Život

"Idi pa i ti čini tako"

Mladomisnik Marijan Zubak

Datum objave: 1.8.2014.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Radost, zajedništvo, dostojanstvo, mir, ponos i veselje osjećaji su koji su se protekli tjedan gotovo mogli dotaknuti među župljanima slavonskobrodske župe sv. Josipa Radnika. Radovali su se i to s velikim razlogom, jer doživjeli su 27. srpnja mladu misu svog prvog mladomisnika, p. Marijana Zupka, koji je i prvi misionar Družbe Krvi Kristove iz Slavonskog Broda, gdje je rođen prije 39 godina.

S mladomisnikom Marjanom radovali se se i župljani s Jelasa, kojima je isti župnik, vlč. Mato Matasović. Svatko je od njih na svoj način, molitvom, materijalnom pomoći, a najviše svojim radom, kako uređenjem pozornice ispred župne crkve, koja je poslužila kao oltar, tako i uređenjem svojih dvorišta. Zajedništvo domaćih vjernika i doseljenih iz susjedne Bosanske Posavine bilo je prepoznatljivo, razlika se mogla vidjeti tek po njihovim narodnim nošnjama u koje su odjeveni bili mnogi, od starijih do djece i mladih. Doista ih je bilo milina vidjeti u procesiji koja se duž Radićeve ulice s pjesmom kretala do župne crkve. Stariji i bolesni mladomisnika su dočekivali pred svojim kućama, a on im je prilazio i svakoga pozdravio. Kako su mu otac Ilija i majka Ruža preminuli, svoj blagoslov na pragu obiteljskog doma udijelili su mu braća Josip i Tomislav te sestre Ankica, Katica i Marica, a dirljivim ga je riječima pozdravio župnik Matasović. Vanjski oltar urešen ručnim radovima i cvijećem s istaknutim natpisom "Idi pa i ti čini tako" govorio je o mlaldomisniku, koji je izabravši upravo te riječi iz Lukina evanđelja za svoje geslo pokazao da doista svojim životom, riječima i dijelima želi slijediti Krista Gospodina, kojeg je uzljubio svim svojim srcem. Uz dvadesetak svećenika, među kojima njegova subraća i svećenici iz Slavonskobrodskog i Derventskog dekanata, počeo je pater Marijan svoju mladu misu na kojoj mu je propovijedao p. Ilija Grgić, misionar Krvi Kristove, delagat za Hrvatsku, rodom iz Starog Petrovog Sela.

"Bacaj mrežu Božje riječi"

- Da neprestano na tvome licu i u tvome srcu bude radost i oduševljenje, koje će ljudi od tebe očekivati, potrebno je tvoje svakodnevno čitanje i slušanje Božje riječi. U Crkvi Kristovoj kojoj ćeš služiti ima svakojakih riba - situacija, ali na tebi je da bacaš mrežu Božje riječi na more ljudskih života i iz ponora izvlačiš ljude, riječi koje govore o oproštenju, pomirenju, pravednosti i milosrđu. Gospodin ti poručuje da budeš učenik Njegova Kraljevstva, da se ne bojiš, jer on će ti dati pronicavo srce i surađivat će s tobom - poručio je mladomisniku p. Ilija. Na kraju mise mladomisnik je zahvalio Gospodinu na daru života, Blaženoj Djevici Marija koja ga prati, roditeljima na daru života i klici vjere, ufanja i nade, svojoj braći i sestrama, subraći svećenicima i redovnicama na potpori te svakome tko je na bilo koji način u skrovitosti srca pomogao da je postao svećenikom. Posebnu zahvalu uputio je na kraju svom župniku Matasoviću darujući njemu i župi, kao znak povezanosti, veliku sliku Milosrdnog Isusa. I nebo je bilo naklonjeno tom veličanstvenom događaju te je tek na kraju mise pokojom kapi kiše blagoslivljalo gotovo dvije tisuće vjernika, među kojima pedesetak redovnica iz raznih družbi iz Hrvatske, koji su slavlje pratili u lijepom crkvenom dvorištu, a pjesmom ga uveličali združeni zborovi iz Zagreba i Osijeka predvođeni dirigenticom Dalijom Grahovac-Fedešin. Ceremojinar na misio bio je bogoslov s Jelasa Krešimir Čutura.

Drugi dio slavlja uz agape osamstotinjak gostiju nastavilo je u Matičević centru. Prigodan duhovni program priredili su članovi zajednice Krvi Kristove, koju vode misionari iz svih krajeva Hrvatske, a vodila ga je Višnja Mikić. Na slavlju su bili i nekadašnji mladomisnikovi poslodavci iz Njemačke, obitelj Lang. Pjevalo se i igralo do večeri, a pjesmom je goste zabavljao Tamburaški sastav „Varoški bećari“.

Slavlju mlade mise prethodila je trodnevnica koju su predvodili dr. Marinko Stantić, župnik u Somboru, Berislav Petrović, župnik u Novom Slankamenu te vlč. Marin Knežević. Kroz sva tri dana mladi župe sv. Josipa Radnika i sv. Nikole Tavelića pjesmom su uveličali slavlja, a druženje uz agape nastavljali u mladomisnikovom obiteljskom domu.

Svjedočenja

Uvijek je imao poseban osjećaj za čovjeka

Mladomisnik p. Marijan Zubak i p. Ilija Grgić: - Još nisam svjestan ove silne Božje blizine i dubine današnjeg dana - uskliknuo je na kraju mise mladomisnik. - Potaknut Božjim riječima, Idi pa i ti čini tako, koje sam uzeo za svoje mladomisničko geslo, želio bih se uistinu odazvati tom Božjem pozivu. Uz redovite obveze i službe misionara, raspoloživ sam u svemu svojim poglavarima, no, posebno bih želio posvetiti vrijeme obiteljima. U Njemačkoj, gdje sam nekoliko godina radio, promatrao sam kako se obitelji raspadaju. One su danas u velikoj krizi, a bez pravih kršćanskih, moralnih, zdravih obitelji nema ni čovjeka pojedinca ni zajednice. Drago mi je što su mi čestitku na ovaj veliki dan uputili i nadbiskup Josip Bozanić, osječko-đakovački nadbiskup Đuro Hranić i požeški biskup Antun Škvorčević - rekao je mladomisnik, a svoju je radost iskazao i njegov propovjednik p. Ilija Grgić i približio karizmu svoje družbe: - Temeljno Poslanje i zadaća misionara Krvi Kristove je prenijeti srž i uistnu naše vjere, a to je bezuvjetna i beskrajna Božja ljubav, koja je svoj vrhunac očitovala na križu prolijevanjem svoje krvi, dajući se u potpunosti za čovjeka. Te su istine željni svi ljudi, jer osim znanja čovjeku je potrebno i konkretno iskustvo Božje ljubavi. Marijan je iskusio tu ljubav Božju i o njoj će govoriti. Otvoren je za čovjeka, te vjerujem da će biti obogaćenje našoj družbi. Kako je naše poslanje u misijskoj kući u Zagrebu održavati duhovne vježbe i obnove zatvorenog tipa, zatim pučke misije, a brinemo se i za župni pastoral, sve to čeka i našeg mladomisnika.

Župnik Mato Matasović: – Marijane, kreni putem svećeništva i redovništa, te budi vrijedan radnik na njivi Gospodnjoj! - poručio je mladomisniku na pragu obiteljskog doma njegov župnik Mato Matasović. O svojoj radosti što u prvoj godini svoje službe u tim dvjema župama ima milost pripremiti mladu misu je rekao: - Pripremao sam kao župnik više mladih misa, propovijedao na mladoj misi i trodnevnici i uvijek se svakoj osobito radujem. To je posebno duhovno raspoloženje, zanos za svakog svećenika. Srce mi je ispunjeno oduševljenjem, jer me uvijek podsjeti na moju mladu misu, koja sam prije 24 godine slavio u svojim Gundincima. Zahvaljujem vjernicima mojih dviju župa, ali i drugih koji su nam nesebično pritekli u pomoć i doživljavaju to doista kao velik događaj. Sretan sam što se veliki broj vjernika odazvao i na trodnevnici gdje smo molili i za mladomisnika i nova duhovna zvanja. Bog poziva, ali svaka župna zajednica trebala bi moliti i stvarati ozračje kako bi iznikla nova nova duhovna zvanja. Ako to činimo Bog će već providjeti i pozvati radnike u žetvu svoju. Marijana sam upoznao po dolasku u župu. Zahvaljujući njemu i njegovoj subraći upoznao sam karizmu njihove družbe o kojoj sam vrlo malo znao. To mi je jedno obogaćenje i bolje poznavanje bogatstva naša Katoličke Crkve.

Luka Ćosić, bogoslov. Da se u župi doista moli za duhovna zvanja vidljivo je po plodovima jer se još troje mladih odlučilo za duhovni poziv. Među njima je bogoslov Luka Ćosić. On je odmalena počeo ministrirati, a s 12 godina u župi je kao samouk počeo svirati. Posebno se radovao mladoj misi u čijoj je pripremi od početka sudjelovao.

S. Marinela Amdrić- služavka Kristova: - Marijana znam od njegova djetinjstva. Uvijek je bio poseban. Kada je imao devet godina dalo se naslutiti da je Gospodin njegov ideal. Prepoznala sam u njemu duhovni poziv, poticala ga i molila za njega. Nekako sam vjerovala da će on biti svećenik i zato se sada posebno radujem. Puno je emocija, jer on je naše prvo zvanje.

Katica Selecov, mladomisnikova sestra: - Ispratiti rođenog brata na Božji put veličanstven je događaj. On je uvijek pokazivao želju za svećeništvom i danas mi je posebno drago što je u tome i ustrajao. Kako je bio deveto i najmlađe dijete u našoj obitelji svi smo ga voljeli, jer je doista bio drag i umiljat i sve je duboko proživljavao. Iako je imao tek pet godina kada nam je poginuo brat Ivica, on je znao utješiti majku i sve nas. Uvijek je imao poseban osjećaj za čovjeka. Posebno je vrijedan, marljiv, sposoban, tih, samozatajan, vidljiv tek po svojim djelima. Kada se nakon nekoliko godina rada vratio iz Njemačke i rekao da želi ići za svećenika, posebno je sretna bila naša majka. Vjerujem da se naši roditelji sada na nebu raduju, a mi njegovi braća i sestre trudili smo se biti mu u svemu podrška, a i on je nama.

Župnik u Somboru Marinko Stantić. Radosno je na trodnevnici uz ostale propovijedao i dr. Marinko Stantić koji je u svojoj župi u Somboru i voditelj terapijske zajednice Hosana, koja pomaže ovisnicima o raznim porocima. On svake godine u Subotici organizira festival duhovnih pjesama Hosanafest s ciljem da potiče mlade koji su slobodni od poroka preko duhovnih pjesama pomažu svoje vršnjake u borbi protiv ovisnosti. - Raduje me zajedništvo koje sam prepoznao u ovoj župnoj zajednici. Pozivam one u obitelji imaju problema s mladima koji su ovisni da se jave u našu zajednicu, ona se temelji na molitvi, radu i razgovoru. Svi informacije mogu dobiti na našoj mrežnoj stranici www.hosana.rs.

Jela Leko, kuma na mladoj misi - Bila sam dosad kuma 25 puta, a sa svojim, sada pokojnim suprugom Antom, i kuma naše župne crkve. No, ovo mi je kumstvo najposebnije. Susjedi smo i Marjana poznajem od djetinjstva. On mi je kao moje rođeno dijete.

Brankica Lukačević

Ostale novosti

1.7.2016.Kupujete li na buvljaku

1.7.2016.Ponovno zajedno

24.6.2016.Roditelji-njegovatelji

17.6.2016.Mali maturanti

3.6.2016.Obljetnice vrijedne divljenja

27.5.2016.Prekinuto djetinjstvo

13.5.2016.Zlatna harfa

15.4.2016.Zašto je zaustavljeno prikupljanje krvi iz pupkovine

8.4.2016.Nedjelja Božjeg milosrđa

18.3.2016.Zdravstvu potrebno ozdravljenje

18.3.2016.Novi predsjednik Đuro Dikanović

11.3.2016.Zaustavimo glaukom

26.2.2016.Vrapčići idu dalje

19.2.2016.Ora et labora

5.2.2016.Kako je organizirana palijativna skrb?

11.12.2015.U vlaku školarci i nostalgičari

20.11.2015.Sjećanje na žrtvu Vukovara

16.10.2015.Izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu

9.10.2015.Pjesma, poezija, ples..

25.9.2015.Tri puta obula cijeli grad

18.9.2015.Pamoja u Tanzaniji

11.9.2015.Između zdravog života i opasnosti

4.9.2015.Izlazak iz preskupog sustava grijanja

28.8.2015.Djeca su sve "nogatija"

21.8.2015.Uskoro zimnica

14.8.2015.Ljudi su dobri, sustav ne valja!

10.7.2015.Štakori na Korzu!

26.6.2015.Mali maturanti

19.6.2015.Darivatelji krvi - naši heroji

19.6.2015.Jeste li se pripremili za plažu

15.5.2015.Ambulante u selima

30.4.2015.Na putu ozdravljenja

24.4.2015.Muškarci češće u sudarima

3.4.2015.Uskrs u obitelji

3.4.2015.Scenski prikaz Svetog trodnevlja

3.4.2015.Stotinu šezdeset i šest dana

20.3.2015.Vlak je uvijek brži!

13.3.2015.Preko granice po... svašta!

13.3.2015.Glaukom je tihi ubojica vida

27.2.2015.U ljudima tražim dobro

20.2.2015.Opremljena informatička učionica

13.2.2015.Lurd u malom

30.1.2015.Sjećanje na suborce

23.1.2015.Kolonija za pohvalu

23.1.2015.Odlazak mladih u inozemstvo

9.1.2015.Iz Hrvatske u Haiti

31.12.2014.Bračni jubileji

31.12.2014.Hitna pomoć pronašla pet promrzlih staraca

24.12.2014.Betlehemska sveta noć

24.12.2014.Budimo čovjek čovjeku

24.12.2014.Dom je župa, župa je dom

24.12.2014.Sirevi za prste polizati

19.12.2014.Zajednica koja slavi život

12.12.2014.Sva djeca iz Doma u Kući sretnih ciglica

12.12.2014.S Marijom u novu evangelizaciju

12.12.2014.Zlatna misa patera Domagoja

5.12.2014.Kolike su zlouporabe "socijale"?

5.12.2014.Svi na klizalište!

28.11.2014.Aktivni i uspješni

21.11.2014.Dosta je. Odblokirajmo se!

14.11.2014.Drvo je prvo, a ugljena nema ni u prodaji

14.11.2014.Od subote nikamo bez zimskih guma

7.11.2014.Županijski školarci dobili 17 asistenata, gradski nijednog

7.11.2014.E-uputnice, e-nalazi i e-otpusna pisma

31.10.2014.Svaki je čovjek unikat!

31.10.2014.Dobra duša slavonska

24.10.2014.Majka, domaćica, poslovna žena

17.10.2014.Humani Eurobikeri

10.10.2014.Budimo ostvarenje Božje dobrote i ljubavi

3.10.2014.Radujmo se Crkvi!

26.9.2014.Bog vodi mene, Crkvu, moj narod

12.9.2014.Vjera gori i pokreće vas!

18.7.2014.Imajte pouzdanja u Boga

11.7.2014.Otkrivena Stopa sv. Martina

4.7.2014.Prvi topli obrok u pučkoj kuhinji dobilo 22 korisnika

4.7.2014.Dvadeset i tri godine sjećanja

27.6.2014.1. srpnja otvorenje pučke kuhinje

30.5.2014.I jedan Očenaš puno znači

23.5.2014.Vodostaj pada, normalan život se vraća

19.5.2014.Ugrožene tisuće stanovnika

2.5.2014.Profesionalno i duhovno napredovanje

2.5.2014.23 godine 3. gardijske brigade "Kune"

25.4.2014. Djeca su najveće blago

4.4.2014.Bogati život samozatajne redovnice

4.4.2014.Mnogobrojne aktivnosti

28.3.2014.Dopustite da vas Bog iznenadi!

14.3.2014.Djeca su najveće bogatstvo

7.3.2014.Trud oko boljih međusobnih odnosa i solidarnosti

14.2.2014.Zmija u pećnici!!!

7.2.2014.Odličja za Šimine anđele pakla

31.1.2014.Sjećanje na suborce

10.1.2014.Kršćanska obitelj moli, čuva vjeru i živi radost!

24.12.2013.Blagoslovljen Božić i sretna nova godina!

24.12.2013.Očitovalo se čovjekoljublje

20.12.2013.Božićna čestitka najmlađih

6.12.2013.Dobro za dobre

22.11.2013."Nema svetkovanja bez ljubavi"

8.11.2013.Samo ljubav dosta je

31.10.2013.Heroji današnjeg vremena

25.10.2013.Svatko od nas je stan Gospodinov

25.10.2013.Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem

18.10.2013.Živjeti i biti u službi drugome

11.10.2013.Budite svjedoci vjere!

4.10.2013.U pola sata zbrinute četiri teško stradale osobe

23.8.2013.Polovni udžbenici i dalje u prednosti

26.7.2013.Štićenice ostaju u domu

26.7.2013.Obiteljsko druženje

19.7.2013.Podnošljivo i bez mora

19.7.2013.Zlatnoj župi - zlatni dar!

12.7.2013.Sva radost tvoja nek' je Gospodin!

21.6.2013.Dvadeset i dvije godine uspomena

7.6.2013.Više od 600 nezaposlenih dobilo privremeni posao

31.5.2013.Svaka beba srce treba

31.5.2013.Učenici Gimnazije obilježili 60. obljetnicu ispita zrelosti

24.5.2013.Policajci koji su donijeli slobodu

17.5.2013.Zdravlje - najveća investicija

5.4.2013.Mentorica u gradu lorda Baltimorea i Ravensa

29.3.2013.Brođani su pobožni i susretljivi ljudi

22.3.2013.Kad vremenska prognoza kaže kako ste

15.3.2013.Zaboravljene uslijed mobilne telefonije

8.3.2013.Odjeća iz kolekcije "Druga ruka"

22.2.2013.Tjedan dana pozitivnog stava

8.2.2013."Duhovna slastičarna"

18.1.2013.Primjer mladima

18.1.2013.Kome smeta skate park?

11.1.2013.I Brođani skijaju...

4.1.2013.Kad zabava postane problem

28.12.2012.Plakati za plakati

28.12.2012.Za primjer drugima

21.12.2012.Od jela do bora, sve kupiti se mora

14.12.2012.Što staviti na blagdanski stol?

30.11.2012.Izmještena na sigurno, a uskoro i uništena

16.11.2012.Sloboda!

16.11.2012.I gimnazijalci podsjećaju

9.11.2012.Najčešći razlog odlaska pred oltar - trudnoća

2.11.2012.Ora et labora

26.10.2012.Sitnicama do velikih ušteda

12.10.2012.Brođani u Lourdesu

5.10.2012.Nečišćenje za ljubimcem može vam počistiti novčanik

21.9.2012.Spavala sam... a onda me počeo daviti

7.9.2012.Već 140 godina pomažu u spašavanju imovine i života

31.8.2012. "Uzimam" i sve što dolazi s tim u paketu

24.8.2012.Djevojke su sklone bježanju od kuće, mladići nasilju

24.8.2012.Ovogodišnji kolovoz mogao bi biti neslavni rekorder

20.7.2012.Božja ljubav nadvladala zatvor i strijeljanje

20.7.2012.Biskup krstio Davida

20.7.2012.Darivanje krvi najdragocjeniji je dar

6.7.2012.Svečano u Vrhovini

29.6.2012.Gospa, Majka, učiteljica i pokroviteljica grada

20.4.2012.Naoružani "do zuba"

13.4.2012.Devedeset potomaka za sto godina

6.4.2012.Mladi kao primjer humanosti

6.4.2012.Neka vam bude na ponos!

30.3.2012.NIKOLA JURIĆ

2.3.2012.Preveliki krediti – omča oko vrata farmera

24.2.2012.Večeras se družite s psiholozima

10.2.2012.Vrijedno je sjediti do nogu Lurdske Djevice

10.2.2012.Zimska idila u Splavarskoj ulici?

27.1.2012.Želimo te slijediti, dobro brodsko dijete!

27.1.2012.Zdravstveni nadstandard za Hrvatsku na Strmcu

13.1.2012.PONESIMO SVIMA IZ BRODA GOSPIN SMIJEŠAK

5.1.2012.Svaki petak uz Posavsku Hrvatsku

5.1.2012.ŠTO DA UZVRATIM GOSPODINU ZA SVE ŠTO MI JE UČINIO?

23.12.2011.ČESTIT BOŽIĆ!

23.12.2011.Radost rođenja

22.12.2011.Kraljevstva će minut, gradovi će past, obiteljska sreća jedina će cvast

16.12.2011.Ukrasi za svačiji ukus i džep

2.12.2011.Pet godina bez pučke kuhinje

1.12.2011.Oni k nama lako, mi k njima teško

25.11.2011.Do zdravog duha i preko barijera

18.11.2011.OSTALA JE PLAKETA… I JEDNA FOTOGRAFIJA

17.11.2011.Domaće je najbolje

17.11.2011.(Samo) stepenica do znanja

11.11.2011. Uklonite kulturne barijere!

28.10.2011.Gradonačelniče i župane, nedostupni ste!

28.10.2011.PONOVNO KRIŽ POD KESTENOM

21.10.2011.Gledajmo za one koji ne vide!

14.10.2011.Prva prepreka: ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE

7.10.2011.DVADESET GODINA TOPNIŠTVA

22.9.2011.Humanitarno za djecu

16.9.2011.MALA, ALI ZNAČAJNA BITKA

9.9.2011.AMBROZIJA SVE RAŠIRENIJA - BROJ ALERGIČARA SVE VEĆI

2.9.2011.U BOGU JE NAŠA SIGURNOST

1.9.2011.I LOVE TAMBURA

26.8.2011.VRATILI SMO SE GAJBAMA RAJČICE I VREĆAMA PAPRIKE

22.7.2011.LJUBITE JEDNI DRUGE...!

15.7.2011.VJERA JE RADOST I SLOBODA

1.7.2011.108. IDE DALJE

24.6.2011.DVADEST GODINA SLAVNE POSTROJBE

17.6.2011.108 KILOMETARA ZA 108. BRIGADU

10.6.2011. ZAJEDNO U KRISTU

22.4.2011.SRETAN USKRS!

21.4.2011.SVAKO JUTRO NOVO USKRSNUĆE

15.4.2011.PONOS GRADA, ŽUPANIJE I HRVATSKE

8.4.2011.SVJEDOČIMO KONKRETNIM DJELIMA

8.4.2011.DA ŽRTVA OČEVA NE IZGUBI SMISAO

4.3.2011.U SLUŽBI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

18.2.2011.SVE JE ISTO K'O I LANI

11.2.2011.JEDINSTVENA PONUDA

21.1.2011.STADLEROVO U SLAVONSKOME BRODU

14.1.2011.ŠOPING KAO DOPING

31.12.2010.SRETNA NOVA GODINA!

25.12.2010.ČESTIT BOŽIĆ!

24.12.2010.OD SRCA ŽELIM RADOSTAN BOŽIĆ!

21.10.2010.220 GODINA ŽUPE

1.10.2010.ZNAK VJERE I POVJERENJA

24.9.2010.U pedesetoj postajem beskućnik

3.9.2010.TROJKE DAR ZA DESETU GODIŠNJICU BRAKA

27.8.2010.100. OBLJETNICA SVETIŠTA GAŠINAC

13.8.2010.SVEĆENIČKI POZIV ZAPOČET BOŽJIM POGLEDOM

16.7.2010.SVEĆENIK JE DAR KRISTOVA SRCA

9.7.2010.MARIJIN ZAVJET GOSPI

2.7.2010.SVEĆENIK – DAR BOŽJI CRKVI I NARODU

4.6.2010.VODA DONIJELA ZLO

16.4.2010.UGASI ME...

16.4.2010.JEZIKOM BROJKI O VREMENU

2.4.2010.SRETAN USKRS!

1.4.2010.SVA DJECA U JEDNOM ZAGRLJAJU

1.4.2010.IDITE I JAVITE MOJOJ BRAĆI!

26.3.2010.NEKA GOSPODIN BUDE NAGRADA

12.3.2010.ZA HOSPITALIZIRANE BOLESNIKE NEMA ČEKANJA

5.3.2010.NA NOVIM LIJEKOVIMA SE ZARAĐUJE - NA STARIMA ŽIVOTARI

25.2.2010.KUĆA MI JE PUNA USPOMENA IZ ŠKOLE

11.2.2010.ZOVU NAS TEK KAD GORI!?

5.2.2010.PROSJEČNA MIROVINA 1.868,92 KUNE

29.1.2010.SEDAM BRAČNIH DESETLJEĆA RUŽE I MARKA PERKOVIĆA

22.1.2010.ŽELIMO VAM DUG ŽIVOT!

15.1.2010.SAVA JE VELIKO UŽIVANJE, ALI I VELIKA BRIGA

7.1.2010.SPAŠEN ŽIVOT-NAJVEĆA NAGRADA

31.12.2009.SRETNA NOVA GODINA!

24.12.2009.Čestit Božić i blagoslovljena Nova godina!

17.12.2009.Dr. Boro Grubišić uspješno operiran

20.11.2009.ZA SADA TRI MINI TRŽNICE

22.10.2009.BUDUĆNOST HRVATSKE POLICIJE

16.10.2009.VELIKI POVRATAK ZIMNICE IZ VLASTITE KUHINJE

10.7.2009.BROD BI ODMAH NAPUNIO JEDAN NOVI UMIROVLJENIČKI DOM

7.5.2009. IN MEMORIAM

20.3.2009.HITNI BOLNIČKI PRIJEM NA JEDNOM MJESTU

13.3.2009.DNEVNO 750 BOLESNIH

30.1.2009.ŠTO SE PROMIJENILO U PRIMARNOJ GINEKOLOGIJI

23.1.2009.UPOLA JEFTINIJE U JEKU SEZONE

23.12.2008.ODUŠEVLJAVA ME SPREMNOST LJUDI DA POMAŽU

14.11.2008.GURA LI HRVATSKA ENDEMSKU NEFROPATIJU POD TEPIH?

14.3.2008.ZAKONSKI RED ILI ZAKONSKI NERED?

25.1.2008.ČOVJEK SRCA, DOBROTE, LJUBAVI I OSMIJEHA

11.1.2008.Zabranjeno pušenje

11.1.2008.VANDALIZAM MALOLJETNIKA

28.12.2007.KRONOLOGIJA DOGAĐAJA

21.12.2007.Djetešce nam se rodilo, u jaslice položilo

15.11.2007.NEDJELJA OBITELJSKOG ZAJEDNIŠTVA

2.11.2007.500 godina franjevaca

26.10.2007.DODIJELJENO 77 PRIZNANJA VIŠESTRUKIM DAVATELJIMA

12.10.2007.GOSPA OKUPILA BLIZU 15.000 VJERNIKA

20.9.2007.ŽIDOVSKO GROBLJE — SEDAMDESET GODINA ŠUTNJE I ZABORAVA

13.9.2007.DR. TOMISLAV IVANČIĆ PREDVODIO DUHOVNU OBNOVU

7.9.2007.INKLUZIJA JE DIO BRODSKE SVAKODNEVICE

7.9.2007.Pripremaju li Brođanke i dalje domaću zimnicu?

30.8.2007.Gosti iz cijeloga svijeta

20.7.2007.DVIJE ŽRTVE MIŠJE GROZNICE

29.6.2007.STOOSMA JE BILA SKUP IZVANREDNIH LJUDI

29.6.2007.KUPANJE NA VLASTITU ODGOVORNOST

15.6.2007.Maraton za 108. brigadu

14.6.2007.JOŠ PRIZNANJA ZA GRAŠEVINU I CHARDONNAY

1.6.2007.MALI KRIŽ-VELIKA ŽRTVA

25.5.2007.BRODSKI DOM ZDRAVLJA U GUBITKU 2,7 MILIJUNA KUNA

4.5.2007.Okolna izletišta puna kao "čep"

20.4.2007.OKRUGLI STOL O PRAVIMA DJECE S INVALIDITETOM

6.4.2007.SRETAN USKRS!

5.4.2007.EDUKACIJA UVIJEK POTREBNA

1.4.2007.OBILJEŽAVANJE 70. OBLJETNICE

23.3.2007.Izmjene u ustroju Policijske uprave

16.3.2007.POMOZITE ALANU MARTINOVIĆU

16.3.2007.Biskup Srakić u kanonskoj vizitaciji

9.3.2007.DRAGO JURIŠIĆ ČETIRI SATA VEZAN LANCIMA ZA STUP CRPKE

2.3.2007.U VRHU PO KVALITETI I OPSEGU POSLA

22.1.2007.U Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević"

23.11.2006.POMOZIMO OBITELJI MATIČEVIĆ DA ZAVRŠI NOVOPODIGNUTU DVORIŠNU ZGRADU

23.11.2006.U VUKOVAR SE NE POZIVA - TAMO SE DOLAZI

19.10.2006.Kuća od sretnih ciglica br. 2

5.10.2006.RADOSNA I RASPJEVANA FRANJEVAČKA MLADEŽ

21.9.2006.SIBINJSKI DVD NA JEDNOM JE MJESTU OKUPIO SVE GENERACIJE

17.5.2006.Bio je to sjajan osjećaj

3.4.2006.Nogomet igram od 1949.!

31.3.2006.Poboljšala bih standard ljudi u Hrvatskoj

27.3.2006.POMOZIMO OBITELJI TOMIĆ

10.3.2006.Nisu sirupi za mene, to sam prodavala drugima

1.3.2006.DRAGO JURIŠIĆ POKLONIO LAPTOP JASNI RADOVANOVIĆ

1.3.2006.PUČKU KUHINJU PRIHVATIO DOM UMIROVLJENIKA