Županija

UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

AKTULANI SAT SJEDNICE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Datum objave: 16.7.2010.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

ZVONIMIR LASLO (HSP):

- Kakve su rezulate na državnoj maturi postigli maturanti srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije? Kopiju svjedodžbe državne mature više ne mogu izdavati škole nego se ona, da bi bila važeća, mora ovjeriti kod javnog bilježnika što se, naravno, plaća. Može li Županija utjecati da nadležne institucije donesu odluku po kojoj se ovjere ovih kopija ne bi morale plaćati? I treće, u mjerama Vlade RH za oporavak gospodarstva spominje se izvješće o zaduženosti poduzeća pa me zanima koji su to gospodarski subjekti s naše županije koji su, iako bez i jednog zaposlenog, uspjeli napraviti višemilijunske dugove prema državi.

- Podatke o rezultatima upisa na fakultet naših maturanata moramo tražiti od sveučilišta, a budući da upisi još nisu obavljeni, bit će nam dostupni tek u rujnu. Što se tiče izdavanja i ovjere maturalnih svjedodžbi, proceduru je propisala država i jedino što mi možemo učiniti je apelirati na Ministarstvo da se svjedodžbe izdaju i elektronskim putem, ali se ova vrsta dokumenata mora ovjeravati, odgovorio je na prva dva pitanja pročelnik Vladimir Štefanek.

MARTIN MILOLOŽA (HSP):

- Može li se ponoviti tretman protiv komaraca na području općina? I drugo pitanje, župane, možete li nekom novčanom donacijom pomoći sportsko-rekreacijskoj udruzi iz Brčina-Ravnog?

- Jedinice lokalne samouprave organiziraju tretiranje komaraca. Županija je u svom proračunu za ovu godinu predvidjela 100.000 kuna pomoći općinama upravo za ovu namjenu, a možemo pomoći i klubu Brčino-Ravan, kratko i jasno je odgovorio župan Danijel Marušić.

 IZGRADNJA LIDLA I ULICA MILE BUDAKA

PETAR BODROŽIĆ SELAK (HDZ):

- Je li gradnja Lidla u Slavonskom Brodu u skladu sa zakonom i uklapa li se u prostorni plan grada?

- U nedostatku detaljnijih planova za čije nepostojanje nema niti jednog razboritog razloga, sve se radi na temelju GUP-a koji dopušta gradnju jednog ovakvog, arhitektonski i estetski potpuno bezvrijednog objekta. Osim što se ovaj objekt gradi na atraktivnoj lokaciji, on, uz već postojeću Billu, ograničava, u arhitektonskom smislu, vrlo vrijedno zdanje željezničkog kolodvora. Budući da u gradu još uvijek ima takvih lokacija, apeliram na sve odgovorne da za njih , kad je riječ o gradnji novih objekata, raspisuju javne natječaje kako bismo dobili vrijedna arhitektonska rješenja, rekao je pročelnik županijskog Zavoda za prostorno planiranje Igor Čižmek uz upozorenje da nam naši potomci neće oprostiti ovakve promašaje.

NIVES ROMANJEK (HSP):

- Kako su prošli upisi u srednje škole na području Brodsko-posavske županije? Drugo, sudjeluje li Županija u sufinanciranju sanacije klizišta na području Slavonskog Broda?

- U 11 srednjih škola, 12. je Srednja glazbena, koliko ih je na području županije, ima 2.190 upisnih mjesta, a slobodnih mjesta je ostalo u još dvije, 50-ak u Industrijsko-obrtničkoj i 40 u Obrtničkoj u Slavonskom Brodu. Zbog velikog pristiska učenika za upis u Gimnaziju Matije Mesića i Medicinsku školu, od Ministarstva smo tražili i dobili odborenje da povećamo broj učenika u razredu na 32, odgovorio je pročelnik Štefanek na prvo pitanje. Na drugo pitanje, zamjenik župana Davor Vlaović je odgovorio potvrdno pri čemu se i zahvalio svima koji su sudjelovali u spašavanju imovine i ljudi te kasnije u popisu šteta i pisanju elaborata.

ZLATKA ČIČIĆ (SDP):

- Znate li da iz ĐĐ TEP 19. srpnja kreće specijalni teret koji do Luke Brod ide cestom kroz naselje Hebrang. Zbog čega još uvijek nije izgrađena prilazna cesta Luci Brod i kada će biti?

JELENA ADROVIĆ (HDZ):

- U kojoj je fazi provedba projekta Svačićeve ulice?

- HC i poduzeće koje radi na projektiranju ceste stigli su do ishođenja dozvola. Izdavanje lokacijske dozvole i potvrde glavnog projekta u nadležnosti su službi Grada Slavonskog Broda, koji je, zajedno s Brod-plinom, iako je u veljači 2009. godine postojala važeća lokacijska dozvola, izdao nove uvjete zbog kojih traže da se projekt ispravi i dopuni. Zbog tih zahtjeva još uvijek nema dozvole što znači da se ne može raditi, uz napomenu da su novci za Svačićevu ulicu osigurani, odgovorio je župan Marušić.

MATO KLARIĆ (nezavisni vijećnik):

- Dok Hrvatska ide prema Europskoj uniji, mi u gradu Slavonskom Brodu i općini Klakar, odnosno naselju Ruščica, imamo ulice imenovane po Mili Budaku. Čekamo li autoritete iz Europe da nam naprave popis prihvatljivih osoba iz naše povijesti ili to možemo sami učiniti i prilagoditi se sadašnjem i budućem vremenu? Hoće li odgovorni u Županiji pronaći način za komunikaciju i nadležnima u Slavonskom Brodu i općini Klakar predložiti izmjene naziva ovih ulica u neke prihvatljivije?

- Odluke o imenovanju i preimenovanju naziva ulica donose posebne komisije koje formiraju jedinice lokalne samouprave, a vaš ćemo prijedlog dostaviti Gradu i Općini Klakar. Županijska skupština to ne može učiniti, odgovorio je predsjednik Skupštine Zdravko Sočković.

BOLUJE LI NOVOGRADIŠKA BOLNICA?

KRUNOSLAV HOFFER (SDP):

- Na sjednici GV Nove Gradiške postavljeno je mnoštvo pitanja vezanih za bolnicu i ono što se oko nje u zadnje vrijeme zbiva. Neshvatljivo je da Grad Nova Gradiška nije njezin osnivač i nije nadležan za dobivanje izvješća i informacija nego je to Županija. Na Županiju su samo prenesena osnivačka prava, a bolnicu su samodoprinosom gradili građani Nove Gradiške. Prva izravna posljedica je smjenjivanje dogradonačelnice Ljepše Rakas Vujčić s mjesta voditeljice fizikalne medicine što se nije dogodilo kao posljedica nove sistematizacije nego njezinog istupa na Gradskom vijeću. Ovo je čin osvete pa me zanima što će se dogoditi onima koji izraze zabrinutost za stanje u gradskoj bolnici.

- Predsjednik sam Upravnog vijeća bolnice tako da sam i osobno, kod analize akata bolnice, vidio niz nepravilnosti koje su ispravljene. Te akte nije donijelo ovo Upravno vijeće niti ovaj ravnatelj, ali on mora po njima djelovati. Iako je i prije ovog slučaja bilo sličnih, vas jedino on zanima i jedino na njega reagirate. Riječ je o tome da prema pravilniku o sistematizaciji nije normirano radno mjesto voditelja fizikalne medicine pa kako onda netko može biti na njemu. Što se tiče satnja u bolnici, ona je nakon dugo, dugo vremena, u posljednja četiri mjeseca pozitivno poslovala, a što se tiče ulaganja u nju, osim stanovnika samog grada, nju su gradili i stanovnici svih općina novogradiškog dijela Županije, glasio je dio iscrpnog odgovora župana Danijela Marušića.

TOMISLAV VLAJNIĆ (HSP):

- Postoji li informacija o provedenoj dezinsekciji i deratizaciji u gradovima i općinama Brodsko-posavske županije, odnosno, ima li kakve kontrole ovih postupaka i tko ju provodi. Kakvo je zatečeno stanje izgrađenosti Zapadnog regionalnog vodovoda, odnosno, kada možemo očekivati spajanje na izvorište? Mogu li se, u međuvremenu, Nova Kapela, Staro Petrovo Selo i Rešetari kod Lužana spojiti na brodski vodovod. I treće, kada možemo očekivati konkretne rezultate podrške Brodsko-posavske županije poduzećima iz sustava ĐĐ-a i možemo li očekivati rast broja zaposlenih u njima?

- Natječaj za obavljanje poslova dezinsekcije i deratizacije raspisuju jedinice lokalne samouprave, a kontrolu obavlja županijski Zavod za javno zdravstvo, odgovorio je na prvo pitanje pročelnik Miroslav Jarić.

- U tijeku je raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova za magistralni cjevovod koji će povezati Novu Kapelu s izvorištem Davor. Već smo razgovarali s hrvatskim vodama i brodskim Vodovodom da se, dok se ovo bude gradilo, već izgrađena mreža u Kapeli stavi u funkciju. Upravo me ovih dana državni tajnik Karlo Bivačić obavijestio da je potpisao ugovor o financiranju spoja Nove Kapele i Lužana i u tijeku je ugovaranje za izvođenje radova koje će financirati Ministarstvo regionalnog razvoja, vrlo konkretno je na drugo pitanje odgovorio zamjenik župana Davor Vlaović.

- ĐĐ ima potporu Županije u dijelu na koji mi možemo utjecati. Što se tiče poslova, pri kraju je natječaj za 100 vagona, očekujemo potpis za aneks ugovora za Patriju, a tu je i 14 milijuna eura vrijedno državno jamstvo. Sve ovo ide za očuvanjem radnih mjesta i teško da će se sada ići na otvaranje novih, glasio je, ukratko prepričan, odgovor župana Danijela Marušića.

NASTAVAK STUDIJA, POTICAJI I BONTON

MARIO PEJIĆ (HSP):

- Zbog čega nema radijskog prijenosa sjednica Županijske skupštine? I drugo, u kojoj je fazi provedba zaključka vezanog za nastavak studija menadžmenta brodskog Veleučilišta, odnosno polaganje razlikovnih ispita u Slavonskom Brodu kako bi se mogao upisati diplomski studij?

- Prijenos sjednica Županijske skupštine mora se posebno platiti i što smo u nekim razdobljima i činili, no, za sada ne mislim da za tim ima neke posebne potrebe, odgovorio je na prvo pitanje predsjednik Skupštine Zdravko Sočković.

- Šezdeset studenata koji su završili ili će uskoro završiti studij menadžmenta tražilo je razgovor o mogućnosti nastavka studija, odnosno upisivanja 4. i 5. godine za što moraju položiti 11 ispita razlike. Obavili smo razgovore s predstavnicima Veleučilišta i Sveučilišta, a s Klasičnom gimnazijom smo dogovorili da možemo koristiti njihov prostor. Nažalost, sve je zastalo budući da Osječani smatraju da bi pripreme i polaganje razlikovnih ispita trebalo obavljati u Osijeku, a ne u Brodu. Ipak, mi nastavljamo razgovore i nadamo se da ćemo naći zajednički jezik s predstavnicima Sveučilišta, rekao je pročelnik Vladimir Štefanek.

VLATKO KRZNARIĆ (HSP):

- Kada će biti isplaćena sredstva planirana za sufinanciranje trajnih nasada, konkretno, višanja? DVD i Općina Donji Andrijevci zajednički su krenuli u gradnju novog vatrogasnog doma pa me zanima postoji li kakav pretpristupni fond iz kojeg bi se moglo dobiti nešto novca. I treće, prošle godine je župan na Danima Luke Lukića u Brodskom Varošu obećao uređenje spomen-parka Đure Đakovića. Kako još uvijek ništa nije učinjeno, zanima me planiraju li se kakvi radovi.

- Isplata poticaja za višegodišnje nasade je krenula i do kraja godine će cjelokupan iznos od 220.000 kuna prenesenih iz prošlog razdoblja, biti isplaćen, kazao je pročelnik Željko Burazović.

- Za ovakve projekte, na žalost, za sada nema pretpristupnih fondova i sredstava, odgovorio je pročelnik Marija Štefanac.

BRANKA NIKOLIĆ (HSP):

- Je li načelnik općine Cernik Nikola Jugović član HDZ-a? Prema mojim informacijama je, a to pitam zbog njegovog neprimjerenog i nekulturnog načina na koji je, u pisanom obliku, odgovorio na moje pitanje postavljeno na aktualnom satu. Naime, na prošloj sjednici sam pitala kada će, zajedno sa sanitarnim čvorom, biti renoviran društveni dom u Cerničkoj Šagovini. Gospodin je odgovorio da ne zna, a u svom obrazloženju je, kako sam već rekla, bio krajnje nekulturan i primitivan pa molim župana da utječe na svog načelnika da to više ne čini te da kod izrade prijedloga proračuna za sljedeću godinu planira sredstva za kupovinu bontona gospodinu Jugoviću.

DUBRAVKO KOLUNDŽIĆ (HDSSB):

- Za vrijeme poplava došlo je prokopavanja silazne rampe koja vodi s nasipa ceste Lužani - Kobaš prema svetištu Gospe kloštarske. Rampa je sanirana, ali ipak nije vraćena u prvobitno stanje, a budući da se bliži blagdan Velike Gospe kad u svetište dolazi nekoliko tisuća ljudi, apeliram na župana da vidi s Brodskom Posavinom da se ovaj problem riješi što prije i to postavaljanjem cijevi kako bi u budućim sličnim situacijama voda mogla nesmetano ići u Savu. Ima li naznaka da bi u skorije vrijeme mogao saživjeti projekt Luke Brod koji bi jedini mogao omogućiti otvaranje većeg broja radnih mjesta?

- Hrvatske vode su evidentirale sve štete i izradit će prijedlog sanacije, a ja ću urgirati da se u Kobašu to napravi što hitnije i mislim da ne bi trebalo biti većih probelma. Što se tiče Luke Brod, slijedi opširniji pisani odgovor, a sada mogu reći da se nakon potpisivanja ugovora s HŽ Cargom sprema potpisivanje još jednog i to s poduzećem koje se bavi obradom metala, a tu je i tvornica biodizela, odgovorio je župan Danijel Marušić.

 DOK RADI RADIO...

VLADIMIR ZUZIJA (SDP):

- Već sam pitao je li Županija dala financijsku pomoć privatnoj tvtki Radio Nova Gradiška 98,1 i dobio odgovor da je to točno jer je normalno pomagati medijima što sam i ja prihvatio. No, nakon izvješća revizije o poslovanju Hrvatskog radija Nova Gradiška za dvije prethodne godine iz kojeg se vide velike nepravilnosti u financijskom poslovanju, a da ste im vi nakon toga dali 30.000 kuna pomoći, to više ne smatram normalnim. Naime, taj novac je direktor dijelio za nagrade onim radnicima koji su njemu bili lojalni dok su drugi ostali bez ikakve naknade. Osim toga, želje i pozdravi slušatelja su plaćani bez ikakvih uplatnica i službenih dokumenata pri čemu je tjedni utržak 13.000 kuna. Je li sve ovo točno i jeste li vi za to znali?

- Sva plaćanja prema Radiju Novoj Gradiški i ostalim informativnim ustanovama su vršene temeljem proračuna i ugovora, a što se poslije toga zbivalo izvan je mojih spoznaja i ovlasti, kratko je odgovorio župan Marušić.

VESNA KOLIĆ KLIKIĆ (HNS):

- U zgradi na Urijama u Novoj Gradiški nalazi se stan u vlasništvu Doma zdravlja koji je već godinama prazan. Bivši ravnatelj je rekao da se čuva za liječnika koji bude došao na Hitnu, a koliko znam tamo je zaposlena liječnica koja živi kao podstanar. Što novi ravnatelj kani učiniti s tim stanom ako on, ipak, nije namijenjen liječniku? Zanima me i kada će Dom zdravlja podmiriti pričuvu za njega koju duguje od studenog prošle godine. I drugo pitanje, župane, je li točno da ste od Agencije za elektroničke medije zatražili prijenos koncesije Hrvatskog radija Nova Gradiška na privatnu tvrtku Radio 98,1 u vlasništvu Rade Aleksića, donedavnog direktora HR NG? Temeljem kojih ovlasti ste dali takvu suglasnost te koliko ste sumnjivih ugovora o cesiji potpisali za privatni radio koji nema frekvenciju i ne emitira program?

Odgovor će stići u pisanom obliku.

Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti