit!

- Nije moje nezadovoljstvo radom Vijeća ili bolje rečeno vođenjem Gradskog vijeća samo od ove sjednice. Od početka ove koalicije vijećnici su zakinuti za repliku, oduzima nam se riječ bez razloga, svako vijeće netko bude izvrijeđan, ne dobivamo odgovore na postavljena pitanja itd..

Na Vijeću održanom u srpnju ostao sam do kraja i pokušao objasniti i nametnuti svoja razmišljanja ali i ukazivati na nešto što smatram da se treba i mora promijeniti u našem gradu. Na sjednici koja je održana u svibnju bio sam «trinaesti» vijećnik i tako održao Vijeće da se ne dogodi ovo što se dogodilo sada, a to je prekid sjednice zbog nedostatka kvoruma što znači da nema niti govora o nekakvom rušenju ili opstrukciji sadašnje vlasti, niti o skupljanju ikakvih bodova pa niti političkih.

Trgovačka društva su nam u katastrofalnom stanju, u Vodovodu je gubitak vode kroz dotrajale vodovodne cijevi skoro 50 posto, u Komunalcu se mijenja direktor i napada za ovo ili ono, a revizija kaže da je stanje «fer i korektno«. Ma, molim vas, pa kakva je to procjena revizije? Za Brod-plin sve što kažem je suvišno, zadužuje se liesingom, dižu se pozajmice od Grada, ulazi se u nove kredite ... Za ovakva stanja u trgovačkim društvima ne mogu biti odgovorni samo direktori, odgovornost je podjednaka i na upravnom odboru ali i skupštini trgovačkog društva na čelu s predsjednikom skupštine. Pitam se kojih su strukovnih profila ti ljudi i iz kojih su stranaka. Trgovačka društva u vlasništvu nas građana ne trebaju ostvarivati dobit! Jedino sam ugodno iznenađen izvješćem Topline gdje je dobit toga trgovačkog društva zaista mala i smatram da je takvo poslovanje ispravno i pravi je servis nama građanima.

Nisam opterećen tko je iz koje stranke, može se osjetiti da ima onih koji koriste gradsku vijećnicu za skupljanje bodova svojoj političkoj opciji, ali ima i onih koji žele dobro našem gradu, građanima i djeci za koje smatram da smo svi mi odgovorni u kakvom će stanju ostati ne samo trgovačka društva u vlasništvu građana već i cjelokupno gospodarstvo. U ponedjeljak sam jasno iskazao svoje mišljenje o svemu ovome i pozvao vijećnike koji slično ili isto razmišljaju da mi se pridruže u hodniku gradske uprave, ne razmišljajući da li će ili koji će vijećnici podržati moj prosvjed. Tek tada, u hodniku, saznao sam kao i ostali vijećnici, od predsjednika Vijeća g. Račkog da je g. Pudić otišao za Zagreb zbog obiteljskih problema. Da sam to znao prije, sigurno ne bih napustio Gradsko vijeće ali bih tražio da se izvješće o poslovanju Brod-plina ostavi za sljedeće Vijeće i da se o tome sada ne raspravlja.

Ali isto tako neću dopustiti niti predsjedniku Vijeća, niti bilo kome drugome da od bilo koga pravi žrtvu pa niti od moga prijatelja Dalibora Pudića jer i moja je supruga u bolnici i na bolovanju je od veljače, ali to se ne tiče građana našega grada niti vijećnika u gradskoj vijećnici. Svatko treba braniti svoje poslovanje ma koliko to ponekad i nije baš jednostavno i ugodno. Onaj tko sjedi na takvoj «javnoj fotelji» kao što je direktorsko mjesto u Brod-plinu mora biti spreman i braniti je.

Teatralni nastavak g. Račkog u nastavku održavanja Gradskog vijeća već je svima poznat . . 12 točaka dnevnog reda koliko je ostalo, završilo je kao u pjesmici o starom patku . jeste čuli djeco vjerujte bez šale otvara se škola za pačiće male, svi pačići došli kao đaci stoje stari patak metnuo naočale svoje...

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Dalibor Pudić, direktor Brod-plina

NEPOTREBNO NASTAO SLUČAJ

Za financijsko izvješće na sjednici je bio financijski voditelj službe Brod-plina koji je također vrlo stručno mogao sve prezentirati, a i odgovoriti na sva pitanja gradskih vijećnika

Moji, supruga i dijete, bili su prošli tjedan u bolnici na Rebru u Zagrebu i u ponedjeljak su trebali kući, tako da sam išao po njih i još sam trebao razgovarati s liječnikom. No, odmah sam rekao da ću doći na aktualni sat kako bih mogao odgovoriti na pitanja vijećnika. Za financijsko izvješće na sjednici je bio financijski voditelj službe Brod-plina koji je također vrlo stručno mogao sve prezentirati, a i odgovoriti na sva pitanja gradskih vijećnika. Velika mi je čast ako gradski vijećnici smatraju da samo ja mogu odgovarati na pitanja vezana uz Brod-plin, ali imamo dovoljno stručnih ljudi koji to također mogu tako da mi je žao što se cijeli ovaj slučaj, nepotrebno, dogodio.


Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA