Županija

ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Datum objave: 10.10.2008.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

MARKO MILIĆ (HDZ): TKO JE KRIV ZA INCIDENT NA SLAVONIJI?

- Tko je odgovoran za incident distributera plina i toplinske energije u naseljima Slavonija I i II? Hoće li protiv odgovornih biti proveden stegovni postupak i hoće li biti izrečene stegovne mjere? I drugo pitanje — kada će biti izvršeno rješenje o povratu novca koji je Brod-plin naplatio od potrošača toplinske energije i tople vode suprotno odredbama HERA-e?

- Za zbivanja na Slavoniji I i II odgovoran je distributer toplinske energije i tople vode i odgovor ćemo tražiti od Grada baš kao i odgovor na vaše pitanje vezano za cijenu plina i povrat novca, kratko je odgovorio pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Miroslav Jarić.

MARICA ŠTEFANAC (HDZ):

- Je li obavljen tehnički prijem nove Ekonomske škole u Slavonskom Brodu?

- Tehnički prijem je obavljen u kolovozu ove godine pri čemu su uočeni nedostaci jer je analiza pitke vode bila negativna. Sada su stigli pozitivni nalazi i škola ima uporabnu dozvolu tako da će nastava u novoj školi najvjerojatnije početi već ovaj tjedan, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

JOSIP MATIĆ (SDP): DJECA U SIKIREVCIMA I GUNDINCIMA PIJU VODU S CETINE!

- Je li Županija izradila mrežu škola? Pojedine škole na istočnom dijelu županije nemaju zdravstveno ispravnu vodu i nadležno ministarstvo nije dalo dozvolu za njezino korištenje. Zbog toga škole moraju postavljati automate i kupovati vodu pa me zanima tko će to i iz kojih sredstava financirati? Nije li nelogično da u Sikirevcima i Gundincima koji leže na ogromnim količinama kvalitetne vode piju vodu s Cetine?

- Zakonski rok za donošenje nove mreže osnovnih i srednjih škola nam je šest mjeseci i mi ćemo ga poštivati. Što se tiče vode u spomenutim školama mi ćemo sufinancirati njezinu kupnju i osigurat ćemo pročišćivače, ali je problem što djeca kad dođu kući opet piju onu neispravnu. Prošli tjedan je bio sastanak povjerenstva za izgradnju Istočnog regionalnog vodovoda i otvoreno smo rekli da smo nezadovoljni sporošću radova te zatražili aktiviranje već osnovanog trgovačkog društva, glasi, ukratko prenesen, odgovor zamjenice župana Ružice Vidaković.

DRAGICA ALERIĆ (HDZ):

- U kojoj je fazi osnivanje Obiteljskog centra u Slavonskom Brodu obzirom da je nadležno ministarstvo za ovu godinu osiguralo 700.000 kuna? Ulica Stjepana Radić u MO Josipa Rimac u lošem je stanju, samo se krpaju najveće rupe, a rekonstrukcije nije bilo od kad je izgrađena. Hoće li se nešto učiniti za njezino saniranje?

- U svim je županijama uobičajeno da u njezinom najvećem gradu i sjedištu upravo gradska uprava osigura prostor za djelovanje obiteljskog centra. Mi smo se nekoliko puta obraćali Gradu Slavonskom Brodu da osigura prostor, ali odgovor nismo dobili tako da smo ga sami našli i plaćat ćemo najam. Županija je osigurala 100.000 kuna za njegovo uređenje, a riječ je o 190 m2 dok će Ministarstvo plaćati zaposlene, rekla je Ružica Vidaković dok je na drugo pitanje odgovorio pročelnik Miroslav Jarić koji je rekao da je Ulica Stjepana Radića, kao nerazvrstana, u nadležnosti Grada u kojem treba potražiti i odgovor.

JOZO BUNGIĆ (HSS): HOĆE LI SVI SREDNJOŠKOLCI DOBITI BESPLATAN PRIJEVOZ?

- Što će Županija poduzeti kako bi i učenici 3. i 4. razreda srednjih škola koji žive u općinama izvan područja od posebne državne skrbi imali besplatan školski prijevoz? I drugo pitanje - dokle se stiglo s realizacijom Zapadnog regionalnog vodovoda Davor — Nova Gradiška?

- Prošli tjedan sam održao koordinaciju s načelnicima općina kojima sam ukazao na problem prijevoza srednjoškolaca. Predložio sam im model zajedničkog sufinanciranja i načelnici će ga razmotriti na svojima vijećima koja će ga, nadam se, prihvatiti, odgovorio je župana Danijel Marušić.

- Obavili smo niz razgovora s predstavnicima Hrvatskih voda i općinama zapadnog dijela županije. Već sutra se ponovno sastajemo s predstavnicima Hrvatskih voda kako bismo utvrdili konačnu verziju ugovora, odgovorio je na drugo pitanje zamjenik župana Davor Vlaović.

FRANJO JURKOVIĆ (HSP):

- Što se događa sa zgradom DVD-a u Slavonskom Brodu? Zanima me i kako mogu ostale općine koje su ostale izvan područja od posebne državne skrbi steći taj status?

- Zapovjednik brodskog DVD-a bio je kod nas i pokušavamo za njih naći rješenje. Grad Slavonski Brod planira rekonstrukciju i prenamjenu njihove zgrade i DVD se mora seliti pa ovaj problem pokušavamo zajednički riješiti. A s problemom oko određivanja područja posebne državne skrbi i općina koje su ostale izvan njega u Zagrebu su upoznati i traže se rješenja, odgovorio je župan Marušić.

ANTE VUKŠIĆ (HDZ):

- Na ovoj je Skupštini prihvaćen zaključak da se gradovima i općinama uputi dopis o preispitivanju odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koji rade gotovo do jutra. Jeste li takav dopis i uputili te hoće li lokalna samouprava poduzeti odgovarajuće mjere?

- Takav dopis smo im uputili i dobili odgovor da odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata donose gradska i općinska vijeća na preporuku njihovih turističkih zajednica, glasi, ukratko prepričan odgovor zamjenice župana Ružica Vidaković.

RATKO SANTIĆ (SDP): ŠTO S NOVOM ZGRADOM POLICIJE I IVC-om?

- Što je s planom gradnje nove zgrade Policijske uprave brodsko-posavske u Slavonskom Brodu? Drugo, u kojoj su fazi planovi gradnje Istočne vezne ceste i hoće li ona doživjeti sudbinu ZVC-a?

- Projektom IVC nije bila spojena s Lukom Brod, iako je zamisao bila da se Luka državnom cestom spoji s autocestom. Zbog toga sam bio kod premijera Sanadera i tražili smo da IVC sve do same Luke bude državna cesta. Sa sigurnošću tvrdim da ova cesta neće doživjeti sudbinu ZVC-a jer je projekt u tijeku iako radovi za sada još nisu vidljivi na terenu. Što se tiče nove zgrade PU, od nje se ne odustaje, baš naprotiv, uostalom zbog nje smo morali i preprojektirati dio IVC-a. Zgrada će biti rađene po modelu javno-privatnog partnerstva i upravo na tome sada radimo, rekao je župan Danijel Marušić.


ZDRAVKO KONJIĆ (HNS): STOPIRATE PRODAJU DIONICA DOMA ZDRAVLJA!

- Bolnicu na Strmcu smo prodali za samo 4,5 milijuna kuna nadajući se njezinom stavljanju u funkciju i novim radnim mjestima. Nešto se na njoj počelo raditi, ali je onda sve stalo pa me zanimakakva će biti njezina sudbina. Hoće li jeftino kupljena sada biti za puno veće novce preprodana? Drugo — Upravno vijeće novogradiškog Doma zdravlja donijelo je odluku o prodaji dionica u vrijednosti od pola milijuna kuna kako bi ravnatelj prije odlaska u mirovinu pokrpao minuse. To je jako loše pogotovo u trenutku kad pada vrijednost dionica na burzi pa me zanima može li Županija zaustaviti prodaju. Na koncu, zanima me koliko ste puta održali službene sastanke s našim saborskim zastupnicima i kakvi su rezultati njihovog lobiranja za našu županiju u Saboru?

- Za odluku o prodaji dionica Doma zdravlja smo čuli i zatražili smo zapisnik sa sjednice Upravnog vijeća kad je ona donesena i naravno da ćemo prodaju zaustaviti. Što se tiče bolnice na Strmcu, izabran je izvoditelj radova kojem je isplaćen i avansni dio, rekla je Ružica Vidaković uz napomenu da će opširniji odgovor na pitanje o Strmcu dobiti u pisanom obliku.

- Nakon što sam izabran za župana održao sam sastanak sa saborskim zastupnicima i tad smo se dogovorili o osnovnim načelima djelovanja. Službenih sastanaka nije bilo, ali je naša međusobna komunikacija svakodnevna, glasio je odgovor župana Marušića.


MIROSLAV BRLIĆ (HSLS): TKO MOŽE OSTVARITI DOHODOVNU POTPORU?

- Kako se i s kojom dokumentacijom ostvaruje dohodovna potpora?

- Izvršene su promjene Zakona o potporama i pravilnika o njihovom korištenju a namjera im je bila povećati korištenje nepovratnih sredstava nekomercijalnim poljoprivrednim gospodarstvima. Tako su potpore s 5 povećane na 10 tisuća kuna, a rok za podnošenje zahtjeva je bio do 30. rujna s tim što su zahtjev mogli podnijeti poljoprivredni osiguranici u dobi do 50 godina za žene, odnosno 55 za muškarce te osobe bez primanja i starija od 65 godina. Od 518 korisnika, u 2008. godini ovo je pravo iskoristilo 240 osiguranika čime će proračun nekomercijalnih gospodarstava ove godine biti povećan za 1,2 milijuna nepovratnih sredstava, vrlo precizno je odgovorio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović.


DARKO GRIVIČIĆ (HSS):

- Cijene žitarica pa tako sada i kukuruza formira se na temelju svjetskog tržišta iako su kod nas znatno povećani troškovi za repromaterijal. Zanima me koliki je urod kukuruza na našoj županiji, a koliki je tržni višak. Imamo li dovoljno skladišnih kapaciteta za njegov smještaj te hoće li biti financijske potpore za troškove skladištenja? I drugo — dio poljoprivrednika nije prodao svu pšenicu i ona je još i sad na skladištu. Koliko je takve pšenice kod nas te, obzirom da je sjetva pred vratima i ljudima treba novac, zanima me može li im se kako pomoći da tu pšenicu prodaju?

- Županija je u stalnom kontaktu s nadležnom državnom upravom i ministarstvom kako bi se pomoglo poljoprivrednicima pa, iako ni mi, a ni država ne možemo utjecati na cijenu kukuruza, povećali smo potporu na 1750 kuna po hektaru što je velika pomoć ratarima. Što se tiče neprodane pšenice dogovara se njezin otkup i to po cijeni od 1,5 kune po kilogramu, odgovorio je zamjenik župana Davor Vlaović.


MIŠO HIP (HDZ):

- U ime mještana općine Podcrkavlje pitam kada će konačno biti završena rekonstrukcija ceste D 53!

- Krajnji rok za završetak radova na D 53 je sredina studenoga ove godine, kratko i jasno je odgovorio župan Danijel Marušić.


MARTIN MILOLOŽA (HSP): NEPRAVEDNO ODREĐENA PODRUČJA POSEBNE DRŽAVNE SKRBI!

- Može li Županija intervenirati u Vladi RH kako bi i dio općine Sibinj i jedno naselje u općini Brodski Stupnik, odnosno župa Odvorci ušla u područje od posebne državne skrbi? Ova sela toliko zaostaju za ostalim dijelovima općine Sibinj i ostatkom županije da je dovoljno njima samo proći da vam sve bude jasno. Dovoljno je reći da je mjesečna karta za učenika iz Grgurevića 505 kuna i da je za 3. i 4. razred srednje škole plaćaju roditelji, a djeci iz Oriovca prijevoz za sve razrede plaća država! I drugo pitanje — počela je nogometna sezona, a stječe se dojam da se utakmice igraju samo zbog sudaca. Županijski nogometni savez je nedavno suspendirao igralište NK Sloge iz Gromačnika čime se krše ljudska prava i nanosi sramota svima nama pa me zanima može li i hoće li Županija nešto poduzeti.

- Na drugo pitanje dobit ćete pisani odgovor, a na ono prvo, u smislu ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske, mogu reći da je puno problema u odnosima područja koja jesu i koja nisu pod posebnom državnom skrbi. Sve vas molim za malo strpljenja, a mi ćemo poduzeti sve mjere da se naša županija ravnomjerno razvija pri čemu vjerujem u pomoć naših saborskih zastupnika, rekao je župan Marušić.

- U Saboru sam svjedočila izmjenama i dopunama spomenutog zakona pri čemu se vodila velika rasprava. Tada nam je rečeno da se priprema zakon o regionalnom razvitku države u kojem će biti potpomognute sredine u različitim kategorijama, a i ja, baš kao i župan, molim za strpljenje jer sam uvjerena da će Brodsko-posavska županija dobiti zasluženu pažnju, svojim se istupom davanju odgovora na vijećničko pitanje pridružila i saborska zastupnica Suzana Bilić Vardić.

KLARA ŠĆUKA (HSS):

- Molim pisani odgovor na pitanje je li moguće dva puta u jednoj godini platiti porez za istu stvar kao što se zna dogoditi kod prodaje automobila. Tada se zna dogoditi da vlasnik plati porez na početku godine, a nakon prodaje, krajem godine, to isto mora učiniti i novi vlasnik.


KREŠIMIR BARIŠIĆ (HSS): PRATIMO LI KVALITETU ZRAKA?

- Što se čini vezano za praćenje i ispitivanje kvalitete zraka na području Brodsko-posavske županije pri čemu aludiram na skori početak rada rafinerije nafte u Bosanskom Brodu? Kakvo je stanje sada i što se može očekivati?

- Trenutno kvalitetu zraka pratimo na jednoj mjernoj postaji i to radi Hidrometeorološki zavod s tim što je Županija prošle godine poslala zahtjev za procjenu potrebnih lokacija za praćenje kvalitete zraka. Dobili smo odgovor da su za početak potrebne tri lokacije s kasnijim povećanjem na pet. Zbog rafinerije jedno mjesto je u Slavonskom Brodu i mjerna stanica će koštati oko 1,7 milijuna kuna pa smo ovaj projekt kandidirali za sredstva Fonda za zaštitu okoliša, glasio je vrlo konkretan odgovor župana Marušića.


IVICA LONČAREVIĆ (HDZ):

- Kolika je iskorištenost sredstava pretpristupnih fondova EU, posebno programa SAPARD namijenjenog poljoprivredi, na području naše županije?

- U odnosu na druge županije, naši su pokazatelji dosta dobri, a što se tiče samog SAPARD programa dva su poduzetnika s naše županije uspjela dobiti novac, oba s područja općine Oriovac, uzgajivač svinja Kolesarić i peradar Jozić koji su zajedno dobili oko 7,5 milijuna kuna. Obojica su već podigli nove farme i čeka se samo još jedan nadzor tako da će im bespovratna sredstva vrlo brzo biti uplaćena, rekao je župan.


TOMISLAV VUKELIĆ (HDZ): KAKVA JE SUDBINA GLORIJA FESTUNGA?

- I ove je godine u Tvrđavi održana u javnosti već dobro prepoznata i prihvaćena manifestacija Glorija Festung kojoj je ova Županijska skupština pokrovitelj. Pitam zamjenicu župana koja je i predsjednica organizacijskog odbora hoće li se ova gotovo već tradicionalna manifestacija održati i dogodine.

- Voljela bih da se manifestacija nastavi i to pod pokroviteljstvom ove skupštine, no bojim se da smo je ove godine doveli u pitanje. U njezinoj je organizaciji sudjelovalo 200 suradnika i 300 sudionika pri čemu su Županija i Turistička zajednica ispunile sve svoje financijske obveze, no, Grad nije uplatio svoj dio od 50.000 kuna dogovoren na organizacijskom odboru. Tražili smo pojašnjenje, ali nikakav odgovor do danas nismo dobili! Problem je i u tome što smo mi ovu manifestaciju kandidirali u Ministarstvu kulture, ali bez sufinanciranja Grada ovaj projekt ne može proći tako da se s pravom bojim hoće li je biti iduće godine, glasio je, ukratko prepričan,

odgovor zamjenice župana Ružice Vidaković .


ZVJEZDANA GRČEVIĆ — ĆURKOVIĆ (SDP): ŠTO ČINITE ZA SUŠIONICU?

- Molim pisani odgovor na pitanje o broju djece koja se nakon završenog osmog razreda upišu, odnosno ne upišu, u srednju školu s posebnim podacima za neupisane na području gradova i sela. Drugo pitanje ide županu — što ste učinili za rješavanje problema u Sušionici? Jesu li radnici dobili plaće u rujnu i za koji mjesec te je li u posljednjih šest mjeseci bilo otpuštanja radnika?

- Nazire se rješenje za Sušionicu jer sam prije nekoliko dana s direktoricom bio kod državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede koje je zatražilo dodatne podatke sa studijom i prijedlogom restrukturiranja. Na temelju dostavljenih podataka Ministarstvo poljoprivrede će Vladi uputiti svoj prijedlog o restrukturiranju i uređenju vlasničke strukture nakon čega će Sušionica bit predana HFP-u koji će tražiti kupca, ali samo takvog koji će zadržati proizvodnju i zaposlene. HFP je dao još jednu posudbu za plaće tako da su osigurana sredstva za plaće iz srpnja, kolovoza i dijela rujna i nadam se da će možda već danas biti isplaćene. Nemam podataka , ali mislim da nije bilo otpuštanja radnika, rekao je u odgovoru na drugo pitanje zamjenik župana Davor Vlaović.


MATO GAVRAN (SDP):

- Moje je pitanje vezano za nedostupnu mobilnu telefoniju i loš, odnosno nedostupan signal gotovo svih mobilnih operatera na našoj županiji, pogotovo na južnom dijelu. Naši su korisnici u podređenom položaju jer su mreže operatera iz BiH znatno jače od naših pa pitam župana što kani poduzeti da dostupnost signala na cijelom području uz rijeku Savu bude na razini civilizacijskog dosega. Zlobnici kažu, a ja u to ne želim vjerovati, da je sve to pitanje deala mobilnih operatera s naše i suprotne strane zbog roaminga pa u pisanom obliku tražim i odgovor samih operatera.

- Ne samo uz Savu nego i u Cerniku ili na Strmcu dobijete bosansku mrežu! Ono što je Županija poduzela je da smo u prostornom planu predvidjeli više mogućih lokacija za postavljanje repetitora te od operatera tražimo da pojačaju mrežu, rekao je župan Marušić.


Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti