Županija

Što su pitali vijećnici

Sa sjednice Županijske skupštine

Datum objave: 12.12.2008.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

JOZO BUNGIĆ (HSS):

- Na nekim se autobusnim linijama za prijevoz školske djece događa da broj učenika daleko premašuje broj sjedećih mjesta iako ne bi smjelo biti tako. Tko je odgovoran za nadzor školskih autobusa i prijevoza? I drugo – na području općine Gornji Bogićevci puno je imovinsko-pravnih problema pa me zanima kada kreću zemljišno-knjižni ispravni postupci na tom području.

- Kod raspisivanja natječaja za odabir prijevoznika u suradnji s ravnateljima škola utvrdi se broj učenika i prema njima broj potrebnih autobusa, a upravo je u izradi pravilnik o minimalnim uvjetima za prijevoz učenika. Upravni odjel je dogovorio s ravnateljima kontrolu prijevoznika, no do sada nismo dobili niti jednu pritužbu, a o konkretnom slučaju ću se raspitati, odgovorio je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vladimir Štefanek.

- Pojedinačni ZK postupak nije problem, ali kad se provodi za općine onda je. Ovaj posao radi se u suradnji s Gruntovnicom, kratko je odgovorio pročelnik Željko Burazović.

KLARA ŠĆUKA (HSS): TKO ĆE FINANCIRATI UČITELJSKI FAKULTET U BRODU?

-Župan je posjetio Bosanski Brod i Rafineriju nafte pa me zanima koliko je zadovoljan onim što je tamo vidio, odnosno sustavom zaštite kvalitete zraka i vode? Zanima me i kakav je stav Županije prema Visokoj učiteljskoj školi te kako je riješeno njezino financiranje u 2009. godini.

- Rafinerija nafte ima uporabnu, ali ne i ekološku dozvolu i dok je ne ishodi njihovo će Ministarstvo zaštite okoliša obavljati provjeru kvalitete vode i zraka. Prema mjerenjima s naše strane, zrak je do sada bio čist, rekao je župan Danijel Marušić.

- Rebalansom proračuna za potrebe VUŠ-a za ovu godinu Županija je uz svoj dio od 700.000 kuna osigurala i dodatnih 600.000 kuna, odnosno dio koji je prema ugovoru morao dati Grad Slavonski Brod, a nije. Za narednu godinu smo predvidjeli 700.000 kuna, upravo onoliko koliko nas ugovor i obvezuje, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

TOMISLAV VLAJNIĆ (HSP):

- Srednja glazbena škola ima dosta problema zbog toga što Županija nije uplatila sredstva zbog čega kasne plaće, a nisu kupljeni ni instrumenti. Kada će novac biti uplaćen? Drugo, zbog neosvijetljene Sjeverne vezne ceste već se dogodilo nekoliko teških prometnih nesreća. Grad ima kompletnu dokumentaciju za postavljanje javne rasvjete pa me zanima hoće li to biti i učinjeno.

- Županija se obvezala osigurati 550.000 kuna za SGŠ za kupnju instrumenata i taj smo novac zatražili iz decentraliziranih sredstava i sigurno ćemo ga dobiti. Jednako tako očekujemo i sredstva za nove programe, rekao je, ukratno izneseno, zamjenik pročelnice Vladimir Štefanek.

- Prema najnovijoj kategorizaciji, SVC je došla u rang državne ceste tako da problem njenog osvjetljenja treba rješavati s HC-om, odgovorio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Ninčević.

ZDRAVKO KONJIĆ (HNS): PREMJEŠTA LI SE CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM IZ GRADIŠKE U DAVOR?

- Zbog čega još uvijek nisam dobio odgovor na pitanje o koševima u sportskoj dvorani u Novoj Gradiški? Je li došlo do premještanja lokacije za gradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom iz Šagulja pokraj Nove Gradiške u Davor? Upravo se takve priče često čuju u posljednje vrijeme pa me zanima nije li to, ako je točno, opasno za vodocrpilište i Zapadni regionalni vodovod. Zbog čega se ovaj centar osniva kao javna ustanova, a ne kao d.o.o.? I posljednje pitanje – kako će se globalna kriza odraziti na gospodarstvo naše županije?

- Problem s koševima je u postupku rješavanja. Naručili smo inženjera koji će nam ponuditi najbolje rješenje za montiranje visećih koševa, glasio je odgovor zamjenice župana Ružice Vidaković.

- Ova skupština je donijela odluku da će centar za gospodarenje otpadom biti kod Nove Gradiške i do danas nikakve drugačije odluke nije bilo, bio je jasan zamjenik župana Davor Vlaović.

- Izravnih posljedica krize na naše gospodarstvo i zaposlenost do sada nije bilo. Osnovat ćemo gospodarsko vijeće koje će pratiti situaciju i ponuditi rješenja bude li trebalo, rekao je župan Danijel Marušić odgovarajući na treće pitanje.

VLADIMIR ZUZIJA (SDP):

- Još nema nikakvog odgovora niti reakcije na problem naplate parkiranja pred bolnicom u Novoj Gradiški. Koncesiju treba poništiti, između ostalog i zbog toga što je još nije provedena diobena bilanca između Opće bolnice i Doma zdrvalja pa niti parkiralište nije pripalo bolnici, a ona ga je prisvojila.

- Intenzivno radimo na rješavanju diobne bilance i u paketu s njom će biti riješeno i pitanje parkirališta, odgovorila je Ružica Vidaković.

ZVJEZDANA GRČEVIĆ-ĆURKOVIĆ (SDP): POLITIČKA PODOBNOST ZA HONORARNI RAD LIJEČNIKA-UMIROVLJENIKA?

- Već sam pitala za neplaćene doprinose za radnike Sušionice iz Vrpolja pa me zanima je li problem riješen te, ako nije, kada će biti. Pojedini liječnici brodske bolnice koji su otišli u mirovinu i dalje honorarno rade dok drugi, iako neupitnih sposobnosti i deficitarnih specijalizacija, ne mogu pa me zanima nije li možda kriterij politička podobnost.

- Do kraja godine Sušionica će se naći na sjednici Vlade, a u rješavanju dugova, riješit će se i oni prema radnicima. Vodimo o tome računa i potraživanja zaposlenika sigurno neće otići u zastaru, odgovorio je zamjenik Davor Vlaović.

JOSIP MATIĆ (SDP): TKO ORGANIZIRA I FINANCIRA MALU ŠKOLU U OPĆINAMA?

- Kad će krenuti gradnja školske dvorane u Sikirevcima za koju je ishođena građevinska dozvola? Tko će platiti njezino produženje ako istekne rok na koji je izdana? I drugo, kako se provodi i tko financira program male škole u općinama?

- Ovu smo dvoranu kandidirali za programe Ministarstva za regionalni razvoj i gradnja sigurno ide. Ako istekne građevinska dozvola, Županija će platiti produžetak! Kod provođenja male škole općine surađuju s vrtićima i ovaj program vode samo kvalificirane osobe s ugovorima, odgovorio je Vladimir Štefanek.

ŽELJKO SMOJVER (HSP):

- Može li ŽUC urediti raskrižje u Novoj Grdaiški na kojem postoje samo dva pješačka prijelaza na županijskoj cestama i to tako da ih dobiju i preostale dvije ulice?

- Razmotrit ćemo i vidjeti što se može učiniti, rekao je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Ninčević.

VJENCESLAV DRAŽENOVIĆ (HSP):

- Prenosim molbu mještana Brodskog Vinogorja za rekonstrukcijom nepreglednog križanja kod županijske ceste i to u blizini škole. Drugo – koliko novca je predvidjela Županija za Grad Slavonski Brod i za što je on namijenjen? Na koncu, zanima me što je s uređenjem željezničkog prijelaza u Osječkoj ulici.

- Nije ovo prvi put da čujemo prijedloge pojedinih građana kako bi neka prometna rješenja, po njima, trebala izgledati. Projekte rekonstrukcije radi ŽUC i tako će i ostati, a Grad treba pomoći u imovinsko-pravnim odnosima.

MARIJAN DOSEGOVIĆ (HSP):

- Upozoravam na dva metra duboki jarak u Savskoj ulici u Lužanima koji, kad padne kiša postaje opasan za djecu. Puno je problema i s,od radova raskopanom, cestom kroz Novu Kapelu, pa me zanima je li moguće asfaltirati neuređene dijelove ceste kroz Lužane.

MARTIN MILOLOŽA (HSP): HOĆETE LI SPRIJEČITI NELEGALNU EKSPLOATACIJU NA MAJDANU?
- Kada ću dobiti odgovor na svoje pitanje vezano za zemljište u zoni malog gospodarstva Sibinj? Osim toga, nezadovoljan sam odgovorom na pitanje o eksploataciji pijeska s Majdana za što nitko nije dobio koncesiju, a ipak to radi. Što je poduzeto kako bi se ova ilegalna eksploatacija spriječila? Je li Županija planirala sredstva za uređenje prvoligaškog stadiona u Slavonskom Brodu?

RATIMIR SANTIĆ (SDP):

- U svjetlu novih ekonomskih poteškoća ponavljam, stara pitanja: kada će se graditi nova zgrada MUP-a i Istočna vezna cesta?

NENAD MARTIĆ (HSS):

- Kada će konačno biti otvorena školska sportska dvorana u Slavonskom Šamcu?

- Tehnički pregled je zakazan za iduću srijedu, glasio je kratki odgovor zamjenice župana Ružice Vidaković.

IVAN HRAJNEK (HSS):

- Kada će početi plinofikacija na području općine Bebrina? Drugo, je li sadašnje stanje raskrižja kod Haljka i njegova konačna verzija?

- Križanje za koje ste pitali upravo je u tijeku projektiranje kružnog toka, odgovorio je župan Danijel Marušić.

DALIBOR PUDIĆ (HSP): HOĆE LI DIONICE MONTAŽE BITI PRODANE U BESCJENJE?

- Kako radnici Sušionice primaju plaće kad je nejzin račun već duže vrijeme blokirani to zbog potraživanja više tvrtki? Zbog čega još 2002. godine nije rješavan problem Sušionice nego se čekalo sve do sada? Znate li da Podravka planira gradnju sušionice voća i povrća u Koprivnci dok se za našu se tvrdi da ne može biti profitabilna? Na koncu, hoće li dionice ĐĐ Montaže biti prodavane u bescjenje te hoće li nakon toga matična tvrtka koja je preuzme, preuzeti i njezine poslove?

MATO GAVRAN (SDP):

- Donesena je odluka da se nakon silaska sa SVC-a izgradi obilaznica oko Slobodnice koja bi se spojila na autocestu, no, dok se ne napravi njezina kategorizacija, nije moguće dobiti niti novac za gradnju. Kada će, dakle, biti pokrenut zahtjev za kategorizaciju obilaznice? Nogometni klub Croatia osiguranje iz Perkovaca ulazi u 1. nogometnu ligu i jedini stadion na kojem će moći igrati je Stanko Vlajnić Dida u Slavonskom Brodu za čije je uređenje Grad dao 7 milijuna kuna. Može li i Županija, u svjetlu ovih novih događaja, dati dio novca?


Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti