Županija

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Peta sjednica imala je 16 točaka dnevnog reda

Datum objave: 18.12.2009.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Aktualni sat

 ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

PETAR BODROŽIĆ SELAK (HDZ):

- Na koji način Brodsko-posavska županija djeluje na sprečavanje nasilja među mladima?

- Već treću godinu Županija sufinancira projekt prevencije nasilja u adolescentskim vezama kojeg provodi Caritasovo savjetovalište za borbu protiv nasilja u obitelji u srednjim školama, a rezultati su evidentni, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

KLARA ŠĆUKA (HSS):

- Prije godinu dana s Ministarstvom regionalnog razvoja potpisan je sporazum za rekonstrukciju ceste Malino—Kobaš. Kada će ovaj sporazum biti i realiziran?

- Zbog ukupne situacije i problema s proračunom, natječaj nismo raspisali ove godine, ali je s ministrom dogovoreno da će to biti učinjeno u prvoj polovici 2010. te da u istoj godinio krenu i radovi, odgovorio je zamjenik župana Davor Vlaović uz napomenu da se radi o poslu vrijednom 3,5 milijuna kuna.

VESNA KOLIĆ-KLIKIĆ (HNS):

- Do kuda su stigle pripreme vezane za Županijski centar za gospodarenje otpadom? Kada će biti osnovana istoimena županijska tvrtka? Drugo, je li u planu ŽUC-a za sljedeću godinu postavljanje semafora na prijelazu kod OŠ Matije Gupca u Cerniku? Podsjetila bih da je postavljanje semafora tražila i Općina Cernik.

- U pripremi je odluka o osnivanju poduzeća za gospodarenje otpadom tako da će ono biti osnovano u 2010. godini, kratko je odgovorio pročelnik Miroslav Jarić.

- Postavljanje semafora u Cerniku nije u planovima ŽUC-a za 2010. godinu jer nemamo toliko sredstava koliko smo primili zahtjeva. Osim toga, prijelaz za koji tražite semafor obilježen je propisanom prometnom signalizacijom, glasio je odgovor ravantelja ŽUC-a Tomislava Ninčevića.

O IZMJENI STATUTA, ODBORIMA I VIJEĆNICIMA

MARIO VUČINIĆ (SDP):

- Na drugoj sjednici Županijske skupštine donesen je Statut koji je dostavljen predstojniku Ureda državne uprave radi pokretanja postupka ocjene zakonitosti. Predstojnik je donio odluku o odustajanju od primjene jednog članka pa me zanima dokle je došao postupak u nadležnom ministarstvu. Drugo pitanje se odnosi na izbore za Hrvatsku poljoprivrednu komoru čiji su članovi svi nositelji OPG-a, njih oko 8.400 na našoj županiji. Svoje su predstavnike za Skupštinu birali pisanim putem, a izbor se sveo na šest imena. Zašto i po kojem kriteriju baš oni?

- Ministarstvo je 10. prosinca obavilo još jedan upravni nadzor nad županijskim upravnim tijelima i župan će dobiti nalog da Skupštini predloži brisanje odredbe članka 40. Statuta. Radi se o djelatnicima za koje je isključivo nadležan župan i koji njemu odgovaraju, s tim da mu odgovaramo i mi koji radimo za neka druga tijela, odgovorila je tajnica Županijske skupštine Slavica Bešlić.

- Sve udruge su dobile obavijest o izborima za skupštinu Poljoprivredne komore i poziv da se uključe u njih, ali i za kandidacijski postupak koji je bio javno raspisan. Mi smo višekratno pozivali naše poljoprivrednike da se uključe i ništa nije skrivano. Skupština broji 131 člana od kojih naša županija, prema broju upisanih OPG-a, pravnih osoba i ostalih, daje šest predstavnika, rekao je, između ostalog zamjenik župana Davor Vlaović.

JOSIP POLIĆ (HDZ):

- Kada će biti otvorena školska sportska dvorana u Donjim Andrijevcima?

- Tehnički pregled je obavljen, a čim se isprave neki sitni nedostaci na električnim instalacijama bit će izdana i uporabna dozvola. Očekujemo da će se to dogoditi između Božića i Nove godine, rekla je zamjenica župana Ružica Vidaković.

MATO KLARIĆ (SDP):

- Pozdravljam novosnovanu udrugu nezavisnih vijećnika. Ipak, zbunjuje nas termin lista nezavisnih vijećnika. Nezavisni vijećnik može biti onaj koji je imao svoju nezavisnu listu koja je na izborima dobila veliki broj glasova i kao takav, jak i snažan, može biti nezavistan. Naše kolege u Skupštinu nisu ušle na temelju nezavisnih lista nego temeljem političkih stranka iz kojih su, zbog potrebe, izašli. Upravo ta potreba ih čini naglašeno zavisnim i stoga molim da se ovaj termnin proglasi nevaljalim. Drugo pitanje — kojom metodologijom i primjenom kojih pravnih akata je provedeno prijevremeno razrješenje članova školskih odbora. U Statutu stoji da tijelo koje je imenovalo člana školskog odbora može ga i smijeniti, no, podrazumijeva li to da mora proći mandatno razdoblje na koje je imenovan? Ili, ako može, ne znači li to da može pokrenuti postupak, a ne, kao što ste to vi učinili, ad hock i preskačući stepenice?

- Ova skupština nije nadležna da ocjenjuje nazive udruga, a hoće li naš Ured državne uprave ocijeniti da naziv odgovara ili ne sadržaju djelatnosti, ja ne mogu reći. Što se tiče drugog pitanja, koliko imam saznanja, Ministarstvo uprave je provelo upravni nadzor i nema primjedbi, odgovorila je tajnica Županijske skupštine Slavica Bešlić.

FOND ZA POMOĆ OTPUŠTENIMA?

DUBRAVKO KOLUNDŽIĆ (HDSSB):

- Pozivam nezavisne vijećnike da se priključe HDSSB-u jer mi nismo ni lijevo ni desno! Prvo pitanje — može li Županija, baš kao i radnicima Peveca, sada pomoći radnicima Klasa koji su već mjesecima bez plaće? Dalje, zašto se ne raspisuje natječaj za prodaju Sušionice? Hoćemo li čekati da njezin dug sa sadašnjih 70 milijuna kuna koje će namiriti država, naraste na 150? Što je sa spojem vodovoda Jelas sa zapadnim regionalnim vodovodom Davor i to na potezu od Lužana do Batrine, za što je potrebno tjedan dana radova? Problem je veliki i zbog njega ljudi i društveni dom u Batrini ne mogu dobiti vodu i uporabne dozvole.

- Moramo vidjeti koliko je još novaca ostalo i svakako ćemo pokušati pomoći i radnicima Klasa. Problem spajanja vodovoda zaista je velik i zbog njega cijelo područje Kapele preko ljeta nema vode, ali sada smo na pragu rješenja. Naime, čeka se da Vodovod Davor dobije investitorska prava na građevinsku dozvolu koju je ishodio brodski Vodovod, što je u postupku rješavanja, odgovorio je župan Danijel Marušić.

ĐURĐA ALEKSIĆ (HDZ):

- S koliko je jedinica lokalne samouprave s područja Brodsko-posavske županije Fond za zaštitu okoliša potpisao sporazume za sanaciju odlagališta otpada i koliko su oni financijski teški?

- Sporazmi su potpisani s 15 jedinica, a ukupna vrijednost projekata se kreće oko 108 milijuna kuna, kratko je odgovorio župan Marušić.

ZVJEZDANA GRČEVIĆ-ĆURKOVIĆ (SDP):

- Po BDP-u naša je županija na posljednjem mjestu, a u Pevecu, Klasu, Sekuliću mjesecima nema plaća. Novi su stečajevi u najavi. Ima li Županija kakav fond iz kojeg će pomoći radnicima koji ostanu bez posla i bez plaća? Drugo, u koliko se općina provodi program male škole i koliko ju je djece u ovoj godini uopće pohađalo?

- Županija nema poseban fond za pomoć radnicima, a novac koji smo izdvojili za radnike Peveca išao je sa županove pričuve, kazao je župan uz napomenu da će se Županija uključiti u traženje izlaza za Klas.

- Prije nekoliko godina došlo je do poremećaja u provođenju programa malih škola. Naime, izostala je zakonska obveza organiziranja ovih programa pa onda i novac iz državnog proračuna. S druge strane, neke su općine organizirale programe s nestručnim osobljem i po nekom svom planu. Mi smo donijeli odluku da će Županija sufinancirati programe samo iz onih općina koje dostave dokumentaciju koja potvrđuje da je program proveden stručno i u suradnji s ustanovom Dječji vrtići. Ove godine to je, nažalost, učinila samo Općina Podcrkavlje, odgovorio je pročelnik Vladimir Štefanek.

 ŠTO S DIOBENOM BILANCOM BOLNICE?

DAMIR JAPUNDŽIĆ (HDSSB):

- Svi sazivi ove Županijske skupštine rješavali su diobenu bilancu novogradiške bolnice i doma zdravlja, ali nje do dana današnjeg nema. Kada će tome konačno doći kraj? Oslobodite nam bolničke ambulante u kojima su sada ambulante obiteljske medicine! Drugo pitanje se odnosi na rijeku Orljavu kojoj je učinjena brutalna šteta kad su joj srušene brane, spuštena razina vode i izgrađen nasip. Jedini način da se spasi je da se podigne razina vode i nadam se da će ova vlast učiniti nešto da se vrati stari sjaj Orljave.

- Zaista je katastrofa da diobena bilanca, na koju su sve ostale bolnice već davno zaboravile, u Novoj Gradiški još nije napravljena, ali sam siguran kako će se tijekom 2010. godine i to riješiti, odgovorio je župan Danijel Marušić.

DUBRAVKA HORVAT (SDP):

- Već se neko vrijeme priča o preustroju županija, općina i gradova pa me zanima ima li župan saznanja u kakvoj je situaciji naša županija, kojim našim općinama prijeti ukidanje, odnosno po kojim će se to kriterijima raditi?

- Tek predstoji izrada podrobne analize nakon koje će se moći dati procjene o eventualnom ukidanja općina s tim što veličina proračuna neće biti jedini kriterij niti su oni uopće definirani, glasio je, ukratko prepričan, županov odgovor.

ZLATKA ČIČIĆ (SDP):

- Je li Brodsko-posavska županija donijela kakve mjere za pomoć izvoznicima? Ako je, koje su to mjere i koji su ih izvoznici koristili?

- Uskoro kreće realizacija kreditnog programa u kojem ćemo naglasak staviti baš na proizvodne i izvozno orijentirane gospodarske subjekte, odgovorio je pročelnik Stjepan Bošnjaković.

SAŠA ŠNAJDER (nezavisni vijećnik)

- Kada će krenuti realizacija najavljenog kredita za obrtnike i poduzetnike?

- Županija je već potpisala ugovor s dvije komercijalne banke u ukupnom iznosu od 55 milijuna kuna, a sada samo čekamo potpis ministra gospodarstva, dgovorio je župan .

MARTIN MILOLOŽA (HSP):

- Kako u OŠ u Sibinju može biti za predsjednika školskog odbora izabran čovjek koji je dobio četiri glasa? Ista stvar je bila i u OŠ Milana Amruša u Slavonskom Brodu! Neke općine potpuno netransparentno troše novac iz proračuna, pa je, tako, Sibinj za intelektualne usluge platio 200.000 kuna, za reprezentaciju 350.000 te za službena putovanja 200.000 kuna. Molim, stoga, da Županija, kad općinama daje novac, točno navede u što se on može potrošiti.

- U školama koje su nadležnosti Županije sve se radi po zakonu, kratko je odgovorila na prvo pitanje zamjenica župana Ružica Vidaković.

- Županija uglavnom financira samo projekte, te su sredstva koja mi dajemo svakako namjenska. Za eventualne nepravilnosti i nezakonitosti postoje revizije i kontrole proračuna, kazao je u svom odgovoru župan Marušić.

PITANJA KOJA ĆE DOBITI PISANI ODGOVOR

VLADIMIR ZUZIJA (SDP):

- Iznenadila me burna reakcija predsjednika Skupštine Zdravka Sočkovića na pitanje vijećnika Hoffera na prošloj sjednici. Naime, Sočković je Hoffera izjednačio s bivšim gradonačelnikom Nove Gradiške Antom Šolićem, a ta usporedba ne dolazi u obzir jer su oni sušta suprotnost. Pitam ga, stoga, kada će već jednom nas vijećnike iz Nove Gradiške smatrati partnerima, a ne rušiteljima?

DOMAGOJ BARTEK (HNS):

- Što je od kapitalnih investicija s Brodsko-posavske županije ušlo u državni proračun za 2010. godinu. Gdje je zapelo s gradnjom zgrade PU, podvožnjaka u Osječkoj, Svačićeve, Istočne vezne ceste...?

KRUNOSLAV HOFFER (SDP):

- Na sjednici Vlade održanoj krajem 2005. godine u Slavonskom Brodu donesena je odluka o gradnji Južne obilaznice Nove Gradiške, a u kolovozu ove godine gradonačelnik Vuković je dobio odgovor da se radi dokumentacija. Koliko ćemo godina još čekati da se obilaznica izgradi?

ZVONIMIR LASLO (HNS):

- U državnom je proračunu za cestogradnju u Slavoniji osigurano 7 posto od ukupnih sredstava, a od toga za Brodsko-posavsku županija ništa. Drugo, koliko je cjepiva protiv svinjske gripe stiglo u našu županiju, koliko je iskorišteno te koliko je sve to skupa plaćeno? I kao posljednje pitanje, kada će biti presvučena cesta Nova Kapela-Batrina?

 STUDENTI, ŠKOLARCI I UMIROVLJENICI

MARIJAN ŠABIĆ (HSLS):

- Koliko je ukupno studenata u tri visokoškolske ustanove u Slavonskom Brodu?

Čini li županija što kako bi poboljšala njihov standard i uvjete studiranja?

- Kandidirali smo proširenje studentskog doma, a u Brodu je trenutačno 2075 studenata — na Veleučilištu 1167, Učiteljskom 285 i na Strojarstvu 723, odgovorila je zamjenica Vidaković.

NIVES ROMANJEK (HSP):

- Je li predviđeno uređenje raskrižja kod osnovne škole Đure Pilara u Brodskom Vinogorju? Kada će biti postavljena javna rasvjeta? Zašto je zamjenik župana Vlaović odgovorio kako nema vremena primiti ukrajinsko izaslanstvo kad je bilo u posjetu Slavonskom Brodu?

- Otkako sam bio župan, dva puta sam primao ukrajinskog veleposlanika, a ovaj sastanak nije odbijen. On će biti održan u vrijeme kad ga budemo mogli kvalitetno pripremiti, kazao je župan Marušić.

- Križanje u Vinogorju treba najprije isprojektirati, a za javnu rasvjetu je zadužen Grad, glasio je odgovor ravnatelja ŽUC-a.

MARKO PERKOVIĆ (HSP):

- Općinsko vijeće u Sibinju je donijelo odluku o prodaji državnog poljoprivrednog zemljišta. Gdje i kada će biti objavljen natječaj? Kolika su dugovanja Općine Sibinj prema brodskom Vodovodu?

BRANKA NIKOLIĆ (HSP):

- Što je učinjeno da djeca u OŠ u Sikirevcima više ne piju sanitarno neispravnu vodu? Kada će škola u Sikirevcima dobiti sportsku dvoranu?

- Osigurali smo filtere za vodu za sve škole koje imaju ovakav problem kao u Sikirevcima, a dvoranu smo kandidirali prema Ministarstvu regionalnog razvoja i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, odgovorila je Ružica Vidaković.

VINKO KUZMIĆ (HSU):

- Jesu li u proračunu predviđeni novci za dogradnju Doma za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu?

- Od nadležnog ministarstva smno tražili novac za kapitalne investicije, ali nećemo moći proširivati kapacitete nego uvesti još jedan stacionar. Naime, zakon ograničava kapacitete ovakvih ustanova na 250 korisnika tako da se eventualno može razmišljati o gradnji novog doma, kazala je Ružica Vidaković.

Analiza usvojenog proračuna Brodsko-posavske županije za 2010. godinu

Realno, oprezno, štedljivo ali uz optimizam

Aktivnosti, projekti i programi proračuna za što uravnoteženiji razvoj gradova i općina na području Brodsko-posavske županije

Proračun Brodsko-posavske županije za 2010. godinu pripremljen je u okruženju globalne financijske krize, zbog koje se moralo konzervativnije i opreznije pristupiti procjeni prihoda te mjerama racionalizacije smanjiti proračunsku potrošnju.

Novi se proračun koncepcijski potpuno razlikuje od prethodnih, jer se u sustav uvodi trogodišnji proračunski okvir, tako da je Županijska skupština prvi put uz proračun za sljedeću godinu usvajala i projekciju za dvije godine iza toga (2011. i 2012.). No, Skupština proračun usvaja na manje detaljnoj razini ekonomske klasifikacije, odnosno na trećoj razini računskoga plana (podskupine), dok je ranije odlučivala na četvrtoj razini (odjeljka), a projekcije se usvajaju na drugoj razini ekonomske klasifikacije. Očekuje se da će ovaj način usvajanja proračuna biti jedan od ključnih mehanizama koji će proračunima lokalnih jedinica dati veću fleksibilnost i autonomnost u izvršavanju proračuna i financijskih planova.

Ukupni prihodi i primici proračuna Brodsko-posavske županije za 2010. planirani su na razini od 95,7 posto u odnosu na 2009. godinu, i iznose 162.951.487, 84 kuna, što je oko 7,3 milijuna kuna ili 3, posto manje nego ove godine. Valja ovdje naglasiti da u 2010. godini nije planirano financiranje prijevoza učenika srednjih škola iz državnog proračuna, za što je u prvoj polovici 2009. preko županijskoga proračuna prošlo 12,8 milijuna kuna. Ukupni rashodi i izdaci u 2010. godini planiraju se u iznosu od 157.708.050,80 kn, što je 5,8 milijuna ili 3,5 posto manje u odnosu na plan rashoda i izdataka 2009. godine.

Pri planiranju županijskoga proračuna za 2010. godinu prioritet u financiranju imale su zakonske, ugovorne i kreditne obveze, potom rashodi poslovanja proračunskih korisnika, zatim novi kapitalni projekti i na kraju subvencije.

Nastavak financiranja svih ranije započetih projekata, poglavito onih čije bi zaustavljanje izazvalo štetu, prvenstveno prijevoza učenika srednjih škola kojega će Županija nastaviti financirati u suradnji s općinama, ali s nešto manjim iznosom, poštujući i socijalni status roditelja. Za financiranje decentraliziranih funkcija u 2010. godini planira se utrošiti 82.397.615 kuna, od čega će približno 19 posto (15,8 milijuna) biti ostvareno dodatnim udjelom Županije u porezu i prirezu na dohodak, dok će preostalih 66,6 milijuna Županija potraživati iz Fonda za izravnanje.

Dodatna socijalna osjetljivost proračuna za 2010. može se iščitati iz činjenice da je za zdravstvo i socijalnu skrb planirano preko 22 posto proračuna, a pored planiranih programa kao novost se uvodi i pomoć socijalno ugroženim kategorijama umirovljenika. Planirana je i razvojna strana proračuna, dakako u granicama financijskih mogućnosti Županije, tako da se uz postojeće uvode i novi projekti, poput programa iz Operativnog programa za konkurentnost, ili "Žene na tržištu rada".

Župan Danijel Marušić istaknuo je kako je sa svojim zamjenicima nastojao predložiti proračun dostatno socijalno osjetljiv i razvojan, jer je povećanje sredstava predviđeno isključivo za gospodarske potpore, a sve javne potrebe zadržane su na ovogodišnjoj razini, s tendencijom blagog rasta. Pročelnik Ivo Lukić je podsjetio da je proračun za 2010. godinu planiran izuzetno realno, oprezno i štedljivo, ali s dozom umjerenog optimizma, jer ekonomsku recesiju treba uvažiti kao privremenu situaciju koju zajednički moramo prevladati, a da se pritom ne umanje osnovna prava građana koja im po zakonu pripadaju.

S amandmanima na predloženi proračun istupio je Klub HDSSB-a te pojedinačno Martin Miloloža (HSP), Zvonimir Laslo (HSP) i Vesna Kolić-Klikić (HNS). Radilo se o jedanaest amandmana "teških" ukupno 2,1 milijun kuna, no kako za njih ruku nije diglo više od 13 vijećnika, svi su odbijeni. Na koncu, proračun je usvojen s 27 glasova za i 21 glasom protiv.

Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti