Život

KRONOLOGIJA DOGAĐAJA

Kako smo proživjeli 2007. godinu

Datum objave: 28.12.2007.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

 

SIJEČANJ

Na kardiološkom vrhu

Liječnici Opće bolnice Dr. Josip Benčević, dr. Đeiti Prvulović i dr. Božo Vujeva sa svojim suradnicima, po prvi puta su u Slavonskom Brodu 3. siječnja dilatirali i ugradili stent pacijentu koji je imao akutni srčani infarkt. To je prema riječima kardiologa sam vrh kardiologije i kruna posla kojega su brodski kardiolozi počeli raditi u jesen 2003. godine, kada je u brodskoj bolnici otvoren labaratorij koronarografije.

Projekt izgradnje Vijuša

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara i predstavnik splitske tvrtke FIO&D d.d. Dragana Boljat potpisali su promemoriju za projekt izgradnje na Vijušu. Cijeli projekt vodit će i kod sklapanja ugovora o njemu brinuti odvjetnički ured Perić – Rimac iz Zagreba.

Grubišić na čelu HDSSB-a

U Brodsko–posavskoj županiji osnovana udruga HDSSB, a za povjerenika sa svim stranačkim ovlastima imenovan dr. Boro Grubišić.

Sentić povjerenik Vlade RH za grad Brod

Scenarij se ponovio. Nakon višemjesečne krize Vlada RH je 5. siječnja donijela rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća Slavonskog Broda, te istovremeno o imenovanju mr. Gabrijela Sentića za povjerenika za Grad Slavonski Brod. Zadatak povjerenika bio je da grad normalno funkcionira u tom prijelaznom razdoblju od 90 dana dok ne budu raspisani novi izbori i izabrana nova gradska vlast. Opća je ocjena da je povjerenik vrlo korektno i kvalitetno obavio povjerenu zadaću.

Jubilej Gospe od brze pomoći

Gotovo dvadesetak tisuća hodočasnika iz raznih krajeva Hrvatske proslavilo je svetkovinu Gospe od brze pomoći i otvaranje jubilarne 50-te godine Gospina svetišta u Slavonskom Brodu. Misno slavlje predvodili su uz biskupa Marina Srakića i naši župnici Ivan Lenić i Stjepan Belobrajdić.

Novi ultrazvuk

U Općoj bolnici «Dr.Josip Benčević» u dvije ambulante instaliran je novi ultrazvuk za vrhunsku dijagnostiku vrijedan 776 tisuća kuna. Čekanje na pregled ovom investicijom smanjeno je na manje od 14 dana što je na razini vrhunskih ustanova.

Godišnjica Ivana Meštrovića

U utorak, 16. siječnja 2007. navršilo se točno 45 godina od smrti znamenitog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. U sjećanje na taj dan, kada je Meštrović umro u američkom South Bendu, u Vrpolju su crkvena zvona zvonila deset minuta.

Nikica Stevanović predsjednik ŽNS-a

Novi predsjednik Županijskog nogometnog saveza postao je Nikica Stevanović, koji je do tada bio član Izvršnog odbora ŽNS-a. U svom nastupnom govoru poručio je: - Ako mlade odvučemo od kafića i poroka, ako ih usmjerimo u svih pet uzrastnih kategorija u klubovima, možemo se nadati boljoj budućnosti. Uz to želimo ligu malog nogometa i veteranski nogomet uključiti pod «kapu» ŽNS-a, a time i HNS-a.

Otvorena Galerija sporta

Projekt Turističke zajednice Slavonskog Broda, gradske Zajednice športskih udruga i Posavske Hrvatske Galerija sporta otvorena je u kavani hotela Savus. Tako je Slavonski Brod među prvim gradovima u Hrvatskoj bogatiji za Galeriju sporta, projekt koji treba za povijest sačuvati uspomene na uspjehe slavonskobrodskih sportaša.

Odlikovanje za 157. brigadu HV-a

U povodu 15. obljetnice osnutka 157. brigade HV-a i njezinog doprinosa i djelovanja tijekom Domovinskog rata predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić brigadu je odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog.

Otvoreno Veleučilište

Ministar Primorac je u Slavonskom Brodu 22. siječnja svečano otvorio Veleučilište (u poslovnoj zgradi Holdinga ĐĐ), čime je započela nova stranica u dugoj i bogatoj povijesti brodskog školstva. Čin otvaranja ove visokoškolske ustanove zaključen je potpisivanjem sporazuma sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka, čiji će profesori prvih godina predavati na Veleučilištu, dok ustanova ne dobije vlastite kadrove. Za privremenog dekana Veleučilišta postavljen je Antun Stoić.

Jubileji Bečica i Ciglenika

Petstota obljetnica Bečica i 550. obljetnica Ciglenika obilježene su velikom svečanošću. Bečic se prvi put u dokumentima spominje 1221. kao Ezek, a 1506. prvi je put zapisano ime Bečic, dok je Ciglenik prvi put pod svojim imenom zabilježen davne 1457. godine. Povijest je to koju valja poštovati.

9. Poljoprivredno-poduzetničke ideje

Uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva u vodnog gospodarstva te Ministarstva rada i poduzetništva 26. i 27. siječnja u Novoj Gradiški je organizirana manifestacija pod nazivom Poljoprivredno –poduzetničke ideje, deveta po redu. Manefestaciju je otvorio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede naglasivši da Slavonija mora povećati udio stočarske proizvodnje u odnosu na ratarstvo, a cjelokupna hrvatska poljoprivreda mora povećati broj radno – efektivnih sati sa sadašnjih 1500 na minimalno 2200.

Izložbu i predavanja uz brojne suradnike uspješno je organizirao županijski Upravni odjel za poljoprivredu i gospodarstvo.

Peti diplomatski lov

U Migalovcima je na inicijativu Darka Karamazana, predsjednika ukrajinskog KUD-a A. Pelih iz Šumeća i Općine Bebrina organiziran peti diplomatski lov u Migalovcima. Uz domaće uglednike gosti su bili iz šest veleposlanstva s dva kontinenta, koji predstavljaju 1,6 milijardi svojih građana. Opća ocjena diplomatskog lova – odlična ideja.

VELJAČA

Izvanredni gradski izbori

Počela kampanja izvanrednih izbora za Gradsko vijeće grada Slavonskog Broda.

U kampanji je sudjelovalo 13 lista i to: Akcija hrvatske republikanske seljačeke stranke i Hrvatska stranka umirovljenika (nositelj liste Nikica Stevanović), Demokratska stranka umirovljenika (nositelj liste Tomo Galović), Demokratski centar (nositelj liste Zoran Mataić), Hrvatska demokratska zajednica (nositelj liste Pero Ćosić), Hrvatska kršćanska demokratska unija (nositelj liste Ivan Buruš), Hrvatska narodna stranka liberalni demokrati (nositelj liste Davorin Đanić),

Hrvatska pučka stranka (nositelj liste Danijel Udovičić), Hrvatska stranka prava, Hrvatsko socijalno liberalna stranka, Hrvatska seljačka stranka (nositelj liste Mirko Duspara), Hrvatski blok – pokret za modernu Hrvatsku (nositelj liste Jozo Meter), Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (nositelj liste Boro Grubišić), Nezavisna liste Nikole Lovrića, Sjedinjene nezavisne liste (nositelj Perica Stanić), Socijaldemokratska partija Hrvatske (nositelj liste Željko Rački).

Brodsko kolo

Održana 11. smotra folklornih pjevačkih skupina «Alaj pjevam i pjevati znadem», koja je u KKD I.B.Mažuranić okupila 18 najboljih pjevačkih skupina iz svih slavonskih županija.

Dilomatske posjete

Veleposlanika Kine primio župan Šima Đurđević. Bio je to početak serije diplomatskih susreta u suradnji Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva i Brodsko-posavske županije.

SB News

I Slavonski Brod je uključen u obitelj Nacionalovog besplatnog izdanja Newsa. Izdavač je Radio Slavonija a urednik brodskog SB Newsa je Mario Jurković. List izlazi dvotjedno.

Konzervatorski odjel

Ministar kulture Božo Biškupić otvorio je Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu, što je druga državna ustanova za skrb o kulturnoj baštini u našem gradu. Konzervatorski odjel smješten je u prostor bivše OGŠ Ivana Zajca, pročelnica odjela je Željka Perković.

In memoriam Milo Nardelli

Novinarstvo je izgubilo još jednog pravog, poštenog, iskrenog i objektivnog novinara Milu Nardellija. U Brodu su ga svi poznavali i voljeli, a brojnim novinarima našeg grada bio je mentor i iskreni učitelj.

Obnovljen odjel ginekologije

Brodska bolnica je napravila veliki iskorak, najveća je i najbolja županijska bolnica, kazao je otvarajući odjel ginekologije i porodništva ministar zdravstva Neven Ljubičić. U obnovu je uloženo dva milijuna kuna decentraliziranih sredstva. Uz rodilište potpuno je obnovljen i ginekološki dio, gdje su negdašnje šesterokrevetne sobe zamijenile komforne dvokrevetne i trokrevetne.

Obnovljena punionica plina

Tvrtka Pro-plin je u obnovu punionice plinskih boca uložila milijun eura te se ostvarila mogućnost da se u Slavonskom Brodu može puniti 850 boca plina na sat. Modernizirana punionica će ukupno godišnje na tržište plasirati oko 7,5 tisuća tona ukapljenog naftnog plina.

Termocommerce

Otvoren novi reprezentativni prodajni prostor Termocommerca na SJEVERNOJ VEZNOJ CESTI U Slavonskom Brodu, usmjeren na veleprodaju i maloprodaju opreme za centralno grijanje, klimatizaciju, ventilaciju, plin , sanitarije, keramiku, vodovod, kanalizaciju. Posebnu kvalitetu i komparativnu prednost Termocommercu daju stručna i kvalitetna podrška inženjerijskog tima, vlastiti servisni centar te besplatni savjeti arhitekta.

Brod-plin koncesionar distribucije plina

Nakon devet godina konačno je završena trakavica oko dodjele koncesije plina. Ugovor o koncesiji distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod potpisali su župan Đurđević i direktor Brod-plina Pudić. Prilikom potpisivanja ugovora Brod-plin je najavio da će u dvije godine u gradnju 150 km plinske mreže uložiti 25 milijuna kuna, a nastavak plinofikacije kreće na području općine Podcrkavlje.

OŽUJAK

Objekt ĐĐ Montaže u Njemačkoj

Đuro Đaković Montaža postala je prva hrvatska tvrtka s vlastitim poslovnim prostorom u Njemačkoj, kojega je otvorio predsjednik RH Stjepan Mesić. Podružnica ĐĐ Montaža u Njemačkoj, prema riječima direktora podružnice Joze Nikolića, ostvarit će 20 milijuna eura prihoda te milijun efektivnih sati.

Pobjeda HSP-a- HSLS-a

Završena nikad prljavija, nikad žešća, nikad bezobraznija kampanja za Gradsko vijeće Slavonskog Broda u kojoj su ostvareni ovi rezultati: HSP - HSLS 9.816 glasova odnosno 10 mjesta u Gradskom vijeću, HDZ 6.022 glasa ili 6 mjesta u Gradskom vijeću, SDP 4.059 gasova ili 4 mjesta u Gradskom vijeću, HNS 2.101 glas ili 2 mjesta u Gradskom vijeću, HDSSB 1.989 glasova ili 2 mjesta u Gradskom vijeću i AHRSS 1.596 glasova ili 1 mjesto u Gradskom vijeću, ostalih sedam lista nije prešlo izborni prag.

Poljoprivredna izložba

U Trnjanima održana vrlo uspjela treća po redu poljoprivredna izložba, a predstavilo se 48 izlagača koji su predstavili većinu onoga što se događa u poljoprivredi i gospodartsvu.

HPB

U Slavonskom Brodu otvorena poslovnica Hrvatske poštanske banke

Stribor Uzelac Schwendemann postao član P.E.N.-a

Suradnik Posavske Hrvatske i urednik «Brodskog traga» S.U. Schwendemann primljen je u članstvo jedine svjetske udruge književnika P.E.N.-a, točnije hrvatskog P.E.N. centra. Prije Schwendemanna od Brođana je članica P.E.N.-a bila Ivana Brlić Mažuranić.

Dekanatski križni put

Oko 500 vjernika sudjelovalo je na dekanatskom križnom putu pod geslom «Pješice kroz grad» koji su organizirali brodski svećenici na čelu s dekanom Stjepanom Belobrajdićem.

TRAVANJ

Preminuo Zvonimir Ciliga, dr. med

Tragično je preminuo dugogodišnji rukovoditelj plućnog odjela Opće bolnice «Dr.Josip Benčević. Mlade liječnike, kolege poticao je na usvršavanje a plućni odjel je, kada je otišao u mirovinu, po dijagnostici bio ravan dijagnostici u Zagrebu. Brođani će ga, uz kvalitete liječnika, pamtiti i kao velikog poklonika sporta i tjelovježbe, posebno tenisa i malog nogometa

Dani Birotehne

Birotehna obilježila 15. godišnjicu rada i organizirala 3. prezentacijsko – prodajni sajam na kojem su održane stručne prezentacije poznatih svjetskih proizvođača prvoklasnih brandova.

Preminuo Ivica Račan

Otišao je jedan od najznačajnijih hrvatskih političara Ivica Račan, predsjednik SDP-a i – «otac tranzicije».

Otvorena Brođanka

Tvrtka «UNI-TEL Dragana Marića nakon 16 godina otvorila je obnovljen i prestižni i kultni restoran Brođanka u kojoj je više od 400 mjesta.

Otvoren Termo centar

Na 550 četvornih metara u Osječkoj ulici kupci mogu naći sve što je potrebno za kupaonice, sanitarije, keramiku, kao i materijal za grijanje i hlađenje te vodovodnu instalaciju. Otvaranjem Termo centra tvrtka Delta color upotpunila je svoju ponudu proizvoda za izgradnju i opremanje doma.

Grad Brod dobio vlast

Nakon izvanrednih izbora za Gradsko vijeće grad je dobio novu vlast. Za predsjednika Vijeća izabran je Željko Rački (SDP), za zamjenike Mijo Golubičić (HSP) i Zdenko Horvat (HSLS). Većinom glasova za gradonačelnika je izabran Mirko Duuspara (HSP) a njegovi zamjenici su Olivera Maglić (HSLS) i Vladimir Jerković (HSLS).

135 godina DVD-a

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slavonski Brod osnovano je 1872. godine, a 2007. godine obilježilo je 135 godina postojanja. Danas to društvo broji 71 član, od toga 5 počasnih, 8 podupirajućih, 15 članica, 30 operativnih članova, 13 članova mladeži.

Šegrt Hlapić –«Brodski oskar»

Statua šegrta Hlapića- «Brodskog oskara» projekt je Radio Broda i Brodske kulturne baštine kojeg je izradio akademski kipar Bernard Pešorda – kojim se adekvatno želi valorizirati stvaralaštvo mladih u našoj sredini i dodatno poticati kao općeprihvatljivu vrijednost. Statua bi se dodjeljivala godišnje za stvaralaštvo mladih u odabranim kategorijama.

Županijska priznanja

Povodom Dana županije, na svečanoj sjednici Županijske skupštine dodijeljena županijska priznanja u četiri kategorije. «Zlatna plaketa» dodijeljena je Zdravku Sočkoviću i prof. dr. sc. Gordani Kralik,rektorici osječkog Sveučilišta Zlatni grb dodijeljen je dr. Mati Grgići i dr. Franji Komarici, banjalučkom biskupu.

Kovanica od zlata dodijeljena je Antunu Vinkoviću, Frani Piploviću, Mati Orlandiću i Ani Glivetić.

Plaketa Brodsko-posavske županije dodijeljena je TD Izgradnja d.o.o, TD Potomac d.o.o, Zanatskoj radionici «Slišurić», AGRO-PLAMU i Lovačkom društvu «VIR» Velika Kopanica.

SVIBANJ

«Bljesak»

U Okučanima obilježena dvanaesta obljetnica akcije «Bljesak», a nazočili su Stjepan Mesić, predsjednik RH, Ivo Sanader, premijer i Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog sabora.

U «Bljesku» munjevito izvedenoj oslobodilačkoj akciji poginula su 42 hrvatska branitelja a 162 su ranjena.

40 godina radija

Hrvatski radio Nova Gradiška obilježio 40 godina uspješnog rada.

Dan grada Broda

Brojnim uspjelim programima proslavljen 16. svibnja Dan grada Slavonskog Broda.

Bikerska republika

Po 4. put u Slavonskom Brodu održani izvrsni susreti motociklista. Sudjelovalo 2.300 motociklista, bilo je 13.000 posjetitelja, popijeno 9.900 litara piva, u povorci na brodskim ulicama sudjelovalo 1.200 motora, brzina pobjednika Dražena Petričevića 231 kilometar na sat.

«CAC BROD 2007.»

Hrvatski kinološki savez, Kinološka udruga Brod i Kinološki klub hrvatskih autohtonih pasmima organizirali u prostorima Trvrđave Brod iznimno uspjelu izložbu pasa. Bilo je izloženo više desetaka pasa a na izložbi je bilo više od 2.000 posjetitelja.

Croatia open - turnir tenisača u kolicima

Hrvatska odnosno Slavonski Brod je prvi put u povijesti bio domaćin turnira tenisača u kolicima, jednoga iz svjetske serije ITF-a. Brodski su sportski radnici kao organizatori potpuno opravdali ukazano im povjerenje.

Elementarna nepogoda

Led veličine kruške potukao je usjeve na 8 općina Brodsko-posavske županije. Radarski centar Gradište i Gorice ispalili 200 protugradnih raketa.

Štete su ogromne - od 90 do 100 posto. Župan Đurđević za nastradale općine proglasio elementarnu nepogodu.

SB autoshow

Brojni autodileri predstavili nove ali i provjerene modele svojih autokuća. Korzo je bilo prepuno kako izlagača tako i posjetitelja, za koje su organizirani i brojni prigodni programi.

LIPANJ

10. jubilarni sajam

Sajam obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i međužupanijska stočarska izložba organizirani su i 2007. godine na prostoru Srednje poljoprivredne škole A.M. Reljkovića. Svoje proizvode izložilo više od 100 izlagača iz cijele Hrvatske. Tisuće su posjetitelja pohodile otvoreni i zatvoreni sajamski prostor, a uvjerljivo najviše gostiju bilo je trećeg dana Sajma kada je održana stočarska izložba i natjecanje u vožnji dvoprega. Županija partner bila je Vukovarsko-srijemska, a već tradicionalno, na brodskome Sajmu predstavila se i Bjelovarsko-bilogorska županija.

43. Brodsko kolo

Velika brodsko-posavska svečanost tradicijskog nasljeđa pod nazivom «To je zemlja Hrvatska». Kad bi se u jedno kolo uhvatili svi sudionici «Brodskog kola» mogli bi obuhvatiti cijelu županiju, jer je nastupilo preko tisuću i pol do dvije tisuće folkloraša.

U Davoru veliki projekt Vlade RH

Za regionalni vodovod Davor izdvojeno 16 milijuna eura. U srednjem toku Save projekt Unutarnje vode ima trostruku ulogu: vodoopskrbu i odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda i obranu od poplava. Potpise na veliki projekt Vlade RH za Davor stavili su ministar Ivan Šuker, direktor Svjetske banke za Hrvatsku, Rumunjsku i Bugarsku Anand K.Seth te Slavko Rajnović, generalni direktor Hrvatskih voda.

40 godina Hrvatske lige protiv raka

U povodu značajne godišnjnice dodijeljena priznanja članovima i zahvalnice donatorima, a potpisan je i sporazum o kupnji mamografa. Kroz 40 godina Liga je povećavala programe i njihovu vrijednost. Temelj je sustavna edukacija pučanstva, medicinskog osoblja i sve bolja medicinska opremljenost koja prati nove dijagnostičke mogućnosti.

Dvorana u Garčinu

U Garčinu otvorena školsko-športska dvorana – ljepotica istočnog dijela županije vrijedna 8,5 milijuna kuna, uz koju su četiri svlačionice i najsuvremenija informatička radionica. U prigodnom slovu više puta je ponovljeno da su za gradnju najzaslužniji Općina Garčin i Brodsko-posavska županija.

Umro Dragutin Tadijanović

U hrvatskoj povijesti 27. lipnja 2007. godine bit će trajno obilježen kao datum kada je u 102 godini svoje oči zauvijek sklopio akademik, urednik brojnih antologija, kritičkih sabranih izdanja djela hrvatskih književnika 19. i 20. stoljeća, počasni građanin desetak gradova i mjesta, ali i Slavonskog Broda, hrvatski bard Dragutin Tadijanović. Sahranjen je 2. srpnja na zagrebačkom Mirogoju, u Arkadama, uz svoju Jelicu - Jelu Tadijanović s kojom je bio nerazdvojan punu 71 godinu.

Voda u Klakaru

Uz Dan općine Klakar ministar Čobanković pustio u probni rad magistralni cjevovod Ruščica – Donja Bebrina – Klakar – Gornja Bebrina. Bio je to povijesni trenutak za mještane ovih prisavskih sela istočnog dijela županije, a ova dionica dio je regionalnog vodovoda istočne Slavonije za koji je osigurano 387 milijuna kuna.

Dvorana u Slavonskom Kobašu

U rad je puštena športska dvorana ukupne površine 834 četvorna metra. Izgradnju je finanicirao Ured za regionalni razvoj Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u vrijednosti 4,7 milijuna kuna. Dvoranu je otvorio državni tajnik Nevio Šetić.

SRPANJ

Zakup Migalovaca

Kako bi Migalovce ponovno vratili Brodu gradska uprava dogovorila s vlasnikom zakup bazena i pratećih sadržaja SRC Migalovci. Zakupnina je iznosila jednu kunu mjesečno a ugovor je sklopljen na određeno vrijeme od 6. srpnja do 30. rujna. Grad se obvezao organizirati pružanje športsko-rekreacijskih sadržaja, urediti okoliš i parkirališni prostor, održavati sanitarne čvorove, izraditi športske rekvizite, održavati slavine i tuševe.

Eurokamion

U Slobodnici otvoren Eurokamion servis, kao tvrtka kći Eurokamiona iz Zagreba. Na 1350 metara kvadratnih zatvorenog prostora djeluje servis i prodajno-skladišni prostor, a vrijednost investicije je 1,6 milijuna eura.

GUP

Izmjenjen i dopunjen generalni urbanistički plan Grada Slavonskog Broda koji će bitno utjecati na razvoj i imidž grada barem u narednih desetak godina.

Kolo na gaju

Već osmi put za redom u Kruševici je održana iznimno uspjela međunarodna smotra folklora čiji program promiče folklor, kao jedinstveni način spajanja ljudi, običaja i nacija, koji jedino nije prepoznat od nadležnih strukovnih i političkih struktura.

FERO-TERM

U Ulici Petra Svačića otvorena je specijalizirana tvrtka za promet keramikom, kupaonskim namještajem i sanitarnom opremom te robom iz asortimana grijanja, vodovoda i kanalizacije. 

Fišijada

Tisuće Brođana na Savi, govori se čak o desetak tisuća, što je najbolja potvrda dobro organizirane tradicionalne fišijade na kojoj se natjecalo više od 120 ekipa.

«Bajkeri» na Strmcu

Blizu 2.000 posjetitelja, 700 motora, 40 moto klubova iz cijele Hrvatske, te BiH i Švicarske. U humanitarnoj tomboli koju su organizirali bikeri prikupljeno je 7. 500 kuna za kolegu i prijatelja koji je nastradao u prometnoj nesreći.

Tragovi Kelta u Stružanima

Muzej brodskog Posavlja vodio je arheološko istraživanje na 110.000 kvadratnih metara koje je rezultiralo nalazima ljudskog naseljavanja od mlađeg željeznog doba do srednjeg vijeka. Na terenu je bilo desetak stručnjaka i pedesetak pomoćnih radnika. Dio nalaza nađenih arheološkim metodama bit će uvršten u povijesne zbirke i izložen u budućem stalnom postavu Muzeja.

Umro Deziderij Dimitrović

Posebno se istakao kao predsjednik Književno-likovnog društva Berislavići, čiji je kasnije postao i doživotni počasni predsjednik. Deziderij Dimitrović bio je neumorni likovni amater, kroničar zbivanja i autor nekoliko zapaženih knjiga o likovnom životu Slavonskog Broda

Regionalni vodovod

Potpisivanjem ugovora vrijednog 26 milijuna kuna označen je nastavak izgradnje regionalnog vodoopskrbnog sustava Istočne Slavonije. Vodu iz crpilišta Sikirevci građani dvije županije, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske, dobili su kako je bilo i planirano u listopadu ove godine.

Ribarske večeri u Novoj Gradiški

U Gradiški su organizirane prve ribarske večeri na kojima je odaziv građana premašio sva očekivanja. U dvije večeri ispečeno je gotovo 2,5 tone ribe koja je nabavljena iz ribnjaka Pakračka poljana.

Pevec

U općini Gornja Vrba položen kamen temeljac za prodajni centar «Pevec». Tom je prilikom vlasnik Zdravko Pevec najavio otvaranje 200 radnih mjesta, a završetak objekta vrijednog više od stotinu milijuna najavljen je za kraj godine, što se i dogodilo.

KOLOVOZ

Milijunski poslovi za Đuru Đakovića

Đuri Đakoviću proizvodnja oklopnih vozila, posao vrijedan milijune eura. Kroz offset poslove u Specijalna vozila ĐĐ izravno ulazi barem 36 milijuna eura. Ovim novcem bit će postavljena linija za proizvodnju, kupljen alat, obučeni radnici i obavljen prijenos tehnologije, a sve to bi trebalo biti dovoljno da Specijalna vozila ĐĐ za nekoliko godina budu sposobna samostalno proizvoditi oklopna vozila za treće tržište.

Brod – gradilište

Slavonski Brod postao pravo gradilište. Za izgradnju komunalne infrastrukture izdvojeno 21 milijun kuna. Uređuju se ceste, nogostupi, kanali, zgrade, okoliš. Počela obnova tribina na Klasijama, krova na dvorani Brod, stolarije na Sokolu, te parkova i igrališta na Trgu pobjede i naseljima Hebrang i Zrinski- Frankopan

Umro Franjo Belar

Brođani ga znaju kao vlasnika radionice precizne mehanike s tradicijom dužom od 100 godina. Posebno ga pamtimo kao šampiona biciklizma, međunarodnog biciklističkog suca, istaknutog sportskog djelatnika i umjetničkog fotografa. Franjo Belar umro je u 74. godini života.

Umro Pavo Orešković

U 56. godini umro je Pavo Orešković. Bio je svestran i radin, a najveće zadovoljstvo nalazio je u sportu posebno nogometnom klubu Borac iz Podvinja.

Velika Gospa

Tisuće vjernika u marijanskim svetištima Brodsko- posavske županije: na Kloštru u Slavonskom Kobašu, kod Gospe Grabovačke blizu Garčina, te u Brodskom Vinogorju.

Umro dr. Željko Blažević

U 57. godini života umro još jedan čovjek omiljen u društvu, privržen sportu i prirodi, a nadasve pravi profesionalac, koji je nakon specijalizacije iz ortodoncije sa suprugom uspješno vodio privatnu ordinaciju.

Plinofikacija kotlovnica

Brod–plin nastavlja prošle godine započeti projekt plinofikacije kotlovnica za centralno grijanje. Uz završene kotlovnice na Cipeliću, Vatrenki i KKD IBM, uređuju se one u neboderima na Korzu, te Lutvinki i Badalićevoj ulici.

Akcijaši u HDZ

Kompletno članstvo Akcije HRSS prešlo u HDZ nakon, kako je naglasio Nikica Stevanović, višemjesečnih usklađivanja stavova o svim bitnim pitanjima.

Lukić–savjetnik ministra

Dugogodišnji kolumnist Posavske Hrvatske za pitanja zaštite okoliša prof. Tomislav Lukić postao je savjetnik ministra za područje okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine.

Glorija Festung Brod

Nakon što je lani izazvao iskreno iznenađenje i oduševljenje Brođana «Glorija Festung Brod» - Slava Tvrđave Brod!!» izazvao je i ove godine veliko zanimanje građana predstavljajući segment zaboravljene, ali ne manje značajne prošlosti, i promičući Tvrđavu Brod kao nezaobilaznu točku doživljaja Slavonskog Broda.

Susret naroda i kultura

U Sikirevcima održana međunarodna smotra folklora – 10. susreti naroda i kultura. U programu nastupile stotine sudionika, a uz goste iz Hrvatske nastupili su i folkloraši iz BiH, Francuske, Italije, Slovenije.

Smjena na čelu ĐĐ Montaže

Umjesto dotadašnjeg direktora Darka Katića odlukom Nadzornog odbora tvrtke, za novog predsjednika Uprave ĐĐ Montaže imenovan je Vlatko Blekić kojem će najbliži suradnik biti Stjepan Sverić.

RUJAN

MD profil

U Slavonskom Brodu otvoren Keramik studio s velikim izborom keramičkih i porculanskih pločica, sanitarija kao i druge opreme za kupaonice. Otvoren je i Studio vrata sa prezentacijom dizajniranih vrata.

Podvinje

Tradicionalna, osma po redu manifestacija folklora i tradicije «Svila šuška, šlingeraj se širi» u Podvinju oduševila posjetitelje koji su uz uživanje u folkloru pojeli i više desetaka kila pekmeza i više stotina palačinki. 

Festung fest

Drugu godinu za redom Slavonski Brod je u Tvrđavi bio središte dobre glazbe u Hrvatskoj. Dvodnevni Festung fest okupio je sjajna imena s glazbene scene i teško je uopće ocijeniti koja je večer bila bolja.

Kadrovske promjene u Sudu

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin razriješila je dužnosti predsjednicu Općinskog suda u Slavonskom Brodu Draženku Ilak, a suca Županijskog suda Mirka Svirčevića ovlastila za obavljanje je poslova sudske uprave u Općinskom sudu do imenovanja novog predsjednika, ali najduže godinu dana. Smijenjena Draženka Ilak ostaje u istom sudu i obavljat će poslove suca.

86 godina ĐĐ

Slavonskobrodski metalski gigant Đuro Đaković obilježio 86. obljetnicu postojanja odličnim poslovnim rezultatima koji iz godine u godinu postaju sve impresivniji, kako na dobrobit zaposlenika tako i grada Broda, ali i Hrvatske.

Država daruje zemljište

Ministar poljoprivrede Čobanković i državni tajnik Središnjeg ureda za upravljanje imovinom Ivezić s načelnicima općina Sibinj i Donji Andrijevci potpisali darovni ugovor za zemljište za opoćinske gospodarske zone. Ovim činom država je do sada Brodsko-posavskoj županiji darovala šest nekretnina ukupne površine 108 hektara vrijednih 16,3 milijuna kuna kojima treba dodati još 9,5 milijuna kuna u novcu.

Deset godina Argusa

Za desetu godišnjicu Veterinarske stanice «Argus» otvoren je najsuvremeni odjel veterinarske dijagnostike u Slavoniji, koji staje uz bok Klinike zagrebačkog Veterinarskog fakulteta. U opremanje uloženo je milijun kuna.

Londonska hitna služba u Brodu

U Slavonskom Brodu održan Međunarodni tečaj medicinske suradnje u organizaciji Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Slavonski Brod, Udruge urgentne medicine Panonska Hrvatska i Londonske hitne službe. Bio je to iznimno uspio tečaj izvanbolničkog zbrinjavanja povrijeđenih osoba u sklopu programa Trajno stručno usavršavanje. Za vrijeme boravka u Brodu predstavnike Londonske hitne službe, prema riječima domaćina dr. Borisa Hrečkovskog, oduševio je naš grad ali i gostoljubivost Brođana, te su najavili ponovni dolazak.

35 godina KKD IBM

Kazališno-koncertna dvorana obilježila 35. godišnjicu nizom predstava i koncerata.

Godišnjica «Fazana» i «Graničara»

Gotovo svi stanovnici Beravaca i Sikirevaca slavili 70. obljetnicu Lovne jedinice «Fazan»i «Graničar».

LISTOPAD

VABA banka

U Slavonskom Brodu, uz onu na Trgu pobjede, otvorena i druga poslovnica, na tržnici, a u Brodsko-posavskoj županiji je to treća poslovnica Vaba d.d. banke iz Varaždina.

NIKE SHOP

U Slavonskom Brodu otvoren NIKE shop – prodavaonica vrhunske sportske opreme identična prodavaonicama u bilo kojem drugom dijelu svijeta.

U 57. godini života umro Stjepan Jelić, ugledni brodski odvjetnik

Cernik

Ministar Božidar Kalmeta otvorio u Cerniku gospodarsku zonu i naglasio da će država u nju uložiti 40 milijuna kuna, a zona u Cerniku jedna je od 130 u Hrvatskoj i u njoj se planira zaposliti nekoliko stotina novih radnika.

Brod-plin

Zahvaljujući Brod-plinu Slavonski Brod postao prvi grad u Hrvatskoj koji je sinkronizirao u sustavu grijanja plin i sunčevu energiju. To znači da je 1.800 domaćinstava u Brodu dobilo ekonomičniji i ekološko prihvatljiv energent. Istovremeno naselje Hebrang dobilo stotinu kvadratnih metara solarnih kolektora koji će uz pomoć sunčeve energije proizvoditi toplu vodu.

U 79 godini umro prim. dr. Mato Grgić, cijenjeni osnivač i dugogodišnji voditelj Lige protiv raka, a svoj cijeli život posvetio je borbi za rano otkrivanje raka.

ĐĐ Specijalna vozila

Nakon dugog pregovaranja i dogovaranja ĐĐ Specijalna vozila dobila posao stoljeća. U brojkama to znači 168 milijuna eura ukupan iznos cijelog projekta, 112 milijuna eura vrijednost 84 oklopna vozila, 130 milijuna eura ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, 488 broj zaposlenih u Specijalnim vozilima ĐĐ 100 radnika Specijalnih vozila proizvodit će transportere, 78 oklopnjaka proizvest će se u Slavonskom brodu, 2012 godina završetak proizvodnje.

60 godina Komunalca

Komunalac je danas respektabilo poduzeće koje čine četiri radne jedinice: zelenilo i čistoća, groblje, tržnica, higijena, a zapošljava 183 djelatnika. Komunalac visoko kotira kao poželjan partner ne samo u gradu i županiji nego u cijeloj Hrvatskoj.

Stara Kapela

U Staroj Kapeli otvoreno prvo eko-etno selo – hotel u Hrvatskoj, vlasnika dr. Antuna Tucića kapaciteta 30 kreveta

Golf

U Krašiću u «Dolini kardinala» Golf-klub «Brod» organizirao otvoreno prvenstvo na kojem je sudjelovalo 76 natjecatelja

Pet stoljeća franjevaca u Brodu

Franjevački samostan u Slavonskom Brodu obilježio 500 godina djelovanja na ovome području, 300 godina utemeljenja brodskog samostana i 280. godišnjicu početka izgradnje crkve i samostana. Tim povodom organiziran je znanstveni skup, prigodna izložba a u samostanskom klaustoru postavljen kip sv. Antuna.

Najviše nagrada u BPŽ

U 11 godina dodjeljivanja nagrada Hrvatske turističke zajednice, u sklopu akcije Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet, nikada ni jedna županija nije dobila četiri nagrade, kao što je ove godine slučaj s našom županijom. Nagrade su dobili TIC (za Kapelanov stan u Tvrđavi), ŠRC Ljubičić iz Sibinja, KUD Zrinski iz Brodskog Stupnika, te Ivan Sokolović, djelatnik benzinske postaje u Brodskom Stupniku.

STUDENI

Koridor 5C

Prvu dionicu koridora 5C Đakovo- Sredanci 9. studenog otvorio Ivo Sanader, predsjednik Vlade RH. Cesta je duga 23 kilometra, vrijedna 1,4 milijarde kuna, građena dvije godine a na njoj otvoreno 57 radnih mjesta.

Autodom Vidaković

Otvoren novi salon, servis i skladiše na 2,200 kvadrata. U Autodomu Vidaković zaposleno 32 djelatnika, a gotovo svaki četvrti automobil u Brodsko-posavskoj županiji kupljen je u ovoj auto-kući.

U 78. godini umro Josip Valinčić, dugodišnji društveni radnik i gospodarstvenik.

U 57. godini umro Antun Kljaić-Kljaja, privatni poduzetnik, drag čovjek i kako su ga zvali "dobri duh" Broda.

Sikirevci

Položen kamen temeljac za novu zgradu općine, čija će površina biti 795 kvadratnih metara, a vrijednost poslova 4,3 milijuna kuna. Staru zgradu općine Sikirevčani planiraju pretvoriti u zavičajni muzej.

Proračun grada

Gradsko vijeće usvojilo proračun za 2008. godinu. Ukupni prihodi planirani su sa 225.698.371,00 kuna što je 37,49 posto više u odnosu na planirane prihode i izdatke za 2007. godinu.

Katarinski sajam

Na 2.000 kvadratnih metara 165 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Katarinski sajam postao je jedan od prepoznatljivih simbola grada Broda promičući naše gospodarske potencijale, turističku ponudu i osobnost ne samo u nacionalni okvirima već i znatno šire.

PROSINAC

PEVEC

Samo četiri mjeseca nakon polaganja kamena temeljca u vrbskoj Gospodarskoj zoni na Klisu otvoren prodajni centar Pevec - najveći prodajni centar u Slavonskom Brodu na preko 74.000 četvornih metara ukupne površine s 550 parkirnih mjesta i sa 26.00 četvornih metara moderno uređenog prodajnog prostora. Zaposleno je 200 radnika. U prodajni centar Pevec uloženo 200 milijuna kuna.

80 godina Vladimira Rema

Književnik, esejist, feljtonist Vladimir Rem obilježio 80. godišnjicu rođenja i 40. godišnjicu članstva u Društvu hrvatskih književnika, 25 objavljenih naslova te 60 godina pisanja o slavonskoj književnosti.

Županijski proračun

Temeljna orijentacija planera županijskog proračuna je da realizirane prihode u cijelosti usmjeri u razvoj odnosno zapošljavanje. Planirani prihodi i primitci županijskog proračuna za 2008. godinu su u visini od 165.407.757,21 kuna što je oko 14 posto više u odnosu na proračun u 2007. godini

Gospodarenje otpadom seli u Gradišku

Nakon deset godina rasprave, razmatranja i zaključivanja na temu - što i kuda s otpadom, odlukom Županijskog poglavarstva budući Županijski centar za gospodarenje otpadom odlazi u Novu Gradišku. Novi centar za gospodarenje otpadom trebao bi funkcionirati kao «tvornica za preradu otpada».

Klizalište

Slavonski Brod dobio klizalište veličine 30x15 metara odnosno 450 kvadrata. Tako smo se konačno u ovim zimskim danima svrstali uz bok mnogim drugim gradovima koji se mogu pohvaliti klizalištem. Cijena za 75 minuta klizanja je 5 kuna a iznajmljivanje klizaljki 10 kuna, što je najjeftinija cijena u odnosu na slične objekte u Hrvatskoj.

V.A.M.-ING

Tvrtka V.A.M.-ING je u 12 godina postojanja konstantno bilježila uspješne rezultate, a danas to poduzeće zapošljava 292 djelatnika. Sredinom prosinca to poduzeće bilježi dva značajna događaja. Prvo za blagdanski domjenak tvrtki je uručen certifikat sustava kvalitete ISO 9001, drugi je potpisivanje ugovora vrijednog 13,9 milijuna eura za četvrogodišnju izradu velikih brodskih kormila.

Garčin

Ministar Čobanković u Garčinu otvorio farmu muznih krava obitelji Balentović. Uz proizvodnju mljeka Balentovići planiraju baviti se seoskim turizmom i otvoriti mlječni restoran.

 

Branko Penić

Ostale novosti

1.7.2016.Kupujete li na buvljaku

1.7.2016.Ponovno zajedno

24.6.2016.Roditelji-njegovatelji

17.6.2016.Mali maturanti

3.6.2016.Obljetnice vrijedne divljenja

27.5.2016.Prekinuto djetinjstvo

13.5.2016.Zlatna harfa

15.4.2016.Zašto je zaustavljeno prikupljanje krvi iz pupkovine

8.4.2016.Nedjelja Božjeg milosrđa

18.3.2016.Zdravstvu potrebno ozdravljenje

18.3.2016.Novi predsjednik Đuro Dikanović

11.3.2016.Zaustavimo glaukom

26.2.2016.Vrapčići idu dalje

19.2.2016.Ora et labora

5.2.2016.Kako je organizirana palijativna skrb?

11.12.2015.U vlaku školarci i nostalgičari

20.11.2015.Sjećanje na žrtvu Vukovara

16.10.2015.Izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu

9.10.2015.Pjesma, poezija, ples..

25.9.2015.Tri puta obula cijeli grad

18.9.2015.Pamoja u Tanzaniji

11.9.2015.Između zdravog života i opasnosti

4.9.2015.Izlazak iz preskupog sustava grijanja

28.8.2015.Djeca su sve "nogatija"

21.8.2015.Uskoro zimnica

14.8.2015.Ljudi su dobri, sustav ne valja!

10.7.2015.Štakori na Korzu!

26.6.2015.Mali maturanti

19.6.2015.Darivatelji krvi - naši heroji

19.6.2015.Jeste li se pripremili za plažu

15.5.2015.Ambulante u selima

30.4.2015.Na putu ozdravljenja

24.4.2015.Muškarci češće u sudarima

3.4.2015.Uskrs u obitelji

3.4.2015.Scenski prikaz Svetog trodnevlja

3.4.2015.Stotinu šezdeset i šest dana

20.3.2015.Vlak je uvijek brži!

13.3.2015.Preko granice po... svašta!

13.3.2015.Glaukom je tihi ubojica vida

27.2.2015.U ljudima tražim dobro

20.2.2015.Opremljena informatička učionica

13.2.2015.Lurd u malom

30.1.2015.Sjećanje na suborce

23.1.2015.Kolonija za pohvalu

23.1.2015.Odlazak mladih u inozemstvo

9.1.2015.Iz Hrvatske u Haiti

31.12.2014.Bračni jubileji

31.12.2014.Hitna pomoć pronašla pet promrzlih staraca

24.12.2014.Betlehemska sveta noć

24.12.2014.Budimo čovjek čovjeku

24.12.2014.Dom je župa, župa je dom

24.12.2014.Sirevi za prste polizati

19.12.2014.Zajednica koja slavi život

12.12.2014.Sva djeca iz Doma u Kući sretnih ciglica

12.12.2014.S Marijom u novu evangelizaciju

12.12.2014.Zlatna misa patera Domagoja

5.12.2014.Kolike su zlouporabe "socijale"?

5.12.2014.Svi na klizalište!

28.11.2014.Aktivni i uspješni

21.11.2014.Dosta je. Odblokirajmo se!

14.11.2014.Drvo je prvo, a ugljena nema ni u prodaji

14.11.2014.Od subote nikamo bez zimskih guma

7.11.2014.Županijski školarci dobili 17 asistenata, gradski nijednog

7.11.2014.E-uputnice, e-nalazi i e-otpusna pisma

31.10.2014.Svaki je čovjek unikat!

31.10.2014.Dobra duša slavonska

24.10.2014.Majka, domaćica, poslovna žena

17.10.2014.Humani Eurobikeri

10.10.2014.Budimo ostvarenje Božje dobrote i ljubavi

3.10.2014.Radujmo se Crkvi!

26.9.2014.Bog vodi mene, Crkvu, moj narod

12.9.2014.Vjera gori i pokreće vas!

1.8.2014."Idi pa i ti čini tako"

18.7.2014.Imajte pouzdanja u Boga

11.7.2014.Otkrivena Stopa sv. Martina

4.7.2014.Prvi topli obrok u pučkoj kuhinji dobilo 22 korisnika

4.7.2014.Dvadeset i tri godine sjećanja

27.6.2014.1. srpnja otvorenje pučke kuhinje

30.5.2014.I jedan Očenaš puno znači

23.5.2014.Vodostaj pada, normalan život se vraća

19.5.2014.Ugrožene tisuće stanovnika

2.5.2014.Profesionalno i duhovno napredovanje

2.5.2014.23 godine 3. gardijske brigade "Kune"

25.4.2014. Djeca su najveće blago

4.4.2014.Bogati život samozatajne redovnice

4.4.2014.Mnogobrojne aktivnosti

28.3.2014.Dopustite da vas Bog iznenadi!

14.3.2014.Djeca su najveće bogatstvo

7.3.2014.Trud oko boljih međusobnih odnosa i solidarnosti

14.2.2014.Zmija u pećnici!!!

7.2.2014.Odličja za Šimine anđele pakla

31.1.2014.Sjećanje na suborce

10.1.2014.Kršćanska obitelj moli, čuva vjeru i živi radost!

24.12.2013.Blagoslovljen Božić i sretna nova godina!

24.12.2013.Očitovalo se čovjekoljublje

20.12.2013.Božićna čestitka najmlađih

6.12.2013.Dobro za dobre

22.11.2013."Nema svetkovanja bez ljubavi"

8.11.2013.Samo ljubav dosta je

31.10.2013.Heroji današnjeg vremena

25.10.2013.Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem

25.10.2013.Svatko od nas je stan Gospodinov

18.10.2013.Živjeti i biti u službi drugome

11.10.2013.Budite svjedoci vjere!

4.10.2013.U pola sata zbrinute četiri teško stradale osobe

23.8.2013.Polovni udžbenici i dalje u prednosti

26.7.2013.Obiteljsko druženje

26.7.2013.Štićenice ostaju u domu

19.7.2013.Zlatnoj župi - zlatni dar!

19.7.2013.Podnošljivo i bez mora

12.7.2013.Sva radost tvoja nek' je Gospodin!

21.6.2013.Dvadeset i dvije godine uspomena

7.6.2013.Više od 600 nezaposlenih dobilo privremeni posao

31.5.2013.Svaka beba srce treba

31.5.2013.Učenici Gimnazije obilježili 60. obljetnicu ispita zrelosti

24.5.2013.Policajci koji su donijeli slobodu

17.5.2013.Zdravlje - najveća investicija

5.4.2013.Mentorica u gradu lorda Baltimorea i Ravensa

29.3.2013.Brođani su pobožni i susretljivi ljudi

22.3.2013.Kad vremenska prognoza kaže kako ste

15.3.2013.Zaboravljene uslijed mobilne telefonije

8.3.2013.Odjeća iz kolekcije "Druga ruka"

22.2.2013.Tjedan dana pozitivnog stava

8.2.2013."Duhovna slastičarna"

18.1.2013.Kome smeta skate park?

18.1.2013.Primjer mladima

11.1.2013.I Brođani skijaju...

4.1.2013.Kad zabava postane problem

28.12.2012.Plakati za plakati

28.12.2012.Za primjer drugima

21.12.2012.Od jela do bora, sve kupiti se mora

14.12.2012.Što staviti na blagdanski stol?

30.11.2012.Izmještena na sigurno, a uskoro i uništena

16.11.2012.I gimnazijalci podsjećaju

16.11.2012.Sloboda!

9.11.2012.Najčešći razlog odlaska pred oltar - trudnoća

2.11.2012.Ora et labora

26.10.2012.Sitnicama do velikih ušteda

12.10.2012.Brođani u Lourdesu

5.10.2012.Nečišćenje za ljubimcem može vam počistiti novčanik

21.9.2012.Spavala sam... a onda me počeo daviti

7.9.2012.Već 140 godina pomažu u spašavanju imovine i života

31.8.2012. "Uzimam" i sve što dolazi s tim u paketu

24.8.2012.Djevojke su sklone bježanju od kuće, mladići nasilju

24.8.2012.Ovogodišnji kolovoz mogao bi biti neslavni rekorder

20.7.2012.Biskup krstio Davida

20.7.2012.Darivanje krvi najdragocjeniji je dar

20.7.2012.Božja ljubav nadvladala zatvor i strijeljanje

6.7.2012.Svečano u Vrhovini

29.6.2012.Gospa, Majka, učiteljica i pokroviteljica grada

20.4.2012.Naoružani "do zuba"

13.4.2012.Devedeset potomaka za sto godina

6.4.2012.Mladi kao primjer humanosti

6.4.2012.Neka vam bude na ponos!

30.3.2012.NIKOLA JURIĆ

2.3.2012.Preveliki krediti – omča oko vrata farmera

24.2.2012.Večeras se družite s psiholozima

10.2.2012.Vrijedno je sjediti do nogu Lurdske Djevice

10.2.2012.Zimska idila u Splavarskoj ulici?

27.1.2012.Želimo te slijediti, dobro brodsko dijete!

27.1.2012.Zdravstveni nadstandard za Hrvatsku na Strmcu

13.1.2012.PONESIMO SVIMA IZ BRODA GOSPIN SMIJEŠAK

5.1.2012.ŠTO DA UZVRATIM GOSPODINU ZA SVE ŠTO MI JE UČINIO?

5.1.2012.Svaki petak uz Posavsku Hrvatsku

23.12.2011.Radost rođenja

23.12.2011.ČESTIT BOŽIĆ!

22.12.2011.Kraljevstva će minut, gradovi će past, obiteljska sreća jedina će cvast

16.12.2011.Ukrasi za svačiji ukus i džep

2.12.2011.Pet godina bez pučke kuhinje

1.12.2011.Oni k nama lako, mi k njima teško

25.11.2011.Do zdravog duha i preko barijera

18.11.2011.OSTALA JE PLAKETA… I JEDNA FOTOGRAFIJA

17.11.2011.(Samo) stepenica do znanja

17.11.2011.Domaće je najbolje

11.11.2011. Uklonite kulturne barijere!

28.10.2011.Gradonačelniče i župane, nedostupni ste!

28.10.2011.PONOVNO KRIŽ POD KESTENOM

21.10.2011.Gledajmo za one koji ne vide!

14.10.2011.Prva prepreka: ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE

7.10.2011.DVADESET GODINA TOPNIŠTVA

22.9.2011.Humanitarno za djecu

16.9.2011.MALA, ALI ZNAČAJNA BITKA

9.9.2011.AMBROZIJA SVE RAŠIRENIJA - BROJ ALERGIČARA SVE VEĆI

2.9.2011.U BOGU JE NAŠA SIGURNOST

1.9.2011.I LOVE TAMBURA

26.8.2011.VRATILI SMO SE GAJBAMA RAJČICE I VREĆAMA PAPRIKE

22.7.2011.LJUBITE JEDNI DRUGE...!

15.7.2011.VJERA JE RADOST I SLOBODA

1.7.2011.108. IDE DALJE

24.6.2011.DVADEST GODINA SLAVNE POSTROJBE

17.6.2011.108 KILOMETARA ZA 108. BRIGADU

10.6.2011. ZAJEDNO U KRISTU

22.4.2011.SRETAN USKRS!

21.4.2011.SVAKO JUTRO NOVO USKRSNUĆE

15.4.2011.PONOS GRADA, ŽUPANIJE I HRVATSKE

8.4.2011.SVJEDOČIMO KONKRETNIM DJELIMA

8.4.2011.DA ŽRTVA OČEVA NE IZGUBI SMISAO

4.3.2011.U SLUŽBI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

18.2.2011.SVE JE ISTO K'O I LANI

11.2.2011.JEDINSTVENA PONUDA

21.1.2011.STADLEROVO U SLAVONSKOME BRODU

14.1.2011.ŠOPING KAO DOPING

31.12.2010.SRETNA NOVA GODINA!

25.12.2010.ČESTIT BOŽIĆ!

24.12.2010.OD SRCA ŽELIM RADOSTAN BOŽIĆ!

21.10.2010.220 GODINA ŽUPE

1.10.2010.ZNAK VJERE I POVJERENJA

24.9.2010.U pedesetoj postajem beskućnik

3.9.2010.TROJKE DAR ZA DESETU GODIŠNJICU BRAKA

27.8.2010.100. OBLJETNICA SVETIŠTA GAŠINAC

13.8.2010.SVEĆENIČKI POZIV ZAPOČET BOŽJIM POGLEDOM

16.7.2010.SVEĆENIK JE DAR KRISTOVA SRCA

9.7.2010.MARIJIN ZAVJET GOSPI

2.7.2010.SVEĆENIK – DAR BOŽJI CRKVI I NARODU

4.6.2010.VODA DONIJELA ZLO

16.4.2010.JEZIKOM BROJKI O VREMENU

16.4.2010.UGASI ME...

2.4.2010.SRETAN USKRS!

1.4.2010.IDITE I JAVITE MOJOJ BRAĆI!

1.4.2010.SVA DJECA U JEDNOM ZAGRLJAJU

26.3.2010.NEKA GOSPODIN BUDE NAGRADA

12.3.2010.ZA HOSPITALIZIRANE BOLESNIKE NEMA ČEKANJA

5.3.2010.NA NOVIM LIJEKOVIMA SE ZARAĐUJE - NA STARIMA ŽIVOTARI

25.2.2010.KUĆA MI JE PUNA USPOMENA IZ ŠKOLE

11.2.2010.ZOVU NAS TEK KAD GORI!?

5.2.2010.PROSJEČNA MIROVINA 1.868,92 KUNE

29.1.2010.SEDAM BRAČNIH DESETLJEĆA RUŽE I MARKA PERKOVIĆA

22.1.2010.ŽELIMO VAM DUG ŽIVOT!

15.1.2010.SAVA JE VELIKO UŽIVANJE, ALI I VELIKA BRIGA

7.1.2010.SPAŠEN ŽIVOT-NAJVEĆA NAGRADA

31.12.2009.SRETNA NOVA GODINA!

24.12.2009.Čestit Božić i blagoslovljena Nova godina!

17.12.2009.Dr. Boro Grubišić uspješno operiran

20.11.2009.ZA SADA TRI MINI TRŽNICE

22.10.2009.BUDUĆNOST HRVATSKE POLICIJE

16.10.2009.VELIKI POVRATAK ZIMNICE IZ VLASTITE KUHINJE

10.7.2009.BROD BI ODMAH NAPUNIO JEDAN NOVI UMIROVLJENIČKI DOM

7.5.2009. IN MEMORIAM

20.3.2009.HITNI BOLNIČKI PRIJEM NA JEDNOM MJESTU

13.3.2009.DNEVNO 750 BOLESNIH

30.1.2009.ŠTO SE PROMIJENILO U PRIMARNOJ GINEKOLOGIJI

23.1.2009.UPOLA JEFTINIJE U JEKU SEZONE

23.12.2008.ODUŠEVLJAVA ME SPREMNOST LJUDI DA POMAŽU

14.11.2008.GURA LI HRVATSKA ENDEMSKU NEFROPATIJU POD TEPIH?

14.3.2008.ZAKONSKI RED ILI ZAKONSKI NERED?

25.1.2008.ČOVJEK SRCA, DOBROTE, LJUBAVI I OSMIJEHA

11.1.2008.Zabranjeno pušenje

11.1.2008.VANDALIZAM MALOLJETNIKA

21.12.2007.Djetešce nam se rodilo, u jaslice položilo

15.11.2007.NEDJELJA OBITELJSKOG ZAJEDNIŠTVA

2.11.2007.500 godina franjevaca

26.10.2007.DODIJELJENO 77 PRIZNANJA VIŠESTRUKIM DAVATELJIMA

12.10.2007.GOSPA OKUPILA BLIZU 15.000 VJERNIKA

20.9.2007.ŽIDOVSKO GROBLJE — SEDAMDESET GODINA ŠUTNJE I ZABORAVA

13.9.2007.DR. TOMISLAV IVANČIĆ PREDVODIO DUHOVNU OBNOVU

7.9.2007.INKLUZIJA JE DIO BRODSKE SVAKODNEVICE

7.9.2007.Pripremaju li Brođanke i dalje domaću zimnicu?

30.8.2007.Gosti iz cijeloga svijeta

20.7.2007.DVIJE ŽRTVE MIŠJE GROZNICE

29.6.2007.STOOSMA JE BILA SKUP IZVANREDNIH LJUDI

29.6.2007.KUPANJE NA VLASTITU ODGOVORNOST

15.6.2007.Maraton za 108. brigadu

14.6.2007.JOŠ PRIZNANJA ZA GRAŠEVINU I CHARDONNAY

1.6.2007.MALI KRIŽ-VELIKA ŽRTVA

25.5.2007.BRODSKI DOM ZDRAVLJA U GUBITKU 2,7 MILIJUNA KUNA

4.5.2007.Okolna izletišta puna kao "čep"

20.4.2007.OKRUGLI STOL O PRAVIMA DJECE S INVALIDITETOM

6.4.2007.SRETAN USKRS!

5.4.2007.EDUKACIJA UVIJEK POTREBNA

1.4.2007.OBILJEŽAVANJE 70. OBLJETNICE

23.3.2007.Izmjene u ustroju Policijske uprave

16.3.2007.POMOZITE ALANU MARTINOVIĆU

16.3.2007.Biskup Srakić u kanonskoj vizitaciji

9.3.2007.DRAGO JURIŠIĆ ČETIRI SATA VEZAN LANCIMA ZA STUP CRPKE

2.3.2007.U VRHU PO KVALITETI I OPSEGU POSLA

22.1.2007.U Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević"

23.11.2006.POMOZIMO OBITELJI MATIČEVIĆ DA ZAVRŠI NOVOPODIGNUTU DVORIŠNU ZGRADU

23.11.2006.U VUKOVAR SE NE POZIVA - TAMO SE DOLAZI

19.10.2006.Kuća od sretnih ciglica br. 2

5.10.2006.RADOSNA I RASPJEVANA FRANJEVAČKA MLADEŽ

21.9.2006.SIBINJSKI DVD NA JEDNOM JE MJESTU OKUPIO SVE GENERACIJE

17.5.2006.Bio je to sjajan osjećaj

3.4.2006.Nogomet igram od 1949.!

31.3.2006.Poboljšala bih standard ljudi u Hrvatskoj

27.3.2006.POMOZIMO OBITELJI TOMIĆ

10.3.2006.Nisu sirupi za mene, to sam prodavala drugima

1.3.2006.DRAGO JURIŠIĆ POKLONIO LAPTOP JASNI RADOVANOVIĆ

1.3.2006.PUČKU KUHINJU PRIHVATIO DOM UMIROVLJENIKA