Grad Brod

PRIPREME ZA IZBORE

Datum objave: 12.1.2007.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Ljubica Maksimčuk, HDZ

FORMIRAT ĆEMO NOVU I BOLJU VLAST

- Hrvatska demokratska zajednica nije bila za nove izbore. Potpisali smo inicijativu za smjenu Gradskog poglavrstva, ali ni predsjednik Gradskog vijeća, niti gradonačelnik nisu u određenom roku sazvali Vijeće, a kako nije izglasovan proračun, niti privremeno financiranje, dobili smo povjerenika. Slijede nam inovi izbori. HDZ se nada da će osvojiti najveći broj mandata i u ovim novim izborima, gledamo optimistično. Mislim da ćemo uspjeti formirati novu i bolju vlast. Još uvijek ne možemo reći kako izlazimo na izbore, ali u narednom razdoblju ćemo odlučiti hoćemo li ići samostalno ili u koaliciji i vrlo brzo ćemo to objaviti.

Jučer u Slavonskom Brodu održana tiskovna konferencija ŽO SDP-a Brodsko-posavske županije

NA IZBORE SAMOSTALNO, A POSLIJE MOGUĆE ŠIRE KOALICIJE

O samoj situaciji u Brodu najviše je govorio predsjednik GO SDP-a Željko Rački kojeg je Mato Gavran najavio kao vjerojatnog budućeg gradonačelnika.

Način i trenutak u kojem su koalicijski partneri sami sebe raspustili vrlo je neodgovoran jer nije donesena čak ni odluka o privremenom financiranju, a kamo li proračun. Ovo moram reći bez obzira što ćemo možda sutra s nekom od tih stranaka imati i nekakve bliže odnose

- U zadnjim trenucima već raspuštene vlasti potpisani su nekakvi ugovori u kojima stoje i nekakve obveze Grada, a zna se da sutra o tome neće odlučivati oni koji to potpisuju. SDP će, naravno, izaći na ponovljene izbore koji moraju biti održani najkasnije do 10. ožujka, ali kako je tada subota, 4. ožujka je posljednji dan kada izbori moraju biti održani. Svako produžavanje ovog zakonskog roka mi u SDP-u ćemo smatrati kriminalom vladajuće stranke. Poruka građanima Slavonskog Broda je da moraju shvatiti da su oni vlasnici ovog grada i da sami moraju odlučiti o sebi i tu će šansu imati u slijedećih 60 dana. Oni moraju glasati za sebe i vidjeti kako će im biti sutra kad zaokruže jednu od ponuđenih lista, a ne da glasaju protiv nekoga ili za nekoga drugoga kao što se do sada glasalo. Ako uopće ne iskoriste priliku i ne idu na izbore, onda su nekome drugome dozvolili da umjesto njih bira i izabere nakaradnu vlast, rekao je Željko Rački dodajući kako SDP, kako sada stvari stoje, na izbore ide sa samostalnom listom.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o (ne)mogućim poslijeizbornim koalicijama Rački je rekao da za njih nema neprijateljske stranke ali ima stranaka koje su im prilično daleko i čista je teorija da bi mogle ići zajedno. «Ima onih koje su nam bliske i tu je HNS, a načelno to može biti i HSLS. Za HSP ću odgovoriti da se na državnoj razini oko nekih ideoloških stvari nikada nećemo složiti, ali možemo oko pitanja razvoja lokalne zajednice», rekao je Rački. Na pitanje o tzv. velikoj koaliciji SDP i HDZ, Igor Dragovan je kratko i jasno rekao kako se ta priča, na bilo kojoj razini može odmah otvoriti i zatvoriti.

O političkoj situaciji u Hrvatskoj i Slavonskom Brodu jučer su govorili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Mato Arlović, koordinator SDP-a za 5. izbornu jedinicu i tajnik stranke Igor Dragovan, predsjednik slavonskobrodske organizacije SDP-a Željko Rački i zastupnik u Saboru i predsjednik županijske organizacije stranke Mato Gavran. Arlović je govorio o namjeri državne vlasti da pod izlikom uvođenja obveznog srednjoškolskog obrazovanja provede ustavne promjene koje će joj omogućiti da bez referenduma na brzinu donese odluku o pristupanju EU, a sve je to u predizbornoj godini nedopustivo. Bilo je riječi i o privatizaciji Sunčanog Hvara uz napomenu da će isti model tražiti i kad se budu privatizirale tvrtke u Slavoniji i Baranji. I Arlović I Dragovan su iskazali zadovoljstvo što je pravo odlučivanja o sudbini Slavonskog Broda ponovno vraćeno u ruke njegovih građana uz napomenu da izbori moraju biti održani u roku od 60 dana od raspuštanja Gradskog vijeća.

Jozo Meter, predsjednik Hrvatskog bloka - pokreta za modernu Hrvatsku u Brodsko-posavskoj županiji

Izbori su plod samovolje predsjednika Gradskog vijeća

Očito je, smatra Meter, Duspara imao loše savjetnike radi kojih je postao neprikladan za bilo kakve razgovore i dogovore. Posebno kod velikih projekata, kakav je Vijuš, gdje treba imati konsenzus Poglavarstva (ne većinu dobivenu preglasavanjem), ali i politike, građana i stručnjaka. - Ne optužujem nikoga, ali očito je da u slučaju Vijuša nije sve baš čisto

Predsjednik brodsko-posavskog Hrvatskog bloka Jozo Meter održao je sa svojim najbližim suradnicima dr. Stjepanom Aračićem i Markom Marićem, konferenciju za tisak na kojoj je naglasio da se izvanredni izbori u Slavonskom Brodu na ovaj način događaju već drugi put u šest godina i to s nekim istim akterima, koji su sudjelovali u rušenju gradske vlasti 1998., 2002. pa sad opet. - Bila je mala pauza u rušenju gradske vlasti tijekom našeg četverogodišnjeg mandata, ali ne zahvaljujući tim osobama koje su stalno u uvjerenju da je on i samo on u pravu, da su sve njegove ideje, čak i one egzibicijske, uvijek najbolje i najprimjerenije. Neću govoriti o kome se radi, kao ni o tome kako je bilo izdržati četiri godine, jer to znam ja i moji stranački kolege koliko je to živaca i kompromisa koštalo da se ostvari ono što smo građanima obećali, stabilna vlast - rekao je Meter.

- Izbori koji će u Slavonskom Brodu biti uskoro raspisani, isključivo su plod samovolje predsjednika Gradskog vijeća, za njih nisu krivi vijećnici Hrvatskog bloka, iako nas gospodin Jerković proziva - naglasio je Jozo Meter, dodajući: - Hrvatski blok se ne smatra nikakvim remetilačkim faktorom političkog života i ne ponašamo se koruptivno, nego onako kako nam savjest nalaže. Svi su se čelnici političkih stranki složili da Gradsko poglavarstvo ne funkcionira i rekli, uključujući i gradonačelnika, da će sa svojim vijećnicima biti za to da se Poglavarstvo raspusti. Samo što je Hrvatski blok imao hrabrosti iskoračiti iz tog brodskog političkog oportunizma i potpisati peticiju za raspuštanje. Bilo je i konstrukcija da se HB složio sa HDZ-om. To je bila čista koincidencija. Između nas je bilo određenih razgovora, da bi se u postojećim uvjetima, s postojećim sastavom Vijeća, neke stvari malo presložile i da ne bismo gubili vrijeme. Mi u Hrvatskom bloku dobro znamo koliko nas je kočilo kad također nismo imali izglasan proračun, iako smo imali odluku o privremenom financiranju, jer ne možete ništa planirati, ništa početi. Zato smo pokušali smo pomoći da se iskoristi još ovaj ostatak mandata, kad je već prvih godinu i pol propalo, radi toga smo išli u razgovore s HDZ-om (od dogovora smo još bili daleko). Međutim, sad je jasno da je za ovaj grad propala i druga polovica mandata, jer tko god da dođe u dvije godine neće moći napraviti ništa s obzirom na to koliko vremena treba da se ostvari i najmanji projekt.

Gradonačelniku Duspari čelnik HB-a Jozo Meter zamjera da nije imao dovoljno političkoga iskustva i stoga je u mnogim stvarima griješio, samouvjereno donoseći pojedine odluke a pritom zaboravljajući da je imenovan voljom koalicijskih partnera. - Čitao sam intervju gospodina Duspare u Posavskoj Hrvatskoj, u puno se stvari s njim slažem, znam o kome govori, znam način rada i ponašanja, ali mislim da u njegovim optužbama ima i dosta konstrukcija, stvari koje ne stoje.

Hrvatski blok na ove izbore izaći će samostalno, najavio je dr. Meter, a u kampanji će maksimalno istaknuti sve što je u Slavonskom Brodu postignuto i napravljeno u mandatu HB-ove gradske uprave. - Mislim da je Hrvatski blok jedina stranka u Brodu koja iza sebe ima konkretno realizirane projekte. Izaći ćemo sa slikama onoga što je ostvareno, iako zasluge ne pripisujemo isključivo sebi. Nećemo se previše osvrtati na druge stranke i njihove čelnike, no nastojat ćemo osvijetliti ulogu svakog aktera koji bude sudjelovao u izborima, ali na kulturan i civiliziran način, bez niskih udaraca i podvaljivanja. Očekujemo takav odnos i prema Hrvatskom bloku, a ako ne bude znat ćemo odgovoriti i drugačije - istaknuo je Jozo Meter, naglasivši kako će u svom predizbornom programu istaknuti infrastrukturne zahvate u Svačićevoj, Osječkoj i Istočnu veznu cestu te, dakako, gradski bazen.

Goran Rukavina, HSS

SUDJELOVAT ĆEMO U FORMIRANJU VLASTI

- Povjerenik je ono o čemu smo mi već duže vrijeme govorili. Priželjkivali smo nove izbore jer do sada nije bila normalna situacija, tako više nije moglo funkcionirati, a zbog toga je i došlo do raspada tog trgovačkog društva kako je netko nazvao gradsku vlast. Sretni smo da je čovjek koji je presudio u toj trgovini ponovno promijenio stranku i pokazao tko je. Drago nam je da smo se riješili takvih ljudi. Očekujemo da participiramo u vlasti i pripremit ćemo se najbolje što možemo za izbore, a kasnije ćemo nastojati i napokon pokrenuti ovaj grad, te provesti projekte. Nekoliko kilometara asfalta i fasada nije dovoljno. I to su odradile stručne službe, a ne gradska vlast jer svaki je prijedlog bio miniran, bio on dobar ili ne. HSS nije sudjelovao u rasturanju gradske vlasti i idemo čistog obraza. Očekujem da ćemo imati značajnu ulogu u formiranju vlasti nakon izbora i sve varijante za koaliciju su otvorene.

Vladimir Jerković, HSLS

KOALICIJA SAMO S ONIMA KOJI NEĆE RASIPATI GRADSKU IMOVINU

- Mislim da baš nije točna tvrdnja da u naredna tri mjeseca Grad neće funkcionirati, sve institucije, ustanove rade i stizat će im plaća. Ako partner blokira baš svaki projekt koji želite provesti, a pogotovo više projekata za koje ste se dogovorili i u proračun upisali te stavke, onda je bolje ostaviti Grad tri mjeseca u rukama povjerenika nego omogućiti da netko i dalje opstruira. O koaliciji ćemo govoriti onda kada ju sklopimo. U svakom slučaju nemam previše izbora. HDZ je nastojao smijeniti gradonačelnika zbog toga što nije htio prodati zemljište za 7 milijuna nego za 10, 5 milijuna. Kad mu to nije pošlo za rukom, nastojao je kompromitirati gradonačelnika kao kriminalca. HDZ je na kraju, kad je vidio da uz to ne pristaje ni HSP ni HSLS, angažirao u tom finom poslu gospodina Metera i poduzeo sve da sruši cjelokupno Gradsko poglavarstvo. U tim uvjetima mogućnosti su za koaliciju onda zapravo svedene samo na onu opciju koja želi raditi pošteno, koja ne želi rasipati gradsku imovinu nego će ju štititi i stavljati na raspolaganje građanima. Nećemo u koaliciju s onima koji žele gradsku zemlju prodavati upola cijene.

Željka Krištof, HNS

VJERUJEM BIRAČIMA

- Slijed događanja i rasplet krize vlasti u Slavonskome Brodu mogao se i očekivati s obzirom na to da je vlast u Gadu formirana na temelju političke trgovine, u kojoj je dr. Grubišić izdao koaliciju HNS-a i SDP-a i prikolnio se HDZ-u, HSP-u i HSLS-u. Vijećnici HNS-a, gospodin Jurković i ja, od samog početka smo tvrdili da ovako sklopljena vlast ne može funkcionirati što se i pokazalo točnim imenovanjem povjerenika i raspuštanjem Gradskog vijeća. Nažalost, kroz ovih godinu i pol dana koalicija na vlasti više je bilo zaokupljena međusobnim svađama, nepotizmom i teškim riječima, a sve na štetu našeg grada i građana. Nismo dobili javni gradski prijevoz, prostor za mlade, studentske kredite, prostorni planovi nisu dovršeni, školske sportske dvorane su još u formi obećanja, klizalište je otklizalo u neka bolja vremena. Izbori su pred nama i na građanima je da kazne one koji su doveli do ove krize. HDZ, HSP i HSLS dokazali su da su nesposobni voditi ovaj grad, da su zaokupljeni vlastitim interesima i da ne žele dobro ovom gradu. Uvjerena sam da će birači prepoznati tko su oni kojima je bila draža pozicija vlasti od dobrobiti građana i razvoja Slavonskog Broda.

Nikica Stevanović, Akcija HRSS

PRIPREMAMO SE ZA IZBORE

- Uime Akcije HRSS-a stalno sam isticao da za Grad Brod i građane nije dobro da se ide u izvanredne izbore nego da se mandat odradi do kraja. Akcija HRSS je možda jedina stranka kojoj izvanredni izbori odgovaraju jer smo imali samo jednog vijećnika bez kojega smo na kraju ostali, pa nam je zbog toga izbori mogu odgovarati. No, do zadnjeg dana smo bili veliki protivnici izvanrednih izbora, ali kada je već došlo do ovakve situacije da je Vlada raspustila Gradsko vijeće i imenovala povjerenika mi smo počeli s predizbornim pripremama. No, čini mi se da neke od stanaka već šest do osam mjeseci permanentno rade samo predizbornu kampanju i ništa drugo i da je to bio glavni i osnovni problem zadnjih zbivanja u gradu Brodu.

Tomislav Vlajnić, HSP

POVIJEST SE PONAVLJA

- Nije prvi puta da Slavonski Brod ima povjerenika. Scenarij je potpuno isti, a mislim da je i kuhinja potpuno ista. Slavonski Brod ima takvu poziciju da je na repu društvenih i gospodarskih događanja u Hrvatskoj zahvaljujući garnituri političara koja je do sada vodila Grad. Zanimljivo je da su se isti čimbenici opet našli na zajedničkom zadatku i rekao sam da je mala dilema između HDZ-a i HB-a koja se pojavila u Adžamovcima vrlo brzo zaboravljena i to onog momenta kada su se našli ugroženi zajednički interesi i pod cijenu toga da Slavonski Brod ima istu situaciju, ako ništa drugo barem nekoliko mjeseci zakočen razvoj, odnosno sve aktivnosti. Što se nas tiče, HSP će izabrati onu opciju koja želi gradu ponuditi boljitak i napredak i tražit ćemo podršku građana Broda za naše stavove. Te stavove smo mi pokušali braniti i proteklih godinu i pol dana, a koliko smo uspjeli procijenit će birači. Još ne mogu govoriti o izlasku na izbore, a kakva će to biti opcija i hoćemo ili ići sami ili u koaliciji, odlučit ćemo u sljedećih mjesec dana. Želimo izabrati opciju koja može pružiti šansu gradu Brodu da izađe iz ove pozicije u kojoj se sada nalazi. Glavni krivac za sve to skupa je naš veći koalicijski brat koji očito ima dovoljno iskustva u takvim aktivnostima jer je to sve skupa sada još jedanput ponovio.

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

18.1.2008.NAGODBA SPAŠAVA GRAD

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.SRETNA NOVA!

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA