Život

Imajte pouzdanja u Boga

Veličanstven događaj u Bukovlju

Datum objave: 18.7.2014.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Veličanstven i jedinstven događaj! - najkraća je riječ kojom bi se moglo opisati slavlje mlade mise vlč. Pavla Mikulčića, koju je u zajedništvu s tridesetak svećenika i oko dvije tisuće vjernika proslavio u subotu, 12. srpnja, pod geslom „Bože moj! Utvrdo moja, Bože moj u koga se uzdam!" (Ps.91,2).

- Eh da je meni biti svećenikom k'o što si ti Pavo - simpatično su u svojoj pozdravnoj recitaciji rekli oni najmlađi, ministranti, kojima ta župa doista obiluje. S osmijehom, koji nije silazio s njegova mladenačkog lica, radosnim je glasom vlč. Pavao počeo svoju mladu misu: "U ime Oca i Sina i Duha Svetoga". I doista mu je Nebo toga dana bilo blizu. Razigrani oblaci smirili su se u predvečerje kada je u prelijepom prostoru iza filijalne crkve sv. Josipa u Bukovlju počela misa. Ne pamte Bukovljani da se u njihovu selu ikada tako nešto veličanstveno dogodilo, jer još prije 40-ak godina bila je jedna mlada misa, ali u onim komunističkim vremenima nije se smjelo posebno svečano je slaviti. Zato se na ovoj nitko od njih nije štedio u silnim pripremama koje su trajale danima. Iz svojih domova iznijeli su sve najljepše, ukrasili kuće i cijelo dvorište u kojem se odvijala misa. Ne bi se postidjeli ni da im je Papa došao u posjet! Mladomisnika su na početku prigodno pozdravili prvopričesnica Mihaela Rubil, župljanka Antonija Martić te ministranti.

- Dragi naš Pavle, ovaj silan svit i ova kugla zemaljska, što se sve više ukrivo vrti, čekaju putokaze i skretničare, vape za dobrotom i čestitošću, čeznu za darivanjem i ljubavlju i čekaju tebe, Mladomisniče. Divan je ovo dan što ga stvori Gospodin i bit će još puno ovakvih dana uz Krista Gospodina. Ali, dragi brate, očekuj i teške dane, koje ćeš, vjerujemo, vjerom i strpljivošću, darovima Duha Svetoga, kojim te je Gospodin obilno obdario, lakše prebroditi. I kad počnu bure i nevere, kad se tvoj životni brod počne i naginjati, sjeti se da sve ovo vodi Netko beskonačno dobar i moćan. Sjeti se ove tvoje i naše slavonske ravnice, tvoje didovske grude, tvojih najmilijih što za te mole. Sjeti se i ove svoje Mlade mise i bit će ti odmah lakše, a kušnja će proći brže. Danas se i nebo i zemlja raduju: budi blagoslovljen, svećeniče Kristov! - dirljive su riječi kojima je župnik Ante Šiško pozdravio mladomisnika Pavla i pozvao da pristupi euharistijskom stolu.

Bog je ljubav, blizina

Znakovito, isto je čitanje iz Evanđelja o prispodobi koja govori o sijaču i posijanom sjemenu bilo na mladoj misi mladomisnikova propovjednika fra Darka Teperta, profesora na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Stoga je i njegova propovijed bila posebno snažna. Ustvrdivši da se Isus ne zaustavlja mnogo na važnosti tla nego više razmišlja o sjemenu o Božjoj riječi, o njegovom bogatom urodu, fra Darko je naglasio da Isus tu zapravo govori o sebi, o svakom svećeniku. - Upravo su ove Isusove riječi, riječi pouzdanja, zato mladomisniče nemoj očekivati čudesne plodove, nemoj očekivati mnoštvo, očekuj ono obično i svakodnevno i tu ćeš prepoznati Boga, Boga koji djeluje, koji daje plod. Svatko od nas koji želi nasljedovati Krista svojim je životom i riječju zasijano sjeme. Imajte pouzdanje u Boga jer on je taj koji donosi ploda. Isus ne dolazi mnoštvu s velikim zahtjevima. Zato je najvažnije da svaki čovjek u susretu s nama prepozna Boga koji je i moćan i snažan i nježan, Boga koji je ljubav, blizina - rekao je, među ostalim, fra Darko te posvijestio odgovornost i važnost pripreme prikladnog tla za Božju riječ kako bi ona dala bogati rod. - Samo ako Riječ Božju slušamo, živimo, slavimo i svjedočimo, kad dopustimo da nas ona prožima, mijenja, mijenjat će po nama i druge, odnosno postaje djelotvorna - poručio je na kraju propovjednik.

Posebna je bila i molitva vjernika uz prinos darova; globus, gruda zemlje iz Bukovlja, pokretni oltar (dar župnih vijeća) u kojemu je sadržano sve potrebno za služenje svete mise; kruh te patenu i kalež što su pred mladomisnika prinijeli njegovi roditelji. Riječ zahvale mladomisniku uputila je župljanka Silva Drčelić te župnik, pater Ante, koji je predmolio posvetu Srcu Isusovu za cijeli grad, a napose svoju župu koja ove godine proslavlja 280. obljetnicu. Nije bilo lako vlč. Pavlu na kraju nabrojiti i zahvaliti svima koji su sudjelovali u pripremama njegove mlade mise, jer bilo ih je doista mnogo, pa je posebno zahvalio svojim roditeljima i obitelji koji su ga podržavali, pratili i pomagali tijekom svećeničke formacije, župniku pateru Anti i propovjedniku fra Darku, Marici Alković koja mu je darovala prelijepu misnicu, obitelji Ivici i Jozi Ošustu na daru kaleža i albe, svojim župljanima na svakoj pomoći, napose na povezanosti i zajedništvu koje je tih dana posebno došlo do izražaja, općini Bukovlje, Gradu i Županiji te mladomisničkom zboru župe Podvinje koji je zajedno s HPD „Davor“ pod ravnanjem prof. Karla Đurića, uz orguljašku pratnju prof. Marije Lopac, pjesmom uveličao slavlje i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ljepoti njegove mlade mise. Prisjetio se i svojih pokojnih, djeda Pavla, strica Stjepana koji je prije par dana preminuo te bake-ujne Eve, koja je uvelike zaslužna za njegov svećenički poziv.

"Zaklone moj" Utvrdo moja!"

Slavlju mlade mise prethodio je roditeljski blagoslov u obiteljskom domu. Dirljivi pozdrav mladomisniku su uime župe pročitali Ivica Vlašić i Božana Rubil. Potom je sestra Ana svog dragoga brata odjenula u liturgijsko ruho, a onda su mu na pragu obiteljskog doma roditelji udijelili svoj blagoslov. S pjesmom su glavnom ulicom kroz Bukovlje došli do crkve. A da sve bude u tradicionalnom slavonskom duhu, nakon mise u posebno urešenoj zaprezi provezli su mladomisnika kroz župu. Slijedilo je drugi dio slavlja - agape u velikom šatoru na nogometnom igralištu. Trebalo je sve to prirediti i nahraniti više od tisuću duša. Podatak da su uz ostala ukusna jela pripravili 2.050 ne tako malih sarmi govori koliko je vremena, truda i ljubavi trebalo kuharicama koje su neumorno danima radile, te su njihova dvorišta bila pretvorena u pokretne kuhinje, napose jer su i u četiri dana prije mlade mise u Pavlovom obiteljskom domu obilno nahranili svake večeri stotinjak gostiju. - Što je Pavo takvog više nema, nit' će biti nit' će se roditi... O naš Pavo, ti si prvak svijeta, velečasni još od puberteta... Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje… - i druge bećarske pjesme podigle su na noge i mlado i staro. Iako prostran, podij za ples bio je malen za sve koji su željeli igrati. A da su ostali budni dugo u noć zaslužni su pjevači benda „Zora“. Među mnogobrojnim gostima na mladoj misi bio je i župan Danijel Marušić, a da naša nadbiskupija i Slavonski Brod imaju mlade svećenike koji predivno pjevaju, zapazio je i u svom pozdravnom govoru naglasio gradonačelnik Mirko Duspara čestitajući mladomisniku, kao i nadbiskupijskom tajniku Mariju Brkiću koji je spontano pjesmom vodio program u šatoru. Kao načelnik Općine Bukovlje pozdravnu riječ mladomisniku i njegovim roditeljima uputio je i Davor Petrik, iskazavši svoju radost zbog velikog događaja u koji su se uključili svi stanovnice njegove općine.

I duhovna priprava u podvinjskoj crkvi bila je posebno svečana. Razmatrajući mladomisničko geslo „Zaklone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam!“, trodnevnicu su predvodili pater Albert Thielemeier, mo. Ivan Andrić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu te vlč. Stjepan Barišić, župnik u Petrovaradinu i upravitelj svetišta Tekije. Dan uoči mlade mise u župi je bilo cjelodnevno klanjanje gdje se zahvaljivalo za mladomisnika i molilo za nova duhovna zvanja. Sa svojim župnikom Mirom Tomasom na trodnevnici i slavlju mlade mise sudjelovali su i župljani iz Nijemaca u kojima je vlč. Pavo služio svoj đakonski praktikum. Kako na novu službu župnog vikara odlazi u osječku konkatedralu sv. Petra i Pavla, na slavlju je sudjelovao i njegov novi župnik Adam Bernatović. Do odlaska vlč. Pavao boravit će podvinjskoj župi, a ovoga je tjedna imao priliku biti i „župnikom“, jer u župi sv. Obitelji mijenja župnika Davida Sluganovića. Svi koji žele dobiti mladomisnički blagoslov još danas i sutra mogu doći na misu koja počinje u 20 sati.

Brankica Lukačević

Ostale novosti

1.7.2016.Kupujete li na buvljaku

1.7.2016.Ponovno zajedno

24.6.2016.Roditelji-njegovatelji

17.6.2016.Mali maturanti

3.6.2016.Obljetnice vrijedne divljenja

27.5.2016.Prekinuto djetinjstvo

13.5.2016.Zlatna harfa

15.4.2016.Zašto je zaustavljeno prikupljanje krvi iz pupkovine

8.4.2016.Nedjelja Božjeg milosrđa

18.3.2016.Zdravstvu potrebno ozdravljenje

18.3.2016.Novi predsjednik Đuro Dikanović

11.3.2016.Zaustavimo glaukom

26.2.2016.Vrapčići idu dalje

19.2.2016.Ora et labora

5.2.2016.Kako je organizirana palijativna skrb?

11.12.2015.U vlaku školarci i nostalgičari

20.11.2015.Sjećanje na žrtvu Vukovara

16.10.2015.Izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu

9.10.2015.Pjesma, poezija, ples..

25.9.2015.Tri puta obula cijeli grad

18.9.2015.Pamoja u Tanzaniji

11.9.2015.Između zdravog života i opasnosti

4.9.2015.Izlazak iz preskupog sustava grijanja

28.8.2015.Djeca su sve "nogatija"

21.8.2015.Uskoro zimnica

14.8.2015.Ljudi su dobri, sustav ne valja!

10.7.2015.Štakori na Korzu!

26.6.2015.Mali maturanti

19.6.2015.Darivatelji krvi - naši heroji

19.6.2015.Jeste li se pripremili za plažu

15.5.2015.Ambulante u selima

30.4.2015.Na putu ozdravljenja

24.4.2015.Muškarci češće u sudarima

3.4.2015.Uskrs u obitelji

3.4.2015.Scenski prikaz Svetog trodnevlja

3.4.2015.Stotinu šezdeset i šest dana

20.3.2015.Vlak je uvijek brži!

13.3.2015.Preko granice po... svašta!

13.3.2015.Glaukom je tihi ubojica vida

27.2.2015.U ljudima tražim dobro

20.2.2015.Opremljena informatička učionica

13.2.2015.Lurd u malom

30.1.2015.Sjećanje na suborce

23.1.2015.Kolonija za pohvalu

23.1.2015.Odlazak mladih u inozemstvo

9.1.2015.Iz Hrvatske u Haiti

31.12.2014.Bračni jubileji

31.12.2014.Hitna pomoć pronašla pet promrzlih staraca

24.12.2014.Betlehemska sveta noć

24.12.2014.Budimo čovjek čovjeku

24.12.2014.Dom je župa, župa je dom

24.12.2014.Sirevi za prste polizati

19.12.2014.Zajednica koja slavi život

12.12.2014.Sva djeca iz Doma u Kući sretnih ciglica

12.12.2014.S Marijom u novu evangelizaciju

12.12.2014.Zlatna misa patera Domagoja

5.12.2014.Kolike su zlouporabe "socijale"?

5.12.2014.Svi na klizalište!

28.11.2014.Aktivni i uspješni

21.11.2014.Dosta je. Odblokirajmo se!

14.11.2014.Drvo je prvo, a ugljena nema ni u prodaji

14.11.2014.Od subote nikamo bez zimskih guma

7.11.2014.Županijski školarci dobili 17 asistenata, gradski nijednog

7.11.2014.E-uputnice, e-nalazi i e-otpusna pisma

31.10.2014.Svaki je čovjek unikat!

31.10.2014.Dobra duša slavonska

24.10.2014.Majka, domaćica, poslovna žena

17.10.2014.Humani Eurobikeri

10.10.2014.Budimo ostvarenje Božje dobrote i ljubavi

3.10.2014.Radujmo se Crkvi!

26.9.2014.Bog vodi mene, Crkvu, moj narod

12.9.2014.Vjera gori i pokreće vas!

1.8.2014."Idi pa i ti čini tako"

11.7.2014.Otkrivena Stopa sv. Martina

4.7.2014.Prvi topli obrok u pučkoj kuhinji dobilo 22 korisnika

4.7.2014.Dvadeset i tri godine sjećanja

27.6.2014.1. srpnja otvorenje pučke kuhinje

30.5.2014.I jedan Očenaš puno znači

23.5.2014.Vodostaj pada, normalan život se vraća

19.5.2014.Ugrožene tisuće stanovnika

2.5.2014.Profesionalno i duhovno napredovanje

2.5.2014.23 godine 3. gardijske brigade "Kune"

25.4.2014. Djeca su najveće blago

4.4.2014.Bogati život samozatajne redovnice

4.4.2014.Mnogobrojne aktivnosti

28.3.2014.Dopustite da vas Bog iznenadi!

14.3.2014.Djeca su najveće bogatstvo

7.3.2014.Trud oko boljih međusobnih odnosa i solidarnosti

14.2.2014.Zmija u pećnici!!!

7.2.2014.Odličja za Šimine anđele pakla

31.1.2014.Sjećanje na suborce

10.1.2014.Kršćanska obitelj moli, čuva vjeru i živi radost!

24.12.2013.Blagoslovljen Božić i sretna nova godina!

24.12.2013.Očitovalo se čovjekoljublje

20.12.2013.Božićna čestitka najmlađih

6.12.2013.Dobro za dobre

22.11.2013."Nema svetkovanja bez ljubavi"

8.11.2013.Samo ljubav dosta je

31.10.2013.Heroji današnjeg vremena

25.10.2013.Svatko od nas je stan Gospodinov

25.10.2013.Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem

18.10.2013.Živjeti i biti u službi drugome

11.10.2013.Budite svjedoci vjere!

4.10.2013.U pola sata zbrinute četiri teško stradale osobe

23.8.2013.Polovni udžbenici i dalje u prednosti

26.7.2013.Štićenice ostaju u domu

26.7.2013.Obiteljsko druženje

19.7.2013.Podnošljivo i bez mora

19.7.2013.Zlatnoj župi - zlatni dar!

12.7.2013.Sva radost tvoja nek' je Gospodin!

21.6.2013.Dvadeset i dvije godine uspomena

7.6.2013.Više od 600 nezaposlenih dobilo privremeni posao

31.5.2013.Svaka beba srce treba

31.5.2013.Učenici Gimnazije obilježili 60. obljetnicu ispita zrelosti

24.5.2013.Policajci koji su donijeli slobodu

17.5.2013.Zdravlje - najveća investicija

5.4.2013.Mentorica u gradu lorda Baltimorea i Ravensa

29.3.2013.Brođani su pobožni i susretljivi ljudi

22.3.2013.Kad vremenska prognoza kaže kako ste

15.3.2013.Zaboravljene uslijed mobilne telefonije

8.3.2013.Odjeća iz kolekcije "Druga ruka"

22.2.2013.Tjedan dana pozitivnog stava

8.2.2013."Duhovna slastičarna"

18.1.2013.Primjer mladima

18.1.2013.Kome smeta skate park?

11.1.2013.I Brođani skijaju...

4.1.2013.Kad zabava postane problem

28.12.2012.Plakati za plakati

28.12.2012.Za primjer drugima

21.12.2012.Od jela do bora, sve kupiti se mora

14.12.2012.Što staviti na blagdanski stol?

30.11.2012.Izmještena na sigurno, a uskoro i uništena

16.11.2012.Sloboda!

16.11.2012.I gimnazijalci podsjećaju

9.11.2012.Najčešći razlog odlaska pred oltar - trudnoća

2.11.2012.Ora et labora

26.10.2012.Sitnicama do velikih ušteda

12.10.2012.Brođani u Lourdesu

5.10.2012.Nečišćenje za ljubimcem može vam počistiti novčanik

21.9.2012.Spavala sam... a onda me počeo daviti

7.9.2012.Već 140 godina pomažu u spašavanju imovine i života

31.8.2012. "Uzimam" i sve što dolazi s tim u paketu

24.8.2012.Djevojke su sklone bježanju od kuće, mladići nasilju

24.8.2012.Ovogodišnji kolovoz mogao bi biti neslavni rekorder

20.7.2012.Božja ljubav nadvladala zatvor i strijeljanje

20.7.2012.Biskup krstio Davida

20.7.2012.Darivanje krvi najdragocjeniji je dar

6.7.2012.Svečano u Vrhovini

29.6.2012.Gospa, Majka, učiteljica i pokroviteljica grada

20.4.2012.Naoružani "do zuba"

13.4.2012.Devedeset potomaka za sto godina

6.4.2012.Mladi kao primjer humanosti

6.4.2012.Neka vam bude na ponos!

30.3.2012.NIKOLA JURIĆ

2.3.2012.Preveliki krediti – omča oko vrata farmera

24.2.2012.Večeras se družite s psiholozima

10.2.2012.Vrijedno je sjediti do nogu Lurdske Djevice

10.2.2012.Zimska idila u Splavarskoj ulici?

27.1.2012.Želimo te slijediti, dobro brodsko dijete!

27.1.2012.Zdravstveni nadstandard za Hrvatsku na Strmcu

13.1.2012.PONESIMO SVIMA IZ BRODA GOSPIN SMIJEŠAK

5.1.2012.Svaki petak uz Posavsku Hrvatsku

5.1.2012.ŠTO DA UZVRATIM GOSPODINU ZA SVE ŠTO MI JE UČINIO?

23.12.2011.ČESTIT BOŽIĆ!

23.12.2011.Radost rođenja

22.12.2011.Kraljevstva će minut, gradovi će past, obiteljska sreća jedina će cvast

16.12.2011.Ukrasi za svačiji ukus i džep

2.12.2011.Pet godina bez pučke kuhinje

1.12.2011.Oni k nama lako, mi k njima teško

25.11.2011.Do zdravog duha i preko barijera

18.11.2011.OSTALA JE PLAKETA… I JEDNA FOTOGRAFIJA

17.11.2011.Domaće je najbolje

17.11.2011.(Samo) stepenica do znanja

11.11.2011. Uklonite kulturne barijere!

28.10.2011.Gradonačelniče i župane, nedostupni ste!

28.10.2011.PONOVNO KRIŽ POD KESTENOM

21.10.2011.Gledajmo za one koji ne vide!

14.10.2011.Prva prepreka: ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE

7.10.2011.DVADESET GODINA TOPNIŠTVA

22.9.2011.Humanitarno za djecu

16.9.2011.MALA, ALI ZNAČAJNA BITKA

9.9.2011.AMBROZIJA SVE RAŠIRENIJA - BROJ ALERGIČARA SVE VEĆI

2.9.2011.U BOGU JE NAŠA SIGURNOST

1.9.2011.I LOVE TAMBURA

26.8.2011.VRATILI SMO SE GAJBAMA RAJČICE I VREĆAMA PAPRIKE

22.7.2011.LJUBITE JEDNI DRUGE...!

15.7.2011.VJERA JE RADOST I SLOBODA

1.7.2011.108. IDE DALJE

24.6.2011.DVADEST GODINA SLAVNE POSTROJBE

17.6.2011.108 KILOMETARA ZA 108. BRIGADU

10.6.2011. ZAJEDNO U KRISTU

22.4.2011.SRETAN USKRS!

21.4.2011.SVAKO JUTRO NOVO USKRSNUĆE

15.4.2011.PONOS GRADA, ŽUPANIJE I HRVATSKE

8.4.2011.SVJEDOČIMO KONKRETNIM DJELIMA

8.4.2011.DA ŽRTVA OČEVA NE IZGUBI SMISAO

4.3.2011.U SLUŽBI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

18.2.2011.SVE JE ISTO K'O I LANI

11.2.2011.JEDINSTVENA PONUDA

21.1.2011.STADLEROVO U SLAVONSKOME BRODU

14.1.2011.ŠOPING KAO DOPING

31.12.2010.SRETNA NOVA GODINA!

25.12.2010.ČESTIT BOŽIĆ!

24.12.2010.OD SRCA ŽELIM RADOSTAN BOŽIĆ!

21.10.2010.220 GODINA ŽUPE

1.10.2010.ZNAK VJERE I POVJERENJA

24.9.2010.U pedesetoj postajem beskućnik

3.9.2010.TROJKE DAR ZA DESETU GODIŠNJICU BRAKA

27.8.2010.100. OBLJETNICA SVETIŠTA GAŠINAC

13.8.2010.SVEĆENIČKI POZIV ZAPOČET BOŽJIM POGLEDOM

16.7.2010.SVEĆENIK JE DAR KRISTOVA SRCA

9.7.2010.MARIJIN ZAVJET GOSPI

2.7.2010.SVEĆENIK – DAR BOŽJI CRKVI I NARODU

4.6.2010.VODA DONIJELA ZLO

16.4.2010.UGASI ME...

16.4.2010.JEZIKOM BROJKI O VREMENU

2.4.2010.SRETAN USKRS!

1.4.2010.SVA DJECA U JEDNOM ZAGRLJAJU

1.4.2010.IDITE I JAVITE MOJOJ BRAĆI!

26.3.2010.NEKA GOSPODIN BUDE NAGRADA

12.3.2010.ZA HOSPITALIZIRANE BOLESNIKE NEMA ČEKANJA

5.3.2010.NA NOVIM LIJEKOVIMA SE ZARAĐUJE - NA STARIMA ŽIVOTARI

25.2.2010.KUĆA MI JE PUNA USPOMENA IZ ŠKOLE

11.2.2010.ZOVU NAS TEK KAD GORI!?

5.2.2010.PROSJEČNA MIROVINA 1.868,92 KUNE

29.1.2010.SEDAM BRAČNIH DESETLJEĆA RUŽE I MARKA PERKOVIĆA

22.1.2010.ŽELIMO VAM DUG ŽIVOT!

15.1.2010.SAVA JE VELIKO UŽIVANJE, ALI I VELIKA BRIGA

7.1.2010.SPAŠEN ŽIVOT-NAJVEĆA NAGRADA

31.12.2009.SRETNA NOVA GODINA!

24.12.2009.Čestit Božić i blagoslovljena Nova godina!

17.12.2009.Dr. Boro Grubišić uspješno operiran

20.11.2009.ZA SADA TRI MINI TRŽNICE

22.10.2009.BUDUĆNOST HRVATSKE POLICIJE

16.10.2009.VELIKI POVRATAK ZIMNICE IZ VLASTITE KUHINJE

10.7.2009.BROD BI ODMAH NAPUNIO JEDAN NOVI UMIROVLJENIČKI DOM

7.5.2009. IN MEMORIAM

20.3.2009.HITNI BOLNIČKI PRIJEM NA JEDNOM MJESTU

13.3.2009.DNEVNO 750 BOLESNIH

30.1.2009.ŠTO SE PROMIJENILO U PRIMARNOJ GINEKOLOGIJI

23.1.2009.UPOLA JEFTINIJE U JEKU SEZONE

23.12.2008.ODUŠEVLJAVA ME SPREMNOST LJUDI DA POMAŽU

14.11.2008.GURA LI HRVATSKA ENDEMSKU NEFROPATIJU POD TEPIH?

14.3.2008.ZAKONSKI RED ILI ZAKONSKI NERED?

25.1.2008.ČOVJEK SRCA, DOBROTE, LJUBAVI I OSMIJEHA

11.1.2008.Zabranjeno pušenje

11.1.2008.VANDALIZAM MALOLJETNIKA

28.12.2007.KRONOLOGIJA DOGAĐAJA

21.12.2007.Djetešce nam se rodilo, u jaslice položilo

15.11.2007.NEDJELJA OBITELJSKOG ZAJEDNIŠTVA

2.11.2007.500 godina franjevaca

26.10.2007.DODIJELJENO 77 PRIZNANJA VIŠESTRUKIM DAVATELJIMA

12.10.2007.GOSPA OKUPILA BLIZU 15.000 VJERNIKA

20.9.2007.ŽIDOVSKO GROBLJE — SEDAMDESET GODINA ŠUTNJE I ZABORAVA

13.9.2007.DR. TOMISLAV IVANČIĆ PREDVODIO DUHOVNU OBNOVU

7.9.2007.INKLUZIJA JE DIO BRODSKE SVAKODNEVICE

7.9.2007.Pripremaju li Brođanke i dalje domaću zimnicu?

30.8.2007.Gosti iz cijeloga svijeta

20.7.2007.DVIJE ŽRTVE MIŠJE GROZNICE

29.6.2007.STOOSMA JE BILA SKUP IZVANREDNIH LJUDI

29.6.2007.KUPANJE NA VLASTITU ODGOVORNOST

15.6.2007.Maraton za 108. brigadu

14.6.2007.JOŠ PRIZNANJA ZA GRAŠEVINU I CHARDONNAY

1.6.2007.MALI KRIŽ-VELIKA ŽRTVA

25.5.2007.BRODSKI DOM ZDRAVLJA U GUBITKU 2,7 MILIJUNA KUNA

4.5.2007.Okolna izletišta puna kao "čep"

20.4.2007.OKRUGLI STOL O PRAVIMA DJECE S INVALIDITETOM

6.4.2007.SRETAN USKRS!

5.4.2007.EDUKACIJA UVIJEK POTREBNA

1.4.2007.OBILJEŽAVANJE 70. OBLJETNICE

23.3.2007.Izmjene u ustroju Policijske uprave

16.3.2007.POMOZITE ALANU MARTINOVIĆU

16.3.2007.Biskup Srakić u kanonskoj vizitaciji

9.3.2007.DRAGO JURIŠIĆ ČETIRI SATA VEZAN LANCIMA ZA STUP CRPKE

2.3.2007.U VRHU PO KVALITETI I OPSEGU POSLA

22.1.2007.U Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević"

23.11.2006.POMOZIMO OBITELJI MATIČEVIĆ DA ZAVRŠI NOVOPODIGNUTU DVORIŠNU ZGRADU

23.11.2006.U VUKOVAR SE NE POZIVA - TAMO SE DOLAZI

19.10.2006.Kuća od sretnih ciglica br. 2

5.10.2006.RADOSNA I RASPJEVANA FRANJEVAČKA MLADEŽ

21.9.2006.SIBINJSKI DVD NA JEDNOM JE MJESTU OKUPIO SVE GENERACIJE

17.5.2006.Bio je to sjajan osjećaj

3.4.2006.Nogomet igram od 1949.!

31.3.2006.Poboljšala bih standard ljudi u Hrvatskoj

27.3.2006.POMOZIMO OBITELJI TOMIĆ

10.3.2006.Nisu sirupi za mene, to sam prodavala drugima

1.3.2006.DRAGO JURIŠIĆ POKLONIO LAPTOP JASNI RADOVANOVIĆ

1.3.2006.PUČKU KUHINJU PRIHVATIO DOM UMIROVLJENIKA