Županija

O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

Sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Datum objave: 20.7.2007.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Martin Miloloža (HSP): - Je li razriješena situacija u općini Sibinj, vezana uz prodaju poljoprivrednog zemljišta. Navodno je jedan dio zemljišta već preprodan novom vlasniku koji se uopće nije bio javio na natječaj - rekao je Miloloža, a odgovor mu je obećan u pisanom obliku.

Dragica Alerić (HDZ): - Pitam zamjenika župana kakve sve koristi ima Brodsko-posavska županija od rijeke Save, odnosno, kako se iskorištava taj potencijal? Pozivam policiju da obrati pozornost na uništavanje sadnica i prometnih znakova na šetalištu uz Savu, te pohvaljujem Županijsku upravu za ceste i ravnatelja Ninčevića za kvalitetno odrađen posao rekonstrukcije savskoga nasipa.

Zamjenik župana Zvonimir Laslo istaknuo je sve bliži početak rada Luke Brod, koja je trenutačno najvrjednija gospodarska investicija u ovom dijelu Hrvatske. - Očekuje se dolazak značajnih investitora, a sve će biti upotpunjeno realizacijom projekta izgradnje kanala Dunav-Sava – zaključio je Laslo.

ŠTO JE SA SUŠIONICOM?

Zvjezdana Grčević-Ćurković (SDP): - Podsjećam na županovo obećanje da će problem Sušionice biti razriješen do 31. siječnja ove godine i pitam što je s tim pogonom u Vrpolju, ali i što se događa s praonicom vagona.

Župan Šimo Đurđević odgovara kako je Plan restrukturiranja i finacijske konsolidacije Sušionice dobio sve potrebne suglasnosti, usvojio ga je i uži kabinet Vlade te bi uskoro trebao biti primijenjen. U međuvremenu, još jedna novčana «injekcija», nedavno je na račun Sušionice prebačeno 1,2 milijuna kuna za podmirenje plaća. «Što se tiče praonice vagona, obavljena su probna pranja i uskoro će raditi punim kapacitetom», rekao je župan.

Ante Karin (HDZ): - Program uređenja kanala i melioracijske odvodnje dobro je počeo. No, što se dalje događa s tim poslovima, pitam pročelnika za poljoprivredu? Željko Burazović odgovara: - Tijekom 2006. godine u sklopu tog programa odrađen je posao vrijedan 16,5 milijuna kuna, a očišćeno je 290 kilometara kanalske mreže. Ove godine do danas je utrošeno oko 9 milijuna, a plan je do kraja 2008. godine odraditi poslove vrijedne ukupno 23 milijuna kuna. Vjerujem kako će cijeli program biti u potpunosti izvršen.

Josip Matić (SDP) : - Kakvi se radovi obavljaju na pružnom prijelazu u Jarugama i kada će završiti?

Prvi čovjek županije odgovorio je kako nije upoznat s detaljima tog posla, jedino je intervenirao nakon prošle sjednice Županijske skupštine kada je isti vijećnik upozorio na loše stanje na tom dijelu kolnika.

KADA ISPLATA ZA MLIJEKO?

Klara Šćuka (HSS): - Upozoravam na činjenicu da su općine Sibinj i Oriovac te Vodovod otkupili zemljište za precrpnu stanicu koja će olakšati život stanovnicima tog dijela županije. Sada su se pojavili problemi sa strujom i precrpna stanica još nije priključena. Tko to koči? - pitala je Šćuka te ukazala na problem s kojim se susreću proizvođači mlijeka, posebno oni koji predaju mlijeko Slaviji iz Starog Petrovog Sela – novac za mlijeko nije im isplaćen već četiri mjeseca.

Pročelnik Burazović je podsjetio kako je govedarska proizvodnja u županiji prošle godine povećana za 25 posto što govori kako se tom dijelu poljoprivrede posvećuje dovoljno pozornosti. – No, problem plaćanja mlijeka nije od jučer, a vlasnik mljekare Grgić tvrdi kako ima potraživanja teška 7 milijuna kuna i zbog toga kasni s plaćanjem – kazao je Burazović.

Uslijedio je prvi u nizu izlazaka za govornicu Zdravka Konjića (HNS) koji se žalio na povredu poslovnika: - Na pitanja upućena županu, njegovim zamjenicima ili Županijskom poglavarstvu odgovaraju pročelnici. To ne može tako, riječ je o kršenju odredbi poslovnika. Pročelnik može odgovarati samo ako je pitanje upućeno upravnom tijelu koje vodi.

GRADNJA KAPITALNIH PROJEKATA

Mato Gavran (SDP): - Kada će biti dovršena Zapadna vezna cesta, kada će početi radovi na kapitalnim projektima – zgradi policijske uprave, produženoj Svačićevoj, obilaznici Nove Gradiške, Istočnoj veznoj cesti, pristupnim prometnicama Luci Brod...

Župan Đurđević je u podužem izlaganju podsjetio na sve što je učinjeno (iako se iz skupštinskih klupa čulo kako ga o tome nitko nije ništa pitao), te naglasio kako će natječaj za zgradu PU biti raspisan ovoga mjeseca. - Predana je dokumentacija za ishođenje lokacijske dozvole za obilaznicu Nove Gradiške; izdana je dokumentacija za dionicu od «bosanske rampe» do podvožnjaka za produženu Svačićevu pri čemu je kod bivše pruge projektiran kružni tok promjera 45 metara; Istočna vezna cesta bit će projektirana i izgrađena u fazama kako se cijeli proces ne bi odužio, a poseban je problem što je dosad predviđeni koridor sada nemoguće iskoristiti već se planira nova trasa, nekoliko kilometara istočnije, uz izmještanje naplatnih kućica; za Zapadnu veznu cestu konačno je dogovoren i problem 127 četvornih metara vrta jedne obitelji, pa bi cesta uskoro trebala biti potpuno dovršena – odgovorio je Đurđević. Gavran je izrazio nezadovoljstvo odgovorom jer se «i po navedenom vidi zašto smo na dnu ljestvice po svemu u Hrvatskoj», te je zatražio i pisani odgovor. Župan je još jedanput podsjetio kako ni za jedan projekt nije bilo građevinske dozvole na početku njegova mandata: - Puno toga je bilo započeto, a nikakve dokumentacije nije bilo!

SUFINANCIRANJE KAMATA KREDITA SE NASTAVLJA

Jozo Bungić (HSS): - Županija je preuzela sufinanciranje kamata kredita za obrtnike i poduzetnike, a neslužbeno doznajem da su ta sredstva potrošena. Je li to istina? Pročelnik UO za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković potvrdio je da se kasni s isplatom kamata iz prethodnih programa kreditiranja, koje se uplaćuju poduzetnicima. – No, sredstva nisu potrošena i nitko neće biti zakinut – rekao je Bošnjaković istaknuvši kako se sufinancirani dio kamata iz novih kreditnih linija uplaćuje izravno bankama i tu nema nikakvih problema. Ponovno je urgirao vijećnik Konjić, još jednom ukazavši na činjenicu da je pitanje postavljeno županu, a odgovarao je pročelnik.

Ivan Hrajnek (HSS): – Može li ambulanta dobrovoljnog davanja krvi raditi bar jedan ili dva dana u tjednu i poslijepodne; kada će se raditi cesta Trnjanski Kuti-Zadubravlje i kada će biti završena cesta za Dubočac?

Zamjenica župana Suzana Bilić-Vardić će upit za ambulatnu proslijediti nadležnoj ustanovi, a ravnatelj ŽUC-a Ninčević je kazao kako će obje spomenute ceste biti dovršene ove godine.

KAKO IZBJEĆI SPOROVE OKO ZEMLJE

Stanislav Pajdić (HSS): - Nedavno smo imali prosvjed seljaka u Rešetarima. Što učiniti da se takve stvari ne ponavljaju?

Župan je odgovorio kako se čini ono što je ispravno: - Neka se poštuje zakon i neka funkcionira pravna država. Nezadovoljnih će uvijek biti, a svima nam je cilj da bude što manje ekscesa.

Darko Grivičić (HSS): Uskoro nas očekuje primjena IPA programa. Je li naša županija, kao neke druge, spremna za primjenu tog programa Europske unije. Hoće li župan proglasiti elementarnu nepogodu zbog blage zime (i pojave bolesti) te velike suše, što bi moglo rezultirati neostvarenjem referentnih prinosa?

Šimo Đurđević odgovara kako su Županija, UO za europske integracije i svi drugi među najspremnijima ne samo za IPA program već i sve druge projekte koji su pred nama. «O elementarnoj nepogodi ćemo razgovarati, a poznato je da smo i dosad uvijek brinuli o našim poljoprivrednicima», zaključio je župan.

 POVRAT POREZA BLOKIRA OPĆINE

Nenad Martić (HSS): - Neke se općine susreću s velikim problemima, a zbog obveze povrata poreza. Općinama od posebne državne skrbi novce za povrat daje država, a što će ostali? Nekim općinama upitno je funkcioniranje.

Župan ističe kako Županijska skupština jedino putem saborskih zastupnika može pokrenuti inicijativu izmjena zakona, ali da će učiniti sve što je moguće kako bi taj problem bio prevladan. Najavio je sazivanje svih načelnika i u razgovoru s njima pokušat će se iznaći rješenje.

Zdravko Konjić (HNS): - Upozoravam na nedolazak pojedinih članova Županijskog poglavarstva na sjednice Skupštine, a zamjenicu župana Bilić-Vardić pitam što je s obećanih pola plaće za djelatnika Saveza športova Nove Gradiške. Ujedno, pitam i kako riješiti problem korištenja novogradiških sportskih dvorana jer za neke od njih Županija putem decentraliziranih sredstava plaća sve režijske troškove, a istovremeno na drugom mjestu plaća po 200 kuna za sat korištenja dvorane. Zamjenika župana Lasla pitam može li Županija, kao jedan od suvlasnika, tražiti pokretanje stečaja u vrpoljačkoj Sušionici, a županu postavljam pitanje hoće li i Brodsko-posavska županija osjetiti višak u državnom proračunu o kojem je nedavno izvijestio ministar Šuker, te me zanima kako je župan u protekle 3,5 godine koordinirao sa saborskim zastupnicima iz V. izborne jedinice?

Suzana Bilić-Vardić: - Nije problem osigurati plaću za jednog djelatnika, to trebaju riješiti gradska i županijska zajednica športova. Nije logično da samo učenici Elektrotehničke škole koriste sportsku dvoranu koja je tako nedovoljno iskorištena, a Županija godišnje za nju izdvaja 400 tisuća kuna. Istovremeno, učenici Gimnazije nastavu tjelesne kulture imaju u društvenom domu, pa Županija i to plaća (200 kuna po satu). U Slavonskome Brodu Grad Slavonski Brod Tehničkoj školi naplaćuje 180 kuna za sat korištenja dvorane Brod, a Medicinskoj školi naplaćuje 110 kuna sat za tjelesnog u dvorani Sokol.

Zvonimir Laslo: - Županija nikad nije uplatila 10 milijuna kuna u temeljni kapital Sušionice, već je samo izdala jamstvo za kredit koji je platila država. Županija je samo platila 400 tisuća kuna kamata. Dakle, nismo suvlasnici Sušionice, ali treba reći i to da stečaj mora biti zadnje rješenje.

Župan Đurđević: - Normalno je da surađujem sa saborskim zastupnicima, a sigurno ćemo participirati i u ovom rebalansu državnom proračuna. Sredstva ćemo dobiti bilo putem Fonda za regionalni razvoj ili kroz programe Europske investicijske banke.

Zdravko Konjić je naglasio kako se prijedlog za pokretanje stečaja može dati i kroz rad Nadzornog odbora i Skupštine Sušionice te rekao: - Svima je jasno da je pokretanje rada Sušionice bila politička odluka. Hajdemo razriješiti agoniju. Inače, pitao sam župana kad se sastao sa saborskim zastupnicima?

 KORIŠTENJE RESURSA U OPĆINI GORNJA VRBA

Tomislav Vlajnić (HSP): - Postoji li mehanizam da Županija kontrolira korištenje resursa u općini Gornja Vrba, te što se radi na tom dijelu županije.

Župan je odgovorio da će ispitati tko kopa, gdje se kopa i zašto se kopa u općini Gornja Vrba, te najavio pisani odgovor, a iz klupa se čulo dobacivanje: - Protiv koga se kopa?!?

Ružica Vidaković (HSLS): - Kada će se realizirati prihod od prodaje čeličnog plinovoda?

Zamjenik župana Laslo odgovara kako je to regulirano ugovorom o koncesiji: «Sredstva neće biti uplaćena odjednom, već se koncesionar platiti u ratama, u skladu s dinamikom izgradnje plinske mreže».

S tim je odgovorm «službeno» završio Aktualni sat (ili sati), ali bilo je još govora o suradnji župana i saborskih zastupnika. Mato Gavran (SDP) i Ljubica Lalić (HSS) rekli su kako su sa županom u dvobrim odnosima, ali službeni sastanka praktično nikada se nije dogodio, dok je suradnju s prvim čovjekom županije pohvalio Zdravko Sočković (HDZ).

mk

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

8.6.2007.MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti