Županija

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Datum objave: 15.4.2011.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Dopunom dnevnog reda s donošenjm odluke o gradnji poliklinike te neuspjelim pokušajem skidanja s dnevnog reda usvajanja Županijske razvojne strategije, vijećnici su «odradili» 14. sjednicu Županijske skupštine. Među 14 točaka našao se cijeli niz izvješća županijskih ustanova i institucija za prošlu godinu, potom izvješće o štetama od elementarnih nepogoda, o stanju sigurnosti te javnom redu i miru na području Brodsko-posavske županije dok su pod točkom nazvanom kadrovska pitanja vijećnici dali pozitivno mišljenje na imenovanje Darka Peteka na mjesto načelnika Policijske uprave brodsko-posavske. Održavanje Županijske skupštine na dan kad se obilježava i Svjetski dan Roma nazočni županijski čelnici i vijećnici su iskoristili kako bi svim Romima, a Nenadu Radosavljeviću, predsjedniku Vijeća romske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije koji redovito prati sjedice i osobno, čestitali taj dan. Nakon toga, Radosavljević se kraćim govorom zahvalio na čestitkama i dobroj suradnji na županijskoj, a upozorio na probleme koje brodski Romi imaju

Aktualni sat

SAMO DESET VIJEĆNIKA S PITANJIMA NA AKTUALCU

MARIJAN ŠABIĆ (HSLS):

- Pitam župana Marušića je li potpisao peticiju HSLS-a za poticanje zapošljavanja, osobito mladih i prvouposlenika? Ako niste, pozivam vas, ali i ostale nazočne da svojim potpisom na našem štandu date potporu ovoj inicijativi.

- Nisam potpisao, ali podržavam sve akcije koje će dovesti do većeg zapošljavanja i zašto ju ne bih potpisao ako je dobra, odgovorio je župan Danijel Marušić.

DUBRAVKO KOLUNDŽIĆ (HDSSB):

- Na parceli u Slavonskom Kobašu, u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve, nalaze se ostaci nekadašnje crkve. Teren je zapušten, a budući da se nalazi uz samu plažu, preko ljeta je pun zmija. Pitanje je malo škakljivo, ali smo za rješavanje dobili podršku i pripadnika Prvoslavne crkve koji žive u Kobašu. Riječ je o saniranju tog terena kako bi ga se dovelo u optimalno stanje i na njemu uredilo dječje igralište. Župane, ima li šanse da s nadležnima iz Srpske pravoslavne crkve dogovorite saniranje i uređenje?

- Dosta je objekata u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve koji su zahtijevali obnovu. Kod nekih je to i učinjeno poput onih na području općine Okučani, a oko mnogih je razgovarano. Pri tome smo ostvarili dobru komunikaciju s nadležnima iz Srpske pravoslavne crkve s kojima ću stupiti u kontakt i zbog ovog konkretnog slučaja za kojeg ste pitali, glasio je, sažeto iznesen, odgovor župna Marušića.

 DEŽURNI STOMATOLOZI, SUKOB INTERESA, ZAPOŠLJAVANJE…

MARIO PEIĆ (HSP):

- Pred nama je usvajanje Županijske razvojne strategije kao temeljnog dokumenta gospodarsko-društvenog razvoja Brodsko-posavske županije. Kako je moguće da se u kontekstu tako važnog dokumenta spominje Agencija za promicanje izvoza i ulaganja koja bi trebala biti potpora županiji za privlačenje investitora, kada navedena agencija više ne postoji jer je ugašena prije pola godine. Drugo - župane, kako objašnjavate činjenicu da je Brodsko-posavska županija najsiromašnija u Hrvatskoj? Potvrđuje to podatak da nam je BDP od samo 6.183 eura po stanovniku, najniži u državi. I treće, zašto nema dežurstva stomatološke službe preko vikenda, što građanima stvara velike probleme?

- Strategija nije nastala jučer ili prekjučer. Ona je na neki način nastavak ROP-a i u njeno su nastajanje bili uključeni svi koji su trebli u tome sudjelovati i nemojmo da nam se cjelokupan dijalog o ovom pitanju svodi na politički aspekt. Naravno da je i agencija za koju ste pitali sudjelovala u izradi ROP-a, ali i strategije do trenutka do kojeg je postojala. Što se tiče drugog pitanja, ono nas sve potiče da još više radimo i na njega smo već tisuću puta odgovarali. Ja, zajedno sa svim svojim suradnicima i svima vama koji ovdje sjedite dajem sve od sebe, ali ne gledajte samo BDP nego i druge elemente poput podatka da je na našoj županiji izvoz najviše rastao te da smo mi privukli najviše novca iz EU. Brojni profesionalci iz različitih političkih stranaka puno rade kako bi nam svima bilo bolje, kazao je župan Marušić odgovarajući na prva dva pitanja.

- Kad se radi o tako opsežnom materijalu, naravno da ima i tehničkih grešaka, ali one ne umanjuju njegovu vrijednost. Moglo se dogoditi i da neki važan projekt greškom nije «upao» u ova 224 projekta koja su navedena u strategiji, ali ovaj materijal nije statična kategorija. Baza projekata je kontinuirano otvorena jer će se partnersko vijeće redovito sastajati i svaki dobar prijedlog će biti usvojen i ravnopravan ostalima, dopunio je pročelnik Marijan Štefanac prethodni odgovor.

- Reforma primarne zdravstvene zaštite je u tijeku pri čemu osnivamo centre obiteljske i dentalne medicine. To znači da će svi liječnici i stomatolozi koji imaju ugovore s HZZO-om biti u obvezi dežurati preko vikenda, odgovorila je pročelnica Klara Šćuka.

BRANKA NIKOLIĆ (HSP):

- Grad Slavonski Brod ima koncesionare za prijevoz putnika i izgradio je autobusna stajališta. Zašto Županija izdaje dopusnice za sve ostale prijevoznike? Drugo, je li istina da je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo u njemu zaposlio i svoju suprugu, i to na poslovima javne nabave? Ako je, nije li u sukobu interesa? I kao treće, ponovno tražim odgovor na pitanje koje je ostalo neodgovoreno na posljednjoj sjedinici - gdje je objavljen natječaj na radno mjesto u Županijskom centru za gospodarenje otpadom?

- Županija izdaje dozvole za županijski linijski prijevoz. Nijedna nova dozvola nije izdana za županijski linijski prijevoz sa stajalištem na područnju grada Broda. Prošle godine, kad smo od prijevoznika dobili zahtjeve za obnovu dozvola na županijskim linijama, odbili smo ih za stare linijama i takva smo rješenja poslali na odobrenje u nadležno mininistartsvo. Ministarstvo naša rješenja, s obzirom na to da se radi o starim linijama i stečenim pravima, nije prihvatilo i produžilo im dozvole za linije sa stajalištima na podučju grada Slavonskog Broda. Slično se dogodilo i s obnovoma dozvola za međužupanijske linije. No, moram reći i to da koncesionar na gradskim linijama ne staje na ugibalištima nego tamo gdje to putnicima odgovara što svi znaju, pa i inspekcija i komunalni redari, odgovorio je pročelnik Miroslav Jarić. Odgovor na drugo pitanje, vijećnica će dobiti u pisanom obliku, a na treće je, kako je obrazložio župan Danijel Marušić, na prošloj sjednici već odgovoreno.

NIVES ROMANJEK (HSP AS):

- Imamo li plan borbe protiv alergenih biljaka za brodsko-posavsku županiju? Drugo - jesu li sanirana klizišta u Podvinju i Brodskom Vinogorju i što je napravljeno kao prevencija od daljnjeg urušavanja?

MARTIN MILOLOŽA (HSP AS):

- Uz opasku da obnove objekata drugih vjerskih zajednica ne bi trebalo biti dok se ne obnove sve srušene katoličke crkve u Hrvatskoj, rekao bih da radovi na župnoj crkvi u Sibinju idu jako dobro, ali me zanima kad će biti u potpunosti završeni. Već sam molio da se prati provedba natječaja za prijem u radni odnos kojeg je raspisala škola u Sibinju zbog čega se pričalo i da ja šaljem pisma o radu škole i općine. Ja sve što mislim kažem za ovom govornicom, a u sibinjskoj pošti nikad nisam bio. Mogu li u pisanom obliku dobiti imena članova povjerenstva školskog odbora koji je medicinsku sestru izabrao na mjesto računovođe? Je li moguće da djecu dragovoljaca, invalida i poginulih iz Domovinskog rata koja su se javila na natječaj nitko nije čak ni pozvao na razgovor pa, tako, ni moju suprugu koja ima diplomu ekonomiste i odrađen staž.

- Uvijek vjerujem da povjerenstva rade po zakonu, a svu dokumentaciju vezanu za zapošljavnje u školi u Sibinju koju je moguće dati, vi ćete dobiti, odgovorio je župan Marušić.

- Ministarstvo regionalnog razvoja je za crkvu u Sibinju izdvojilo 150.000 kuna, nešto manje je dala Županija i svi radovi su upravo završili. Sredstva smo planirali i u ovoj godini tako da će kompletna obnova vrlo brzo biti završena, rekla je, odgovarajući na prvo pitanje, zamjenica župana Ružica Vidaković.

JUŽNA OBILAZNICA, ORLJAVA, PLAĆANJE DOKTORSKOJ STUDIJA

KRUNOSLAV HOFFER (SDP):

- Molim pisano izvješće Zdravka Sauerborna o tome u kojim je glasilima ili na kojem je mjestu objavljen natječaj za prijem djelatnika u Centar za gospodarenje otpadom jer odgovor na pitanje, iako je postavljeno na prošloj i ponovno na ovoj sjedinici, još nismo dobili. Industrijski park u Novoj Gradiški se razvija i zapošljava ljude, a južne obilaznice još nema. Dokle se došlo s njezinom gradnjom? Planira li se što, dokle se stiglo, je li obilaznica ušla u državni proračun za ovu godinu?

- Slažem se s vama o potrebi gradnje južne obilaznice bez koje je nemoguće prići Industrijskom parku. Već sam govorio kako smo projekt njezine gradnje zatekli na vrlo niskom stupnju zbog čega sam više puta bio kod ministra Kalmete. Njezina je gradnja predviđena u tri faze od kojih je prva upravo trasa do Industrijskog parka koja se nalazi u fazi projektiranja. Druge dvije faze su predviđene da budu pripremljene za projekte EU i one će biti, uvjetno rečeno, obilaznica oko Nove Gradiške, odgovorio je brodsko-posavski župan.

DAMIR JAPUNDŽIĆ (HDSSB):

- Ponavljam pitanje vezano za uređenje korita Orljave pri čemu me zanimalo što se s njom namjerava dalje raditi. Hoće li se ona pretvoriti u kanal ili će se zadržati meandri, dotoci i sve ono što će je zadržati na razini koja zemlju čini plodnom? Drugo - bolnica Strmac je privatna, ali stotinjak ljudi koji bi u njoj trebali raditi su naši sugrađani i svi bi trebali biti zainteresirani za transparetnost natječaja. Župane, imate li kakvih novih informacija oko njezinog otvaranja i mogućnosti zapošljavanja u njoj? Treće pitanje je vezano za sport, odnosno za MV Croatiju koja tone sve niže i bojim se da bi nam se mogao dogoditi još jedan fijasko. Pozivam županijsku i gradsku vlast da učine nešto za ovaj klub, a onda i za sport u cjelost kako nas naši mladi i kvalitetni sportaši ne bi napuštali.

- Hrvatske vode su napravile projekt sanacije vodotoka i zaštite od poplave pri čemu je ishođena sva dokumentacija. Projekt je usuglašen i sa željama i interesima građana s tog područja, kratko je odgovorio zamjenik župana Davor Vlaović.

- I osobno sam zainteresiran da bolnica na Strmcu funkcionira i da se u njoj zaposli što više ljudi s našeg područja. Pater Sinković mi je osobno rekao da će zapošljavati ljude s područja Brodsko-posavske županije, osim ako neke specifične kadrove ne budu morali dovesti sa strane. I treće pitanje - mi za šport izdvajamo više od 3 milijuna kuna što je, u odnosu na proračun, možda i najviše u Hrvatskoj. Trudimo se da novac redovito isplaćujemo svima, a MV Croatiji smo već pomagali koliko smo mogli. Pozivam gradonačelnika da i on pomogne jer ima više novaca od nas, odgovorio je župan Danijel Marušić.

MARIO VUČINIĆ (SDP):

- Zbog čega se materijali za Županijsku skupštinu ne objavljuju na službenim stanicama Grada Slavonskog Broda? Takva je praksa u ostalim županijama i gradovima tako da su materijali dostupni svim građanima. Drugo, molim usmenu i pisanu informaciju s imenima onih kojima Županija plaća poslijediplomske studije, s koliko novaca i na kojim fakultetima.

- Podaci o županijskim skupštinama su dostupni na našem službenom portalu, a ukoliko Grad dopusti, nema problema da budu i tamo. Pisani odgovor na drugo pitanje dobit ćete upravo onako kako ste tražili, a sada ću reći da je riječ o internoj odluci o financijskoj potpori Županije svojim zaposlenicima. Ona je objavljena u Službenom vjesniku i utemeljena je na Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi u kojem stoji da će se službenici poticati na trajno stručno usavršavanje, kazao je u svom odgovoru župan Danijel Marušić.

DOMAGOJ BARTEK (HNS):

- Ponovno pitam u kojoj je fazi projekt sustava vodoopskrbe i odvodnje općina Podcrkavlje, Sibinj, Klakar i Gornja Vrba te grada Slavonskog Broda? Dalje, pročitao sam da Brodsko-posavska županija nije osigurala novac za kontrolu zdravstvene ispravnosti vode za piće iz razvodne mreže. Može li se županijska uprava obvezati da se rezultati ispitivanja kvalitete vode koju radi HZJZ ažurno stavljaju na web stranice Zavoda? Drugo, do kuda se stiglo s potpisivanjem sporazuma o sufinanciranju projektne dokumentacije između Centra za gospodarenje otpadom i jedinica lokalne samouprave? Na kraju, znate li koliko se energije troši u školama i jeste li počeli s pripremom projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova?

- Pitanje koje ste prvo postavili mi smo uputili Vodovodu koji je nositelj projekta, ali odgovor, čak ni nakon požurnice, još uvijek nismo dobili. Što se tiče energetske učinkovitosti, još smo prošle godine takve projekte kandidirali u Fond za zaštitu okoliša, no, još uvijek nismo dobili odgovor. Ti su projekti obuhvaćeni i našom razvojnom strategijom tako da ćemo ih kandidirati i prema EU fondovima. Na pitanje vezano za Centar za gospodarenje otpadom, mogu reći da je Vlada RH donijela odluku po kojoj će Ministarstvo zaštite okoliša u potpunosti financirati izradu dokumentacije za gradnju cesta. Župan je odmah poslao pismo namjere prema Ministarstvu kako bi ga ono moglo kandidirati prema strukturnim fondovima EU, odgovorio je pročelnik Miroslav Jarić na veći dio postavljenih pitanja.

- Županija surađuje sa Zavodom za javno zdravstvo i treću godinu zaredom potpisala je ugovor o sufinanciranju kontrole vode. Zavod nas redovito izvještava ako na nekom od promatranih mjesta kvaliteta vode bude upitna. Na temelju njihovih nalaza smo, u poboljšanje kvalitete vode u školama, uložili više od 300.000 kuna. Poznato nam je koliko se energije troši u našim školama i upravo zbog toga smo radili izmjene kotlovnica. Na prošloj sjednici ste usvojili raspored decentraliziranih sredstava za srednje škole kako bismo na tim projektima povezali sredstva iz EU i to je nešto što mi kontinuirano radimo, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

Usvojena Županijska razvojna strategija za razdoblje od 2011. do 2013. godine

 KVALITETAN RAZVOJNI DOKUMENT

Županijska razvojna strategija je dokument u kojem su, kako je to u uvodnoj riječi rekao župan Danijel Marušić, utvrđeni dugoročni ciljevi Brodsko-posavske županije koji su usklađeni sa specifičnim ciljevima budućih obilježja njezinog gospodarskog i društvenog razvoja. Ta je strategija svojevrsna revizija ROP-a od 2005. do 2012. godine kojom se daju ovlasti nositeljima razvoja da osiguraju sve potrebne preduvjete za postizanje željenog razvoja.

- Strategija je nastala na temeljima partnerstva i suradnje i kao plod intenzivnog rada svih sektora društva koordiniranih radnom skupinom i regionalnim partnerskim vijećem. Održane su brojne radionice i sastanci na kojima se redovito raspravljalo, a Županija se u više navrata obraćala javnosti i pozivala sve interesne skupine da prijave svoje projekte koji su, potom, bili ugrađeni u strategiju. Prikupljen je 491 projekt od kojih je selektirano te u fiinancijski i akcijski plan uvršteno njih 224. Upravo od kojih najviše i očekujemo u privlačenju sredstava iz EU fondova. Njihovom implementacijom u sljedeće tri godine će se pokrenuti i ostvariti gospodarski razvoj koji će dovesti do podizanja kvalitete života svih stanovnika i smanjivanja zaostajanja za ostalim dijelovima Hrvatske. Najvažniju ulogu u realizaciji strategije imat će Upravni odjel za razvoj i EU integracije te CTR koji su i koordinirali njezinu pripremu, a važna će biti i uloga Županijske skupštine i župana, rekao je, između ostalog, župan Danijel Marušić uz poziv svima da se aktivno uključe u realizaciju tog važnog dokumenta.

Nakon što je pročelnik Marijan Štefanac predstavio strategiju, vijećnici su dobili jasnu sliku o njoj i o tome što ona znači. Prema Štefančevom obrazloženju, prije tri godine napravljena je svojevrsna revizija ROP-a kako bi ga se uskladilo s IPA programom kroz tzv. akcijski plan kojeg je usvojila i Županijska skupština

- Sve je to dobar okvir za utvrđivanje prioriteta kao i vodič za efikasan način traženja izvora sredstava. Uz analizu sadašnjeg stanja, strategija sadrži i viziju razvoja te strateške ciljeve i prioritete s mjerama za ostvarenje. Dalje, ona sadrži i akcijski te financijski plan, njezino prethodno vrednovanje od nezavisne konzultantske tvrtke te komunikacijsku strategiju. Kod selekcije prispjelih projekata, kriteriji su bili značaj projekta na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom planu te stupanj pripremljenosti dokumentacije s vlastitim udjelom u financiranju. Još ima vremena da u strategiju uvrstimo nešto što smo propustili ili ono što što će nam u nekom kraćem vremenu biti dostavljeno, rekao je pročelnik Štefanac zavšavajući predstavljanje strategije.

U raspravi koja je uslijedila, Klub vijećnika SDP-a se odmah se izjasnio da će glasati protiv iako nema ništa protiv strategije, ali ima protiv načina na koji se ona donosi. Rok od dva mjeseca je, smatraju, prekratak za njezino donošenje s tim što je proračunska 2011. godina za nju već prošla. S istim obrazloženjima strategiju su odbili i vijećnici HDSSB-a. U pojedinačnoj raspravi vijećnici Krunoslav Hoffer (SDP), Mario Peić (HSP) i Vesna Kolić Klikić, te načelnik Bukovlja Tihomir Jakovina koji je dobio dopuštenje da govori, iznijeli su svoje primjedbe pri ćemu su posebno naglasili slučajeve u kojima uredno poslani projekti nisu uvršteni u strategiju pitajući se ne radi li se tu, ipak, o politikanstvu. Pročelnik Štefanac im je odgovorio da je za dostavu projekata bilo dovoljno vremena te da je strategija ocijenjena kao jedna od najboljih u Hrvatskoj. Osim toga, neki su pojedinačni projekti po određenim mjerama grupirani i tako ušli u jedan zajednički, veći projekt. Na prigovore koji dolaze iz Grada Nove Gradiške, Štefanac je odgovorio kako su pojedinci iz gradske uprave bili na razgovorima, ali konkretne projekte nikada nisu predložili. «Mi smo otvoreni i svakog se dana k nama može doći, razgovarati i predlagati», kazao je Štefanac nakon čega je, većinom glasova, strategija i usvojena.

Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti