Grad Brod

Aktualni sat

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Datum objave: 2.11.2007.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Za samo nešto više od dva sata gradski su vijećnici odradili 12 točaka dnevnog reda na posljednjoj sjednici, održanoj u utorak. Značajnija rasprava, što je i razumljivo, vodila se oko rebalansa proračuna. Za razliku od prijašnjih sjednica na ovoj nije bilo previše nepotrebnoga prepucavanja. Tijekom aktualnog sata 15 je vijećnika postavilo pitanja uglavnom vezana uz komunalnu infrastrukturu u pojedinim mjesnim odborima.

 KADA DOGOVOR OKO ZEMLJIŠTA ŠKOLE MILANA AMRUŠA?

Ivica Perković (SDP):

- U kojoj fazi je izrada Urbanističkog plana uređenja «Centar» koji se izrađuje više od pet godina? Što je Grad poduzeo da izvođač ubrza taj postupak?

Osnovna škola «Milan Amruš» jedina je škola u porastu po broju upisane djece, sada ima 96 učenika. Zgrada škole izgrađena je 1960. godine, namijenjena je učenicima s posebnim potrebama i danas je još na 882 metra kvadratna, te je nužno proširenje. S obzirom na broj učenika i uvjete trebala bi imati 3500 kvadrata školskog prostora, toliko i vanjskog. Pričalo se da će se izmjestiti na područje pored Poljoprivredne zato što bi učenici mogli odrađivati dio praktične nastave na terenima ove srednje škole. Zanima me je li postignut kakav dogovor između Grada i Županije za taj prostor, za zemljište gdje bi se mogla izmjestiti ova škola.

Izrada UPU «Centar» dogovorena je još 2002. godine, potvrdio je gradonačelnik Mirko Duspara, ali se čekalo na GUP koji je donesen 2005. godine, pa se išlo u izmjene i dopune koje su u konačnoj fazi završetka. Rečeno je da ne možemo utjecati na ugovor potpisan 2002. godine, a mjesec dana nakon što se usvoji GUP i taj bi se plan trebao usvojiti, ali će trebati još jedna javna rasprava o njemu jer je sada u njemu uvrštena i Tvrđava.

Od 2005. godine pregovaramo o izmještanju OŠ «Milan Amruš», tri puta sam dogovarao sastanak sa županom, ali zbog njegove spriječenosti još uvijek nije održan. Cilj je Gradskog poglavarstva da tu školu izmjestimo kod Poljoprivredne škole gdje je i hipodrom, a učenici bi praksu mogli odrađivati u voćnjaku škole, kao i na ostalim poljoprivrednim površinama. Zamjenu zemljišta treba dogovoriti sa Županijom i očekujemo razgovor sljedeći tjedan, odgovorio je gradonačelnik.

Na odgovor o planovima vijećnik Perković je replicirao ustvrđujući kako vijećnici imaju pravo znati zašto se pet godina čeka da se neki plan izradi, te je pozvao gradonačelnika da bude koncizan i jasan tko je odgovoran.

TKO OPSTRUIRA IZGRADNJU CESTE U DRAVSKOJ ULICI

Željka Krištof (HNS):

- Prije svega pohvala što je Grad nakon duže vremena donirao bolnici opremu u vrijednosti pola milijuna kuna. Zato bih posebno pohvalila tehničku potporu SDP-a koji je donio dobar iskorak i osvježenje u radu gradske vlasti, ali pozivam aktualnu gradsku vlast da tako pomogne i druge zdravstvene ustanove, kao na primjer Zavod za javno zdravstvo.

Živim u Mjesnom odboru Kolonija koji je dva do tri kilometra udaljen od centra i trebao bi biti jednako važan kao i svih ostalih 15 gradskih mjesnih odbora. U mom mjesnom odboru žive strpljivi ljudi koji godinama gaze blato jer za sada o uređenju ulica dobivaju samo obećanja. Kako sam kao gradska vijećnica ovdje u ime naroda, pitam zašto Dravska ulica još nije uređena. Rok izgradnje iz 2006. godine prebačen je u 2007. uz to što bi građani trebali sufinancirati 50 posto, ali radovi još nisu ni započeli, a imamo 60 dana do kraja godine. Tko opstruira izgradnju ceste u Dravskoj ulici?, pitala je vijećnica Krištof i pročitala peticiju 32 stanovnika ulice koji traže poštivanje rokova kako božićne blagdane ne bi dočekali u blatu.

Uz Sjevernu veznu cestu niknuo je deponij građevinskog otpada. Što je Grad poduzeo vezano uz to divlje odlagalište?

Svjedoci smo pojave bijesnog psa u Slavonskome Šamcu. Prije nekog vremena postavila sam pitanje zbrinjavanja pasa lutalica u našem gradu, čak je i bijesna lisica bila u gradu. Postoji odluka da Komunalac zbrinjava pse lutalice, a azil za pse na Vijušu sastoji se od tri boksa, te je zaključak da ne postoji zbrinjavanje i, nedajbože da se dogodi bjesnoća, a ne smijemo zaboraviti da je to smrtonosna bolest.

Donacija bolnici je ideja gradonačelnika, napomenuo je prvi čovjek Grada i dalje odgovorio: - Dravska ulica predviđena je u sklopu Ulice braće Kevo gdje smo započeli radove ali ih je jedan građanin, koji tamo ni ne živi, tužbom zaustavio. Čekamo rješenje građevinske inspekcije kako bismo mogli nastaviti te radove.

Već smo pokrenuli postupak protiv odlaganja građevinskog otpada uz Sjevernu veznu cestu, protiv građana uhvaćenih na djelu a ovih dana kreće se u saniranje, što će dijelom obaviti i sami vlasnici. Odgovor na pitanje o zbrinjavanju pasa lutalica vijećnica će dobiti pismeno.

Vijećnica Krištof nije se složila s tvrdnjom da je Dravska u sklopu Ulice braće Kevo, te je rekla kako nije istina da ima prepreka da se predradnje odrade za Dravsku ulicu.

No, gradonačelnik je ponovio kako je građevinska dozvola izdana za Dravsku i Ulicu braće Kevo.

ŠTO JE S PROJEKTOM VIJUŠ

Ljubica Maksimčuk (HDZ):

- Kada će mrtvačnica u Brodskom Varošu biti u funkciji? Tijekom radova došlo je do oštećenja instalacija pa groblje pliva u vodi, a i parkiralište je zaraslo u korov. Uz autocestu baš na dijelu kod groblja nedostaje zvučni zid, pa ni kod pokopa nema mira od zvuka automobila s autoceste. Koliko Grad ima ukupno zaposlenih, koliko ih je zaposleno u posljednjih deset mjeseci i na kojim poslovima, te koliko je pročelnika na bolovanju? Što je s tajanstvenim projektom Vijuš, do kuda se stiglo s njim i možemo li vidjeti promemoriju?

Gradonačelnik je odgovorio da je mrtvačnica u Brodskom Varošu završena ove godine te slijedi priključak na struju. Potvrdio je da su se i stanovnici Bečica žalili na strašnu buku s autoceste zbog nepostojanja zvučnog zida, te je rekao da je upućen dopis Hrvatskim autocestama, ali da ne zna u kojoj je to fazi.

Popis djelatnika i što rade vijećnica će dobiti pismeno. Na pitanje o pročelnicima na bolovanju, gradonačelnik je odgovorio da je na bolovanju pročelnik Buzov i to od lipnja, dok je dvadesetak dana na bolovanju pročelnica Marković zbog kralježnice, pa će nakon terapije početi raditi.

- Vijuš nije tajanstven projekt i vi ste sudjelovali u realizaciji, a nakon godinu dana za vas je postao tajni projekt. Čekamo GUP i PP Vijuš da bi se krenulo u taj projekt, o čemu će građani biti upoznati.

TKO ĆE POPRAVITI UNIŠTENU CESTU

Mario Rubil (HSP):

- Kada će gadsko poduzeće Vodovod dovesti cestu, odnosno spoj Luke Botića na Ulicu Pavla Šubića, u prvobitno stanje jer su je uništili za vrijeme radova.

Kada će škola na Jelasu postati samostalna jer već sada ima svih osam razreda i više učenika od matične škole na Plavom polju. Kao član Povjerenstva za ravnopravnost spolova pitam može li se u dokumentima, dopisima Grada koristiti i oznaka spola, odnosno da se za ženske osobe piše pročelnica, ravnateljica i slično.

Pročelnik Đuro Delač je potvrdio da je na dijelu odvojka Botićeve tijekom radova na izgradnji kolektorske i tlačne mreže uništeno 50 posto profila ceste, te je nužna potpuna rekonstrukcija što će se raditi nagodinu kao i vodoodvodnja.

Odgovarajući na pitanje o školi na Jelasu, gradonačelnik je podsjetio da mrežu škola određuje Županija zajedno s Ministarstvom, te da ona nije provedena deset godina. - Cilj nam je da se škola na Jelasu osamostali, kao i škole na Koloniji, u Podcrkavlju i Podvinju, napomenuo je Duspara, te dodao kako ne bi trebalo biti problema da se u službenim gradskim dopisima upotrebljavaju riječi ženskog roda.

KLIZALIŠTE U PROSINCU

Dalibor Damičević (HSP):

- Kada će Svačićeva ulica biti konačno spojena sa Zapadnom veznom cestom? Zašto su stali radovi na uređenju kanala oborinskih voda u Brodskom Varošu? Hoće li Brod dobiti ove godine klizalište?

- Zapadna vezna cesta postaje saga, a ministar Kalmeta je već dva puta bio tu i obećao završetak, ali ništa još nije napravljeno. Moguće da će to učiniti za ove izbore, našalio se gradonačelnik. Objasnio je da su radovi na spoju kanala s Jaračom stali jer se protivila vlasnica zemljišta preko kojega bi se trebalo raditi. Kako je dogovor postignut, sljedeći bi tjedan radovi trebali biti završeni. Budući da je prigovor na izbor ponuditelja za montažno klizalište povučen, gradonačelnik misli da će do početka prosinca klizalište biti na Klasijama.

INSPEKCIJA ZAUSTAVILA GRADNJU

Andrija Lepan (HSP):

- Zašto nije započela izgradnja Zapadne vezne ceste i zgrade policijske uprave? Što je pravi razlog zastoja radova u Ulici braće Kevo?

- Grad se ne može miješati jer je Zapadna vezna cesta u nadležnosti države, a sporan je jedan objekt. Grad je dodijelio zemljište MUP-u za izgradnju zgrade policijske postaje i građevinska dozvola je pri isteku, pa će valjda ovih dana biti položen i kamen temeljac, odgovorio je gradonačelnik.

Pročelnik Delač je ponovio da je građevinska inspekcija zaustavila radove u Ulici braće Kevo: - Postoji projektna dokumentacija i građevinska dozvola, ali kako je slabija nosivost tla, projektant je unio izmjene u projektnu dokumentaciju, ali inspektor to nije uvažio te je zabranio radove. Grad je uložio žalbu i čekamo odgovor iz Ministarstva.

JAMSTVENI ROK ZA KORZO

Vjekoslava Golob (SDP):

- Jumbo plakat postavljen je na neboderu na Korzu, a znamo da je fasade tih zgrada sufinancirao Grad. Zanima me je li i HT sudjelovao u sufinanciranju i je li tražio dozvolu od Grada za postavljanjem plakata. Zar ne bi bilo bolje da velike tvrtke najprije participiraju u uređenju fasada zgrada i zauzvrat dobiju prostor za reklamu?

Korzo vrijedno 26 milijuna kuna propada, je li aktivirano 11-godišnje jamstvo koje je dao izvođač radova jer su ploče su polomljene i neadekvatno postavljene.

Ima li Grad novaca da pomogne u dovršetku crkve u Derventi?

- Nije tražena suglasnost od Grada za postavljenjem jumbo plakata na neboderu na Korzu, ali vjerojatno je od tvrtke koja održava zgradu. No, slažem se s prijedlogom jer je Grad uložio 2,5 milijuna kuna u uređenje tih fasada pa bi imao pravo znati koliko će se inkasirati od te reklame. Jamstveni rok za Korzo je aktiviran, već je dio ploča saniran, a bit će i dalje. Jedan od velikih problema je promet na Korzu i to teških vozila, pa nastojimo i sve zabavne programe preseliti s Korza u Tvrđavu i Klasije, objasnio je gradonačlenik te reako da će Grad pomoći dovršetak crkve u Derventi s 25.000 kuna.

Josip Grgić (HDZ):

- Hoće li se raditi adaptacija potkrovlja u mjesnom domu Josip Rimac? Kada će krenuti izgradnja mosta u MO Josip Rimac i može li Grad uvesti grijanje u crkvi u tom mjesnom odboru?

- Uveli smo grijanje u dom, daljnja sanacija ide početkom iduće godine. Za most koji će povezivati mjesne odbore Rimac i Jelas u izradi je projektna dokumentacija, uređuje se i korito Mrsunje. Ni u drugim crkvama nismo uvodili grijanje, pa ne vidim razloga da to Grada čini i u ovoj, odgovorio je gradonačelnik.

 ZAŠTO JE KASNILA KANDIDATURA

Boro Grubišić (HDSSB):

- S obzirom na izjave o Slavonskome Brodu kao domaćinu Svjetskog rukometnog prvenstva, do kuda se stiglo s tim, ili je to bilo samo privremeno obećanje. Zašto ranije nije istaknuta kandidatura našega grada posebno što smo već imali dvoranu u izgradnji? Oko prijedloga o povećanju naknada članovima Vijeća i Poglavarstva lomila su se koplja, bilo je i onih koji su bili oštro protiv toga, pa me zanima jesu li ostali dosljedni i to povećanje uplatili u humanitarne svrhe.

- Nije to bila politička floskula, stvarno smo bili zainteresiarni za Svjetsko rukometno prvenstvo, no Vlada će izgraditi dvoranu u Osijeku. Zašto kandidatura nije ranije predložena trebalo bi pitati gradonačelnika otprije sedam ili deset godina jer se kandidature ne predaju godinu ili dvije prije. Usvojena povećanja naknada članovima Poglavarstva i Vijeća svima se isplaćuju. Oni koji su rekli da bi to dali u humanitarne svrhe neka se jave tajniku Matasu pa ćemo te novce prebaciti na račun koji žele, odgovorio je gradonačelnik.

Vijećnik Grubišić podsjetio je da je kandidatura Osijeka predana u vrijeme Đapića a ne prije osam godina, te je zaključio da se moglo i prije dvije godine.

SVAKU ĆEMO CRKVU POMOĆI

Berislav Balen (HDZ):

- Ponavljam pitanje vijećnice Golob vezano uz Korzo. Sanirajte što prije, prije snijega jer će strojnim čišćenjem ploče biti dodatno oštećene.

Drago mi je da je gradonačelnik brzo skupio novca za crkvu u Bosanskoj Posavini. Kako u nekim brodskim naseljima nema crkve a potrebna je predlažem da grad po 25.000 kuna nađe i za izgradnju crkvi u naseljima Andrija Hebrang i Zrinski-Frankopan.

I gradonačelnik se složio s primjedbom za Korzo te je rekao da će izvođač na vrijeme nastaviti sanaciju. - Ni jednu crkvu ovo Gradsko poglavarstvo nije odbilo, a pogotovo ne u Slavonskome Brodu. Nedavno smo održali sastanak s biskupom Srakićem o izgradnji ckrvi u Brodu, ali inicijator ne može biti Grad to mora Crkva pokrenuti, objasnio je Duspara.

 KADA STAZE NA JELASU

Jozo Mišić (HDZ):

- Kada će se građanima preko čijih zemljišta prelazi cesta ili komunalna infrastruktura isplaćivati naknada sukladno novom Zakonu? Kada će početi s izgradnjom pješačkih staza i druge infrastrukture u ulicama na Jelasu, kao na primjer u Hanibala Lucića, Kolodvorskoj, Ruđera Boškovića jer koz te ulice djeca do škole idu kolnikom.

Kada će i razmišlja li Grad o izgradnji pješačkih i biciklističkih staza uz Sjevernu veznu cestu kojih je sve više na toj cesti jer su tu locirane mnoge robne kuće, autosaloni. S obzirom na to da je rebalansom predviđena javna rasvjeta, predlažem da se ta sredstva prebace za pješačke i bicilističke staze.

- Zakon za isplatu naknada vlasnicima zemljišta preko kojih prelaze komunalna infarstruktura i ceste primjenjivat će se od 1. siječnja 2008., pa ćemu u proračunu za sljedeću godinu odrediti sredstva za to, a Gradsko poglavarstvo će određivati priroritete, odgovoreno je. Gradonačelnik je napomenuo da će dio cesta i staza na Jelasu biti napravljen već ove godine. Kako je gradonačelnik ustvrdio da ne dolazi u obzir izgradnja biciklističke i pješačke staze uz Sjevernu veznu cestu jer je to državna autocesta, vijećnik Mišić je replicirao tvrdnjom da se ne radi o autocesti i da u tom slučaju ne bi smjeli na njoj biti ni semafori ni označeni pješački prijelazi. Uz konstataciju predsjednika Vijeća da se radi o ozbiljnoj temi, složili su se da bi Vijeće o tome trebalo raspravljati kao o posebnoj točki dnevnog reda.

 VLASNIČKI ODNOSI KINA?

Saša Šnajder (HDSSB):

- Kad je riječ o sanaciji kina Brod, zanima me jesu li čisti vlasnički odnosi i je li taj objekt u vlasništvu Grada. Na sastanku s izrađivačem GUP-a rečeno je da se zelene, parkovne površine ne mogu prenamjenjivati, a novim je izmjenama to učinjeno i to parka oko zgrade fakulteta i na Slavoniji 2.

Gradonačelnik je odgovorio da su vlasnički odnosi oko kina Brod čisti, te je dodao da ovih dana počinje sanacija krovišta, a do kraja godine uredit će se i unutrašnjost kina. Što se tiče parkovnih površina, rekao je, da ništa nije prenamijenjeno i izmijenjeno.

Ilijana Vrbat Pejić (HSP):

- Kada će krenuti izgradnja pješačke staze koja spaja Koloniju i Mali Pariz i u kojoj je fazi uređenje prostora za Centar mladih?

- Uređenje svih pješačkih staza počinje nakon 1. studenoga. Kao što sam već rekao krećemo u sanaciju krovišta kina Brod gdje će biti smješten Centar mladih, uredit ćemo unutrašnjost, osposobiti WC za invalide, Internet caffe, ponovio je gradonačelnik.

 PROMETNA SIGNALIZACIJA

Krešimir Tomac (HSLS):

- Na raskrižju Bašićeve, Došenove, Prodanove nema prometne signalizacije, a kako je frekventan promet česte su i promente nezgode. Je li predviđeno na tom križanju postavljanje prometne signalizacije?

- Na tome križanju,a to bi svi vozači trebali znati, vrijedi pravilo desne strane. Tu neće biti postavljeni prometni znakovi, trebamo se naučiti voziti, naglasio je gradonačelnik.

Tomislav Zeba (HSS):

- Je li kanalizacija u Brodskom Varošu uvrštena u rebalans? Dokle se stiglo s aktivnostima na sanaciji odlagališta Vijuš i hoće li kada se izmjesti izvan grada to utjecati na veću cijenu odvoza smeća za građane? Mjesni odbor Josip Rimac je zapostavljen, zašto se u Velikanovićevoj ulici stalo s javnom rasvjetom, ustvari radi se napreskokce.

- Kanalizacija u Varošu u proračunu je za iduću godinu. Planira se izmještanje odlagališta otpada, a zadnja informacija je da će odlagalište biti u Rešetarima. Ne možemo se složiti s time, bilo je i boljih rješenja i smatramo da treba biti bliže gradu pa ćemo uputiti apel Županiji. Naš je prijedlog u dogovoru i s načelnikom općine Podcrkavlje da odlagalište bude na području te općine. Inače, u izradi je lokacijska dozvola i sanira se odlagalište na Vijušu.

Ovih dana je zacijevljen kanal u Velikanovićevoj, iskolčuje se i ta će ulica biti proširena.

M. K.

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA