Županija

ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

Aktualni sat Županijske skupštine

Datum objave: 21.3.2008.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

ANTE VUKŠIĆ (HDZ):

- U ovogodišnjem proračunu su sredstva za športske saveze i udruge, ali bez pojedinačnih iznosa za svaku od njih pa me zanima koliko je planirano za one s područja Nove Gradiške. I drugo, u kojoj je fazi postavljanje visećih koševa u športskoj dvorani u Tehničkoj školi u Novoj Gradiški?

- Za sportske udruge Nove Gradiške, ukupno njih devet, za ovu je godinu planirano oko 150.000 kuna dok im je u prošloj godini isplaćeno 90.000 kuna. Za Zajednicu športskih udruga planirano je 1,5 milijun kuna, a za potpore i sufinanciranje programa tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži 300.000 kuna. Što se tiče koševa, Županija je za njih osigurala novac iz decentraliziranih sredstava, a postavljanje je planirano krajem svibnja budući da treba paziti na kakav se strop montiraju, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

MARTIN MILOLOŽA (HSP): PRIVATNI POSLOVI S OPĆINSKIM NOVCIMA?

- Novine su objavile informaciju o kaznenoj prijavi protiv predsjednik KUD-a iz Slobodnice S. K. zbog podizanja gotovine iz blagajne čime je ostvario osobnu korist od 110.000 kuna. S. K. je ujedno i predsjednik Općinskog vijeća, sudac porotnik, ali i dalje predsjednik KUD-a! Općinski proračun i dalje financira KUD, a isti predsjednik taj novac i dalje diže! U drugim je novinama objavljen tekst kojim se načelnik Općine Sibinj proziva za bespravnu gradnju i protuzakonito trošenje novca u budućoj gospodarskoj zoni gdje prijeti ekološka katastrofa jer se iskopi vrše napamet i preko naftovoda. Inspekcija je intervenirala i neka gradilišta zatvorila, no, općinska vlast nastavlja. Zanima me tko je legalizirao objekt na nogometnom stadionu u Slobodnici, na javnom putu i infrastrukturnom koridoru, s neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. Je li gradnja išla iz općinskog proračuna, za privatni biznis pojedinaca bliskih Općinskom poglavarstvu koji su ušli u posjed općinske imovine samo na temelju dogovora? I treće, u Kolodvorskoj ulici u Slodobnici se zbog previsoke pješačke staze ne mogu otvoriti kapije i ulaziti u dvorište što ne čudi jer je rađena bez projekta. Osim toga, sagrađena je na trasi vodovoda i budućeg plinovoda koji ide iduće godine pa će se morati prekopati. Kako se općinski novac može trošiti na divlje građevine, na radove bez javnog natječaja? Što su po službenoj dužnosti učinili predstojnik Ureda državne uprave i načelnik Policijske uprave i njihove službe da bi to spriječili?

JELENA VUKOVIĆ (HDZ): ŠTO JE SA ZGRADOM PROJEKTBIROA?

- Pitam župana što je sa zgradom Projektbiroa koja još uvijek nije u posjedu Županije te je li za ovo kratko vrijeme koliko je na dužnosti prvog čovjeka Brodsko-posavske županije uspio ući u prometnu problematika grada Slavonskog Broda.

- S Hrvatskim fondom za privatizaciju sam 18. veljače ove godine potpisao ugovor po kojem je Županija postala vlasnik 99,78 posto zgrade, odnosno Fond nam je bez naknade dodijelio 1876 dionica. Kako nam vlasništvo prelazi 95% zatražio sam sazivanje izvanredne skupštine koja će u svibnju biti i održana nakon čega očekujem da ćemo u Trgovačkom sudu biti upisani kao 100-postotni vlasnici. Naime, preostala su još samo tri mala dioničara s 22 dionice, a cijena im je oko 730 kuna po dionici. I drugo pitanje — upoznao sam se s dosta kompliciranom prometnom problematikom, a 28. veljače sastao sam se s predsjednikom Uprave HC-a Bobanom. Sastanak je bio konstruktivan i sad je na stručnim službama HC-a da naše dogovore konkretiziraju i ponude rješenja, odgovorio je župan Danijel Marušić.

FRANJO JURKOVIĆ (HSP):

- Je li gotova sanacija županijske ceste kroz Sredance ili će se čekati da je kamioni iz BiH potpuno unište. Drugo pitanje je vezano za semafor kod jedinog pješačkog prijelaza u središtu u Donjim Andrijevcima za kojeg sam pitao već nekoliko puta, ali on i dalje ne radi. Što će biti snjim?

- Cesta kroz Sredance koristi se za prijevoz šljunka za Koridor CV, a sanirana je koncem prošle godine, ali bankinu nisu stigli završiti. U međuvremenu, ono što su nedavno sanirali sada su opet potpuno uništili. No, pravilnik na temelju kojeg je izvođač radova na Koridoru popravljao štete koje je nanio na lokalnim cestama više nije na snazi i mi se nemamo na što pozvati i zatražiti sanaciju. Ipak, ne odustajemo i pokušat ćemo ju ishoditi postavljanjem brojača vozila koji će ukazati na prekomjernu uporabu ceste. Semafor u Donjim Andrijevcima smo popravili, no, vrlo brzo je ponovno udaren i onesposobljen.

ZDRAVKO KONJIĆ (HNS): PRIMIČE LI SE KRAJ AGONIJE SUŠIONICE?

- Pitam župana je li ga stid što je na čelu županije koja je po mnogim pokazateljima na dnu ljestvice razvijenosti hrvatskih županija pa je, tako, prosječna plaća kod nas čak za 1000 kuna ispod hrvatskog prosjeka. Ovo pitanje postavljam i svima nama, a župana pitam što kao mlad i čovjek pun elana, zajedno sa saborskim zastupnicima iz naše županije, planira učiniti da se stanje popravi. Drugo — primiče li se kraj agonije Sušionice iz Vrpolja i kako ćete odgovoriti na vapaje direktorice? I treće — udruge s područja Nove Gradiške uvijek govore kako dobiju manje novca iz proračuna nego li je planirano pa me zanima što je istina.

- Stanje je zaista teško, no podaci koji se često iznose u tisku su oni iz 2005. godine, a sada je situacija bitno drugačija i puno bolja. Naravno, nije me stid biti na čelu ove županije u kojoj je u posljednje dvije i pol godine puno toga učinjeno. Naprotiv, sve mi je ovo poticaj da krenem naprijed! Što se tiče Sušionice, izrađen je i od Ministarstva poljoprivrede i Vlade prihvaćen program njezinog restrukturiranja i financijske konsolidacije. Početkom ožujka ove godine održana je Skupština Sušionice na kojoj je zaključeno da se zbog ubrzanja provođenja spomenutog programa održi sastanak na kojem će, uz ostale, biti i ministri Čobanković i Pankretić, glasio je odgovor župana Marušića dok je na treće pitanje odgovorila zamjenica župana Ružica Vidaković iznoseći dio svim vijećnicima već ranije dostavljene podatke iz proračuna za 2008. godinu uz napomenu da se sredstva dodjeljuju na programskom, a ne teritorijalnom principu.

KATICA KNEŽEVIĆ (HSLS): PRIPREMA MATURANATA ZA UPIS NA FAKULTETE

- Grad Slavonski Brod organizira pripremu maturanata za klasifikacijske ispite za upis na fakultet pa me zanima hoće li se i Županija uključiti u tu organizaciju. I drugo, je li Županija doznačila sredstva Učiteljskoj akademiji za novu generaciju studenata?

- Županija je u razgovoru s Gradom Slavonskim Brodom, a i s inicijativom prema srednjim školama u Novoj Gradiški, organizacijski i financijski podržala pripreme maturanata za upis na fakultete. Dio sredstava ćemo, nadam se, osigurati rebalansom i edukacija budućih studenata počinje 29. ožujka što će biti velika pomoć roditeljima koji svoju djecu ne mogu poslati na pripreme u Zagreb. I drugo, prije dva dana smo uplatili novac, kvartalna sredstva od ukupnog godišnjeg iznosa od 800.000 kuna za dislocirani studij Učiteljskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

JOSIP MATIĆ (SDP):

- Na pitanje s prošle sjednice dobio sam odgovor na pitanje o kvaliteti telekomunikacijskih usluga iz kojeg se vidi da se T-com oglušio o zahtjeve ljudi koji su financirali gradnju mreže pa molim župana da im ponovno postavi isto pitanje. Molio bih i popis naselja na našoj županiji koja još uvijek nemaju uvjete za ostvarenje ADSL veze te da župan zatraži od T-coma da ju svim zainteresiranima omogući.

DRAGICA ALERIĆ (HDZ): ŠTO JE S VIŠOM TRENERSKOM ŠKOLOM?

- U programu rada županijske Zajednice sportskih udruga za 2008. godinu planiran je rad više trenerske škole u Slavonskom Brodu pa pitam zamjenicu župana u kojoj je fazi njezino osnivanje. Drugo pitanje se odnosi na cestu kroz Donju Vrbu kojom se prevoze specijalni tereti uz pratnju iako je ona uska i neprilagođena za ovakve transporte. Cesta i bankine su dosta oštećeni pa ju potrebno hitno sanirati, a mještani traže i zabranu transporta tereta težih od 5,5 tona.

- Viša trenerska je ove akademske godine počela s radom i upisano je 80-ak studenata iz više slavonskih županija, kratko je na prvo pitanje odgovorila zamjenica župana Ružica Vidaković.

- Dozvolu za prijevoz specijalnih tereta, uz suglasnost svih onih gdje će se voziti, izdaje HC i sav prihod ide njima. Gabariti tih tereta su takvi da ne mogu proći autocestom, a gotovo svi su iz Đure Đakovića i da im mi iz ŽUC-a ne izdamo dozvolu rekli bi nam da sprječavamo rad naših gospodarskih subjekata. Mi smo u ĆkaramaŘ i jednostavno ne znamo što napraviti, odgovorio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Ninčević.

MIJO KULIĆ (SDP):

- Žalili su mi se neki branitelji, korisnici opskrbnine da su zbog naknada za rad u biračkim odborima izgubili pravo na opskrbninu. Da bi je ponovno dobili moraju proći cijelu proceduru iz početka i priložiti novu dokumentaciju što je mnogima od njih vrlo teško pa bih molio člana Poglavarstva zaduženog za branitelje, da s pozicije saborskog zastupnika, Matu Bilonjića da preko saborskog Odbora i Ministarstva potraži rješenje.

- Neka mi se osobno obrate i ja ću učiniti sve što se može da se ova procedura ubrza, odgovorio je Mato Bilonjić.

MARKO MILIĆ (HDZ):

- Zamjenicu župana pitam kada će Županijsko poglavarstvo donijeti odluku o kapitalnim ulaganjima i investicijskom održavanju u osnovnim i srednjim školama za ovu godinu.

- Najprije Vlada RH mora donijeti odluku o kriterijima i mjerilima o bilaničnim pravima, a onda će Županijsko poglavarstvo i Skupština donijeti spomenuti dokument i odluku. Ja se nadam da će to biti na dnevnom redu naredne Županijske skupštine te da će nakon javnih natječaja izvođači što prije krenuti s poslom, odgovorila je zamjenica župana.

ZVJEZDANA GRČEVIĆ ĆURKOVIĆ (SDP):

- Kada će zaposlenici Sušionice iz Vrpolja dobiti dvije zaostale plaće? Predsjednika Skupštine Zdravka Sočkovića pitam hoće li do kraja ožujka ili početkom travnja biti održana još jedna sjednica kako bi se stigao zaostatak od čak 10-ak neodrađenih tema.

- Zaostatak zaista postoji i tijekom travnja ćemo ga sigurno sustići, obećao je predsjednik Skupštine Sočković.

ANTUN PIŠONIĆ (HDZ): TRAŽIMO Error! Reference source not found. ZA AUTOCESTU KOD ORIOVCA

- Zbog velikog zanimanja građana, a posebno gospodarstvenika općine Oriovac pokrenuta je inicijativa za izgradnju Error! Reference source not found. preko autoceste kod Oriovca, a s istim razlozima i željama javili su se i u Donjim Andrijevcima. Ovu je inicijativu službeno podržala i Općina Oriovac pa me zanima je li Županija što poduzela po ovom našem zahtjevu, a ako nije hoće li i kada.

- S inicijativom sam upoznat i ovaj smo ĆvorŘ, zajedno s Andrijevcima, predvidjeli u izmjenama prostornog plana, no, konačnu odluku donose Hrvatske ceste, kratko je odgovorio župan Marušić.

KLARA ŠĆUKA (HSS):

- Zna li župan koliko je puta policija intervenirala pri maloljetničkim zabavama mladih u parkovima na području naše županije? Može li se organizirati javna tribina na temu maloljetničkih zabava, odnosno brige za mlade, a da u nju budu uključeni svi relevantni čimbenici?

- Jedna ovakva tribina svakako bi bila jako korisna i nije ju problem organizirati, a županija će ju podržati, odgovorio je župan.

IVICA KLEPIĆ (HDZ):

- Koje je najbrže i najjednostavnije rješenje za sigurnost pješaka u prometu, osobito djece u Rešetarima gdje se dogodila i nesreća u kojoj je jedna djevojčica teže ozlijeđena. U dijelu uz most preko Rešetarice trebalo bi urediti i pješačku stazu te dograditi siguran prijelaz, a u centru gdje su škola i sve ostale institucije postaviti ležeće policajce.

- Slažem se za staze i za mali pješački most, ali to je u nadležnosti jedinica lokane samouprave, no, ne znam je li uputno zbog nekoliko sileđija graditi barijere. Treba poraditi na vozačkoj kulturi, ali i da represivni aparat odradi svoje, rekao je ravnatelj ŽUC-a Ninčević.

STANISLAV PAJDIĆ (HSS):

- Postoji li mogućnost za formiranje stručnog povjerenstva za praćenje raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem jer se od iduće godine poticaj više neće moći ostvarivati uz potvrde pa moramo pomoći našim obiteljskim gospodarstvima?

- Ovaj suvisli prijedlog je nešto što zaista može pomoći u ubrzavanju procesa i mi ga podržavamo, rekao je pročelnik Željko Burazović.

JOZO BUNGIĆ (HSS): JE LI HSS OSTAO SAMO BEZ STOLICE ILI VIJEĆNIKA?

- Pitam župana kada će biti nastavljeno i završeno razminiranje uz autocestu na relaciji Novska — Nova Gradiška? Hoće li i kada biti održan sastanak županijskog čelništva s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata kako bi se razgovaralo o kriterijima raspodjele sredstava. I treće — nedostaje nam jedna stolica na dijelu u kojem sjede HSS-ovi vijećnici pa me zanima je li to slučajno ili jedan naš vijećnik prešao u neku drugu stranku ili je postao nezavisni vijećnik?

- Županija je planirala sredstva za udruge iz Domovinskog rata, ali prihvaćam i prijedlog i rado ću se odzvati sastanku, a ja predlažem da to bude s predsjednicima udruga, odgovorila je zamjenica župana Ružica Vidaković.

NENAD MARTIĆ (HSS):

- Prošli su mjeseci kako su završeni radovi na sportskoj dvorani u Kruševici, no, ona još nije u funkciji. Rok je istekao još u rujnu prošle godine pa molim župana da utječe na izvođača da se dvorana što prije stavi u funkciju. Obrtnici i gospodarstvenici s općine Šamac uporno, ali bezuspješno traže bankomat od bilo koje banke. Može li župan svojim utjecajem nešto učiniti da ga ipak dobijemo?

- Uskoro će biti obavljen tehnički prijem dvorane u Kruševici, a za bankomat ću vidjeti što se može učiniti, rekao je u svom odgovoru župan Marušić.

IVAN HRAJNEK (HSS):

- Čuo sam, sli ne znam je li istina da će za Uskrs biti nestašice šarana pa me zanima što je od toga istina!

ŠIMO VUKASOVIĆ (HSSR): DIVLJE SMETLIŠTE NA ULAZU U GRAD!

- Hvala na daru Turističke zajednice što je promidžba i za naš grad na turističkoj karti Hrvatske, a tad moram spomenuti i žalosne prizore divljeg deponija na ulazu u grad, uz sjevernu veznu cestu. Što se može učiniti da se tom vandalizmu i toj sramoti stane na kraj?

- Unutar naselja i uz županijske ceste komunalni red održava gradska uprava, odnosno komunalni redari, odgovorio je ravnatelj ŽUC-a.

MIROSLAV ĆUPIĆ (HDZ):

- U kojoj su fazi radovi na cesti Lužani — Pleternica i Podvinje — Podcrkavlje?

- Radovi na cesti Podvinje — Podcrkavlje u dužini od 6 km i vrijednosti oko 45 milijuna kuna u tijeku su, a završetak se planira za studeni ove godine. Na cesti Lužani- Pleternica radovi se izvode u dužini od 16 km, vrijednost investicije je oko 55 milijuna kuna, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine.

M. Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti