Županija

PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

Datum objave: 1.10.2010.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Nakon uobičajenog aktualnog sata i kadrovskih pitanja slijedila su, za ovo doba godine, također uobičajena, dva polugodišnja izvješća, o radu župana Danijela Marušića i o izvršenju proračuna, nakon čega su na dnevni red došle izmjene i dopune statuta i poslovnika Brodsko-posavske županije te odluka o koeficijentima za obračun plaća zaposlenih u županijskim upravnim tijelima

 Pod preostalim točkama dnevnog reda vijećnici su saslušali i prihvatili srednjoročni plan dodjele koncesija za komunalne djelatnosti - za skupljanje ambalažnog otpada (jedna koncesija na pet godina), za građevinski otpad (jedna koncesija na rok od 20 godina) i za distribuciju plina (tri koncesije na 30 godina)

Na dnevnom redu su bile i tri informacije - o dodijeljenim koncesijama za obavljanje javno-zdravstvene djelatnosti, o stanju i razvoju športa te o stanju i perspektivama kulturnog amaterizma na području Brodsko-posavske županije

Vijećnici prihvatili izmjene Statuta Županije

 NOVI DATUM ZA OBILJEŽAVANJE DANA ŽUPANIJE

Dosadašnji datum, 2. svibnja, zbog neposredne blizine dana obilježavanja Bljeska, akcije u kojoj je oslobođen okupirani dio zapadne Slavonije, pa tako i dijelovi Brodsko-posavske županije, stvarao je niz tehničkih i protokolarnih poteškoća oraganizatorima i sudionicima proslave Dana županije. Novi datum Dana županije bi trebao biti 15. travnja, u spomen na dan kad je 1993. godine održana prva i konstituirajuća sjednica Županijske skupštine. Na taj će se način olakšati obilježavanje Bljeska na području cijele Brodsko-posavske županije, ali i Dana županije kojeg će njezini stanovnici u punom smislu početi doživljavati kao značajan datum i praznik.

Aktualni sat Županijske skupštine

O PROMETNICAMA, DJECI, POPLAVAMA...

ANITA KLADARIĆ (HDZ):

- Radi li se na pripremi projekata za sudjelovanje na natječaju za sredstva iz pretpristupnog IPA programa namijenjenog razvoju poslovne infrastrukture?

- Upravni odjel za razvoj i europske investicije, zajedno s CTR-om te uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja, priprema dva kapitalna projekta od kojih je jedan dovršetak komunalne infarstrukture u gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi ukupne vrijednosti od 1,3 milijuna eura, od kojih je milijun bespovratan. Drugi je razvoj izgradnja regionalnog biotehnološkog istraživačkog i razvojnog centra u brodskoj Poljoprivrednoj školi u vrijednosti od 1,5 milijun eura, u potpunosti bespovratnih, odgovorio je župan Danijel Marušić na vijećničko pitanje.

ZLATKA ČIČIĆ (SDP):

- Župan je u razgovoru za Posavsku Hrvatsku rekao kako poduzeća iz Holdinga ĐĐ sklapaju poslove na inozemnom tržištu, ali su informacije drugačije. Na sklapanju BOV-a će biti angažirano manje od 100 ljudi iz Specijalnih vozila, a nameće se i pitanje zašto je izostala potpora Alatnici za proizvodnju protugradnih raketa te zbog čega Županija nije sudjelovala u pregovorima? I drugo, Vladin paket mjera za gospodarski oporavak sadrži i smanjivanja zaposlenih u javnoj upravi za oko 5 posto, a Brodsko-posavska županija je krajem srpnja ove godine objavila natječaj za prijem u službu administrativne tajnice na neodređeno vrijeme. Zašto se ne poštuju mjere Vlade RH?

- U razgovoru za novine sam rekao da poduzeća dobivaju ponude od stranih investitora, a što se tiče Alatnice, Županija je sudjelovala u dogovorima oko organiziranja sastanaka u minsitarstvima, ali mi ne možemo preuzeti ulogu menadžera, rekao je župan Marušić, obećavši i pisani odgovor na postavljena pitanja.

JELENA ADROVIĆ (HDZ):

- Hoće li Županija i ove školske godine sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola?

- Županija nastavlja s financiranjem dijela troškova prijevoza srednjoškolaca i u tu ćemo svrhu rebalansom proračuna za ovu godinu osigurati pola milijuna kuna, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković uz napomenu da su s autoprijevoznicima ugovori već potpisani.

IVAN SUDIĆ (HSS):

- Stimulira li Županija izradu projekata koje financiraju domaći i inozemni fondovi?

- Županija to čini kroz nekoliko stavki poput održavanja edukativnih radionica i financijske pomoći iz proračuna pa do pomoći koju izrađivačima projekata daju Upravni odjel za europske integracije i CTR, odgovorio je, sažeto preneseno, župan Danijel Marušić.

ZAŠTO PREPUNI VAGONI?

DAMIR JAPUNDŽIĆ (HDSSB):

- U bolnici u Novoj Gradiški je izgrađen interni odjel, nabavljen je i dio dijagnostičke opreme, a planirano je otvaranje i odjela za dijalizu jer imamo 35 pacijanata. S otvaranjem se stalo iako nema niti jednog razloga da se odjel ne otvori pa molim župana, kao predsjednika UV-a bolnice, da aktualizira ovaj problem i da ga pomogne riješiti. Drugo pitanje se odnosi na poplave u području Orljave gdje je zamjenik Vlaović kvalitetno odradio veliki posao, ali ipak se dogodilo da je prvi put u posljednjih 500 godina poplavljen i Ciglenik pa bih molio da se napravi analiza uzroka zbog kojih se to dogodilo. I treće, razmišlja li se o depolitizaciji upravnih vijeća i školskih odbora kako bi na ta mjesta konačno došli stručnjaci, a izašla politika?

- Stožer za zaštitu i spašavanje djelovao je brzo i izbjegnute su ljudske žrtve, a ni stoka nije stradala iako je bilo materijalnih šteta. Što se tiče pitanja o izlijevanju Orljave treba reći da su vodozaštitni objekti građeni na temelju prosjeka padalina u posljednjih sto godina, a količina koja je pala u ona dva-tri dana kad je došlo do poplava, daleko je iznad prosjeka. Očito je, rekli su to i predstavnici Hrvatskih voda, da će se morati raditi revizija planova obrane od poplava kako bi se uskladili s novim vremenskim uvjetima. Tražit ćemo pojačavanje objekata na kritičnim točkama, a Orljava će biti prioritet, kazao je zamjenik župana Davor Vlaović.

DARIO PAVIĆ (Hrvatska stranka prava dr. Ante Stračević):

-Jutarnji putnički vlak koji u šest sati ujutro iz zapadnog dijela županije vozi radnike i učenike u Brod već u Oriovac stiže pun, a u Sibinju se u njega više ne može ni ući. Problem je mali broj vagona pa molim župana da interevnira u HŽ-u. I drugo, treći put pitam tko je kriv što u Oriovcu još uvijek nije ni započela gradnja plinske mreže?

- Znam za problem s jutarnjom linijom u željezničkom prijevozu i uputit ću dopis HŽ-u, obećao je brodsko-posavski župan.

- Ja sam već tražio od HŽ-a da povećaju broj vagona na spomenutoj liniji, ali su mi odgovorili da to ne mogu učiniti jer ih nemaju niti jedan slobodan. Plinofikacija općine Oriovac je trebala biti riješena prije dvije godine jer rok za ovaj posao, temeljem koncesijskog ugovora, istječe u veljači 2011. Problem je u tome što Grad, kao vlasnik, Brod-plinu nije dao suglasnost za zaduženje za dizanje kredita za gradnju plinske mreže iako je NO prihvatio, a Skupština tvrtke usvojila poslovni plan čiji je ovo sastavni dio. Dakle, jasno je tko je krivac, odgovorio je pročelnik Miroslav Jarić.

BRANKA NIKOLIĆ (HSP):

- Što Županija čini da pomogne ljudima iz Slobodnice čije su kuće stradale u poplavama, a koji kažu da im nitko osim Crkve ništa nije dao? Grad Slavonski Brod je napravio turistički master plan, a kreće i izrada akcijskih planova, dok Županija još uvijek nije formirala županijsku turističku zajednicu. Zašto?

- Bili smo u Slobodnici i pomogli stradalim ljudima na više načina, tijekom same poplave, a i kasnije. Sada očekujemo isplatu šteta iz državnog proračuna u kojem su osigurana značajna sredstva upravo za ovu namjenu s tim što smo nekima, koji su to od nas zatražili, pomogli i mi iz našeg županijskog proračuna. Županijsku turističku zajednicu možemo osnovati tek kad svoje zajednice osnuju oba grada i svih 26 općina, a one to još nisu učinile, odgovorio je zamjenik župana Davor Vlaović.

POTICAJI I OBILAZNICA

DARKO GRIVIČIĆ (HSS):

- Vlada i Sabor su rebalansom proračuna odobrili dodatnih 600.000 kuna za pojoprivredu s tim što će 60 posto sredstava namijenjenih poticajima biti u obliku vaučera koji će stići do sredine listopada, a ostatak koji će se isplatiti u novcu stiže do kraja istog mjeseca. Budući da je selo ostalo bez novaca, pitam župana može li s bankama dogovoriti da se, u skladu s ovim rokovima, eskontiraju i mjenice.

PETAR BODROŽIĆ SELAK (HDZ):

- Može li župan pomoći Zoranu Tomcu, hrvatskom branitelju-dragovoljcu i invalidu, čija je kuća stradala u odronu tla na Janiševcu, da ga Grad stambeno zbrine, barem dok ne riješi svoj status?

KRUNOSLAV HOFFER (SDP):

- Što je s južnom obilaznicom za grad Novu Gradišku bez koje nema pravog gospodarskog razvoja niti kvalitetnog zapošljavanja koje će biti moguće kad se ostvare poslovni planovi poduzetnika? Naime, u postupku je odobravanje ukupno 19 kredita koji će omogućiti 45 novih radnih mjesta. I drugo, zašto u vijećnici nema slike aktualnog predsjednika Ive Josipovića?

- Svjestan sam važnosti južne obilaznice za Novu Gradišku za koju je izrada dokumentacije u tijeku. A kad je riječ o slici predsjednika Josipovića, njegovom uredu sam poslao zahtjev da nam pošalju službeni portret, glasio je županov odgovor.

MARTIN MILOLOŽA (HSP AS):

- Ministar Biškupić je prilikom dolaska u Brodsko-posavsku županiju posjetio i sibinjsku crkvu pa me zanima može li se ona ožbukati i izvana te mogu li se postaviti oluci. I drugo, može li se postaviti šetnica uz kanal Kikovicu koji protiče kroz središte Sibinja?

- Ministar Biškupić je rekao kako će uređenje crkve u Sibinju biti jedan od prioriteta, a za kanal se morate obratiti Hrvatskim vodama, glasio je kratak odgovor župana Marušića.

DUBRAVKO KOLUNDŽIĆ (HDSSB):

- Iz čega će se naplatiti vjerovnici nakon što je počeo stečajni postupak u Sušionici? Drugo, hoće li brodska poduzeća uspjeti, kao podizvođači, dobiti nešto posla na grdanji spremnika za JANAF? I treće, može li Županija iz svog proračuna sufinancirati autoprijevoznike kako bi se povećao broj autobusnih linija za učenike srednjih škola i to u onim terminima kad to prijevoznicima nije ekonomski isplativo?

POTREBNA VEĆA BRIGA ZA DJECU

MARIO PEIĆ (HSP):

- Sigurnost djece na raskrižju u Velikoj Kopanici je vrlo ugrožena pa me zanima može li se nešto učiniti. Zatim, u kojoj je fazi i hoće li se uopće graditi škola u Ruščici? I treće pitanje, što župan i Županija čine kako bi bi se naša županija maknula s posljednjeg mjesta na ljestvici ekonomski uspješnih?

IVAN MARČEVIĆ (HDZ):

- Djeca iz Zapolja nemaju organizirani autobusni prijevoz nego 2,5 km do škole idu vrlo opasnom cestom. Mogu li dobiti školski autobusni prijevoz?

- Već sutra o tome ću razgovarati s ravnateljicom, obećala je zamjenica Ružica Vidaković.

MARIO VUČINIĆ (SDP):

-Vrijedi li još uvijek privremena dopusnica za Veleučilište i za ovu akademsku godinu s obzirom na to da nisu ispunjeni kadrovski uvjeti? Je li točno da jedan ukrcajni mol Luke Brod ne može raditi zbog plitkog korita rijeke Save? Hoće li to utjecati na puni radni kapacitet Luke? Što je Županija poduzela za rješavanje pružnog prijelaza u Osječkoj?

- Veleučilište i Županija su pred potpisivaanjem ugovora kojim će ekipirati stručne djelatnike kako bi ispunili uvjete za dobivanje dopusnice. U tijeku su i poslovi na izmjeni Prostornog plana Slavonskog Broda kojima će se omogućiti parcelacija zemljišta i osiguranje prostora za gradnju Veleučilišta za kojeg se radi idejni projekt, odgovorio je pročelnik Vladimir Štefanek.

- Za dovršetak Luke trebaju veliki novci, a s plovnosti Save može biti malih problema samo u predjelu Novoga Grada, no, ni taj dio ne utječe na plovnost. Luka ima dobre projekte i nešto transporta se u njoj i obavlja i ona je jedan od velikih potencijala ne samo ove županije. Podvožnjak u Osječkoj će spajati Luku s autocestom sve dok se ne izgradi Istočna veza cesta. Dobili smo suglasnost od HŽ-a, napravljeni su projekti i do kraja godine bi trebao biti objavljen natječaj tako da bi se već na proljeće krenulo s građevinskim radovima, glasio je odgovor župana Marušića.

NOVOGRADIŠKE NEPOZNANICE

VESNA KOLIĆ KLIKIĆ ((HNS):

-Zašto Grad Nova Gradiška nije na vrijeme dobio obavijest o dolasku ministra Bože Biškupića, zbog čega nismo mogli stići u Slavonski Brod. Drugo pitanje se odnosi na zbivanja u Radiju Nova Gradiška koji je bio u blokadi 864 dana, a prispjela potraživanja premašuju 5 milijuna kuna. Pitam župana kome je pogodovao kad je putem cesije isplatio novac leasing kući i KUD-u Kramarić.

- Puno puta se danima pričalo da ministri dolaze, ali nisu došli. Dolasci ministara se najavljuju, ali se ne zna kada. Ne da mi ne znamo, nego i sami ministri to ne znaju. Mi smo, čim su stigle prve informacije, obavijestili Novu Gradišku. Što se tiče radija, mogli bi neko pitanje o tome postaviti i Josipu Mikšiću. Odnos Županije i informativnih ustanova reguliran je ugovorima, a interes nam je svima da osiguramo javnost rada. Ja nikome nisam pogodovao, plaćao sam ono što je regulirano ugovorima, a cesija je zakonito sredstvo plaćnja, kazao je župan Marušić.

DOMAGOJ BARTEK (HNS):

- Što je stvarna prepreka u realizaciji produžene Svačićeve ulice te možemo li učiniti nešto da stvar pomaknemo s mrtve točke?

- Novac je osiguran, a mi možemo poslati požurnicu Gradu i dopis Ministarstvu da što prije odrade svoj dio posla, glasio je odgovor župana Marušića.

NIVES ROMANJEK (HSP AS):

- Stradavanje pod vlakom dječaka iz Donje Vrbe koji je bio i moj učenik, ali i brojne druge smrti pod kotačima vlaka, ponukalo me da se zapitam jesu li naša djeca dovoljno educirana o ponašanju na pružnim prijelazima i uz samu prugu. Budući da naša županija prednjači po broju stradalih, mislim da bismo trebali učiniti više.

M. Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti