Županija

Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

Datum objave: 5.10.2007.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

 

MARTIN MILOLOŽA (HSP): KADA SEMAFOR U CENTRU SIBINJA?

- Nezadovoljan sam dobivenim odgovorom na pitanje vezano za natječaj za prodaju ribnjaka u kojem mi je rečeno da sve podatke mogu dobiti u Poglavarstvu u Sibinju, no tamo su mi rekli da traženu dokumentaciju nikada neću dobiti te da je samo mogu sanjati. Stoga molim župana da on, ako može ishodi tu dokumentaciju i dostavi je nama vijećnicima tim prije što se priča da onaj tko je pobijedio na natječaju nije imao gospodarski program uzgoja ribe. Drugo pitanje je vezano za zbivanja oko škole u Slobodnici pri čemu roditelji učenika tvrde da župan na njih vrši pritisak da potpišu demanti pa me zanima tko govori istinu. Pitam župan zašto vijeće roditelja još nije dobilo tražene odgovore te zašto nije poslao inženjera građevine da snimi stanje u školi i da stručno mišljenje o mogućnostima dogradnje škole u Slobodnici. I treće, može li se na križanju u središtu Sibinja postaviti semafor ili barem zebra jer na tom mjestu dnevno prođe barem 500 djece? U vez s tim pitam i kada će biti postavljen semafor u Gromačniku.

- Na pitanje o ribnjaku tvrdim da pri odabiru najboljeg ponuđača nije bilo pogodovanja bilo kome od strane predstavnika Županije, a oni koji su nezadovoljni odlukom mogu se žaliti nadležnim institucijama. Kad je riječ o dokumentaciji vijećnik je mora dobiti na uvid i to mu nitko ne može uskratiti. Škola u Slobodnici u sadašnjem stanju nema uvjeta za odvijanje nastave do 8. razreda, a sve nepravilnosti na koje su se žalili otklonjene su i to sam roditeljima jasno rekao kad smo se sastali pa nije niti bilo potrebe za pisanim odgovorom. O pritiscima na njih nema govora jer je sam gospodin Puđa rekao da će se ispričati predsjedniku Sabora te da ja napišem tekst jer on tome nije vičan, no, poslije odustao. Na pismo djece iz Vinogorja koja traže postavljanje semafora odgovorit ću pismom u medijima, rekao je župan Šimo Đurđević.

KLARA ŠĆUKA (HSS): TKO SE BRINE O SIGURNOSTI DJECE U ŠKOLSKIM AUTOBUSIMA?

- Hoće li Županijska skupština sufinancirati prijevoz srednjoškolaca od 2. do 4. razreda budući da država plaća onima koji su pošli u prvi razred? Koliko su stari autobusi koji voze naše učenike te tko vodi brigu o njihovoj sigurnosti? Može li prijevoz učenika dobiti onaj tko nema dovoljno autobusa?

- Županija će kao što je predvidjela u svom proračunu sufinancirati prijevoz i to u iznosu razlike od 312 kuna do pune mjesečne karte. Što se tiče starosti autobusa zakon je postavio granicu od 10 godina no zbog nemogućnosti provedbe u praksi primjena ove odredbe je odgođena. Odgovornost za sigurnost učenika u prijevozu je na svima nama – na prijevozniku, na ravnatelju i osnivaču škole, odgovorila je zamjenica župana Suzana Bilić Vardić.

IVAN HRAJNEK (HSS)

- Dokle se došlo s plinofikacijom na istoku županije? Dalje, kolike su procijenjen štete od suše na našoj županiji te hoće li naknada iznositi 30 posto koliko traži HSS?

- Za jedan dio općina na istočnom dijelu županije koncesionar nije izabran jer postoje problemi vezani za sudske sporove, s vlasništvo nad mrežom te s prodajom čeličnog plinovoda. Rješenje za koncesiju za te općine naći će se najkasnije iduće godine, glasio je, ukratko, odgovor pročelnika Miroslava Jarića.

- Posao na procjeni štete odrađen je na vrijeme i one iznose 78,6 milijuna kuna. Županijsko povjerenstvo je elaborat o procjeni štete završilo 15. rujna i desetak dana poslije poslalo ga na odobravanje u Ministarstvo poljoprivrede i ministarstvo financija, bio je, kratko prepričan odgovor pročelnika Željka Burazovića.

STANISLAV PAJDIĆ (HSS): TKO JE KRIV ŠTO JOŠ NEMA JUŽNE OBILAZNICE?

- Južna obilaznica Nove Gradiške – nisu usvojeni prostorni planovi Nove Gradiške i općine Rešetari koji omogućuju njezinu realizaciju pa je upitno hoćemo li u ovom sazivu Vlade RH dobiti sredstva koja su bila namijenjena njezinoj gradnji. Tko je za to odgovoran? I drugo – predlažem županu da primi djecu s naše županije koja su nastupala na sportskim igrama pod nazivom «Sportom protiv droge» i plasirala se na završno natjecanje u Splitu. Zahvaljujem zamjenici župana koja je pomogla njihovo putovanje u Split.

- Odluka Vlade vezana za financiranje novogradiške obilaznice donesena je 22. rujna 2005. godine na sjednici u Slavonskom Brodu. Projekti su bili naručeni, a rok projektiranja je bio 12 mjeseci tako da je bilo jasno da s takvim rokom od obilaznice neće biti ni prvog slova. Tada smo se s Hrvatskim cestama dogovorili da se obilaznica projektira fazno, a isto tako da se ishode lokacijska i građevinska dozvola. Tako je i učinjeno – u fazama je projektirano, ali još uvijek nije sve gotovo. Problem se pojavio u vidu 1,8 km od silaska s naplatnih kućica budući da je u prostornom planu povučena trasa koja vodi od nadvožnjaka Ljupina do naplatnih kućica. Ta se trasa htjela promijeniti i postaviti tako da ide poljskim putem i zemljištem u vlasništvu države kako se ne bi devastirale velike površine dreniranog poljoprivrednog zemljišta. Zbog toga se moralo pristupiti izmjenama GUP-a grada Nove Gradiške i prostog plana općine Rešetari. Kako su Rešetari već napravili izmjene i dopune svog prostornog plana, bila je zakonski onemogućena, da se u kratkom roku to napravi još jednom. Zato je Brodsko-posavska županija pokrenula inicijativu izmjene svog prostornog plana i u njega uvrstila spomenutu dionicu. Županijski prostorni plan je trenutno na javnoj raspravi i očekujemo njegovo brzo usvajanje nakon čega će biti izdana lokacijska i građevinska dozvola za tih 1,8 km. S novim rješenjem izbjegnuto je da se kod nailaska na cestu Nova Gradiška – Ljupina prelazi preko obiteljske kuće budući da ova nova trasa ide koridorom prema Industrijskom parku u kojem nema kuća. Pitali ste tko je kriv? Iz svega vidite i sami da je kriva dokumentacija koje u startu uopće nije bilo, glasio je iscrpan odgovor župana Đurđevića.

NENAD MARTIĆ (HSS): NEPRAVILNOSTI U RADU RAVNATELJICE?

- Dokle se došlo s gradnjom Istočnog regionalnog vodovoda i kakve će to posljedice imati za poljoprivredu ovog kraja budući da se radi u vodozaštitnom pojasu? Drugo pitanje je vezano za nepravilnosti u radu školskog odbora OŠ Josip Kozarac u Slavonskom Šamcu gdje je v.d. ravnateljica u svojoj osobi inkorporirala dvije funkcije pa je sazivala sjednice odbora i potpisivala se kao v.d. ravnateljica što ne bi mogla raditi dok je osnivač ne potvrdi.

- Radovi na vodovodu u općini Klakar završeni su, pri kraju su u Garčinu, radi se u Oprisavcima, u tijeku izrada građevinske dozvole za vodocrpilište u Sikirevcima pa će ove jeseni biti postavljen cjevovod prema autocesti. Sve izvan vodocrplišta koje je prva zona, ostalo je treća zona zaštite tako da nema nikakvih bojazni za poljoprivrednike da siju ratarske kulture, rekao je pročelnik Jarić.

- Naravno da osnivač zna sve o radu školskog odbora u OŠ u Šamcu. Predsjednica školskog odbora koja je imenovana za v.d. ravnatelja ne može istovremeno obnašati obje dužnosti pa je odbor donio odluku o njezinom razrješenju u svom članstvu. Za sve što se zbivalo tražen je i savjet inspekcije iz Osijeka i njihovo će rješenje svi poštovati, odgovorila je zamjenica župana Suzana Bilić Vardić na što je vijećnik Martić iskazao zadovoljstvo odgovorom. U pojašnjenje procedure izbora uključila se i tajnica Županijske skupštine Slavica Bešlić koja je potvrdila da se na vrijeme reagiralo kako bi se poštivala procedura propisana statutom i zakonom.

DARKO GRIVIČIĆ (HSS): ZAŠTO SAMI FINANCIRAMO PLANOVE NAVODNJAVANJA?

- Zašto nisu i kada će biti isplaćene subvencije za lozne cijepove, za sufinanciranje osiguranje usjeva i za subvencije kamata za kredite. Dokle ćemo mi financirati izradu planova za navodnjavanje iako je u Vladi rečeno da je to projekt ravan autocestama i mostu za Pelješac. U isto vrijeme država potpuno financira gradnju tog istog mosta čija ograda košta više nego što država daje za sve projekte u infrastrukturi na ovoj županiji!

- Novca za poljoprivredu nikada nije bilo više nego sada, a s isplatom zaostalih subvencija krećemo čim bude novca, kratko je odgovorio župan, što je potvrdio i pročelnik Burazović dodajući kako Hrvatske vode s 50 posto sufinanciraju izradu planova navodnjavanja. Kako je Grivičić bio nezadovoljan odgovorom na drugo pitanje, župan Đurđević mu je odgovorio nabrojivši sve što je Vlada kroz dodijeljene poslove ili izravno u novcu uložila u ovu županiju. Posebno je naglasio sve ono što je Vlada bila spremna dati ali zbog manjka projektne dokumentacije i sporosti u njezinoj izradi realizacija nije bila moguća.

DRAGICA ALERIĆ (HDZ)

- Pitam PU brodsko-posavsku dokle je došla istraga u otkrivanju vandala koji su devastirali spomenik predsjedniku Tuđmanu i cijelo Korzo. Drugo pitanje, kada će biti asfaltirane ceste u MO J. Rimac, posebno Ulica Ivana Velikanovića. Na koncu, tko je odgovoran za uništavanje ambrozije u Slavonskom Brodu?

Prvo pitanje će biti proslijeđeno PU brodsko-posavskoj, a za ostala dva nadležan je Grad Slavonski Brod od kojeg će se zatražiti odgovor.

RUŽICA VIDAKOVIĆ (HSLS)

- U kojoj je fazi prodaja čeličnog plinovoda od koje smo i ove godine planirali proračunski prihod? Dokle se stiglo s realizacijom planova za otvaranje srednje glazbene škole u Slavonskom Brodu? Radi li praonica vagona, a ako ne kada će krenuti?

- Na sastanku u Gradu gdje se razgovaralo o prodaji čeličnog plinovoda postignut je načelan dogovor da se za taj plinovod i za plinovod na Bjelišu koji je financirala Županija plati 5 milijuna kuna i to na rate budući da je koncesionar Brod-plin zbog plinofikacija toplana trenutno u velikim investicijama. Nadam se da ćemo u roku od mjesec dana imati konačan ugovor o realizaciji ove prodaje, rekao je zamjenik župana Zvonimir Laslo.

- Postupak osnivanja srednje glazbene škole teče u dogovoru s Gradom i nadležnim ministarstvom pa je tako školski odbor Osnovne glazbene škole donio odluku o proširenju djelatnosti i krenuo je postupak izrade ostalih dokumenta, odgovorila je na drugo pitanje zamjenica župana Suzana Bilić Vardić.

IVICA KLEPIĆ (HDZ): ŠTO SE DOGAĐA S PIK-om KLAS

- Što se događa s PIK-om Klas iz Nove Gradiške? Kada će proraditi ambulanta u Rešetarima? Hoće li i kada biti obavljena diobena bilanca između Opće bolnice i Doma zdravlja iz Nove Gradiške?

- Zbog prevelikih dubioza Vlada RH je odbila sanaciju Klasa čiji su zaposlenici u lipnju ove godine podnijeli zahtjev za pokretanje stečaja. Je li i pokrenut ne znamo jer su nas u Trgovačkom sudu upozorili da se ne smijemo miješati u postupak, kratko je odgovorio zamjenik župana Laslo.

- Ambulanta u Rešetarima ima dopuštenje za rad, a sada se čeka dopuštenje ministra zdravstva za zapošljavanje osoblja. Iako zvuči nevjerojatno, diobena bilanca Doma zdravlja i Opće bolnice u novoj Gradiški radi se i uskoro će biti gotova, glasio je odgovor zamjenice župana Suzane Bilić Vardić.

ANTUN PIŠONIĆ (HDZ)

- Kada će biti nastavljeni radovi na rekonstrukcija preostalog dijela ceste Oriovac – Slavonski Kobaš?

- Novac je osiguran, radovi su ugovoreni i kreću ovih dana, glasio kratak i jasan odgovor ravnatelja ŽUC-a Tomislava Ninčevića.

ZDRAVKO KONJIĆ (HNS): TAJNI PREGOVORI O SUŠIONICI?

- Tko je i u čije ime obavljao tajne pregovore s austrijskim investitorom o kupnji Sušionice? Drugo – kako je tekao razgovor s predstavnicima Forda vezano za potencijalnu gradnju velikog pogona u Novoj Gradiški te je li točno da gradonačelnik Mikšić nije htio doći s mora kako bi se s njima sastao? Na kraju, zašto naše turističke zajednice nisu sudjelovale na eko-etno izložbi na Velesajmu u Zagrebu?

- Nije bilo tajnih pregovora za Sušionicu! Dokumente Sušionice na uvid može dobiti svaki zainteresirani kupac ili ulagač pa ih je dobio i predstavnik jedne francuske tvrtke koji je došao poslije Austrijanca i čije očitovanje još čekamo. Sadašnje stanje ne može još dugo potrajati i ne jave li se Francuzi idemo u aktiviranje plana financijske konsolidacije koji je dobio odobrenje ministarstva, odgovorio je župan Đurđević.

- Investitori iz Forda tražili su lokaciju u Sinju ili u Rijeci , a u Gradišku su došli na moje insisitiranje i mimo planova. Iako nije bilo gradonačelnika naša je prezentacija bila tako dobro organizirana da su predstavnici Forda rekli kako će, odluče li se između Hrvatske i Rumunjske za nas, doći upravo u Novu Gradišku, rekao je zamjenik župana Laslo, dodajući kako, suprotno nekim novinskim napisima, odluka još uvijek nije donesena.

- Treće pitanje se odnosi na specijalizirani sajam na kojem smo sudjelovali svih prethodnih godina. Ove godine smo odlučili ne ići jer je riječ o vrlo skupom izložbenom prostoru i organizaciji koju, a sudjelovanje i njegov trošak ne prate odgovarajući financijski efekt, glasio je jasan odgovor pročelnika Stjepana Bošnjakovića.

ZVJEZDANA GRČEVIĆ - ĆURKOVIĆ (SDP): ŠTO JE S IZMJENOM POSLOVNIKA?

- Zbog čega nije realiziran zaključak Županijske skupštine o izmjeni poslovnika Skupštine?

- Kako je samo Klub SDP-a dostavio prijedlog izmjena i dopuna poslovnika ja kod sastavljanja dnevnog reda Županijske skupštine nisam insistirala da uvrstimo i ovu točku iako sam to mogla učiniti i na temelju samo jednog prijedloga. Pozivam i druge klubove da dostave svoje prijedloge, a ako to ne učine ovu ćemo točku uvrstiti na dnevni red naredne sjednice na temelju prijedloga SDP-a, odgovorila je predsjednica Skupštine Ružica Vidaković.

JOSIP MATIĆ (SDP)

- Na području Sikirevaca u tijeku su radovi na postavljanju cjevoda za vodopskrbu pa me zanima tko to radi? I drugo – je li počela raditi tvrtka osnovana u Sikirevcima za potrebe Istočnog regionalnog vodovoda?

- Radovi na postavljanju cjevovoda u Sikirevcima su počeli, a u dogovoru s Hrvatskim vodama izvode ih vodovodi iz Slavonskog Broda i Vinkovaca koji će raditi zajedno. Što se tiče tvrtke u Sikirevcima ona još uvijek nije osnovana i to zbog interesa Hrvatskih voda. Naime, tvrtka će vjerojatno biti u vlasništvu Hrvatskih voda, vodovoda Slavonski Brod i Vinkovci, odnosno naše i Vukovarsko-srijemske županije s tim što će direktor biti s našeg područja, glasio je odgovor pročelnika Jarića.

ŠIMO VUKASOVIĆ (DSSR): KADA MREŽA OSNOVNIH ŠKLA?

- Programom gradnje školskih dvorana neke očekivane realizacije su izostale jer neki projekti nisu prošli. Nisu prošla, primjerice, dvorane u školi Hugo Badalić na Plavom polju i na Koloniji, dok su druge, poput škole u Vinogorju neplanirano ušle u program realizacije. Tko je odgovoran za one koje ne idu i hoćemo li za njih onda moći iduće godine povući sredstva? Drugo pitanje – dokle se stiglo s izradom mreže osnovnih škola, kakav je status VUŠ-a, prostorni i formalno pravi, kakva je njezina perspektiva u ovom gradu?

- Programom Svjetske banke gradi se osmogodišnja, područna škola u Podcrkavlju i dograđuje se škola u Malom Parizu. Za dogradnju škole te za gradnju trodjelne dvorane na Jelasu ministarstvo je dalo suglasnost, no zbog male parcele nije moguće dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu tako da ovog posla neće biti ništa sve dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi na okolnom zemljištu. Grad kao osnivač gradskih osnovnih škola ima pravo odrediti prioritete pa je tako odredio da prioritet bude matična škola u Brodskom Vinogorju koja je najstarija i potrebna je adaptacija, a nema niti dvorane. Mrežu škola moći ćemo napraviti nakon što Sabor usvoji nove pedagoške standarde prema kojima ćemo, onda, puno lakše i objektivnije moći sagledati potrebe dogradnje postojećih i izgradnje novih škola. Što se tiče VUŠ-a , njezino osamostaljenje je jako skup i spor proces, a mi smo, odnosno Grad i Županija koji su preuzeli na sebe da će osigurati prostor i materijalna sredstva, propustili dosta godina i nismo odradili posao, rekla je u svom odgovoru zamjenica župana.

- Sve su lokalne su zajednice dale prostor i materijalna sredstva za svoja veleučilišta, a jednino mi u Brodu to nismo učinili pa, nastavimo li ovako, uskoro bismo ga mogli izgubiti budući da smo dobili samo privremenu dopusnicu, dopunio je odgovor svoje zamjenice župan Đurđević.

ŽELJKO SMOJVER (HSP)

- Je li i što je poduzeto kako bi do kraja ove godine bio osnovan regionalni centar za gospodarenje otpadom te po kojem je ključu napravljen raspored postavljanja pitanja na današnjem aktualnom satu?

- Za lokaciju regionalnog centra za gospodarenje otpadom određene su Šagulje i ona će biti u novom županijskom prostornom planu, a dokumenti oko osnivanja su trenutno u nadležnom ministarstvu na usklađivanju, odgovorio je pročelnik Jarić.

- Redoslijed postavljanja pitanja određen je prema redoslijedu prijava, kratko je odgovorila predsjednica Skupštine Ružica Vidaković.

BORIS KEKEZ (HSLS)

- Gdje je nastao zastoj u gradnji dvorane osnovne škole u Donjim Andrijevcima i može li se dogoditi da odobreni novci propadnu?

- Gradnja ove dvorane uvrštena je u 4. tranšu iz programa EIB 2, dokumentacija je u izradi i novac ne može propasti, rekla je zamjenica župana Suzana Bilić vardić.

FRANJO JURKOVIĆ (HSP): TKO ODRŽAVA RASLINJE UZ CESTU?

- Hoće li ova Županijska skupština pokrenuti inicijativu za izmjenu zakona o vatrogastvu kako bi se osigurao novac za opremu i normalni uvjeti za rad? I drugo – tko treba održavati drveće i travu uz ceste koje su u nadleštvu ŽUC-a, a koje su česta prijetnja sigurnosti u prometu?

- Dobijemo li takav prijedlog mi ćemo pokrenuti inicijativu koja bi donijela više novca vatrogastvu, odgovorila je Ružica Vidaković na prvo pitanje.

- ŽUC održava raslinje uz ceste pod svojim nadleštvom ali samo na onima koje su izvan naseljenog mjesta i mi tu, prema raspoloživom novcu činimo koliko god možemo. U naseljenim mjestima, bez obzira na našu nadležnost nad cestom, to je obveza lokalne samouprave, odgovorio je ravnatelj Ninčević.

TOMISLAV VLAJNIĆ (HSP)

- Djeca koja prelaze županijsku cestu u Ulici Ivana Filipovića u Velikoj Kopanici nemaju nikakvu sigurnost pa pitam može li se udovoljiti zahtjevu roditelja za postavljanjem semafora ili ležećeg policajca? Drugo – kada će početi gradnja škole u Slobodnici? I treće – je li Županija, kao je obećala, uplatila novac za udrugu za poticanje zdravog razvoja djece i mladih koji je potreban za plaćanje najma prostora u Domu umirovljenika?

- Roditelje djece iz Slobodnice su tražili da učenici viših razreda nastavu pohađaju u školi u svom mjestu, no, mi bismo bili potpuno neodgovorni kad bi to dopustili jer osim četiri učionice tamo nema ničega drugog. Uz to, inženjer je utvrdio da nije dovoljna samo dogradnja dvije nove učionice, odgovorila je zamjenica župana.

- Za vrijeme gradnje koridora koji prolazi kroz naš dio županije, mnogim su selima tutnjali kamioni, a mi nismo imali novca ispuniti sve zahtjeve za semaforima ili ležećim policajcima. Generalno, ovakve zahtjeve bi trebali rješavati tako da utvrdimo kriterije te da se s općinama dogovorimo o sufinanciranju, glasio je odgovor Tomislava Ninčevića na posljednje pitanje postavljeno na aktualnom satu.

 

Marija Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti