Županija

NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

Sjednica Županijske skupštine

Datum objave: 17.12.2010.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Na posljednjoj ovogodišnjoj redovnoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, uz najvažniji dokument - županijski proračun za 2011. godinu, na dnevnom redu je bio i cijeli niz dokumenta vezanih za njegovo donošenje te, prvi put, dokument nazvan Procjena ugroženosti stanovnika, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i velikih nesreća za područje Brodsko-posavske županije

 Programe rada i financijske planove za sljedeću godinu podnijeli su Muzej Brodskog Posavlja, Spomen galerija Ivana Meštrovića, Hrvatski institut za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, Zajednica športskih udruga i sveza Brodsko-posavske županije te Zajednica tehničke kulture

Aktualni sat

BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI VLADA POSLALA 29,5 MILIJUNA KUNA ZA NAKNADU ŠTETE OD POPLAVA

PETAR BODROŽIĆ SELAK (HDZ)

-Zbog čega je došlo do zastoja u gradnji ceste od Srednjeg Lipovca do Požege koja je, doduše, prohodna i redovito se nasipa, ali nema asfaltnog sloja?

- Riječ je o problematici imovinsko-pravnih odnosa koje rješava Općina Nova Kapela i bez čega se ne može dobiti građevinska dozvola, odgovorio je kratko i jasno ravnatelj ŽUC-a Antun Dukić.

DARKO GRIVIČIĆ (HSS):

- U tijeku je niz natječaja za prodaju ili zakup poljoprivrednog zemljišta i vjerujem da dobar dio načelnika to uspješno radi. No, na području i pod nadleštvom Grada Slavonskog Broda puno je neobrađenih površina i nitko o njima ne vodi brigu. Gradonačelnik ima problem s mnogima, na koncu će ih imati i sam sa sobom pa pitam može li Županija napraviti nešto u tom smjeru i na sebe preuzeti raspisivanje natječaja. I drugo, u cijeloj Hrvatskoj vremenske su prilike bile nenaklonjene poljoprivrednicima tako da je i Vlada obećala pomoći, a Sabor u rebalansu proračuna izglasao oko 300 milijuna za naknadu šteta. Znate li kad će novac biti i isplaćen?

- Kao odgovor na prvo pitanje mogu reći da ću tražiti očitovanje od Grada Broda i nadležnog ministarstva, a na drugo da je donesena odluka o isplati 320 milijuna kuna od kojih će na Brodsko-posavsku županiju doći 29,5 milijuna. Upravo je u tijeku isplata novca jedinicama lokalne samouprave, a nakon što one naprave izračun, već sljedeći tjedan bi trebala krenuti isplata pojeidncima koji su prijavili štetu, odgovorio je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

SAŠA ŠNAJDER (nezavisni vijećnik)

- Podsjećam na zakon koji regulira rad sportskih kladionica i točenje alkohola maloljetnicima. Primjer njegovog nepoštivanja možemo vidjeti u Malom Parizu gdje u tri obližnje škole ide oko 2.500 učenika koji svakodnevno odlaze u šest ili sedam kladionica koje se tamo nalaze. Što mogu lokalna i regionalna samouprava poduzeti kako bi se kladionice izmjestile izvan kruga srednjih škola? Molim pisani odgovor.

IVAN SUDIĆ (HSS)

- Na obali Orljave kod Lužana nalazi se objekt kojem prijeti rušenje što bi prepriječilo njezin tok i prouzročilo poplavu u slučaju bujice. Tko je vlasnik objekta i može li se nešto poduzeti kako bi ga se srušilo?

- O rješavanju ove problematike razgovarali smo s predstavnicima HŽ-a te ćemo ga, čim utvrdimo vlasništvo nad zemljištem i objektom, zajedno s Općinom riješiti, odgovorio je pročelnik Miroslav Jarić.

O IPA PROJEKTU, ŠKOLAMA I KLADIONICAMA

ZLATKA ČIČIĆ (SDP)

- U projekt vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda ukupne vrjednosti od 29,6 milijuna eura koji se sufinancira iz IPA programa, 2 milijuna će biti osigurana iz gradskog proračuna. U Posavskoj Hrvatskoj smo informirani da je potpisivanjem ugovora počela realizacija projekta, no objavljeno je poništenje natječaja koji se odnosi na pročišćivač. Budući da po EU standardima radovi moraju završiti u roku od tri godine, odnosno do jeseni 2012. godine, inače nećemo dobiti novac, zanima me kada će biti raspisan novi natječaj.

JOSIP POLIĆ (HDZ)

- Kada će početi izgradnja škole u Ruščici?

- Prema planu Ministarstva regionalnog razvoja natječaj u vezi spomenute škole počinje negdje u prvoj polovici sljedeće godine, odgovorio je župan Marušić.

ZVONIMIR MARKOTIĆ (HDZ)

- Moje pitanje se odnosi na zakone koje kolokvijalno nazivam zakonima o djeci i mladeži, a koji se kod nas ne provode. Kladionice su rak-rana ovog društva, pogotovo djece i mladeži o čemu je kolega Šnajder nešto već govorio. Postoje pravilnici koji reguliraju ovo područje, a kod nas se, barem kad je riječ o Malom Parizu, ne poštuju. Tko to kontrolira? Od onih koji bi to trebali činiti tražim da podnesu izvješće. Isto je s automat-klubovima, samoposlužnim uplatama u ugostiteljskim objektima, prodajom alkohola mladima i samostalnim noćnim izlascima mlađih od 16 godina.

- Slažem se sa svim vašim konstatacijama i dijelim vašu zabrinutost. Budući da nismo odgovorni za provođenje zakona, obratit ćemo se nadležnim institucijama, kazao je župan Danijel Marušić.

ZVONIMIR LASLO (HSP AS)

-Apleliram na župana da on, opet, apelira na načelnike da ispravno održavaju horizontalnu signalizaciju na lokalnim cestama što je veliki problem kad je vrijeme maglovito i kad pada snijeg. Naravno da ne treba obilježavati sve lokalne ceste, ali one frekventije bi trebalo pa molim župana da uputi načelnicima upit jesu li i koje su ceste predvidjeli za uređenje signalizacije.

- Učinit ću ovo što me vijećnik zamolio, glasio je, ukrako, odgovor brodsko-posavskog župana.

VESNA KOLIĆ - KLIKIĆ (HNS)

- Uvidom u sudski registar ustanovljeno je da je u Slavonskom Brodu registrirana tvrtka San-vet koja je i sada u aktivnom statusu. Registrirana je, između ostalog, i za uklanjanje otpadnih voda, odvoz smeća, sanitarne i slične djelatnosti, a u vlasništvu je Zdravka Sauerborna i Nenada Pletikapića koji su i članovi uprave. S obzirom na to da smo Zdravka Sauerborna imenovali za v.d. direktora Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, on se našao u sukobu interesa. Pitam župana je li mu taj podatak bio znan prije prošle sjedinice te hoće li sada obustaviti njegovo imenovanje za stalnog direktora. Isto pitam i predsjednika skupštinskog odbora za izbor i imenovanje. I drugo, na internetskim stranicama Brodsko-posavske županije navedene su samo neke ustanove i to one koje djeluju u Slavonskom Brodu. Nije li tu riječ o marginalizaciji? Na koncu, vijećnik Gradskog vijeća Nove Gradiške na sjednici je izjavio kako je ministrica Matulović - Dropilić za posjeta Davoru izjavila da će tamo biti županijsko odlagalište otpada te da lokacija Šagulje nije više aktualna. Kani li Županija, zaista, odlagalište graditi na vodozaštićenom području?

- Što se tiče internetskih stanica, u njih smo uložili puno truda da ih moderniziramo, ali one su živa stvar i uvijek se mogu dopuniti što ćemo i učiniti, a čim se registrira tvrtka za gospodarenjem otpadom Zdravko Sauerborn će regulirati svoj status kako ne bi bilo sukoba interesa, odgovorio je župan Danijel Marušić, što je potvrdio i predsjednik Skupštine Zdravko Sočković.

MARTIN MILOLOŽA (HSP AS)

- S ozirom na to da je račun općine Sibinj u blokadi, zanima me može li županija uskočiti i novčano intervenirati kako bi se uredio zapadni prilaz sibinjskom groblju koji je u jako lošem stanju. Može li Županija u sljedećoj godini osigurati neka sredstva, od države ili iz fondova, kako bi se pomoglo odvoračkim selima? Može li se dobiti podatak o tome koliko se domaćinstava u onom dijelu općine Sibinj koji je plinoficiran, spojilo na mrežu. Imam podatak da ih je jako malo pa predlažem da se prije gradnje mreže nađe način da im se omogući jeftiniji priključak.

- Koliko ja znam račun Općine Sibinj nije blokiran, a slažem se svama da treba pomoći odvoračkim selima, odgovorio je brodsko-posavski župan.

- Projektna dokumentacija za općine Oriovac i Brodski Stupnik je izrađena, a za Bebrinu je u tijeku, no gradnji se ne može pristupiti jer gradonačelnik Slavonskog Broda nije pristao dati suglasnost Brod-plinu da se kreditno zaduži iako bi mu kao koncesionaru trebalo biti važno da ima što više priključaka i tako isplati investiciju. Zatražit ćemo sastanak s Brod-plinom kako bismo vidjeli hoće li ispuniti svoje obveze iz ugovora, glasio je, ukratko, odgovor zamjenika župana Davora Vlaovića.

BOŽIĆNICE, RUKOMET i BOLNICA

BRANKA NIKOLIĆ (HSP)

- Je li točno da je Županija svojim zaposlenicima, u vidu naknade, isplatila božićnicu?

- Županija je, u skladu sa zakonskim odredbama, iskoristila svoje pravo i isplatila jednokratnu neoporezivu naknadu, kratko je odgovorio pročelnik Ivan Lukić.

MARIO PEJIĆ (HSP)

- Nakon dugo vremena pruža nam se prilika da dobijemo sportskog prvoligaša, Rukometni klub Brod koji je zauzeo prvo mjesto u aktualnoj natjecateljskoj sezoni, no da bismo to i ostvarili potrebna su nam sredstva. Hoće li Županija za RK Brod izdvojiti više novca? Drugo, što će poduzeti Županija, kao produžena ruka države koja seljacima šalje ovrhe? I treće, kolike su novčane obveze Županije u 2011. godini za školu u Ruščici?

-Povećanja za sport neće biti, a nemam nikakvih saznanja da Županija nekome šalje ovrhe, kratko je kazao župan Marušić.

DAMIR JAPUNDŽIĆ (HDSSB)

- Sva dokumentacija potrebna za gradnju odjela hemodijalize u novogradiškoj bolnici je ishođena baš kao i načelan dogovor o javno-privatnom partnerstvu s ulagačem iz Švicarske pa molim da se pokuša pokrenuti inicijativa za pokretanje radova. Drugo, do kuda je došla izgradnja bolnice na Šumetlici, odnosno kako je protekao razgovor župana i patera Sinkovića? I treće, Orljava se ponovno izlila iako oborine nisu bile velike. Što je učinjeno da se uredi njezin tok od Lužana prema Savi?

- Apsolutno se slažem s vama kad je riječ o odjelu hemodijalize. Sastao sam se i s paterom Sinkovićem koji me upoznao s problemima s kojima se susreće poput osvjetljenja dijela puta prema bolnici ili s vodotokom potoka koji ide tim dijelom u čemu sam mu obećao pomoći, odgovorio je župan Danijel Marušić.

ZVJEZDANA GRČEVIĆ ĆURKOVIĆ (SDP)

- Župane, je li točna informacija da je privatizirana praonica rublja u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu? Slažete li se vi s ovakvom odlukom Upravnog vijeća bolnice? I treće, što je bila namjera te privatizacije i očekujete li da će ona nakon toga poslovati pozitivno? Iz dosadašnjih iskustava može se očekivati da će privatni vlansik očekujući profit povećati cijene pranja rublja što će uzrokovati puno veće troškove od sadašnjih.

- Nije točno da je praonica privatizirana, a postoje smjernice Vlade o tome kako se treba ponašati u slučaju praonice rublja i ostalih popratnih bolničkih sadržaja, kratko je odgovorio župan.

BORO GRUBIŠIĆ (HDSSB)

- Na sjednici Vlade održane u rujnu 2005. godine u Slavonskom Brodu donesene su odluke o gradnji nove zgrade Policijske uprave u Slavonskom Brodu, južne obilaznice Nove Gradiške i Istočne vezne ceste u Slavonskom Brodu. Što je od toga napravljeno? Drugo, općina Sikirevci imala je čast da se njezinom području nađu velike količine kvalitetne pitke vode, ali od toga je dobila samo uništene ceste, presušene bunare i zbog vodozaštitnog pojasa velika ograničenja u poljoprivrednoj proizvodnji. Tom će se vodom snabdijevati bazeni u Vinkovcima, a u istom gradu će se graditi i punionica ove naše vode. Nije li to moglo biti na području naše županije? Brodsko-posavska županija po ekonomskim pokazateljima je već godinama na zadnjem mjestu pa me zanima zašto se ne koristi takvo rudno bogatstvo kao što je kalcit u Podcrkavlju iako je prošao natječaj za njegovu ekasploataciju kojeg je dobila Nexe grupa.

- Par puta sam bio kod ministra Karamarka i još uvijek nije isključeno da će se nešto slično graditi, a od premještanja PU barem za sada nema ni govora, rekao je župan Marušić.

- I bazeni u Slavonskom Brodu, koje je obećao gradonačelnik, mogu se puniti vodom iz Sikirevaca. Što se tiče punionice, svaka privatna inicijativa je dobrodošla i s Hrvatskim vodama se sigurno možemo dogovoriti da se nešto slično dogodi i kod nas, kazao je zamjenik župana Davor Vlaović.

Županijska skupština prihvatila proračun za 2011. godinu

UZ OSAM PRIHVAĆENIH AMANDMANA, USVOJEN ŽUPANIJSKI PRORAČUN

Županijska skuština Brodsko-posavske županije jučer je,većinom glasova, usvojila proračun za 2011. godinu koji je, kako je u uvodnom izlaganju kazao župan Danijel Marušić, pripremljen u okružju globalne krize i predstavlja logičan slijed ovogodišnjeg rebalansiranog proračuna. Ipak, uz to što je realan, on je i socijalno osjetljiv te razvojan što je potkrijepljeno iznosima predviđenim za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca, ulaganjima u visoko školstvo, zdravstvo, komunalnu infrastrukturu… U raspravi u kojoj su klubovi i pojedinci iznijeli svoja razmišljanja o proračunu rečeno je kako je Brodsko-posavska županija, baš kao i sve ostale jedinice lokalne i područne samouprave u Hrvatskoj morala konzervativnije i opreznije pristupiti procjeni prihoda za 2011. godinu, te mjerama racionalizacije smanjiti proračunsku potrošnju. Nakon uvodnog izlaganja župana Danijela Marušića i detaljnije analizle koju ju je dao pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Lukić, nekoliko klubova i pojedinaca iznijeli su prijedloge uobličene u osam amandmana čija se ukupna financijska težina kreće oko pola milijuna kuna. Nakon kraće stanke u kojima ih je predlagatelj proračuna pobliže razmotrio i prihvatio, isto je kod glasovanja učinila i većina vijećnika koja ih je prihvatila zajedno s ostatkom proračuna.

Proračunski prihodi za 2011. godinu planirani su u iznosu od gotovo 149,7 milijuna kuna (plus 500.000 kuna za osam prihvaćenih amandmana) što je za 3,5 posto ili za 5,5 milijuna kuna manje od ovogodišnjeg proračuna. Za financiranje decentraliziranih funkcija (školstvo, socijalna skrb i zdravstvo) u 2011. godini planira se utrošiti 70,65 milijuna kuna od kojih će tek 8,8 milijuna biti osigurano iz županijskog proračuna dok će se ostatak tražiti iz Fonda za izravnanje. Ukupni rashodi i izdaci proračuna planirani su na iznos tek nešto veći od 143 milijuna kuna (plus 500.000 kuna za osam amandmana) što je za 2,1 milijun ili 1,46 posto manje u odnosu na plan rashoda za 2010. godinu. Razlika između planiranih prihoda i rashoda proračuna predstavlja manjak iz 2010. godine za kojeg se mora osigurati pokriće na prihodovnoj strani proračuna. Kad se rekapitulira proračunska potrošnja po razdjelima, vidljivo je da se čak 40 posto svih prmihoda troši u razdjelu obrazovanja, športa i kulture, s 21,6 posto slijedi razdjel zdravstva i socijalne skrbi, a sa znatno manjim postocima iza njih su gospodarstvo, poljoprivreda, komunalno gospodarstvo i zaštita okoliša. Za normalno funkcioniranje županijskih upravnih tijela bit će potrošeno 19 posto raspoloživih prihoda.

Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti