Županija

ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

Aktualni sat

Datum objave: 27.2.2009.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

DRAGICA ALERIĆ (HDZ): JOŠ JEDNA GIMNAZIJA U BRODU?

- Iz prijedloga mreže srednjih škola vidljivo je da da nam nedostaje još jedna srednja škola u Slavonskom Brodu. Naime, Gimnaziju Matije Mesića pohađa preko tisuću učenika što je dvostruko veći broj od onog predviđenog standardima. Kada će krenuti gradnja još jedne gimnazije u Slavonskom Brodu?

- Mi smo poslali prijedlog za gradnju još jedne gimnazije u Slavonskom Brodu i dobili smo pisani odgovor nadležnog ministarstva da je on prihvaćen te da je za nju osigurano 16 milijuna kuna. Preostaje još naći lokaciju za gradnju, a ja smatram da je najbolje mjesto uz novu Ekonomsko-birotehničku školu na Hebrangu, odgovorio je župan Danijel Marušić.

JOSIP MATIĆ (SDP):

- Znate li da je voda iz Sikirevaca krenula i uredno se troši na području Vinkovaca i Županje? Zanima me radi li to trgovačko društvo za gospodarenje vodovodom koje je ova Skupština osnovala prije tri godine, gdje mu je sjedište, tko i gdje naplaćuje vodu te kome se plaća naknada za korištenje vode? U listopadu 2007. godine dobio sam odgovor iz HŽ-a da će križanje željezničke pruge i županijske ceste u Jarugama biti uređeno i u funkciji do ožujka 2008. godine što se nije dogodilo. Kada će ovo križanje biti uređeno?

- Istina je da je voda iz crpilišta u Sikirevcima potekla prema Vinkovcima, ali u probnom radu budući da još uvijek nema uporabne dozvole. Još uvijek se razgovara o tome tko će biti osnivač - Hrvatske vode, naša županija, Vukovarsko-srijemska. Mi smo ovdje donijeli odluku o osnivanju zajedničkog poduzeća, ali Vukovarsko-srijemska županija to još nije potvrdila i o tome se pregovara. Na drugo pitanje odgovor će biti u pisanom obliku, odgovorio je pročelnik Miroslav Jarić.

FRANJO JURKOVIĆ(HSP):

- Dokle se stiglo sa zahtjevom općina koje su tražile da budu uvrštene u područja od posebne državne skrbi? Što je sa spojem županijske ceste 4202 s koridorom VC? I treće pitanje, je li Županija ispoštivala zakonsku obvezu i izdvojila novac za Crveni križ za 2008. i za 2009. godinu?

- Što se tiče prvog pitanja, čekamo novi zakon o regionalnom ustroju iako smo spomenuti zahtjev poslali u nadležno ministarstvo. Realno je očekivati da će novi zakon ubrzo saživjeti i da će područje cijele Brodsko-posavske županije biti u posebnom odnosu obzirom na dodjelu sredstava, rekao je župan Marušić odgovarajući na prvo pitanje.

- U proračunu za 2009. godinu smo planirali sredstva za Crveni križ, glasio je kratak i jasan odgovor zamjenice župana Ružice Vidaković.

ANTE VUKŠIĆ (HDZ): DUGI REDOVI PRED ŠALTERIMA HZZO-a U NOVOJ GRADIŠKI!

- U zadnje vrijeme su učestali prigovori građana na rad novogradiške ispostave HZZO-a i to stoga što, najprije, moraju dugo čekati u redovima pred šalterima. Kad to uspiju onda mjesecima moraju čekati kako bi ostvarili ono na što imaju pravo. Službenici se žale na često pucanje informatičkih veza s Brodom, Osijekom i Zagrebom. Može li Županija što poduzeti kako bi ova ispostava radila brže i efikasnije?

- Županija će, pozivajući se na vaše pitanje, uputiti dopis ispostavi u Novoj Gradiški i zatražiti da posao organiziraju tako da gužve budu manje, a rad efikasniji, rekla je zamjenica župana Ružica Vidaković.

ZDRAVKO KONJIĆ (HNS): ZAŠTO STE MILIJUN KUNA S GRADIŠKE BOLNICE PREBACILI BRODSKOJ?

- U kojoj je mjeri ekonomska kriza zahvatila Brodsko-posavsku županiju te kako se i koliko to odražava na punjenje županijskog proračuna? Drugo, što se događa sa Sušionicom iz Vrpolja? Do kuda se stiglo s diobenom bilancom između bolnice i doma zdravlja u Novoj Gradiški? Zbog čega je oko milijun kuna iz decenatraliziranih funkcija prvotno namijenjen bolnici u Novoj Gradiški prebačen brodskoj bolnici?

- Ekonomska kriza još uvijek nije toliko primjetna u Brodsko-posavskoj županiji. Naravno, mi pratimo sve pokazatelje koje imamo za našu županiju i to ćemo činiti i dalje s tim što podaci pokazuju da je broj nezaposlenih u siječnju ove godine za 4,2 posto manji od broja nezaposlenih u istom razdoblju lani. Pokazatelji za prvih devet mjeseci 2008. godine za Brodsko-posavsku županiju ukazuju na smanjivanje zaostatka za ostalim županijama. No, uočljivo je i usporavanje rasta iz čega je jasno da se kriza prelama i preko naše županije koja nije otok u RH, rekao je pročelnik Stjepan Bošnjaković, odgovarajući na prvo pitanje.

- Ministarstvo poljoprivrede je napravilo program financijske konsolidacije Sušionice kojeg je poslalo na Vladu. Na prošloj sjednici prihvatilo ga je i naše Županijsko poglavarstvo, a sada se još čeka očitovanje Ministarstva financija koje je ključno, ali i ostalih koji imaju potraživanja. Konsolidacija će biti provedena pretvaranjem potraživanja u vlasničke udjele dok će manja potraživanja, među ostalim i potraživanje Brodsko-posavske županije, biti otpisana. Krajnji cilj je isplata potraživanja i prava radnika te privatizacija Sušionice za koju očekujemo da će biti žurno provedena, odgovorio je pročelnik Davor Vlaović.

- Poslije 13 godina pokrenut je postupak provedbe diobene bilance između Opće bolnice i Doma zdravlja u Novoj Gradiški što znači da je naručen projekt za etažiranje zgrade bolnice. Iz tog projekta proizlazi da će se Hitna služba koja je sada na zajedničkom ulazu izdvojiti od hitnog prijema. Naručen je i projekt za ambulante koje bi trebale preseliti nakon čega će konačno biti provedena diobena bilanca. Razlozi za podjelu novca između zdravstvenih ustanova na način na koji je to odlučeno počivaju na činjenici da je ova Županijska skupština verificirala zahtjev gradiške bolnice za kredit od 5 milijuna kuna, a prije godinu i pol ova je bolnica prodajom Strmca dobila 4,5 milijuna kuna. Sve to s dva milijuna dobivenih iz raspodjele sredstava ukupno daje 11 milijuna kuna s kojima se može učiniti sve što se želi u Općoj bolnici Nova Gradiška. Za brodsku bolnicu smo ove godine izdvojili veća sredstva zbog problema s kotlovnicom i koja iduću sezonu grijanja ne smije dočekati bez rekonstrukcije. Osim toga, ovaj projekt će s 3,5 milijuna sufinacirati i Fond za zaštitu okoliša, no, da bismo to dobili ostatak moramo osigurati sami. Mislim da je podjela novca bila pravedna i da nitko nije zakinut, rekla je zamjenica župana Ružica Vidaković.

Zvjezdana Grčević Ćurković (SDP): ZAŠTO NISTE IZDALI VODIČ ZA STARE OSOBE

- U prošlom mandatu Županijske skupštine osnovano je povjerenstvo za dobrosusjedsku pomoć koje je izdalo i poseban vodič, točnije, informator za starije osobe. Ovaj saziv ukinuo je spomenuto povjerenstvo i ja pitam predsjednika Skupštine zbog čega niste ponovno tiskali taj vodič, ali s ažuriranim podacima koji mogu biti od velike pomoći starijim ljudima kojih je kod nas oko 26.000?

- Vijećnici ne mogu postavljati pitanja predsjedniku Županijske skupštine niti je on ukinuo bilo koje tijelo, kratko je odgovorio njezin predsjednik Zdravko Sočković.

IVICA LONČAREVIĆ (HDZ):

- Što se poduzima u vezi s okrupnjavanjem poljoprivrednog zemljišta? Što se radi i kakvi su planovi?

- Agencija za razvoj švedske vlade i naše Ministarstvo poljoprivrede potpisali su ugovor kojim Šveđani ulažu 13 milijuna kuna za osnivanje agencije za okrupnjavanje zemljišta. Prostor za agenciju se našao u CTR-u, a od Županije su zatražili pomoć za opremanje i to će biti temelj buduće Agencije za zemljište. U tijeku su natječaji za voditelja i zamjenika voditelja projekta, odgovorio je župan Danijel Marušić.

MARTIN MILOLOŽA (HSP): SPRIJEČITE TROVANJE IZ BOSANSKE RAFINERIJE!

-Što poduzima Brodsko-posavska županija kako bi se suzbilo trovanje građana Slavonskog Broda i okolnih naselja dimom i smradom iz Rafinerije Bosanski Brod? Drugo, je li Županija sudjelovala u obilježavanju obljetnice Sibinjskih žrtava i zašto je organizacija s nacionalne razine pala isključivo na lokalnu? I treće, je li što poduzeto kako bi sela župe Odvorci, a time i cijela općina ušli u područje od posebne državne skrbi?

- Formiramo stručno povjerenstvo koje će pratiti kakvoću zraka, a uložili smo i novac u automatsku mjernu postaju. Idući tjedan očekujem dolazak istovjetnog povjerenstva iz Bosanskog Broda. A na obilježavanju Sibinjskih žrtava bio je saborski zastupnik Zdravko Kelić koji je bio izaslanik Hrvatskog sabora, rekao je župan Marušić .

MARICA ŠTEFANAC (HDZ):

- Županija je sufinancirala prijevoz učenika 3. i 4. razreda srednjih škola koji stanuju u općinama bez statusa posebne državne skrbi. Hoće li ovo financiranje biti nastavljeno?

- Ovo se financiranje već provodi što znači da su ugovori proslijeđeni općinama izvan državne skrbi budući da se troškovi u jednakom omjeru dijele između općina i Županije. Neke isplate smo već izvršili, a za ostale čekamo potpise općina da su suglasne. Inače, Županija je za ovu godinu za prijevoz srednjoškolaca osigurala 800.000 kuna, rekla je zamjenica župana Ružica Vidaković.

KATICA KNEŽEVIĆ (HSLS): ŠTO JE S MREŽOM ŠKOLA?

- U kojoj je fazi izrada prijedloga mreže osnovnih i srednjih škola?

- Povjerenstvo za osnovne i srednje škole sastalo se nekoliko puta u poljedna dva-tri mjeseca i donijelo konačan prijedlog mreže škola. Materijal je spreman za Županijsko poglavarstvo što znači da ćemo ga moći raspraviti već na narednoj Županijskoj skupštini, kratko je odgovorila zamjenica župana.

IVICA KLEPIĆ (HDZ):

- Obzirom na probleme u kojima je automobilska industrija, ljudi na zapadnom dijelu županije se pitaju kakva je sudbina planirane tvornice za izradu automobilskih sjedala u Industrijskom parku u Novoj Gradiški. U kojoj je fazi dobivanje dokumentacije za gradnju ove tvornice?

- Prije dva tjedna predstavnici investitora su bili na razgovoru u Županiji i, budući da za ovakavu tvornicu ne treba studija o utjecaju na okoliš nego samo mišljenje nadležnog županijskog upravnog odjela, vrlo brzo slijedi izdavanje lokacijske dozvole, kazao je župan Marušić.

HRVOJE ŠULENTIĆ (SDP): HOĆE LI ŽUPANIJA DONIJETI SVOJ PROGRAM ANTIRECESIJSKIH MJERA

- Pitam župana hoće li u program rada Županijske skupštine uvrstiti točku u kojoj će predložiti antirecesijske mjere budući da su neke županije, poput Istarske, to već učinile. Mislim da i mi u Županiji trebamo predložiti i donijeti neke mjere, a ne samo čekati što će se dogoditi.

- Mi ćemo, zajedno s GSV-om, i te kako pratiti stanje, prikupljati i ažurirati podatke kako bi vidjeli potrebe i na koji način djelovati da pomognemo gospodarstvu, odgovorio je župan Danijel Marušić.

TOMISLAV VLAJNIĆ (HSP): HOĆETE LI POMOĆ OBILJEŽAVANJE STO GODINA NK MARSONIA?

- NK Marsonia iz Slavonskog Broda ove godine slavi sto godina postojanja i ta godišnjica zaslužuje pažnju. Zanima me je li Županija osigurala novac za obilježavanje ove obljetnice i je li razmišljala o tome da se i ovom klubu pomogne s nekakvim novcima. Rukometni klub Vrpolje ima dvije ekipe u prvoj kvalitetnoj kadetskoj skupini, ali nije uobziren ni s jednom lipom u županijskom proračunu, odnosno sredstvima raspoređenim prema tom klubu. Kako sada stvari stoje oni će morati istupiti iz natjecanja što se još nije dogodilo u hrvatskom rukometu!

- Županija će kao i do sada, organizacijski i financijski i u okviru svojih mogućnosti sudjelovati u obilježavanju obljetnica klubova, pa nema razloga da tako ne bude i s Marsonijom. Sredstva za rukometni klub iz Vrpolja osigurana su u savezu, odgovorila je zamjenica župana.

MIROSLAV ĆUPIĆ (HDZ):

- Planira li Županija sredstva za monitoring vode za 2009. godinu?

- Prošle godine smo ispoštivali ugovor za monitoring vode, a za ovu smo pripremili novi. Ugovor sa Zavodom za javno zdravstvo je spreman za iduću Županijsku skupštinu i u potpunosti ćemo poštivati našu zakonsku obvezu. Za to smo predvidjeli pola milijuna kuna, rekla je, odgovarajući na posljednje pitanje zamjenica župana Ružica Vidaković.


M. Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti