Županija

Maratonski dnevni red

Županijska skupština Brodsko-posavske županije

Datum objave: 14.12.2012.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Unatoč nastojanjima oporbenih vijećnika da prepolove dnevni red na kojem je čak 28 točaka, vladajuća većina je ustrajala na prvobitnom prijedlogu tako da je vijećnicima preostalo samo jedno – odraditi maratonsku sjednicu Županijske skupštine. Na njoj su se, uz uobičajene točke dnevnog reda poput aktualnog sata i kadrovskih pitanja te uz dodjelu županijske počasti zlatne plakete generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, našla i dva proračuna - rebalans ovogodišnjeg i proračun za 2013. godinu. Naravno, uz proračune, pogotovo onaj za sljedeću godinu, išao je i cijeli niz izvješća za ovu i planova za sljedeću godinu koje podnose institucije i ustanove čiji je osnivač Brodsko-posavska županija koja ih iz svojeg proračuna i (su)financira.

Aktualni sat

Škole i školski prijevoz, ceste, crkve, nogometni klubovi i turniri.....

Davorin Slišurić (HDZ)

- Zna li župan da je odlukom Vlade u srijedu s radom prestala Agencija za plaćanja u poljoprivredi u Novoj Gradiški i da svih pet njezinih zaposlenika sada na posao moraju putovati u Slavonski Brod. Uz njih to će morati činiti i oko 2.000 vlasnika poljoprivrednih gospodarstava s novogradiškog područja. Župane, što ste učinili da u Novoj Gradiški ostane ured Agencije za plaćanja?

- Nažalost, Agencija za plaćanja u poljoprivredi nije u našoj nadležnosti i mi jedino možemo pisati pisma i nadati se da će ih netko pročitati i uvažiti. Svakako da je riječ o jako lošoj odluci jer ured u Novoj Gradiški mora ostati, kazao je župan Danijel Marušić.

Zdravka Kršan (nezavisna vijećnica)

- Uime stanovnika Ulice braće Radića iz Sibinja i vijećnika Općine Sibinj, ali i osobno ime, zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste i njezinom ravnatelju te županu Marušiću što je ta ulica dobila modernu cestu s pješačkim stazama.

Marijan Šabić (HSLS)

- Župane, je li se odustalo od pokušaja osamostaljivanja Učiteljskog fakulteta u Slavonskom Brodu te ako nije, u kojoj je proces fazi?

- Županija nikada nije odustala od te ideje i sve je svoje obveze izvršila, odnosno osigurala je prostor i vlastiti kadar u onom postotku u kojem je to nužno. No, Sveučilište u Osijeku trebalo je osigurati pravni status i to tako da se pod drugim imenom registrira ili Učiteljski u Osijeku ili naš u Slavonskom Brodu. Sada je sve na Sveučilištu u Osijeku, mi smo sve svoje obveze davno ispunili, odgovorila je kratko i precizno zamjenica župana Ružica Vidaković.


Tko je novi direktor Centra za gospodarenje otpadom?

Vesna Kolić Klikić (HNS)

- S obzirom na to da je direktor Centra za gospodarenje otpadom preminuo, zanima me tko je imenovan na njegovo mjesto te kada ćemo dobiti izvješće o radu Centra o čijem značaju nema potrebe raspravljati. Drugo, hoće li se Županija uključiti u program zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa za visokoobrazovane kadrove kako bi barem malo pomogla mladima? I treće, na sjednici Županijske skupštine održane u ožujku ove godine usvojen je plan njezinog rada u kojem je bila i informacija o stanju očuvanosti kulturne baštine. Informacija je planirana za rujan ili listopad, ali materijal do danas nismo dobili, a potrebne informacije nitko nije niti tražio. Je li nadležni upravni odjel pripremio materijal, ako nije, zašto nije?

- Na mjesto direktora Centra za gospodarenje otpadom nitko nije imenovan, a njegove radne obveze odrađuje zaposlenik Centra te Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša. Čekamo novi Zakon o otpadu i nakon toga ćemo znati što i kako dalje. Što se tiče izvješća on će, temeljem Zakona o trgovačkim društvima, biti na prvoj sjednici Županijske skupštine u sljedećoj godini, odgovorio je pročelnik Miroslav Jarić.

- Što se tiče pripravnika, mi ih trenutačno imamo dvadeset u županijskoj upravi, a primili smo ih prema programu Zavoda za zapošljavanje. Sada smo od Zavoda zatražili raspisivanje još jednog natječaja, a moram reći i da smo u ispostavi u Novoj Gradiški tražili pripravnika građevinske struke i nitko nam se nije javio, kazao je, odgovarajući na drugo pitanje, župan Danijel Marušić.

- S obzirom na to koliko je točaka na dnevnom redu današnje sjednice, odlučili smo da informaciju o očuvanosti kulturne baštine stavimo na sljedeću Skupštinu, kratko je odgovorio na posljednje pitanje pročelnik Vladimir Štefanek.


Pomozite (opet) općini Sibinj

Martin Miloloža (HSP AS)

- Projektna dokumentacija i ostale dozvole za asfaltiranje dviju malih ulica, Ivana Mažuranića i Stjepana Radića u Slobodnici, spremne su pa me zanima postoji li ikakva mogućnost da se to sljedeće godine i učini. Tu bih se nadovezao na Ulicu Matije Gupca u Sibinju koja je uništena radovima na izgradnji Ulice braće Radića pa pitam hoće li i ona biti sanirana. Drugo, župane, možete li posjetiti župu u Odvorcima i sastati se sa župnikom kako bi razgovarali o poteškoćama u obnovi crkve. Dalje, možete li početkom godine primiti izaslanstvo NK ASK iz Gornjih Andrijevaca koji slavi 50 godina postojanja. Kad smo već kod nogometa, spomenuo bih da OŠ iz Sibinja za dvoranu za održavanje tradicionalnog malonogometnog turnira traži 8.000 kuna pa vas pitam može li Županija učiniti nešto da se NK Mladost kao organizator oslobodi tih troškova.

- Općina Sibinj mora napraviti plan gradnje i održavanja nerazvrstanih cesta na svom području, a mi ćemo pomoći onoliko koliko možemo, odgovorio je pročelnik Jarić.

- Posjet i primanje koje ste zatražili nisu upitni, ali nakon što prođu sve obveze vezane za kraj godine i blagdane. Kad je riječ o najmu dvorane, puno je upita korisnika školskih dvorana kojima je teško izdvajati novac za najam pa smo ga novom odlukom prepolovili. U posebnim slučajevima poput humanitarnih aktivnosti dvorana se može dobiti i bez najma tako da mislim da s vašom zamolbom neće biti problema, kazao je župan Marušić u svom odgovoru na posljednja dva pitanja.

Nives Romanjek (HSP AS)

- Od ponedjeljka je u našim srednjim školama totalni raspad sistema zbog nereda u željezničkom prometu tako da učenici kasne i po dva sata, a s nastave moraju ići već iza 16 sati budući da bi na sljedeći vlak morali čekati do 21,30 sati. Ne znam je li to zbog lošeg vremena ili se potiho ukidaju neke linije, ali djeca na hladnim kolodvorima gube jako puno vremena. Drugo, s kojim pravom i čijom dozvolom su pojedini autoprijevoznici drastično podigli cijene mjesečnih karata, a onda od razrednika traže da svaki mjesec ispunjavaju aplikacije na 70-ak stranica nečitkih popisa učenika za prijevoz, koji idu u ministarstvo. Tko će plaćati karte kad država kaže da više nema novaca?

- Mi u sustavu prijevoza imamo 4.203 učenika od kojih se njih 2.949 prevozi autobusom, a što se tiče cijena, one su jako različite. Za željeznički prijevoz smo pokušali riješiti problem reda vožnje i nadam se da će ministarstvo u pregovorima s HŽ-om u tome uspjeti. U državnom proračunu, za prijevoz učenika srednjih škola na području Brodsko-posavske županije planirano je više od 15 milijuna kuna, odgovorio je pročelnik Vladimir Štefanek.

Krunoslav Hoffer (SDP)

- Kada će biti gotova dogradnja i rekonstrukcija osnovne škole u Novoj Kapeli? Hoće li biti do predviđenog roka, odnosno do kraja ožujka sljedeće godine? Mlađa djeca sada idu u dvoranu, a ona veća u školu u Lužane pa pitam što će biti dalje jer rokovi neće moći biti ispoštovani, a niti će ugovoreni novac biti dovoljan. Zašto najprije nije rekonstruiran stari dio škole pa da djeca ne moraju u Lužane?

- Izvoditelj radova do sada je napravio više posla u odnosu na sredstva planirana za ovu godinu pa smo objedinili dio nepotrošenog novca iz plana javne nabave za školstvo. Taj ćemo novac dati školi u Kapeli. Nažalost, nije bilo moguće odvojiti radove na starom dijelu pa onda posebno ići na novi dio, ali ljudi iz struke kažu da će škola biti gotova prema ugovorenom roku. Ako ne bude, u ugovoru su predviđene kazne za izvođače, kazao je pročelnik Štefanek.


Učenici iz Kujnika i Malina i dalje pješice u školu

Dario Pavić (HSP AS)

- Župane, već sam vam predao peticiju roditelja učenika iz Malina i Kujnika za prijevoz u školu u Oriovcu, ali još ništa nije riješeno iako kroz ova naselja prolazi prazan autobus.

- Ja sam nekoliko puta razgovarao s tim prijevoznikom i rečeno mi je da će sve biti riješeno, a u sve je upućen i pročelnik Štefanek koji je, također, sudjelovao u razgovorima, glasio je odgovor župana Marušića koji je iskreno bio iznenađen saznanjem da stvar još uvijek nije riješena.

Dubravko Kolundžić (HDSSB)

- Tko je platio ugradnju upuhivača toplog zraka u sportsku dvoranu u Novoj Kapeli koji nisu ispunili svoju svrhu? Drugo, može li se postaviti semafor za prijelaz ceste kod osnovne škole u Starom Slatiniku? Treće, upozorio bih na probleme s izvođačem radova na školi u Podcrkavlju koji su stali te, na kraju, zbog čega je sjednica Upravnog vijeća Doma za stare i nemoćne održana izvan sjedišta ustanove. Na kraju, kako je moguće da zamjenica župana sjedi u Upravnom vijeću iako je nadzor utvrdio da nema zakonski uvjet od pet godina rada u socijalnoj skrbi? Što ako se pokaže da je bivši ravnatelj, koji je pokrenuo sudski postupak, bio u pravu i na naš proračun padnu novi troškovi?

- Mi smo za kotlovnicu iz proračunu platili sve suglasnosti, priključak plina i vode, ali izvođač nije mogao odraditi tehnički dio posla tako da se od ovog rješenja moralo odustati. Što se tiče semafora u Starom Slatiniku, stvar je već riješena, a školu u Podcrkavlju vodi Ministarstvo za regionalni razvoj, glasi, ukratko prepričan, odgovor pročelnika Štefaneka.

- Prema rješenju stručnog nadzora UV Doma dužno je, osim u izuzetnim situacijama, sjednice održavati u prostorijama same institucije, ali ta sjednica, zbog toga što je održana izvan sjedišta, nije nelegitimna, kazala je pročelnica Slavica Bešlić odbivši komentirati buduće sudske presude.

Damir Japundžić (HDSSB)

- Još uvijek nije riješena kaotična situacija s prijevozom bolesnika s hitnog prijema tijekom vikenda pri čemu oni po koje nema tko doći, od petka navečer do ponedjeljka gladni i žedni leže na hodniku. Drugo, može li grad Nova Gradiška dobiti dio novaca predviđenih za vatromet u Slavonskom Brodu, spomenuo bih i novogradišku Gimnaziju koja nema čak ni sportsku dvoranu. Na koncu, imamo li kakva modus za predlaganje heroja domovinskog rata?

- Ako vijećnici smatraju da Županija treba plaćati prijevoz za vlastite potrebe, odnosno vožnju kući onih koje je hitna dovezla u bolnicu, mogu to predložiti i glasanjem podržati, odgovorila je pročelnica Klara Šćuka.

- Županija je Turističkoj zajednici Nove Gradiške za vatromet odobrila i već uplatila traženih 5.000 kuna. Za gimnaziju smo platili projekt koji ide pod posebnim uvjetima, a sad idemo prema fondovima kako bismo pronašli novac za njezinu obnovu, rekao je župan Marušić.


Srednja škola u Slavonskom Šamcu?

Mato Klarić (HDSSB)

- Što je s gradnjom srednje škole u Slavonskom Šamcu te pripremamo li kakvu političku inicijativu da se tvrtke Đure Đakovića uključe u poslove vezane za izgradnju LNG terminala o kojem se razgovaralo pri posjeti hrvatskog izaslanstva Kataru?

- Mi smo u županijsku mrežu srednjih škola uvrstili i školu u Slavonskom Šamcu, ali ju je nadležno ministarstvo, nažalost, odbilo. Što se tiče drugog pitanja, moram priznati da imam dobru komunikaciju s predsjednikom uprave Đure Đakovića, ali nisam upoznat s njihovim gospodarskim aktivnostima. No, kontaktirat ću gopodina Kovačevića i pokušati aktivirati ovu vašu inicijativu, kazao je župan Marušić.

Zvonimir Laslo (HSP AS)

- Koliko će se gospodarskih investicija na području Brodsko-posavske županije realizirati u sljedećoj godini te koliko će se novih radnih mjesta otvoriti? Znate li koliko je tvrtki u opasnosti od pokretanja stečaja i koliko će radnih mjesta biti izgubljeno. Drugo, u Novoj Kapeli je zbog gradnje vodovoda uništen nogostup koji ni do danas nije popravljen pa molim župana da nešto učini. I treće, cesta kroz Gornje i Donje Crnogovce uopće nije obilježena tako da ju ljudi u magli uopće ne vide. Može li se izvući barem jedna crta tako da se spriječe nova izlijetanja.

- Izvođač radova na vodoopskrbi u Novoj Kapeli, a riječ je o Vodovodu iz Davora, uništene nogostupe mora vratiti u prvotno stanje i mi ćemo to potaknuti. Cestu u Crnogovcima ćemo nastojati riješiti zajedno s općinom, kratko je odgovorio pročelnik Jarić.


Rebalans županijskog proračuna za 2012. godinu

Proračunska potrošnja smanjena za 30 milijuna

Budući da je za 2011. godinu iskazan proračunski manjak u iznosu od 10,17 milijuna kuna koji je nakon revizije Državnog ureda za reviziju korigiran na gotovo 14,6 milijuna, odnosno za iznos garantiranih depozita iz kojih se poslovna banka naplatila za kredite poduzetnicima koji nisu ispunjavali svoje obveze, taj je iznos morao biti uplaniran na prihodovnoj strani proračuna za 2012. godinu. Uz to, analiza ovogodišnjih proračunskih prihoda za razdoblje od siječnja do listopada pokazuje da je plan realiziran u iznosu nešto manjem od 108 milijuna kuna što je tek 50,14 posto godišnjeg plana. Sve u svemu, planirani prihodi i primici županijskog proračuna u 2012. godini svedeni su s prethodno planiranih 215,3 milijuna kuna na 189, 8 milijuna što predstavlja smanjenje od 25,5 milijuna ili za gotovo 12 posto u odnosu na prvotni plan. Istodobno, rashodi i izdaci Županijskog proračuna mogu se kretati u okviru od 175,2 milijuna kuna što je manje za 30 milijuna, odnosno za preneseni manjak prihoda nad rashodima iz 2011. godine


Usvojen prijedlog proračuna za 2013. godinu

Na sjednici je usvojen rebalans proračuna za 2012. godinu. Župan Danijel Marušić istaknuo je kako je svrha rebalansa bila stvoriti realne temelje za proračun za iduću godinu. Klub vijećnika SDP-a nije podržao rebalans, a Ratimir Santić je istaknuo kako se rebalansom krpaju rupe za koje se znalo i prije izvješća revizije i postavio pitanje zašto rebalans nije napravljen ranije. I vijećnici kluba HDSSB-a bili su protiv prijedloga odluke o izmjenama proračuna za ovu godinu naglašavajući da su tijekom donošenja proračuna isticali kako je on prenapuhan. Zvonimir Markotić uime kluba HDZ-a pozdravio je rebalans rekavši kako je razvidno da cilj nije bio donijeti predizborni proračun za iduću godinu. S 32 glasa za i 10 protiv (vijećnici SDP-a i HDSSB-a) usvojen je i prijedlog proračuna za 2013. godinu. Župan Marušić istaknuo je kako je prijedlog donesen u okruženju ekonomske krize te da će se zbog netransparentnosti državnog proračuna tek vidjeti koji će od planiranih projekata za iduću godinu biti ostvareni. Dodao je kako je razočaran što su županiji smanjena sredstva za 4,5 milijuna kuna i da je to očito stvar političke pripadnosti. Novi planovi u županiji za iduću godinu uključuju provedbu projekta Regionalnog centra za biološko-tehnološka istraživanja, vrijednog 1,5 milijuna eura, završetak gradnje poliklinike i nabavu medicinske opreme te početak gradnje nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Novoj Gradiški. Vijećnik Vlatko Krznarić uime kluba HSP dr. Ante Starčević podnio je 3 amandmana koja su usvojena: klub vijećnika je zatražio da se u županijskom proračunu osigura 50.000 kuna za nastavak gradnje višenamjenskog objekta u Donjim Andrijevcima, 100.000 kuna za komunalno opremanje gospodarske zone Donji Andrijevci 4 te amandman za 350.000 kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta u općini Donji Andrijevci.

Zlatna plaketa generalima Gotovini i Markaču

Županijski su vijećnici jednoglasno prihvatili inicijativu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te udruga Hrvatski domobran i Hrvatskog društva političkih zatvorenika Ogranka Slavonski Brod da Brodsko-posavska županija oda počast genaralima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Odlučeno je da se generalima dodijeli Zlatna plaketa - počast Brodsko-posavske županije za neprocjenjihv doprinos u Domovinskom ratu i oslobađanju okupiranih područja Republike Hrvatske, a time i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije što je pridonijelo i pridonosi općem napretku i razvitku Brodsko-posavske županije.

Svježa kadrovska rješenja

Novi članovi upravnih vijeća, školskih odbora i savjeta

U Županijski savjet mladih imenovani su: Mario Macan, Luka Pongračić, Matej Klaić, Antonela Begić, Marijan Bašić, Andrea Marić, Marija Brnadić, Sven Bule, Ivana Jozić, Dejan Ivanković i Ana Rečić.

U Upravnom vijeću Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod dužnosti su razriješeni Suzana Bilić Vardić i Zvonimir Markotić, a imenovani su dr. Stjepan Aračić i Tomislav Vlajnić.

U Upravnom vijeću Opće bolnice Nova Gradiška dužnosti predsjednika razriješen je Danijel Marušić , a na njegovo mjesto imenovan je Hrvoje Žakić , dok je Ljiljana Ptačnik imenovana za člana.

U upravnom vijeću Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije dužnosti su razriješene Katica Mišković i Marija Jurčević , a na njihovo su mjesto imenovani Marica Teskera i Josip Grgić .

U Upravnom vijeću Zavoda za javno zdravstvo dužnosti predsjednice i članice razriješene su Jelena Adrović i Sanja Rac , a na njihova su mjesta imenovani Stjepan Bošnjaković i Mirko Tomac .

U Upravnom vijeću Ljekarni Slavonski Brod dužnosti predsjednika i člana razriješeni su Nikica Stevanović i Milan Bitunjac , a na njihova su mjesta došli Josip Samardžić i Zvonimir Markotić .

U upravnom vijeću Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod dužnosti je razriješena Ljubica Maksimčuk , a imenovan je Dubravko Galović .

U Upravnom vijeću Županijske uprave za ceste dužnosti predsjednika i člana razriješeni su Mato Grgić i Josip Želinski , a na njihova mjesta imenovani su Katica Mišković i Ljubica Maksimčuk .

U Upravnom vijeću Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima dužnosti je razriješen Ivan Jurčević , a imenovan je Damir Princip .

Iz Nadzornog odbora Posavske Hrvatske razriješen je Josip Grgić , a imenovan je Marko Šimić .

Iz Školskog odbora Obrtničke škole u Slavonskom Brodu razriješena je Leopoldina Duvnjak , a imenovana je Mirela Đaković .

Iz Školskog odbora Gimnazije Matije Mesića u Slavonskom Brodu razriješeni su Petar Tolić i Ivanka Bunčić , a imenovane su Vesna Gajger i Anita Holub .

U Školskom odboru Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu dužnosti je razriješena Draženka Bumbić , a imenovan je Hrvoje Palenkić .

U Školskom odboru Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu dužnosti je razriješen Zdravko Sočković , a imenovan je Marko Šimić .

Dužnosti člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina , na zahtjev predsjednika Županijskog vijeća romske nacionalne manjine, razriješen je Nenad Radosavljević , a na njegovo je mjesto imenovan Ibrahim Gušani, predsjednik Županijskog vijeća romske nacionalne manjine.

M. Ravlić, M. Bencun

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti