Županija

U BORBI ZA KONKURENTNOST

15. sjednica Županijske skupštine

Datum objave: 24.6.2011.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Aktualni sat

Unatoč upozorenju, aktualna pitanja i ovaj put su pobijedila vremensko razdoblje od sat vremena

Brzi početak (jednoglasno usvajanje zapisnika s prošle 14. sjednice Županijske skupštine, uz poneku tehničku ispravku semantičkih grešaka na što je upozorio vijećnik Šabić, jednoglasno usvajanje dnevnog reda uz 44 nazočnih vijećnika) kao da je najavljivao još jedan dugi aktualni sat.

Otkazi i čekanje za 900 radnika

* Tomislav Vlajnić (HSP AS):

- Znate li koliko je ljudi iz tvrtki s područja teritorija Đure Đakovića zadnja dva mjeseca dobilo otkaz ili je na čekanju? Iako je riječ o privatnim tvrtkama, možemo li učiniti nešto da se ti negativni trendovi zaustave?

Danijel Marušić , župan:

- Prema neslužbenim informacijama oko 900 radnika je na čekanju ili su dobili otkaze. Kad tvrtke dobiju posao, vratit će radnike, a kao regionalna uprava angažirani smo maksimalno na tome - na natječaju su već dobiveni veliki poslovi poput izgradnje spremnika JANAF-a u Omišlju, daljnja proizvodnja vagona te drugi projekti.

* Boro Grubišić (HDSSB):

- Prema izvješću ministarstva financija i Državnog zavoda za statistiku, znamo da je Požeško-slavonska županija prema stopi konkurentnosti na posljednjem mjestu. Na kojem je Brodsko-posavska županija? Zanima me i koliko se gospodarskih subjekata nalazi u 26 općina naše županije u njihovim gospodarskim zonama? Pojavio se problem kod poduzeća koja se bave otkupom ambalažnog otpada, a nisu dobila produžetak koncesije za tu djelatnost što može rezultirati otpustom radnika. Iako je to sada u nadležnosti ministarstva, što je Županija učinila da ishodi dozvolu i spriječi otkaze?

Stjepan Bošnjaković , pročelnik:

- Brodsko -posavska županija je 2007. bila na 18. mjestu po stopi konkurentnosti, a 2010. imala je pomak na 16. mjesto. Rangiraju se podaci o BDP-u i drugi percetivni pokazatelji, a poslije Osječko-baranjske, najbolje smo rangirana županija u našoj regiji. Drugo, u Slobodnoj zoni u Slavonskom Brodu ima 40 tvrtki i oko 1000 zaposlenih, u sjevernoj gospodarskoj zoni općine Gornja Vrba, iako se radi o privatnom zemljištu u vlasništvu PBZ nekretnina, ima 900 zaposlenih, u Industrijskom parku Nova Gradiška ima oko 180 zaposlenih, te u okolnim općinama u postoje još 4 zone. Ukupno imamo oko 2000 zapolsenih u gospodarskim zonama.

Miroslav Jarić , pročelnik:

- Što se tiče ambalažnog otpada donijeli smo plan da će se ove godine raspisati koncesije. 17. srpnja ističe koncesija tvrtki Jakob Becker koju je dobila prije pet godina. U svakodnevnom smo kontaktu s ministarstvom i neće se ništa poremetiti u prikupljanju ambalažnog otpada.

* Zvonimir Laslo (HSP AS):

- Mediji ističu da je najviše sredstava iz EU fondova povukla Osječko-baranjska županija u iznosu od 14 milijuna eura. Naša županija je na 4. ili 5 mjestu. Ovdje smo bili obaviješteni da smo prvi? Zanima me i što je s poduzećima u Hrvatskoj koja nemaju zaposlenika i u dugovima su čak oko 20 milijardi kuna te blokiraju normalan rad i razvoj? Oni koji ne rade pošteno dolaze na mjesta vođa. Zašto se zakon ne postroži?

Marijan Štefanac , pročelnik:

- Napravljena je tablica uspješnosti županija o povučenim sredstvima na temelju sredstava koja su isplaćena. Kad bi uzeli u obzir ugovorena sredstva ona bi za Brodsko-posavsku županiju bila daleko veća, a sredstva će sigurno biti isplaćena. U nezgodnoj smo situaciji i što imamo projekte prekogranične suradnje samo s Bosnom i Hercegovinom gdje su sredstva vrlo mala u odnosu na sredstva koja imaju susjedne županije koje graniče sa zemljama iz EU. Kada bismo gledali na projekte koje smo mi pripremili, bili bismo među vodećima prema pripremljenim, odnosno odobrenim sredstvima. Imamo pripremljenih 28 projekata od kojih je oko 10 odobreno, a čija je vrijednost oko 70 milijuna kuna, ne računajući veliki projekt vodovoda koji ima grad.

Stjepan Bošnjaković , pročelnik:

- Dugovi su predmet sudstva i zakonodavstva. Iz ministarstva je najavljeno da će se taj veliki broj tvrtki bez zaposlenika koje nose velike neplaćene financijske obveze, uskoro pročistiti i smanjiti problem nelikvidnosti.

* Nives Romanjek ( HSP AS):

- Predlažem da se osnuje povjerenstvo za izradu plana borbe protiv alergenih biljaka na području županije i jesu li sanirana klizišta u Podvinju i Brodskom Vinogorju te što je napravljeno kao prevencija od daljnjeg urušavanja?

Predsjednik Skupštine Zdravko Sočković ističe da je župan zadužen za osnivanje Povjerenstva, a odgovor na pitanje klizišta prema molbi vijećnice bit će dostavljen na idućoj sjednici jer je to u nadležnosti Grada Slavonskog Broda.

* Marko Perković (HSP AS):

- Kada će u funkciji biti mrtvačnice izgrađene u Bartolovcima i Slobodnici?

- Planira li se čišćenje i odmuljavanje bujičnog kanala Kapaljevac u mjestu Završje?

Danijel Marušić, župan:

- Mrtvačice su u nadležnosti lokalne zajednice, a vezano za kanal raspitat ćemo se u Hrvatskim vodama. Odgovore ćemo proslijediti.

Neprihvatljivi radni uvjeti za policijske djelatnike

* Mato Klarić (nezavisni vijećnik)

- Uz čestitke djelatnicima Policijske uprave na nedavnoj uspješno provedenoj akciji kada je izvršena razbojnička pljačka banke, znima me kada će se poboljšati uvjeti rada policijskih službenika jer osim što su razmješteni na četiri lokacije, uvjeti za rad su neprihvatljivi - od garaža koje su pretvorene u urede do sanitarnog čvora koji ne zadovoljava nikakve uvjete? Uz to, paradoksalno je da se Svjetsko natjecanje u oranju provodi u kamenitom Biogradu kod Zadra, a ne u Slavoniji. Jeste li reagirali na taj odabir?

Danijel Marušić, župan:

- Slažem se da djelatnici Policijske uprave imaju izuzetno loše uvjete. U razgovoru s načelnikom Petekom i ravnateljem Karamarkom koji je nedavno bio u posjetu u Županiji istaknuta je potreba za izgradnjom nove, jedinstvene zgrade. Aktualizirali smo problem na sve načine jer bi novom zgradom bio osim PU bio rješen i problem sudstva.

Željko Burazović, pročelnik:

- Hrvatska se disciplinom oranja bavi šest godina te je i članica Svjetske organizacije orača. Šest godina i naša županija je organizator ovakvih manifestacija, kako na županijskoj tako i na državnoj razini. Razmišljalo se da manifestacija na svjetskoj razini nije samo promocija poljoprvrede, nego i bogatstva Hrvatske u cijelosti. Zbog toga ju je najvažnije promovirati kroz sinergiju s turizmom.

Napokon podvožnjak u Osječkoj

* Domagoj Bartek (HNS):

- Što Županija poduzima s Gradom da se definira lokacija na kojoj će biti postavljena mjerna postaja za mjerenje kakvoće zraka kod SD Vijuš? Zanima me i koje su mjere Županije da poboljša prihodovnu stranu proračuna u cilju da se završe svi zadani projekti, te što je s izgradnjom podvožnjaka u Osječkoj ulici koji je trebao biti izgrađen još prije 40 godina?

Miroslav Jarić, pročelnik:

- Struka prije svega treba odlučiti gdje će biti postavljena druga mjerna stanica za kakvoću zraka u slavonskom Brodu. Prijedlog je bio na lokaciji kraj Brođanke, ali Grad to nije prihvatio. Druga lokacija je jugoistočno uz Savu. Očekuje s e suglasnost Grada.

Ivan Lukić, pročelnik:

- Odlučili smo se konsolidirati vlastite prihode naših proračunskih korisnika. Time ćemo doprinijeti učinkovitijem raspolaganju javnim novcem te povećati financijsku disciplinu proračunskih korisnika. Odlučili smo se za projekt županijske riznice kao modela koji se primjenjuje već u 10 županija što će pridonijeti efikasnijem korištenju proračunskog novca.

Danijel Marušić, župan:

- Mukama vezanim za podvožnjak u Osječkoj napokon je kraj. Sve predradnje su napravljene, financijska konstrukcija je završena te se čeka raspisivanje natječaja.

* Mario Vučinić (SDP):

- Jeste li primili pomoć od Županije za vaše školovanje, koji su to službenici dobili, koliko novaca i na kojim fakultetima?

Danijel Marušić, župan:

- To nisu pomoći, nego potpore, i naravno da svaka institucija pa tako i Županija ima zakonsko pravo školovati svoje djelatnike. Sva prava koja mi pripadaju kao čovjeku i djelatniku ne vidim zašto ne bih iskoristio jer nakon svog mandata ne mislim otići iz ove županije. Imena djelatnika koja su dobila ovu potporu bit će dostavljena na popisu, koji je već i onako objavljen na portalu.

* Dubravka Horvat (SDP)

- U okviru službe Hitne pomoći Doma zdravlja na Plavom polju uz standardno stubište, u pogonu je i lift. Imamo informaciju da se planira početi s radovima na izgradnji ulaza i stubišta koje bi uništilo nekoliko prostorija i ambulanti. Zašto se ulažu sredstva jer već postoji kvalitetno riješen pristup u sve dijelove? Čijom su krivnjom zaustavljeni radovi na obnovi odjela reanimacije u sklopu slavonskobrodske Opće bolnice?

Klara Šćuka , pročelnica:

- U tijeku je reforma zdravstvenog sustava. Na putu smo odvajanja hitne medicinske pomoći iz domova zdravlja, i nadam se da ćemo taj postupak završiti do 9. rujna ove godine te će Hitna postati zasebna ustanova. Što se tiče građevinskih radova napravljene su konzultacije sa stručnjacima, većih preinaka neće biti, sve će biti funkcionalno, a s obzirom na to da Hitna dobiva drugi oblik, ambulante će i fizički biti odvo jene.

- Odgovor na drugo pitanje dobit ćete pisanim putem, ističe predsjednik Skupštine.

* Kruno Hoffer (SDP):

- Što je s južnom obilaznicom kod Nove Gradiške o kojoj se priča već oko 8 godina, a koja je potrebna i kao jedini put do industrijskih zona? Tražim pisano očitovanje iz resornih ministarstava.

Zdravko Sočković odgovara da će odgovor dobiti.

Na jesen počinje izgradnja Poliklinike u Slavonskom Brodu

* Petar Bodrožić-Selak (HDZ):

- Jesmo li dobili građevinsku dozvolu za izgradnju Poliklinike u Općoj Bolnici "Dr. Josip Benčević"?

Ružica Vidaković , zamjenica župana:

- 14. lipnja dobili smo potvrdu, odnosno građevinsku dozvolu, a sve pripremne radnje za raspisvanje natječaja za gradnju Poliklinike su završene. Očekuje se raspisivanje natječaja, a u rujnu ili listopadu najavljen je početak izgradnje. Sredstva su osigurana od Ministarstva zdravstva kroz decentralizirana sredstva koja su znatno povećana za ovu godinu.

* Damir Japundžić (HDSSB):

- Zašto se ruše postojeći nadvožnjaci i blokira promet popravljanjem cesta u isto vrijeme na jedinoj prometnici koja spaja Novu Gradišku i Slavonski Brod, odnosno na izlazu Lužani? Iz razgovora s kolegom i gradonačelnikom Mirkom Dusparom postavlja se pitanje zašto on kao anestieziolog ne može obavljati dežurstva u bolnici? Mislim da prekinuti rad u takvoj specijalizaciji je greška te da bi liječnici trebali imati barem minimum sati da mogu održati određenu razinu stručnosti u svojoj profesiji.

A čestitke svima koji su sudjelovali u otvaranju velebne bolnice na Strmcu!

Danijel Marušić, župan:

- Pridružujem se čestitkama. Cestovni i prometni stručnjaci u Hrvatskim autocestama ističu da navedeni nadvožnjaci imaju određen rok uporabe koji je prošao. Njihove snimke pokazuju da je ugrožena statika i od prioritetnog je značaja gradnja novih. Do tada je potrebno strpljenje i koordinacija prometa.

Vezano za dežurstva liječnika i gradonačelnika tražit ćemo pismeno podatke od ravnateljstva bolnice.

* Mario Pejić (HSP):

- Na prošloj sjednici rekli ste da je Brodsko-posavska županija povukla najviše sredstava iz europskih fondova. Jeste li to svjesno izrekli neistinu? Jeste li čestitali gradonačelniku na proglašenju Slavonskog Broda kao najtransparentnijeg grada u Htvatskoj?

Danijel Marušić, župan:

- Prije dvije godine Brodsko-posavska županija je povukla najviše novaca iz EU fondova. Ovo su novi podaci, a u okviru Slavonije mi smo povećali konkurentnost za dva mjesta što je zanačajno postignuće i ne može se negirati.

Pošto sam često na poslovnim putovanjima u borbi za što veću konkurentnost županije, nisam našao shodno čestitati gradonačelniku. Ali nemojte misliti da to ne učinim kad neki projekt uspije. Na dodjeli Zelenog cvijeta u Rovinju i Županija je predložila Grad Brod za tu nagradu.

* Branka Nikolić (HSP):

- Je li istina da je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo zaposlio svoju suprugu u Zavodu i da gospođa radi na poslovima javne nabave? Smatrate li to sukobom interesa? Odgovor koji sam dobila od ravnatelja je neprimjeren. Kao drugo, zašto je na Općoj bolnici u Slavonskom Brodu ugrađena neadekvatna plastična stolarija kao i postavljene klupe u unutrašnjem i vanjskom dijelu od materijala koji nije primjeren svrsi, pogotovo na mjestu gdje se liječe ljudi? Isto tako, voljela bih znati zašto je županova tajnica iz županijskog proračuna za 2010. dobila tri tisuće kuna kao potporu za školovanje dok su obitelji djece s više od 10 članova dobili samo tisuću kuna. Smatrate li to moralnim i je li to u duhu s nacionalnom populacijskom politikom?

Danijel Marušić, župan:

- Neću komentirati ravnateljev odgovor jer Zavod je pravna institucija, a odluke o zapošljavanju i natječaje provode ravnatelji kao odgovorne osobe. Živim u duhu i vjeri da se oni provode prema zakonu. A za sve natječaje u županiji odgovaram ja kao župan.

* Martin Miloloža (HSP AS):

- Koji su ljudi bili članovi školskog odbora u OŠ Ivana Mažuranića u Sibinju 2009. godine? Kada je aktualni predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Andrić zapošljavan u istoj školi, koju je stručnu spremu tada imao?

Predsjednik Županijske skupštine ističe da će odgovore dostaviti pisanim putem.

* Marijan Šabić (HSLS)

- Kako će Županija pomoći općinama koje nemaju status posebne državne skrbi i moraju li iz vlastitog proračuna platiti pola iznosa poreza svojim građanima? Koji su prioriteti pri raspodijeli sredstava vodoopskrbne ispostave Sava za uređenje kanalske mreže? Pošto su već u planu programi iz EIB 3, koji su projekti u okviru EIB 2 dosada učinjeni?

Danijel Marušić, župan:

- Poznat je problem u razlici općina koje su pod posebnom državnom skrbi i koje nisu, ali točno je definirano na temelju čega se klasificiraju. Općinama pomažemo na razne načine, prije svega lobiranjem prema minsitarstvima da dobiju određene projekte. Na drugo pitanje odgovorit će nadležne službe. Popis projekata ostvarenih u EIB-u 2 je poprilično dug. Tablicu ostvarenih projekta po općinama ću podijeliti u pisanom obliku, uz napomenu da je to radni materijal.

PRORAČUNSKE TOČKE USVOJENE

U drugom dijelu sjednice bez mnogo raspravljanja usvojeni su prijedlozi odluka kao što su utvrđivanje popisa pravnih osoba od posebnog interesa za županiju, izvješća poslovanja Slobodne zone Đuro Đaković- Slavonski Brod d.o.o. za 2010., izvršenje Plana radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda (slivno područje Brodska Posavina, Slavonski Brod i slivno područje Šumetlica-Crnac). Većinsku potporu dobila je i provedba Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga, izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata, informacija o dodijeljenim stipendijama Brodsko-posavske županije za 2011. te nacionalni planovi i strategije za djecu, mlade i populacijsku politiku.

Uz raspravu po klubovima i pojedinačno, najvažnije točke dnevnog reda - Godišnji izvještaj o izvršenju županijskog Proračuna za 2010. i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije za 2011. su usvojene. Odlukom o izmjenama i dopunama proračuna za 2010. ukupni prihodi i primici bilancirani su u iznosu od 155.150.462,70 kuna. Ostvareno je oko 86 posto godišnjeg planiranog iznosa prihoda i primitaka, a u prošloj godini zabilježeno je značajno samnjenje ostvarenja prihoda i primitaka za 15.092.751,34 kune ili nešto više od 11 posto u odnosu na 2009. godinu. U 2010. ostvareno je svega oko 90 posto prihoda iz 2009.

Županija i pored svih mjera štednje koje je poduzela u 2010. (rashodi i izdaci manji za oko 18 mil. kuna nego u 2009.), zbog izuzetno nepovoljnog ostvarenja prihoda u 2010. nije uspjela smanjiti manjak raspoloživih sredstava iz prethodnih godina.


Irena Vukas

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti