Grad Brod

AKTUALNI SAT

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Datum objave: 1.2.2008.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

FUNKCIONIRA LI IZDAVANJE DOZVOLA U GRADU

Tomislav Zeba (HSS):

- Kada će biti završena Vodovodna ulica, kada će mrtvačnica na groblju u Brodskom Varošu biti u funkciji, te kada će Služba za izdavanje građevinskih dozvola početi s radom u gradu jer imam saznanja da ne zaprimaju zahtjeve građana?

- Grad je asfaltirao dio Vodovodne ulice koji nije privatno vlasništvo i ostalo je još stotinjak metara ali tu nisu riješeni imovinsko –pravni odnosi. Kad se to obavi, završit ćemo cestu do kraja, odgovorio je privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Đuro Delač. Odgovoreno je i da su dan prije ključevi mrtvačnice predani i Komunalac može gospodariti tim objektom.

- Služba za izdavanje dozvola i akata u provedbi dokumenata prostornog uređenja od 1. siječnja funkcionira u gradskoj upravi, rekao je privremeni voditelj Duško Medaković, te pojasnio da se preko pisarnice zaprimaju svi zahtjevi.

 SLUČAJ KORČULA POSLATI USKOK-u!

Saša Šnajder (HDSSB):

- HDSSB je na konferenciji za novinare govorio o slučaju Korčula, a u međuvremenu je održana i pressica tvrtke FIO&D, te molimo da se svim vijećnicima dostavi darovni ugovor za Korčulu. Tko je pravni zastupnik Novogradnje, a tko Grada? Predlažemo da se svi materijali o slučaju Korčula pošalju USKOK-u. Zatražena je odgoda ovrhe i revizija, trebalo je podnijeti protutužbu za nelegalnost ovrhe. I obračun zateznih kamata je protuzakonit, jer je prema odluci Sabora zabranjeno računati kamatu na kamatu. Zašto su učinjene krive pravne radnje po ovom predmetu? Dajem prijedlog da se pokrene raskid ugovora o darivanju.

S obzirom na aferu zapošljavanja u Gradskoj knjižnici zanima me po kojem zakonu u ustanovama i trgovačkim društvima nije potrebno raspisati javni natječaj za zapošljavanje novih djelatnika. Decidirano - koji zakon i koji članak to kaže.

Predsjednik Vijeća Željko Rački napomenuo da je da se u slučaju Korčula radi o velikom, debelom spisu koji su razne instance suda pregledale, te da ne bi o njima paušalno trebalo raspravljati kako ne bi došlo do krive interpretacije.

Gradonačelnik Mirko Duspara je ponovio da su tekst promemorije i aneks potpisani s tvrtkom iz Splita podijelili svima koji su to tražili. Odgovorio je da je pravni zastupnik Grada Ante Katavić i da ne zna tko zastupa Novogradnju. - Ako imate saznanja da je to nezakonito možete postupak pokrenuti i vi kao vijećnik, rekao je gradonačelnik. Ponovio je da je uložena žalba, da je Grad izgubio spor i da je od Ustavnog suda dobio istu presudu. Sada su uložili žalbu Županijskom sudu i čeka se rješenje. -Spor s Novogradnjom smo izgubili, u prigovoru smo naveli i sporno računanje kamate na kamatu ali Općinski sud to nije uvažio, naglasio je gradonačelnik Duspara.

Odgovorio je da u Zakonu o knjižnicama stoji da se za zapošljavanje ne mora raspisati javni natječaj i da gospodin koji se žalio ne ispunjava zakonske uvjete jer nema radnog staža u struci.

Vijećnik Šnajder je je ponovio da je pitao tko je otprije zastupao Grad, a ne tko ga sada zastupa.

- Što se tiče Novogradnje presuda je pravomoćna, ovršna, prošla je instance svih sudova, samo se radi o tome kako provesti presudu, 48 milijuna kao najjeftinije ili 120 milijuna najskuplje vještačenje. S druge strane pregovarati sa sudionicima - Novogradnji dati projekt i vidjeti što s promemorijom, objasnio je predsjednik Vijeća Rački.

LEŽEĆI POLICAJCI U VINOGRADSKOJ?

Željka Krištof (HNS):

- Ponovno je u Vinogradskoj ulici na označenom pješačkom prijelazu i uz semafor kod škole stradalo dijete. Apelirali smo i ranije da se postave ležeći policajci, ali je rečeno da to nije moguće. Upućujem prijedlog Policijskoj upravi da se poveća nadzor nad brzinom vožnje u toj ulici kako ne bi ponovno došlo do smrtnog stradavanja pješaka. U Mesićevoj ulici je veliko gradilište - zanima me je li Grad napravio ugovor s investitorom i izvođačem o sanaciji kolnika i šahtova nakon radova. U medijima su objavljena kontradiktorna izvješća o izgradnji bazena i hotela- prvo rečeno da će biti na Vijušu, pa na Željinom igralištu, pa na Klasijama. Ako je sve to istina imat ćemo bazena više od bilo koga. Udruga za zaštitu potrošača uputila je dopis Gradskom poglavarstvu za obeštećenje građana koji su ulagali u izgradnju plinske mreže. Je li Grad dobio taj dopis i zašto nije odgovoreno na njega?

Gradonačelnik Duspara je potvrdio da je s izvođačem radova u Mesićevoj ulici potpisan ugovor da se nakon završetka radova uredi Mesićeva ulica i Stadlerov trg, za što postoje i bankovne garancije. Objasnio je i da je izabran izrađivač projektne dokumentacije za izgradnju bazena na Klasijama, dok uz dvoranu i budući stadion na Vijušu nema prostora za otvorene bazene, ali bazen bi na Vijušu trebao biti u sklopu hotela. Rekao je i da je intencija da se još koji manji bazen izgradi u nekim mjesnim odborima. Odgovorio je da će Udruga potrošača dobiti odgovor na upit, a da su svjesni problema prometa na Koloniji i da će ga pokušati riješiti.

ODGODITI OVRHU I ISHODITI POZITIVNU PRESUDU?

Boro Grubišić (HDSSB):

- S obzirom na nove okolnosti i činjenice u svezi Korčule može li se kakav izvanredni pravni lijek upotrijebiti za koji još rokovi nisu prošli - odgoditi ovrhu i ishoditi pozitivnu presudu za grad. Bazen je dosta lutao po gradu, postoji li prije konačne odluke i mišljenje Ministarstva kulture?

- Ukoliko i postoji izvanredni pravni lijek i ako rokovi nisu istekli mogao bi se upotrijebiti ako bi vi znali koji je to. Žalba je redovni pravni lijek i ona je uložena, odgovorio je predsjednik Rački.

Gradonačelnik je rekao da su s Ministarstvom kulture obavljeni razgovori o izgradnji bazena u kompleksu Tvrđave i da nema za to nikakvih prepreka. Na to je vijećnik Grubišić rekao kako kako mu je drago da neće biti problema te da će i građani biti zadovoljni bazenom. – Vidim kako teku pravne radnje, pa nemam vjere u to, replicirao je Grubišić na odgovor o slučaju Korčula.

BESPLATNE PRIPREME ZA SVE MATURANTE

Marina Dabić (nestranačka s liste SDP-a):

- Budući da smo pokrenuli inicijativu da se za maturante organiziraju besplatne pripreme za prijemne ispite na fakultete, zanima me je li Županija dala svoj doprinos i pridružuje li se u organizaciju tih priprema. Ako to bojkotira, hoće li Grad preuzeti obvezu da se djeca ne dijele na županijsku i gradsku i svim maturantima platiti pripreme? Kako je gradski vijećnik časna dužnost i obveza, a ta je funkcija i plaćena, zanima me jesu li se vijećnici HDZ-a ispričali zbog nedolaska na sjednicu ili ih je poharala gripa?

- Gradsko vijeće je u proračunu osiguralo novce za pripremu maturanata, a od Županije ništa nismo dobili, ali to će biti prvi potez nakon čestitki novom županu. Ako ne pristane, bit će kao kod kombija za djecu Osnovne škole «Milan Amruš», djecu s posebnim potrebama – Grad je kupio kombi kojim se voze djeca iz cijele županije, nismo ih dijelili, odgovorio je gradonačelnik. Odgovoreno je da gradski vijećnici HDZ-a nisu dostavili nikakvu obavijest zbog čega ih nema na sjednici.

 TKO ĆE SANIRATI SEMAFOR

Mario Rubil (HSP):

- Kada su specijalni tereti iz Đure Đakovića noću voženi Ulicom svetog Antuna došlo je do oštećenja velikog semafora na križanju sa Sjevernom veznom cestom koji još uvijek nije saniran, pa me zanima hoće li biti popravljen. Brodska Posavina je prilikom sanacije kanala Jarača u Brodskom Varošu oštetila asfalt - trebali ta tvrtka sanirati taj asfalt?

- Semafor na križanju sa Sjevernom veznom cestom je u nadležnosti Hrvatskih cesta, objasnio je privremeni pročelnik Đuro Delač, i obavljena je privremena sanacija da bar bude u funkciji, ali predstavnici Hrvatskih cesta imaju u planu sanirati ga kompletno na račun pravne osobe koja ga je oštetila. Objasnio je da su Hrvatske vode investitor uređenja kanala Jarača u Velikom Dolu, a Brodska Posavina izvođač. Radovi su rađeni u prosincu kada je i oštećen kolnik, pa zbog zime nije mogao biti saniran što će Brodska Posavina učiniti čim vremenske prilike dozvole.

ŽUC BLOKIRA RADOVE

Mijo Golubičić (HSP):

- U Vinogorskoj ulici i Košarevcu rade se pješačke staze u skladu s planom, ali sada se dolazi do županijske ceste za koju nemamo obavijest da ju je ŽUC završio, te ni mi ne možemo urediti staze. Učenici OŠ «Đuro Pilar» uputili su nam i protest i apel i tražili su sigurniji prijelaz s trobojnim semaforom kod škole, ali radovi su obustavljeni jer ŽUC nije završio svoj posao.

Gradonačelnik Duspara je potvrdio da ŽUC nije pripremio projekt, te je rekao da će pozvati ravnatelja ŽUC-a na razgovor o rješenju ovoga problema.

Marija Kovačević

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA