Županija

VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

Šesta sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Datum objave: 26.2.2010.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

AKTUALNI SAT

MARIJAN ŠABIĆ (HSLS):

- Postoji namjera gradnje obrazovnog kompleksa iza buduće crkve na Hebrangu u Slavonskom Brodu, a obuhvaćao bi, uz postojeće osnovnu i Ekonomsku školu, i buduću gimnaziju, školsku sportsku dvoranu za obje srednje škole, vanjske sportske terene, studentski dom i zgradu Veleučilišta. Koju će ulogu u ovom projektu imati Županija? Je li nađen zajednički jezik s gradskim vlastima oko prostorne konkretizacije projekta te kako bi se, okvirno, mogao financirati jedan ovakav kompleks?

- Županija intenzivno radi na rješenju problema oko Veleučilišta uvažavajući rokove koji ukazuju da se dopusnica treba produžiti. Zadnjih godina Županija je imala nekoliko konkretnih prijedloga koje je Upravno vijeće dijelom prihvatilo. Županija je prema CEB-u 7 kandidirala gradnju Veleučilišta u iznosu od 32 milijuna kuna i lobiramo da se projekt i odobri, glasio je dio iscrpnog odgovora zamjenice župana Ružice Vidaković uz obrazloženje da Županija može ponuditi samo slobodne prostore u srednjim školama, te prostor u poslovnoj zgradi Đure Đakovića što je više puta bilo odbijeno.

JELENA ADROVIĆ (HDZ):

- Što je Brodsko-posavska županija učinila za izgradnju, obnovu i proširenje kapaciteta na domovima za smještaj starijih i nemoćnih osoba?

- Županija već treću godinu uzastopno dobiva po tri milijuna kuna za uređenje Doma za stare i nemoćne osobe u Slavonskom Brodu, a za ovu smo godinu kandidirali njegovu dogradnju.Osim toga, kandidirali smo i tražimo druge izvore financiranja i za ostale slične domove na području županije s tim što, u suradnji i dogovoru s jedinicama lokalne samouprave u kojima se ukaže potreba za ovakvim smještajem, planiramo i gradnju novih, glasio je, ukratko intrepretiran, odgovor zamjenice Vidaković.

IVAN SUDIĆ (HSS):

- Donesen je Zakon o poljoprivrednom zemljištu u kojem su predviđene kazne za neobrađene površine. Pitam, stoga, što je s oko 100 hektara bivšeg, potpuno devastiranog višnjika koji se nalazi na potezu između Klakara i Trnjanskih Kuta? Dok on stoji neobrađen poljoprivrednici s ovog područja vape za zemljištem.

- Natječaj za ovo zemljište koje se tada vodilo kao višnjik objavljen je 2005. godine, čak je izabran i najbolji ponuditelj. No, zbog izmjene kulture zemljišta koje je postalo oranica, ponuditelj je odustao tako da bi natječaj trebalo ponoviti, ali u skladu sa stanjem na terenu, odgovorio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović.

ŠTO POŽEGA IMA, A NAŠA ŽUPANIJA NEMA?

MARTIN MILOLOŽA (HSP):

- Iako je poslao zamjenika, žao mi je što župan nije bio na obilježavanju obljetnice Sibinjskih žrtava pa ga pozivam da se ubuduće odazove našem pozivu.

- Župan nije mogao doći u Sibinj jer je taj dan sa mnom i ministrom Čobankovićem bio na sastanku s premijerkom Kosor, «opravdao» je županov nedolazak na Sibinjske žrtve predsjednik Županijske skupštine Zdravko Sočković.

DAMIR JAPUNDŽIĆ (HDSSB):

- Kada i kako će biti realiziran odjel hemodijalize u bolnici u Novoj Gradiški odobren još 2008. godine? Što je s otvaranjem internističke ambulante u istoj bolnici te kako to da Brodsko-posavska županija nije uspjela dobiti uređaj za snimanje magnetskom rezonancijom dok je bolnica u Požegi kojoj gravitira nekoliko puta manje bolesnika, već dugo ima? I drugo, što će učiniti župan nakon nepovoljnog nalaza državne revizije u poslovanju Općine Sibinj gdje su uočene nezakonitosti?

ANTO SERDAR (HDZ):

- Kada će početi gradnja sportske dvorane u Okučanima?

- Projekt je prošao na EIB-u i sada se samo čeka na raspisivanje natječaja za izvođača radova, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

VLADIMIR ZUZIJA (SDP):

- Tko ima pravo javiti se na natječaj za člana županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata? Je li uvjet stranačka pripadnost ili struka?

- Prije dva tjedna objavljen je javni natječaj i u tijeku je prikupljanje ponuda za članove povjerenstva. Povjerenstvo će imati pet članova, a svoje predstavnike mogu kandidirati udruge u zdravstvu, udruge pacijenata i struke, glasio je, ukratko, odgovor pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb Klare Ščuke.

DARKO GRIVIČIĆ (HSS):

- Može li Županija kako pomoći poljoprivrednicima da lakše prebrode ova teška vremena? I drugo, Može li Županija nekako potaknuti Grad i gradonačelnika da raspišu natječaj i u ARKOD sustav uvrste poljoprivredno zemljište na području grada Slavonskog Broda koje je zbog nebrige nadležnih potpuno devastirano?

- Županija svake godine povećava sredstva za pomoć i potporu poljoprivrednicima pa su tako i ove godine nastavljeni brojni programi koji idu u tom smjeru dok je od države u 2009. godini na naše područje stiglo 30 milijuna kuna više nego u godini koja joj je prethodila. Što se tiče drugog pitanja, Grad Brod je napravio program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem pa bi sada trebalo raspisati natječaj za koncesiju, tim prije što je za njega zainteresirana jedna braniteljska zadruga, odgovorio je zamjenik župana Davor Vlaović.

NIVES ROMANJEK (HSP):

- Ponavljam pitanje s prošle sjednice Županijske skupštine: jeste li voljni primiti ukrajinsko izaslanstvo? Ako jeste, kada će to biti?

- Naravno da sam voljan i da ću to i organizirati, kratko je odgovorio župan Danijel Marušić.

MARKO PERKOVIĆ (HSP):

- Koliko je novca odobreno za sanaciju kanala kroz Sibinj i tko je nositelj ovog posla? Ovo sam pitanje postavio i na prošloj sjednici, a pisani odgovor koji sam dobio odnosio se na nešto sasvim drugo pa ga sada ponavljam.

PRIJEVOZ, CESTOGRADNJA, PLINIFIKACIJA…

VINKO KUZMIĆ (HSU):

- Općina Sibinj je u zahtjev Županiji za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca uvrstila i umirovljenike. Je li ovaj zahtjev moguće ispuniti?

- Ovih dana potpisujemo ugovore za sufinanciranje troškova prijevoza srednjoškolaca, ali nismo dobili nikakav dopis da isto učinimo i za umirovljenike koje, inače, pomažemo na različite načine i koliko god možemo, rekla je zamjenica Vidaković.

DUBRAVKO KOLUNDŽIĆ (HDSSB):

- Do koje je faze stigla gradnja ceste Kobaš – Bebrina? Što je sa zahtjevom Općine Oriovac za uspostavom malograničnog prijelaza između Hrvatske i BiH na njezinom području? Je li bilo pregovora? I treće – predlažem i mislim da bi bilo nužno održati posebnu sjednicu Županijske skupštine na kojoj bi jedina tema bila analiza teškog stanja u gospodarstvu Brodsko-posavske županije.

DARIO PAVIĆ (HSP):

- Kada će krenuti plinifikacija na području općine Oriovac? Imate li kakvih novih informacija o sudbini zahtjeva za gradnju izlaza na autocestu kod Oriovca i Donjih Andrijevaca? I treće pitanje, kada će biti postavljena obećana zaštitna ograda uz cestu kroz Radovanje?

- Prema ugovoru, plinifikacija u Oriovcu je trebala krenuti još prije dvije godine, no koncesionar je kasnio s izradom dokumentacije. Sada imamo obećanje Brod-plina da će radovi krenuti ove godine i to ne samo na području Oriovca nego i Brodskog Stupnika, kazao je pročelnik Miroslav Jarić. Na drugo pitanje župan Danijel Marušić je odgovorio da iz HAC-a koji obrađuje zahtjev za izlaze s autoceste, nikakvih informacija još uvijek nema.

DOMAGOJ BARTEK (HNS):

- Što je s gradnjom nove zgrade Policijske uprave, podvožnjaka u Osječkoj, produžene Svačićeve i Istočne vezne ceste? Molim konkretan, a ne, kao što je uvijek do sada stizao, birokratski odgovor.

KONCESIJA U ZDRAVSTVU?

SAŠA ŠNAJDER (nezavisni vijećnik):

- Što je to koncesija u zdravstvu i kako će kod nas biti provedena?

- Koncesija u zdravstvu je jedna od mjera koja će omogućiti dodatnu decentralizaciju javne zdravstvene službe te koja će jedinicama lokalne samouprave dati veću ulogu u organizaciji zdravstvene službe. Do sada smo imenovali povjerenstvo za provedbu koncesije i ono se već više puta sastalo, glasio je, ukratko izrečen, odgovor pročelnice Klare Šćuke.

VESNA KOLIĆ KLIKIĆ (HNS):

- Podaci o nezaposlenosti na području Brodsko-posavske županije koji prema posljednjim pokazateljima iznose 16.263 osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje alarmanti su. Je li županija osmislila neke mjere kojima će utjecati na smanjivanje broja nezaposlenih? U Novoj Gradiški stoji neiskorištena zgrada bivše vojarne koja je u vlasništvu Republike Hrvatske . Može li Županija pitati Vladu i MORH što s njom i okolnim zemljištem kane učiniti?

- Znamo što ćemo s vojarnom! U nju ćemo smjestiti četiri novogradiške ispostave županijskih službi koje su dosada bile smještene u gradskoj upravi, a sad novi gradonačelnik traži da mu plaćamo najam od 100.000 kuna. Mi te novce nemamo i tražit ćemo, s još nekim službama, smještaj u vojarni, odgovorio je Danijel Marušić, brodsko-posavski župan.

ZVONIMIR LASLO (HSP):

- Prije godinu dana potpisani ugovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i 13 općina te gradom Slavonskim Brodom za program EIB 2. U kojoj su fazi realizacije ti ugovori? Drugo, kada će biti isplaćene županijske subvencije za podizanje trajnih nasada za prošlu godinu? I treće – predviđate li kakve izvanredne mjere za spriječavanje rasta nezaposlenosti na našoj županiji?

DUBRAVKA KVESIĆ (HDSSB):

- Je li točna informacija da članovima biračkih odbora još nisu uplaćene naknade za rad u njima na prošlim lokalnim izborima? Riječ je o milijun kuna pa ako je to točno pitam se kuda su ti novci otišli. I drugo – je li istina da je prije nešto više od pola godine održan 5-dnevni seminar za izobrazbu članova nadzornih odbora i upravnih vijeća i to na trošak i u prostorima Holdinga ĐĐ. Pohađalo ga je 30 osoba od kojih su njih 29 članovi HDZ-a. Za svakoga od njih je plaćeno 18.000 kuna, ukupno 540.000, Ekonomskom fakultetu. Je li to doprinos Holdinga ĐĐ financijskoj stabilizaciji tvrtke?

ZLATKA ČIČIĆ (SDP):

- U ožujku 2009. potpisan je ugovor s Fondom za energetsku učinkovitost na temelju kojeg će Fond za zaštitu okoliša s preko 9 milijuna kuna financirati projekte na području županije pa me zanima koliko je od toga realizirano i za koje projekte. Kakav je status i kakvo je stanje na jezeru Petnja i postoje li projekti kojima bi se dobio novac iz pretpristupnih fondova da ju se dovode u komercijalnu funkciju?

- Petnja nije u kategoriji zaštićenih krajolika jer je riječ o umjetnoj akumulaciji, ali to ne znači da se preko Turističke zajednice ne može kandidirati i dobiti novac za različite projekte, odgovorio je Mario Pavičić, ravnatelj županijske Ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima dok je župan Marušić kazao kako je Brodsko-posavska županija iz spomenutog fonda dobila preko 180 milijuna kuna.

DUBRAVKA HORVAT (SDP):

- Županija ne može zatvarati oči pred teškim stanjem u gospodarstvu nego moramo vidjeti što se može učiniti kako bismo pomogli. Očekivala sam djelotvorniju vertikalu vlasti! Predlažem da na svakoj budućoj Skupštini jedna točka bude posvećena izvješću i analizi stanja gospodarstva.

SIKIREVCI, SIBINJ, NOVA GRADIŠKA…

BRANKA NIKOLIĆ (HSP):

- Kakva je sudbina nove općinske zgrade u Sikirevcima? Tko je kriv što ona još uvijek nije u funkciji?

MARIO VUČINIĆ (SDP):

- U kojoj je fazi realizacija poslovne zone općine Sibinj? Ni deset godina nakon što je donesena, u općini Gundinci još nije u potpunosti provedena odluka da se braniteljima daruje poljoprivredno zemljište. Zašto?

- Prema tadašnjem zakonu zemljište se moglo darovati, no novim odredbama iz 2001. godine to više nije bilo moguće. Branitelji su tada mogli doći do zemlje preko natječaja što su neki i učinili, a drugi nisu htjeli. Nadam se da će sada to učiniti, odgovorio je zamjenik Davor Vlaović.

KRUNOSLAV HOFFER (SDP):

- Što je s gradnjom Južne obilaznice Nove Gradiške? Već pet godina, kad postavimo ovo pitanje dobivamo isti odgovor – da su Hrvatske ceste ishodile lokacijsku dozvolu za 1. fazu i da je u tijeku priprema natječaja za izradu glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole, a Industrijska zona ni danas nema pristupa autocesti. I drugo, predlažem da se održi tematska sjednica na kojoj bi se riješili problemi u odnosima između Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije.

ZVJEZDANA GRČEVIĆ - ĆURKOVIĆ (SDP):

- Kolika je ukupna svota odobrenih i realiziranih kredita za razvojne programe malih i srednjih poduzetnika u 2009. godini te koliko iznosi financijska potpora poduzetnicima u istoj godini? Drugo pitanje se odnosi na prostor u KKD-u u kojem se održavaju svjetovna vjenčanja. Prostor je neuvjetan i otužan, bez razglasa pa bi ga trebalo urediti i samom činu vjenčanja dati više dostojanstva.

- KKD je u vlasništvu Grada, ali se slažem da uvjete za vjenčanje treba popraviti i raspitat ću se tko je za to zadužen. Možda bismo, u suradnji s Gradom mogli naći primjereniji prostor, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

Prema mjerilima raspoređena sredstva

Potrebe školstva i zdravstva - korektno i zadovoljavajuće

U drugom dijelu predsjedanje sjednicom nastavio je zamjenik predsjednika Županijske skupštine, Miroslav Ćupić. Većinom glasova usvojen je Prijedlog programa rada Skupštine za 2010. godinu, a u mirnom i konstruktivnom tonu nastavljeno je s ostalim točkama dnevnog reda. Sve točke - prijedlozi usvojeni su jednoglasno. Pročelnik Vladimir Štefanek iznio je prijedloge odluka o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog i srednjeg školstva u 2010. godini na području Brodsko-posavske županije. Ukupan iznos bilančnih sredstava za osnovno školstvo je 31.012.915 kuna, a za potrebe srednjih škola i učeničkih domova nešto više od 18 milijuna kuna.

Osim iznošenja ovih prijedloga, iznesen je i prijedlog plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola u Lužanima, Vrpolju, Adžamovcima i Garčinu u iznosu od 5.512.910 kuna te srednjih škola u Slavonskom Brodu među kojima su; Ekonomsko-birotehnička škola, Industrijsko-obrtnička, Gimnazija Matije Mesića i Poljoprivredna škola M. A. Reljkovića, u iznosu od 3.399.802 kuna. Za usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola predložen je iznos od 2.146.549 kuna, a za srednje škole 1. 248.226 kuna. Nakon školstva, mjerila i potrebe u području zdravstva predstavila je pročelnica Klara Šćuka, naglašavajući da su prijedlozi napravljeni na temelju Vladine odluke. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima, načinu financiranja i rasporedu decentraliziranih funkcija u zdravstvu za institucije na području naše županije jednoglasno je usvojen kao i prijedlozi odluka o Domu za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod i Centru za socijalnu skrb Brodsko-posavske županije.

 Brižno i o okolišu

Zainteresirano i složno županijski vijećnici jednoglasno su prihvatili izvješća o izvršenju Plana radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda u 2009. i 2010. godini na slivnom području "Brodska Posavina" i "Šumetlica-Crnac". Usvojeno je i Izvješće o utvrđenim štetama od elementarnih nepogoda na području županije u 2009. godini te o ostvarivanju Plana upravljanja i Godišnjeg programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenog područja u 2009. o kojem je izvijestio Mario Pavičić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim pirodnim vrijednostima Brodsko-posavske županije.

Svi su se složili da raspoređena sredstva nisu dostatna za sve potrebe tako važnih područja o kojima se raspravljalo, ali svjesni situacije u kojoj se nalazimo zaključili su da je zadržan postojeći standard koji je u nekim područjima čak unaprijeđen.

Možda je sunce i lijepo vrijeme dalo pozitivan predznak za brz završetak sjednice, a predsjedniku Skupštine je jedino preostalo da vijećnike pozove na ručak - uz napomenu da prije objeda operu ruke.

M. Ravlić, I. Vukas

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti