Grad Brod

NAGODBA SPAŠAVA GRAD

Slučaj Korčula – pravomoćna i ovršna presuda na gradskim nekretninama

Datum objave: 18.1.2008.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Sportska dvorana i pašnjak Vijuš, stadion kraj Save i parkiralište uz stadion, kuća i dvorište u Ulici Brune Bušića, dvije oranice u Velikom Polju, dvorište u Ulici Josipa Kozarca, parkiralište u Strossmayerovoj ulici, gradilište na Šetalištu braće Radića, neplodno zemljište u Starčevićevoj ulici kao i trafostanica, te kuća i dvorište u Preradovićevoj ulici – gradske su nekretnine nad kojima je Općinski sud u Slavonskom Brodu odredio ovrhu u korist Novogradnje, a zbog slučaja Korčula. Već u prvom mandatu gradonačelnika Mirka Dusparu dočekala je «prijetnja» ovrhom, ali je tada rečeno da se pregovora s direktorom Novogradnje kako bi se problem riješio na povoljan način i za Grad i za Novogradnju. Čini se da dogovor nije postignut jer je 19. prosinca prošle godine, dakle nakon dvije godine, Općinski sud izdao rješenje o nastavku ovršnog postupka i to temeljem pravomoćne i ovršne presude.

- 572.253,06

eura - potraživanja Novogradnje

- 45.255.508,57

kuna - kamata od 1. srpnja 1991. do 15. prosinca 2006. godine

- 280.354

kuna - troškovi parničnog postupka

- 54. 341

kuna - troškovi ovršnog postupka

Željko Rački, predsjednik Gradskog vijeća

 I U PRAVU MORA BITI PRAVDE

Na kronologiju događaja oko slučaja Korčula podsjetio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Rački:

- Gradonačelnik i pravnici koji zastupaju Grad informirali su me da je u gradsku upravu stigla ovrha protiv Grada i to sa svrhom naplate pravomoćnog i ovršnog potraživanja u iznosu od 572.253 eura s kamatom i troškovima postupka i to ovrha na nekretninama grada. Stranke u ovom sporu imaju pravo na žalbu u roku od osam dana, a nakon toga se prema tom rješenju treba izvršiti procjena i prodaja nekretnina i naplata u korist vjerovnika Novogradnje Slavonski Brod.

Povijest toga slučaja mi je poznata, a radi se o '64. / '65. godini i u to doba imao sam desetak godina kada sam s pokojnim ocem išao na Korčulu jer je on pravio ugovor kojim je tadašnja Općina Slavonski Brod kupila nekretnine od tadašnje Općine Korčula. Radilo se o borovoj šumici i jednoj staroj kući s velikim podrumom gdje je onda Ferijalni savez općine Slavonski Brod izgradio objekte. Većina Brođana je, kad je drugi puta išla na more, ljetovala na Korčuli, jer su prvi puta obično išli s Društvom «Naša djeca» u Stari Grad. Za ta dva odmarališta znalo je 50.000 stanovnika Slavonskog Broda, jedino za odmaralište na Korčuli nije znao tadašni predsjednik općine Jozo Meter. Naime, kada se spomenulo da postoje sporovi na Korčuli, on je pitao «Što to Brod ima na Korčuli?».

- U to doba, kada su nastali dugovi o kojima sada pričamo, nastavlja predsjednik Vijeća, neki ljudi su pokušali izvesti privatizaciju, pretvorbu i otimačinu te imovine i onda su osnovali takozvanu gradsku firmu F-tours. Vrlo neozbiljno naručili su radove, pozajmljivali novac s ogromnim kamatama pa su se razne financijske institucije, između ostalih i Croatia banka ali i drugi, upisali kao hipotekarni vjerovnici na nekretnine Grada Broda, odnosno Ferijalnog saveza u Korčuli. To ne bi bio veliki problem da je pozajmljivano koliko je stvarno i uloženo u nekretnine na Korčuli, te da su potraživanja sukladna uloženom, ali ja u to sumnjam jer sam vidio to što je tamo napravljeno.

Novogradnja je, paralelno s tim, gradila određeni objekt na Korčuli, dovukla je tamo veliku dizalicu koja je ostala hrđava jednako kao što je od te iste Novogradnje ostala hrđava dizalica i na dvorani Vijuš. To je bio način postupanja u to doba, očito se tako radilo – dizalica se odveze, ostavi, zahrđa … Korčula je bila naša gradska, navodno je i F-tours bila gradska tvrtka, a i Novogradnja je bila naša, gradska. U međuvremenu su razni stekli razna vlasništva kroz tranziciju ove države i sada se vide posljedice svega toga. Međutim, sadašnji direktor, a mislim i većinski vlasnik Novogradnje, inženjer Dragičević svjestan je da se od Grada ne može uzeti 57 ili 120 milijuna kuna koliko iznose izračuni tih nepravednih presuda i odluka kojima su kumovali pokvareni odvjetnici, nesposobni ili pristrani suci i presudili ovako drastično protiv Grada, zaključuje Željko Rački.

- Mogu prihvatiti da u sudskim pravilima postoje nekakve zakonitosti, da postoje odredbe o kamati, o deviznoj i valutnoj klauzuli, ali ne mogu prihvatiti toliku ljudsku drskost da se zbog jedne dizalice i uloženih, primjerice, milijun maraka može donijeti takva odluka koja danas košta 120 milijuna kuna. To je toliko gruba greška, eventualni i svaki drugi umišljaj svih u lancu da je vrijedan osude i zgražanja. Možemo imati pravila, ali i u pravu mora postojati pravda. Ukoliko je Novogradnja uložila milijun maraka u to vrijeme, neka danas dobije obeštećenje adekvatno ulaganju pa cijeneći i protek vremena ali ne abnormalno puno jer da je taj novac toliko vrijedio onda danas Novogradnja ne bi bila tu gdje je. Bila bi ogromna tvrtka ako bi svaka njena kuna vrijedila kao što po ovoj presudi treba vrijediti.

I sada ne postoji jedinstven stav o tome je li izračun kamata točan, ali zaboravimo izračun kamata, pogledajmo samo ono što piše u ovrsi - 45 milijuna i to je previše. S druge strane, žao mi je što nisu riješili taj problem kako su prije dogovorili kroz prepuštanje dijela nekretnina na Korčuli poduzeću Novogradnja jer je to poduzeće imalo planove da to stavi u funkciju na svoj način i time obešteti i sebe, a da Grad ostane u dijelu vlasnik. I to je rješenje. Jedino s čime se nikako ne mogu složiti i poduzet ću baš sve da do toga ne dođe, da se od Grada uzme ovakav iznos. Naglašavam, nisam ni za to da se Novogradnja ne obešteti - ali pravedno.

Ne bih htio spominjati konotacije i dileme u suvlasništvu u Novogradnji, kako je do čega došlo, ne bih htio otvarati ponovno tko je sudjelovao kako i na koji način od stjecanja Novogradnje do promjene vlasništva i slično. No, međutim, sve sam te priče spreman otvoriti ne budu li ispoštovali ovaj usmeni dogovor, napominje predsjednik Gradskog vijeća.

O ČEMU SE PREGOVARA?

Obje strane i Grad i Novogradnja spremne su za dogovor, a što se pregovara objašnjava Željko Rački:

- Na sastanku održanom prije nekoliko dana u prisutnosti gradonačelnika Duspare, direktora Dragičevića i mene dogovorili smo da se ova odluka neće provoditi već da će Novogradnja svoje obeštećenje naći u izvođenju velikih radova na stadionu Marsonia gdje će dobiti pravo gradnje zgrada za prodaju, hotela i svega onoga što je inače u projektu. Zauzvrat će Novogradnja napraviti gradski stadion, zgradu Kajak-kanu kluba površine oko 600 kvadrata i dva pomoćna igrališta što inače nije bilo u prvobitnom projektu. Gradski vijećnici će biti pozvani da pri donošenju urbanističkog plana dopuste katnost zgrada za prodaju za još dvije etaže pa bi u tome Novogradnja vidjela mogućnost svoje dopunske zarade kroz prodaju tih stanova, a Grad bi bio oslobođen ovog ogromnog i teškog nameta kojeg bi teško podnio. To bi bilo pravedno rješenje.

Direktor Novogradnje je kazao da je njemu to prihvatljivo, da će još jednom preračunati sve u kvadratima da se može još dogovoriti oko prepuštanja određenog broja kvadrata u samoj zgradi nogometnog stadiona da bude realno i da će javiti svoju odluku. Gradonačelnik Duspara je rekao da će poduzeti sve da se provjeri mogućnost i provede obećano povećanje katnosti, a ja sam nakon toga sastanka podržao te njihove stavove, rekao da su dobri, prihvatio ih i obećao da ćemo sazvati Gradsko vijeće čim se taj sporazum postigne do kraja ne bi li se donijele i formalne odluke koje bi išle tome u prilog. S ovim bi vjerojatno završilo poglavlje svađe između poduzeća Novogradnja i Grada na zadovoljavajući način. Time bi obje strane pokazale da im nije do tjeranja inata, da uvažavaju stvarne odnose i stvarne vrijednosti. Ukoliko se definira ovaj sporazum do kraja, umjesto štete značilo bi to višestruku korist i za Grad i za Novogradnju. Sklon sam vjerovati da se niti gospodin Dragičević ni gradonačelnik Duspara neće povući iz ovoga jer bi od obojice to bilo neozbiljno i neodgovorno.

Gradonačelnik Mirko Duspara

 NEMA MJESTA PANICI

- Rok za žalbu istekao je u četvrtak, 10. siječnja, kada smo mi i predali žalbu na Županijski sud što bi sud trebao riješiti u roku od 60 dana. Očekujemo pozitivno mišljenje Županijskog suda. Zabilježba na ovim nekretninama ne ugrožava funkcioniranje grada, račun nije blokiran, ali se radi o velikim nekretninama i bitnima za neke projekte, pogotovo nogometni stadion i hotel, kaže gradonačelnik Duspara.

Podsjetio je da je Grad u slučaju Korčula u četiri-pet mjeseci 2005. godine izgubio sve sudove u Republici Hrvatskoj, od općinskog, županijskog, sve do Vrhovnog suda, te su išli s revizijom na Ustavni sud. - To su pravni lijekovi koje smo mogli provesti, a čak je i na Ustavnom sudu na reviziji rečeno da su oni u pravu. Upitan je još uvijek izračun kamata, koliki je realno taj dug jer glavnica je neupitna i rečeno je da je ona 572 tisuće eura. Od tada se vodi spor na Općinskom sudu vezano uz izračun kamata i realnog duga i to rješenje je sudac donio 19. prosinca 2007., a Grad ga je preko odvjetnika dobio 2. siječnja 2008. godine.

Brođanima poručujem da nema mjesta panici jer ćemo se sigurno dogovoriti na bilo koji način. Ako ne uspijemo, onda ćemo u Grad pozvati USKOK i svu dokumentaciju koju imamo i onu koju su pojedinci namjerno sakrivali ove godine poslat ćemo europskim sudovima. Realno je očekivati i tužbu prema državi jer jadan je taj poklon koji je toliko opterećen dugovima da su oni višestruko iznad vrijednosti poklona, napominje Mirko Duspara. Na pitanje zašto su tadašnji gradski čelnici prihvatili takav poklon odgovara: - Nisu znali za sve dugove jer je u jednomčlanku stajalo da grad pristaje na sve vidljive i nevidljive terete. Kad se uzme kronologija događanja – ugašen je Ferijalni savez i osnovan je F-tours, a ista osoba vodila je i jedan i drugi. Sud je poništio sve odluke koje je F-tours donio jer ih je nelegalno donio, čak su skinute i neke hipoteke, ali neke su ostale do danas kao i dugovanje prema Novogradnji. Istina je da je Novogradnja uložila novac, ali ni tu Sud nije ispravno postupio jer nikada nije napravljena sudska procjena.

Nitko ne može osporiti ulaganje Novogradnje i mi smo spremni to isplatiti što sam i prije dvije godine govorio, ali nismo spremni platiti lihvarske kamate. Puno je toga spornog u ovom slučaju čak su pojedini odvjetnici zastupali u istom slučaju obje strane i osnovni cilj je bio postići što veću cijenu. No, tu ništa ne možemo, ali ako se ne uspijemo dogovoriti ovaj će slučaj sigurno izaći u europskim sudovima, poručuje slavonskobrodski gradonačelnik.

Napominje da su direktoru Dragičeviću dali rok do petka (18. siječnja) da se javi mogu li se dogovoriti, ali da se ne gubi vrijeme ponovno će upotrijebiti ostale pravne lijekove. - Isto tako, javnosti ćemo obznaniti sve što se događalo kroz tih 18-19 godina jer je krajnje vrijeme da se napravi nešto kako treba u ovom gradu. Ne možemo dopustiti da pojedinci iz sjene rade ovo što rade. Nije Dragičević problem, puno su veće face u pitanju. Ako ne uspijemo riješiti ovo, spremni smo istjerati na čistac jer nećemo dozvoliti da netko oduzima našoj djeci nogometno igralište, hotel, dvoranu, podzemne garaže radi svojih interesa. Ovdje su pojedinci izgubili granice realnog i mogućeg, zaključuje gradonačelnik.

Ivo Dragičević, direktor Novogradnje

 ŽELIMO KVALITETNO RJEŠENJE

Posljednjih dana najtraženija osoba sigurno je bio direktor Novogradnje Ivo Dragičević jer sve zanima njegov stav o cijelom slučaju. U izjavi za Posavsku Hrvatsku potvrdio je da pregovara s Gradom i da zajedno pronalaze mogućnosti kako to riješiti na najbolji način. Novogradnja je, prema njegovim riječima, odlučila da se vše neće žaliti na presude suda i svjesni su da ovo nije realan iznos. No, žele da se nađe kvalitetno rješenje i za Grad i za Novogradnju, a podloga za pregovore za njih je potpisana promemorija otprije godinu i pol dana s Gradom

Prodana zemljišta pod ovrhom

ŠTO S JAMČEVINOM?

Pod ovršnom zabilježbom je i parkiralište u Strossmayerovoj ulici koje je Grad u prosincu prošle godine prodao tvrtki Feliks za 9,8 milijuna kuna.

- Prije nekoliko dana bio sam siguran da uskoro počinjemo graditi poslovno-stambene zgrade i javne garaže, ali sada mi nije ništa jasno. Na Silvestrovo smo izlicitirali zemljište u Strossmayerovoj ulcii, a sada iz medija doznajem da je pod ovršnom zabilježbom, kaže Mijo Opačak, osnivač tvrtke Feliks.

Ugovor s tvrtkom Feliks o prodaji zemljišta u Strosamayerovoj Grad je potpisao 31. prosinca jer, kako tvrdi gradonačelnik, nisu znali za rješenje suda. Isto je tako potpisan i ugovor za zemljište u Preradovićevoj koje je također u ovrsi.

- Tražimo da se skine zabilježba s ta dva zemljišta jer je nepravedno da se Gradu uskraćuje 12 milijuna kuna koje smo dobili od prodaje prije rješenja suda. Nema razloga da stopiramo dva potencijalna investitora, a dovoljna je vrijednost zemljišta na ostalim gradilištima. Jamčevinu još nismo vratili jer bi to značilo da raskidamo ugovor. Ako to ne riješimo, vratit ćemo jamčevinu koja je u prošlogodišnjim prihodima jer smo taj novac dobili u prosincu, kaže gradonačelnik Duspara.

Marija Kovačević

Ostale novosti

20.5.2016.Dan grada

15.4.2016.Izbjeglički kamp odlazi u povijest

25.3.2016.Tko brine o zaraslim javnim površinama?

8.1.2016.Opet ih iznenadilo

20.11.2015.Tko će u Dom?

5.6.2015.Procesija i blagoslov Brodskog kola

22.5.2015.Najbolji ste!

24.4.2015.I to je moguće!

20.3.2015.Prepucavanje jedina konstanta

30.1.2015.Gdje je zapelo?

19.12.2014.Proračun u iznosu od 165,9 milijuna kuna

12.12.2014.Investicija od 36 milijuna kuna

21.11.2014.Vojarna Jelas - troje zainteresiranih

14.11.2014.Kreće iskop podvožnjaka!

26.9.2014.Hotel Park dobio novog vlasnika!

19.9.2014.Vrhovni sud presudio!

19.9.2014.Konačno rotor na križanju Svačićeve i Gupčeve?

5.9.2014.Nepovlašteni i povlašteni

1.8.2014.Kome još treba more?

13.6.2014.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

28.2.2014.Studenti menadžmenta prepoznaju vizualni identitet grada

7.2.2014.Radio 92

17.1.2014.Obnova krovišta u tijeku

31.10.2013.Pojašnjenje utroška sredstava spomeničke rente

18.10.2013.Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

19.7.2013.Usvojen proračun, a i viši nameti

14.6.2013.Završetak odgođen do kolovoza

22.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani?

15.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

8.2.2013.Kakvog gradonačelnika žele Brođani

25.1.2013.Muzej tambure - prvi u svijetu

21.12.2012.Deset i pol sati posljednje ovogodišnje radne sjednice

23.11.2012.Brend Slavonskog Broda

9.11.2012.Rasprava samo o pola dnevnog reda

2.11.2012.Brođani za čisti zrak

28.9.2012.Opomene, zabrana pristupa, udaljavanje iz vijećnice

14.9.2012.Bazeni pod krovom

17.8.2012.Nestaju ekološke "bombe" na Bjelišu

13.7.2012.14 točaka, 24 vijećnika, 10,5 sati

6.7.2012.Roditelji bespravno ogradili spomenik

21.6.2012.Izmjene, skidanje, povlačenje i pretumbavanje točaka dnevnog reda

18.5.2012.Zajedništvom za boljitak

11.2.2012.Grad u snijegu

10.2.2012.Tržnica utržila probleme

20.1.2012.Najhladnije je u novčaniku

30.12.2011.Pomirljivijih jedanaest i pol sati

25.11.2011.TREBA LI PLAĆATI ONO ŠTO SU DRUGI NARUČILI?

11.11.2011.Dopodne tržnica, popodne drugi sadržaji

28.10.2011.Polovica višesatne rasprave o Poslovniku

23.9.2011.18 TOČAKA ZA 13 SATI

8.7.2011.Zašto nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Brod-plina u prošloj godini

1.7.2011.O PUNICAMA I CAJKAMA

29.4.2011.DOBRO PRIPREMLJENA OPORBA

25.3.2011.A SVJETLO GORI I DALJE...

18.3.2011.ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?

23.12.2010.Grad poklonio Brođanima Božićni koncert

17.12.2010.GRADSKO VIJEĆE SLAVONSKOG BRODA

26.11.2010.U PUNOM SJAJU

19.11.2010.VIJEĆALI DESET SATI I DESET MINUTA

13.11.2010.IN MEMORIAM

12.11.2010.SLOBODNO VRIJEME - KVALITETNO I SADRŽAJNO

29.10.2010.ŠKOLA PO SVJETSKOM STANDARDU

22.10.2010.REALIZACIJA PROJEKTA OD 30 MILIJUNA EURA

7.10.2010.SUVREMENI HLAPIĆ

1.10.2010.SJEDNICA ZAKONITA

9.7.2010.POLOJ I DALJE "NIČIJI"

24.6.2010.NAŠA SRCA RADOST NOSE, IGRAJMO SE, IGRAJMO SE

21.5.2010.SPREMNI I SPOSOBNI ZAJEDNO OSTVARITI PLANIRANE PROJEKTE

7.5.2010.PRVA OBNOVA INSTRUMENATA OD OSNUTKA

9.4.2010.AKTUALNIH 150 MINUTA

19.3.2010.SPORTSKA LJEPOTICA

12.3.2010.ONE — FILM O ŽIVOTU I RADU ŽENA S INVALIDITETOM

26.2.2010.U SMIRENOM TONU

19.2.2010.BEZ DOGOVORA GRADA I DRUŠTVA “NAŠA DJECA” NEMA LJETOVANJA DJECE

22.1.2010.UŠTEDA NA ZAPISNIKU

18.12.2009.OSAM UPRAVNIH TIJELA

11.12.2009.USVOJEN PRORAČUN I PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE

4.12.2009.VIJUŠ NEKAD I SAD

27.11.2009.OTVORENA DVORANA VIJUŠ!!!

13.11.2009.STALNO POZIVANJE NA POSLOVNIK

6.11.2009.KULTNO MJESTO BEZ JASNE RAZVOJNE VIZIJE

30.10.2009.PRODANA ČETIRI GRADSKA ZEMLJIŠTA ZA 10,2 MILIJUNA KUNA

23.10.2009.GRADSKI VIJEĆNICI ZA LEGITIMNU OBRANU GRADA UZ MEĐUSOBNE OPTUŽBE

16.10.2009.BROĐANI OVO NE ZASLUŽUJU

25.9.2009.PONOVNO O KORČULI I TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

25.9.2009.SPORTSKA LJEPOTICA ČEKA SVOJ DAN

11.9.2009.ZAJEDNIČKI PROJEKTI PREMA PRISTUPNIM FONDOVIMA EU

10.7.2009.RADI SE KOLEKTORSKA MREŽA, ŠETNICA

3.7.2009.AKTUALNI SAT

26.6.2009.RADNO I ANGAŽIRANO

30.4.2009.2. FLORAFEST U TVRĐAVI

24.4.2009."U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

17.4.2009.UREĐEN PROSTOR ZA DNEVNI BORAVAK

6.4.2009.NAKON 30 GODINA NOVI VRTIĆ

27.2.2009.ŠARENO I VESELO

13.2.2009.VIŠE MRAKA NEGO SVJETLA

23.1.2009.SMANJENE KOLIČINE KOMUNALNOG OTPADA

9.1.2009.STANDARD ČIŠĆENJA ODREĐUJU NOVCI

2.1.2009.SLAVONSKI BROD VESELO U NOVU GODINU

23.12.2008.BOŽIĆNI SAJAM

12.12.2008.AKTUALNI SAT

5.12.2008.Međunarodni dan osoba s invaliditetom

28.11.2008.13. KATARINSKI SAJAM

7.11.2008.SRCE JELASA POSTAT ĆE ZAPADNI GRADSKI CENTAR

18.10.2008.ZAKAZALI SU SVI

10.10.2008.PONOVNI OBRAT

3.10.2008.GRAĐANI BEZ PITKE VODE

26.9.2008.Sa sjednice Gradskog vijeća

23.5.2008.PROSLAVLJEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA

16.5.2008.SVEČANO, ALI I RADNO UZ DAN GRADA

25.4.2008.NOVOGRADNJA NIJE VLASNIK POTRAŽIVANJA I NEMA PRAVO NITI NA JEDNU KUNU

28.3.2008.PROČELJA BEZ KLIMA-UREĐAJA I SATELITSKIH ANTENA

21.3.2008.Gradsko vijeće Slavonskog Broda

7.3.2008.BROĐANI TRAŽE MODERNIZACIJU TRŽNICE

29.2.2008.USKORO IZGRADNJA VRTIĆA

15.2.2008.DUG OTIŠAO, PROBLEMI OSTAJU

15.2.2008."Sada je 90 posto na Gradu, Terzić je svoje obavio"

1.2.2008.AKTUALNI SAT

18.1.2008.Tražim zaštitu svog ustavnog prava na rad

4.1.2008.OČIŠĆENE SAMO PROMETNICE PRVOG PRIORITETA

4.1.2008.VESELO, BUČNO I BEZ INCIDENATA

28.12.2007.NI MINUS NIJE SMETAO

21.12.2007.PRVO SLAVONSKOBRODSKO KLIZALIŠTE

14.12.2007.BRODSKA DVORANA SVE LJEPŠA

7.12.2007.JAVNA RASVJETA — ZAMKE, PROPUSTI, PROMAŠAJI

7.12.2007.HOTEL U TVRĐAVI

30.11.2007.12. KATARINSKI SAJAM

30.11.2007.U MIROLJUBIVOM TONU

23.11.2007.NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

9.11.2007.DIVLJI PRIJELAZ PRUGE U OLIVINOJ

2.11.2007.Aktualni sat

26.7.2007.LEGALIZACIJA NIKAKO, MOŽDA "KONZERVIRANJE"

14.7.2007.IZMJENE I DOPUNE GUP-a SLAVONSKOG BRODA

6.7.2007.MIGALOVCI

21.6.2007.Tko nam hoće "oteti" Ivanu Brlić-Mažuranić

8.6.2007.Generalni urbanistički plan - izmjene i dopune

1.6.2007.GLOBE ZA VLASNIKE PASA

19.5.2007.NE SMIJEMO SE VRAĆATI NAZAD, MORAMO IĆI DALJE

20.4.2007.IZABRANA NOVA GRADSKA VLAST

13.4.2007.TKO JE DIVERZANT I NACIONALNI IZDAJNIK?

6.4.2007.KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA

16.3.2007.HRVATSKOJ TREBA PROIZVODNJA

9.3.2007.2,2 MILIJARDE KUNA VIŠE ZA BRANITELJE

9.2.2007.KUĆA TONE, NITKO NE BRINE

26.1.2007.NASTAVLJAMO REALIZACIJU VEĆINE PROJEKATA

12.1.2007.IZBOROM SENTIĆA ZA POVJERENIKA STRANKA JE POKAZALA DEMOKRATIČNOST

12.1.2007.PRIPREME ZA IZBORE

5.1.2007.IRONIJE U POLITIČKOM ŽIVOTU

5.1.2007.BRODSKA EKIPA NA KARDIOLOŠKOM VRHU

5.1.2007.Projekt izgradnje Vijuša

5.1.2007.SRETNA NOVA!

29.12.2006.U Novu godinu s Najboljim hrvatskim tamburašima

29.12.2006.IPAK PRIJEVREMENI IZBORI?!

29.12.2006.PUNO ZADOVOLJSTVA, ALI I GORČINE

29.12.2006.Predstavljen projekt izgradnje na Vijušu

29.12.2006.Sretna 2007 !

22.12.2006.Sretan Božić!

15.12.2006.Otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

8.12.2006.SPOMENIK DR. FRANJI TUĐMANU

8.12.2006.ZA JOŠ BOLJE GOSPODARSTVO

24.11.2006.I REBALANS I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU U DRUGO ČITANJE

24.11.2006.BROD DOBIVA KLIZALIŠTE

16.11.2006.Otvoren novouređeni dom

10.11.2006.PRORAČUNSKI PRIHODI SMANJENI ZA 5 POSTO

10.11.2006.STANJE SVE GORE!

3.11.2006.I ove godine u Slavonskom Brodu

30.10.2006.FRANO PIPLOVIĆ - IZ SABORA U DIPLOMACIJU

19.10.2006.ZAPELO U ODVJETNIŠTVU?

13.10.2006.Minus i plus, k'o Amer i Rus

13.10.2006.NAPLATA PARKIRANJA NA JOŠ 400 MJESTA

12.10.2006.Brod-plin pod ovrhama - potrošači ipak nisu pali s neba

6.10.2006.VRATITE MANDATE ILI SE UOZBILJITE

28.9.2006.DAN POLICIJE

15.9.2006.U gradskoj upravi uzavrelo

15.9.2006.I Dusparini prethodnici nailazili na neposluh i javašluk

28.7.2006.NEPOSTOJEĆI KVORUM - UVOD U KRIZU VLASTI

27.7.2006.KOORDINACIJA STRANAKA NA VLASTI TRAŽI OSTAVKU GRADONAČELNIKA

30.6.2006.Okupljanje pod ratnom zastavom 108. brigade ZNG

27.6.2006.NEKA BOG BLAGOSLOVI OVAJ GRAD I OVAJ LIJEPI KRAJ

8.6.2006.STAMBENA IZGRADNJA POSVAĐALA KOALICIJU!?

8.6.2006.JEDINO BRODSKO KUPALIŠTE JOŠ UVIJEK TRAŽI VLASNIKA