Županija

ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

Održan posljednji aktualni sat u ovom sazivu Županijske skupštine

Datum objave: 6.4.2009.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

IVICA LONČAREVIĆ (HDZ):

- Prerađivači mlijeka najavili su snižavanje otkupne cijene što će biti veliki udar na proizvođače. Poznato je da su se mnogi od njih restrukturirali i od malih postali veliki proizvođači mlijeka zbog čega su digli velike kredite za nove, moderne farme. Pitam župana je li Brodsko-posavska županija što učinila kako bi im pomogla i ako je što je to?

- Neki prerađivači su to zaista učinili, a kao krivce navode proizvođače za koje tvrde da drže previsoke otkupne cijene mlijeka pa ih sada smanjuju. To proizvođače dovodi u neugodan položaj, a Županija je, kako bi im pomogla, s Hrvatskim stočarskim centrom razmotrila problem te je, znajuči da naši proizvođači plaćaju analizu mlijeka u Križevcima po cijeni od 25 kuna po pregledu, za sufinanciranje ovog postupka osigurala ukupno 60.000 kuna, odgovorio je župan Danijel Marušić.

JOSIP MATIĆ (SDP): ODRIČE LI SE ŽUPANIJA SVOG KRAJNJEG ISTOKA?

- Općine na krajnjem istoku naše županije snabdijeva distributer iz Vinkovaca, dio između autoceste i Save nije plinoficiran, voda iz Sikirevaca teče u Vukovarsko-srijemsku županiju, a Sikirevci nemaju vodovodne mreže, nema sigurnog prijelaza preko pruge kod Jaruga, nema nastavnih sportskih dvorana. Zbog svih ovih činjenica pitam župana kada će se te općine vratiti pod okrilje županije kojoj i formalno pripadaju ili je ovo tiha preporuka vladajućih za odlazak ovih općina u Vukovarsko-srijemsku županija?

- Za nekakvu takvu inicijativu nikada nisam čuo i, nedajbože da ona postoji, a detaljne podatke o projektima realiziranim na području općina za koje ste pitali dobit ćete pisani odgovor, kratko je odgovorio brodsko-posavski župan Marušić.

JOZO BUNGIĆ (HSS):

- Nekoliko posljednjih mjeseci kruže priče o tome kako plaće djelatnika domova zdravlja kasne zbog neaktivnosti njihovih upravnih vijeća i ravnatelja, odnosno v.d. ravnatelja. Je li točna informacija da doznake sredstava domovi zdravlja dobivaju u dva dijela, sredinom i koncem mjeseca pa da plaće zbog toga kasne? I drugo, već godinama kroz Ulicu Podgaj u Gornjim Bogićevcima prolaze teški strojevi i kamioni s trupcima zbog čega je ona potpuno uništena pa me zanima tko ju je dužan popraviti.

- Točno je da sredstva za domove zdravlja dolaze u dva navrata, do 15. i od 15. do 23. u mjesecu, a osigurava ih HZZO. Kako u prvoj doznaci nije bilo dovoljno novca za isplatu kompletnih plaća, a nije bilo dogovora sa sindikatima da ih isplatimo u dva dijela, morali smo čekati i onu drugu. Zbog toga je isplata plaće za veljaču bila tek 23. ožujka, a u tijeku je razgovor sa sindikatima da isplata plaća ide u dva dijela, onako kako stižu i doznake iz HZZO-a, odgovorila na prvo pitanje zamjenica župana Ružica Vidaković.

- Nerazvrstane ceste su pod nadleštvom lokalne samouprave, a štetu treba sanirati onaj tko ju je napravio, no, postoji i mogućnost kandidiranja takvih cesta prema ministarstvima, rekao je, odgovarajući na drugo pitanje, župan Danijel Marušić.

ŽELJKO SMOJVER (HSP):

- U kojoj su fazi realizacija južne obilaznica Nove Gradiške, potom rekonstrukcija nadvožnjaka u Novoj Gradiški te osnivanje regionalnog centra za gospodarenje otpadom? I drugo — novogradiška je bolnica prije tri mjeseca nabavila uređaj za kontrolu vidnog polja vrijedan oko 300.000 kuna koji se još uvijek ne koristi. Zašto i kada će početi njegovo korištenje?

IVICA KLEPIĆ (HDZ): ŠTO PODUZETI ZA VEĆU PROIZVODNJU PIVARSKOG JEČMA?

- Iz godine u godinu opada zanimanje poljoprivrednika za proizvodnju pivarskog ječma što je posljedica niske otkupne cijene, a visoko zadanih standarda pri otkupu. Što se kani poduzeti za povećanje proizvodnje pivarskog slada, odnosno sirovine za Slavonija slad?

- Od ukupnih potreba za sirovinom u Slavonija sladu svega se 60 posto osigurava iz domaće proizvodnje. Da bi ta proizvodnja potpuno bila u službi domicilne poljoprivrede u funkciju bi trebalo stvaiti 15.000 hektara, a poticaje povisiti na razinu kukuruza i pšenice. To bi državu stajalo još 9 milijuna kuna za što postoji načelna suglasnost za preraspodjelu sredstava s postojeće pozicije, odgovorio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović.

KLARA ŠČUKA (HSS):

- Hoće li se Brodsko-posavska županija uključiti u projekt Bijela roda i planira li se, zbog zadržavanja biološke raznovrsnosti, provest monitoring ptica močvarica na našem području?

- Upravo sam dobio dopis od predsjednice nadležnog saborskog odbora Marijane Petir koja je podržala projekt Bijela roda na koji je ravnatelj Mario Pavičić uputio zamolbu za sufinanciranje uređenja krovova i dimnjaka na kućama na kojima rode imaju svoja gnijezda, rekao je župan.

MARTIN MILOLOŽA (HSP):

- Ulica braće Radića u Sibinju koja je županijska cesta i na kojoj je stradala jedna djevojčica, u duljini od 200-300 metara i dalje nema javne rasvjete, baš kao i u mnogim drugim ulicama na području općine. Može li Županija što poduzeti da se kod nadvožnjaka u Slobodnici napravi javna rasvjeta, baš kao i u Odvorcima gdje javne rasvjete uopće nema? Most koji povezuje Grgureviće sa selom Ravan u katstrofalnom je stanju pa me zanima kad će biti uređen. I treće pitanje, je li Županijska turistička zajednica koja u svoj program svake godine uvrsti uređenje Petnje, nešto od toga i napravila?

- Spomenuta ulica u Sibinju nije županijska nego državna cesta, a most u Odvorcima nije u katastrofalnom stanju nego je prošle godine oštećen od vodotoka pa smo ga zbog sigurnosti uklonili i napravili privremeni prijelaz. Most se projektira i u planu ŽUC-a za ovu godinu je njegova gradnja, odgovorio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Ninčević.

MIROSLAV BRLIĆ (HSLS):
- Dokle se stiglo s pilot-projektom navodnjavanja u Orubici?

- Kao preduvjet za izdavanje lokacijske dozvole, čekamo posebne uvjete koji trebaju stići iz Hrvatskih voda, a u pripremi je i natječaj za izradu glavnog projekta, glasio je kratak, ali jasan odgovor župana Marušića.

ZVJEZDANA GRČEVIĆ-ĆURKOVIĆ (SDP): ŠTO JE S GRADNJOM POLIKLINIKE?

- Hrvatska Vlada je još 2005. godine na sjednici održanoj u Slavonskoj Brodu donijela odluku o gradnji poliklinike u sastavu brodske Opće bolnice. Financijski je plan predviđao milijuna kuna u prvoj godini za projektnu dokumentaciju te po tri milijuna u naredne tri godine za samu gradnju. Po toj dinamici sada bi zgradu poliklinike trebali vidjeti pod krovom, a njoj još ni temelji nisu postavljeni. Hoće li izgrdanja poliklinike ponovno poslužiti samo kao predizborno obećanje, a ako nisam u pravu demantirajte me točnim rokovima i cijenom gradnje.

ZDRAVKO KONJIĆ (HNS): ŠTO JE ŽUPANIJA NAPRAVILA U ČETIRI GODINE

- Iza nas su četiri godine u kojima smo nešto planirali, a nešto od toga i ostvarili. Molio bih, stoga, da mi svatko iz svog resora ukratko odgovori što je planirano, što se odradilo, a što još uvijek nije ostvareno.

- Za područje bivše novogradiške općine s 31. prosincem prošle godine u obnovu osnovnih i srednjih škola izdvojeno je 58 milijuna kuna dok je za područje bivše općine Slavonski Brod izdvojeno 50 milijuna, a kriterij za raspodjelu bilo je stanje objekata. Ovih dana završamo kompletnu obnovu Industrijsko-obrtničke škole, a za fasadu Elektro-tehničke škole sredstva smo planirali u ovoj godini tako da bi u Novoj Gradiški sve srednje škole bile temeljito obnovljene. Gimnaziju smo uz sufinanciranje Grada Nove Gradiške i Županije, kandidirali prema Ministarstvu regionalnog razvoja tako da će veća ulaganja trebati još u Slavonskom Brodu pri čemu smo dobili zeleno svjetlo za grdanju još jedne srednje škole u Slavonskom Brodu, a mi smo se odlučili za gimnaziju. Sredstva dobivena prodajom bolnice na Strmcu uložena su u obnovu, adaptaciju i etažiranje ulaza novogradiške bolnice čime će biti riješen i dugogodišnji problem diobene bilance s Domom zdravlja. Od Ministarstva regionalnog razvoja dobiven je novac za gradnju dječjeg vrtića i nove osnovne škole u Novoj Gradiški, a uspjehom smatramo i to da smo “povukli” i utrošili sav novac iz decentraliziranih sredstava. Neki projekti su u postupku kandidature, a informacije govore da će sva kapitalna ulaganja biti i realizirana. Projekt dogradnje bolnice u Slavonskom Brodu je gotov, no, zatekao nas je problem kotlovnice čiju temeljitu rekonstrukciju nismo smjeli odlagati. U tijeku su i pregovori za nabavku uređaja za magnetsku rezonanciju, a riječ je o investiciji od 11 milijuna kuna. Treba spomenuti i ulaganja u Dom za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu u kojeg se ništa nije investiralo 30 godina. Završena je zgrada Zavoda za javno zdravstvo koju su oni, uglavnom sami financirali, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković odgovarajući na onaj dio pitanja koji se odnosio na djelokrug društvenih djelatnosti.

- Prije četiri godine u okviru županijskog proračuna za gospodarstvo, poljoprivredu i razvoj je po upravnim odjelima izdvojeno od 3,5 do 4 milijuna kuna da bismo danas dosegnuli 9,5 milijuna za poljoprivredu, 7 do 8 milijuna za gospodarstvo, 10 milijuna za komunalno gospodarstvo i 2,5 milijuna za razvoj i europske inetgracije. U okviru prihvaćenih programa zacrtali smo si zadatak da u jedinicama lokalne samouprave stvorimo infrastrukturu koja će privući investitore pa je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva u našu županiju u tri godine investirano 26 milijuna kuna. U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede omogućili smo našim poljoprivrednicima da steknu pravo na potpore i poticaje pa je u našu županiju godišnje stizalo od 100 do 120 milijuna kuna, a u prošloj čak 150 milijuna s tim što je iz Uprave za ruralni razvoj stiglo 14 milijuna direktne pomoći općinama i obiteljskim gospodarstvima. Trenutno je u našoj županiji, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva preko 100 projekata u aplikaciji za više od 400 milijuna kuna, a naša je županija postala prepoznatljiva po tome što je prva po sredstvima povućenim iz europskih fondova iz kojih je aplicirano preko 100 milijuna kuna. Ovaj mandat je pri kraju i vjerujem da ćemo ponovno dobiti povjerenje birača kako bismo nastavili ono što smo započeli i pokrenuli one koje za sada nismo uspjeli. Donijeli smo, među prvima, i program antirecesijskih mjera, prije svih spomenuo bih da u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i PBZ-om pripremamo kreditnu liniju koja će otvoriti dotok novca do naših gospodarstvenika. Od poslovnih banaka smo zatražili reprogram kredita za koje je županija sufinancirala kamate, a od upravnih odjela smo zatražili preusmjeravanje sredstava u one programe koji će omogućiti očuvanje postojećih radnih mjesta i brži povrat uloženog. Nadam se skorom rješavanju problema Sušionice, ali i ostalih koji još nisu stigli na red, rekao je zamjenik župana Davor Vlaović odgovarajući na onaj dio pitanja vezan za projekte iz segmenta gospodarstva.

- Bilo je tu još niz projekata koji ovdje nisu spomenuti, od obnova škola do lakog borbenog vozila, no, ja bih iskoristio priliku i zahvalio se svim vijećnicima na dobroj suradnji pri čemu sam se i ja trudio da pošteno i vrijedno radim ovaj posao za koji ste me izabrali te da opravdam povjerenje koje ste mi dali. Zahvalio bih se svojim zamjenicima, članovima Poglavarstva i pročelnicima koji su dio istog tima, a moja su vrata, sve do izbora, svima i dalje otvorena, rekao je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić posljednji put odgovarajući na pitanja postavljena na aktualnom satu u ovom mandatu Županijske skupštine.


 


Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti