Županija

MIJENJATI POSLOVNIK U DIJELU KOJI REGULIRA AKTUALNI SAT

Sjednica Županijske skupštine

Datum objave: 8.6.2007.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Iako je i do sada bilo dosta sporenja pa i žučljivih rasprava oko načina postavljanja pitanja i odgovara pod najatraktivnijom točkom dnevnog reda, aktualnim satom, na ovotjednoj sjednici Županijske skupštine po prvi se put dogodilo da je predsjednica nakon isteka jednog sata unutar kojeg svi prijavljeni nisu stigli postaviti pitanja, zaključila točku dnevnog reda. No, na slijedeću nije uspjela tako lako i brzo krenuti jer je klub SDP-a zatražio i dobio stanku nakon koje je došlo do prepucavanja oko toga tko je kriv za predugi aktualni sat — vijećnici koji svoja pitanja predugo elaboriraju pretvarajući ih u rasprave ili predugi odgovori na “naručena” pitanja, no, svi su se složili da se pripreme izmjene poslovnika kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle. Uslijedila još jedna stanka, ona u kojoj je Zdravko Konjić zatražio sastanak skupštinskog Odbora za statut i poslovnik koji je većinom glasova ocijenio kako je odluka predsjednice Skupštine u skladu s poslovnikom. O završetku aktualnog sata na koncu je odlučeno glasovanjem s tim što je prihvaćen prijedlog o izmeni poslovnika

MARKO MILIĆ (HDZ):

- Kakvo je stanje ukupnog gospodarstva Brodsko-posavske županije? Osjete li se kakvi pomaci u poslovanju za 2006. godinu i za ovih nekoliko mjeseci 2007. godine, posebno u usporedbi s drugim županijama? Gdje smo kad se gleda hrvatski prosjek? Vidimo promjene, ali kakvi su konkretni pokazatelji?

- Nakon više godina gubitaka, ukupno gospodarstvo ove županije poslovalo je pozitivno i to s plusom od 126 milijuna kuna pri čemu je posebno značajno dobro poslovanje tvrtki iz grupacije ĐĐ. Broj zaposlenih kod poduzetnika veći su za 15,6 posto po čemu smo prvi među hrvatskim županijama jer je hrvatski prosjek ispod 10 posto. Ukupni prihodi gospodarstva povećani su za 31 posto po čemu smo, opet, prvi jer je državni prosjek 15,8 posto. Dobit je povećana za 54,4 posto po čemu smo na petom mjestu, a za 52,6 posto su povećane investicije u dugotrajnu imovinu i tu smo na drugom mjestu među hrvatskim županijama. Izvoz nam je gotovo dosegao prijeratnu razinu, 109 milijuna USD, a pokrivenost uvoza izvozom daleko je povoljnija od hrvatskog prosjeka. Za 3,6 posto smanjena je nezaposlenost, a zaposlenost je povećana za 1,5 posto, odgovorio je župan Šimo Đurđević.

MIŠO HIP (HDZ):

- Za ovu je godinu planirano proširenje državna cesta D 53 od Podvinja do Podcrkavlja pa me zanima u kojoj su fazi aktivnosti i kada će krenuti radovi?

- Riječ je o dionici u dužini od 5,9 km i o investiciji vrijednoj 30 milijuna kuna za koju su Hrvatske ceste raspisale međunarodni natječaj 30. travnja ove godine tako da u kratkom vremenu očekujemo i početak radova, glasio je, ukratko, odgovor župana Đurđevića.

ANTUN PIŠONIĆ (HDZ):

- Dio županijske ceste Oriovac - Kobaš u dužini od 1,8 km planirano je rekonstruirati prošle godine i dio posla je i odrađen, no, ostalo je završiti još oko 1000 metara. Ovaj dio je u tako lošem stanju da ugrožava promet i izrazito je opasan pa me zanima kada će biti saniran.

- Cijela dionica je trebala biti završena u 2006. godini, no, zbog nedostatnog priliva novca je ostavljena za ovu u kojoj će i biti sanirana, kratko je i jasno odgovorio ravnatelj ŽUC-a Tomislav Ninčević.

MIJO KULIĆ (SDP):

- Tko je obavezan i kada će znacima označiti prometnice unutar sela, konkretno kroz Šagovinu Cerničku čijom uskom cestom prometuju kamioni koji s Psunja izvlače trupce iako izvan naselja postoji šumarijska cesta. Ovu seosku cestu izgradili su sami mještani, a kako nije kategorizirana sami je moraju i održavati. Odgovor nadležnih je da nema znaka zabrane prometa kamionima!

- Za nekategorizirane ceste nadležna je jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju općina i ona treba na svom vijeću donijeti odluku o uređenju prometa na svom području za koju treba dobiti suglasnost policije. Kad je dobije, općina o svom trošku postavlja znakove, rekao je pročelnik Miroslav Jarić.

TOMISLAV VLAJNIĆ (HSP):

- Udruga za promicanje zdravog odgoja djece i mladih koja se bavi djecom s poteškoćama u razvoju koja ima prostorije u Domu za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu koje je sama uredila i stoga nije plaćala najam. Za mjesec dana istječe taj ugovor pa me zanima može li udruga računati na pomoć Županije tim prije što je dobiveno čvrsto obećanje zamjenice župana, pa i predsjednice Skupštine, da će problem sa smještajem i najmom biti riješen. Dakle, kako Županija namjerava pomoći ovoj udruzi? Moje drugo pitanje vezano je za velike štete na usjevima od glodavaca na području Gundinaca pa me zanima provodi li se i kako se provodi, odnosno kontrolira li se deratizacija po našim općinama. I treće — školu u Slobodnici koja pripada OŠ Ivana Mažuranića Sibinj pohađa 180 djece s tim da njih 90 od 5. do 8. razreda putuje u Sibinj, a znamenita je jer je dva puta otvarana, no, i dalje ima građevinskih nedostataka. Molio bih da se tijekom ljeta ti nedostaci pokušaju ukloniti kako bi sva djeca viših razreda iz Slobodnice mogla pohađati školu u svom mjestu.

- Udruga za poticanje zdravog razvoja djece prostor u Domu za stare i nemoćne Slavonski Brod čiji je vlasnik Zavod za mirovinsko invalidsko osiguranje, dobila je na natječaju koji vrijedi još četiri godine. Naime, inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koncem 2005. godine naredila je osnivaču Doma, odnosno Brodsko-posavskoj županiji da mora raspisati natječaj što je i učinjeno, rekao je, pojašnjavajući problematiku ravnatelj Doma za stare i nemoćne Mišo Matić. Da nadležno ministarstvo insistira na komercijalnom najmu prostora doma potvrdila i predsjednica Skupštine, ujedno i predsjednica UV Doma Ružica Vidaković koja je obećala da će svi zajedno učiniti sve da se problem riješi.

- OŠ u Slobodnici dovedena je u funkciju kakvu i treba imati područna škola jer je ona upravo to. Logično je da učenici i njihovi roditelje žele da se što manje putuje, no, to traži dodatnu gradnju u dosta novca dok, istovremeno, u Sibinju postoje svi uvjeti za suvremenu nastavu. Oštećenja u građevinskom dijelu će biti otklonjena, no, mora biti jasno da školu vodi ravnatelj, a ne područna učiteljica, odgovorio je župan Šimo Đurđević.

KLARA ŠČUKA (HSS):

- Općinsko vijeće Općine Gundinci promijenilo je odluku o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem i to tako da, iako za koncesiju nije bilo ništa predviđeno, sada se predviđa 340 ha. Za prodaju je bio planiran 771 ha, a novom odlukom je to svedeno na 565 ha dok je za zakup predviđeno 712 ha, a nakon izmjene to je 460 ha. Pitam prema kome se vodi ovakva politika koji ide za interesima trojice moćnika umjesto da se vodi računa i o malim stočarima o kojima je na prošlotjendoj stočarskoj izložbi govorio i ministar Čobanković. U radu Općinskog vijeća je bilo puno nepravilnosti pa pitam može li župan organizirati sastanak građana i branitelja Gundinaca s ministrom poljoprivrede kojimu je još 10. travnja upućena i peticija 200 mještana, ali odgovora nema.

- Još prethodna vlada prebacila je općinama na rješavanje ovaj vrući krumpir što nije dobro. Sve općine pa tako i Gundinci davno su napravile planove raspolaganja, a u njihovoj je ingerenciji i mijenjanje što su mnogi i napravili, dakako uz suglasnost nadležnog ministarstva. Dakako da ću pokušati dogovoriti sastanak s ministrom ili se nekim od njegovih suradnika zaduženih za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, rekao je župan Đurđević odgovarajući na vijećničko pitanje.

MIĆO TOMIČIĆ (HNS):

- Pitanje upućujem županu, Ministarstvu poljoprivrede i Državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a tiče se kriminalne i skandalozne odluke koju su donijele općine Sibinj i Bebrina za prodaju, odnosno za zakup zemljišta. Što kanite poduzeti da se takve kriminalne odluke zaustave, natječaj poništi i ponovi jer čemu, u protivnom, na tom području imati nazadak poljoprivrede i štetu na obiteljskim gospodarstvima i pravnim osobama. S tri godine zakašnjenja za Bebrinu je raspisan natječaj za zakup za 1100 ha ribnjaka, a u Sibinju za prodaju 340 ha zemljišta. Elementi iz ponuda nisu uobzireni nego su općine donijele odluke na temelju uputa iz svojih stranaka pa su prihvaćeni oni koji po svim kriterijima iz natječaja i zakona nemaju uvjete dok poljoprivrednici i gospodarstva koji su jedini imali prave uvjete i prvenstvo svoje pravo nisu ostvarili. Odluka za prodaju nije niti objavljena, a još je veći skandal, kriminal s elementima iznuđivanja dogodio se u Bebrini gdje je izabrano gospodarstvo Kukec koje je osnovano dva tjedna prije natječaja i o ribnjičarstvu ne zna ništa. Hoće li se svi nadležni zauzeti da se natječaj poništi i ponovi?

- Neka funkcioniraju institucije i neka pravna država radi svoj posao. Onaj tko smatra da je zakinut neka se žali institucijama i postupak će se pokrenuti, a podsjetio bih da je dogovoreno da natječaj raspisuje općina na čijem su području najveće površine, odnosno Bebrina ali da se imenuje povjerenstvo koje Općinskom vijeću predlaže odluku koja mora dobiti suglasnost ministarstva, glasio je, ukratko, odgovor župana. Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović bio je izričit u tvrdnji da je sve u vezi natječaja i odabira ponuđača bilo u skladu sa zakonom. Tomo Grgić iz Zbjega, očito nezadovoljan ishodom, nije dostavio dokaz o izmirenju 174.000 kuna duga prema općinskom proračunu tako da je ponuda Davora Kukeca bila jedina kompletna u svih deset traženih elemenata. "Prepucavanje" između vijećnika Tomičića i župana Đurđevića oko toga je li Grgić dužan općini ili nije, odnosno ispunjava li Kukec uvjete ili ne, prekinula je predsjednica Županijske skupštine Ružica Vidaković.

JELENA VUKOVIĆ (HDZ):

- Što je sa županijskim kreditnim programom za male i srednje poduzetnike i obrtnike. Naime, nedavno su se čule najave o njegovom nastavku kao i o novim programima koje će provoditi županija u suradnji s nadležnim ministarstvom i poslovnim bankama. Kakvo je stanje u našoj županiji?

- Nedavno su promovirani novi kreditni programi i programi potpora. Upravo danas ministar gospodarstva Vukelić potpisuje dva ugovora o nastavku kreditnog programa lokalni projekti razvoja poduzetnika, mikrokreditiranje, te o regionalni jamstvenim instrumentima koji će pratiti programe. Danas je tamo zamjenica župana Suzana Bilić Vardić koja će ih potpisati u ime brodsko-posavske županije pa se nadam će do sezone godišnjih odmora ovi programi biti stavljeni u funkciju. Što se tiče potpora, ove smo se godine značajno angažirali kako bi u njima što više participirali pa je samo s naslova županijske razvojne agencije CTR-a otišlo otišlo više od sto zahtjeva naših poduzetnika. Zaprimili smo i zahtjeve za financiranje projekata industrijskih zona za 12 jedinica lokalne samouprave i vjerojatno ćemo ih još danas dostaviti Ministrastvu gospodarstva, glasio je, ukratko prepričan odgovor pročelnika Stjepana Bošnjakovića.

RATIMIR SANTIĆ (SDP):

-Što je s dugo planiranom gradnjom nove zgrade Policijske uprave brodsko-posavske za koju postoji građevinska dozvola? Očito je da je ova Vlada neće graditi! Hoće li radovi početi u predizbornoj kampanji ili se od nje odustaje? Drugo pitanje vezano je za informaciju o prekidu prijevoza na nekim autobusnim linijama pa pitam župana što kani poduzeti. Hoće li, obzirom na poseban prijevoz učenika školska godina moći normalno završiti? I treće, da li se kod davanja riječi za postavljanje vijećničkih pitanja poštuje poslovnik koji ne predviđa klubove? Ako treba mijenjati poslovnik, onda ga mijenjajmo!

- Nakon posljednje sjednice Vlade dobili smo dokument o pokretanju natječaja za gradnju zgrada policijskih uprava u tri županije, između ostalih i u Brodsko-posavskoj, a što se tiče prijevoza točno je da je Slavonijatrans odustala od nekih linija no dogovoreno je da još ovaj tjedan obavljaju prijevoz, odgovorio je župan Đurđević nakon čega je predsjednica Skupštine Ružica Vidaković zbog isteka vremena predviđenog za aktualni sat okončala ovu točku dnevnog reda uputivši vijećnike koji nisu došli na red da pitanja dostave u pisanom obliku u kojem će dobiti i odgovore.

M. Ravlić

Ostale novosti

6.5.2017.Kandidacijske liste za Lokalne izbore 2017.

8.7.2016.Za obnovu pet škola 9,3 milijuna kuna

1.7.2016.Diplomski studij sestrinstva

27.5.2016.Imamo što pokazati

6.5.2016.Uvijek na ponos, nikad u zaborav

29.4.2016.U prodaji tek po 1 ili 2 hektara

1.4.2016.Bolje nego prije

4.3.2016.Slavonski namještaj u Splitu

26.2.2016.Razminirana i posljednja njiva

19.2.2016.Potpora poduzetnicima

29.1.2016.Obljetnice iz Domovinskog rata

15.1.2016.Stipendije - tko, kako i koliko?

25.9.2015.Sjednica u roku

11.9.2015.Pomoć djeci, roditeljima i sustavu

3.7.2015.Osam sati, bez tenzija

5.6.2015.Master plan razvoja prometa

29.5.2015.Zelena i plava Hrvatska na jednom mjestu

29.5.2015.Izvršenje proračuna i izvješća

30.4.2015.Prvi smo ušli u Okučane!

30.4.2015.Pomoćnici u nastavi olakšanje su i učiteljima

10.4.2015.Mnoštvo tema, dobro odrađeno

6.3.2015.Dan Civilne zaštite

27.2.2015.Tko opstruira izgradnju termoelektrane?

13.2.2015.Žurne službe aktivno

19.12.2014.Usvojen županijski proračun za 2015. godinu

26.9.2014.O kadrovskim pitanjima, reviziji, proračunu, zdravstvu...

18.7.2014.Izvješća o prošlogodišnjem proračunu te o stanju gospodarstva i poljoprivrede

13.6.2014.Kraći dnevni red - kvalitetniji rad

30.5.2014.Elementarna nepogoda na području cijele županije

16.5.2014.Vladina politika na štetu Slavonije

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

2.5.2014.Hvala braniteljima!

18.4.2014.Kreće realizacija velikih projekata

11.4.2014.Jedna ostavka i puno izvješća

21.2.2014.Općinski sudovi moraju ostati u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

31.1.2014.Šezdesetak izlagača, predstavljanje programa ruralnog razvoja i predavanja

20.12.2013.Kupljena oprema za ronioce i radioamatere

29.11.2013.Projekt za budućnost

22.11.2013.Novi Centar za biotehnološka istraživanja

31.10.2013.Prihvaćen srednjoročni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva

27.9.2013.Policijska uprava brodsko-posavska među najboljima

13.9.2013.Sedam i pol sati o šest točaka

10.5.2013.Prikazana najljepša grla konja i krava u Slavoniji

19.4.2013. Dan Brodsko-posavske županije

12.4.2013.Sjednica prekinuta, nastavak će odraditi vijećnici novog saziva

5.4.2013.Mine!

29.3.2013.Sanirana odluka o sanaciji

8.3.2013.Suvremena tehnologija nadohvat slavonskih poljoprivrednika

1.3.2013.Bolnice, ipak, idu u sanaciju

1.2.2013.Stotinjak izlagača te niz predavanja i predstavljanja zakona

14.12.2012.Maratonski dnevni red

9.11.2012.U rekonstrukciju i gradnju cesta uloženo 17,5 milijuna kuna

12.10.2012.Županija sufinancira program uzgoja svinja

21.9.2012.Prvo zasjedanje nakon ljetne stanke

7.9.2012.Županije imaju i agencije i projekte, ali trebamo suradnju s državom

20.7.2012.Najbolje orali Kadić i Vučković

13.7.2012.O zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i gospodarstvu

29.6.2012.Volio bih novo znanje primijeniti i kod nas

20.4.2012.Sačuvati cjelovitost i ovlasti

6.4.2012.Poznati dobitnici županijskih priznanja u 2012. godini

30.3.2012.Županijsko izaslanstvo u Poljskoj

16.3.2012.Budmo - živjeli!

16.3.2012.Prihvaćena izvješća za prošlu i odobreni planovi za ovu godinu

3.2.2012.VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

22.12.2011.REBALANS OVOGODIŠNJEG I PRORAČUN ZA SLJEDEĆU GODINU

21.10.2011.ZVONIMIR MARKOTIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

22.7.2011.DESET TOČAKA U REKORDNOM ROKU

24.6.2011.U BORBI ZA KONKURENTNOST

3.6.2011.MANIFESTACIJA U SLUŽBI RAZVOJA SELA I POLJOPRIVREDE

13.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

6.5.2011.POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA BROĐANA, ALI I OKOLIŠA U REGIJI

6.5.2011.16. OBLJETNICA BLJESKA

6.5.2011.EUROPSKI TJEDAN U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

29.4.2011.I SLAVONIJA JE DIO TURISTIČKE HRVATSKE

15.4.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1.4.2011.PRIVREMENI POSAO KAO SPAS

18.3.2011.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

11.3.2011.STIŽE STALNA OPREMA ZA MJERENJE BENZENA

11.3.2011.POČETAK RADA UREĐAJA MAGNETSKE REZONANCE

18.2.2011.3.600 potencijalnih popisivača

4.2.2011.STOTINU IZLAGAČA IZ CIJELE HRVATSKE I NIZ KORISNIH PREDAVANJA

17.12.2010.NA DNEVNOM REDU PRORAČUN I DOKUMENTI VEZANI ZA NJEGOVO DONOŠENJE

3.12.2010.KAKO JE TO BITI ŽUPAN?

26.11.2010.UZ BROJNA IZVJEŠĆA, PRIHVAĆEN REBALANS PRORAČUNA

12.11.2010.OBILJEŽENE DVIJE VRIJEDNE OBLJETNICE

5.11.2010.ZA RAZVOJ TURIZMA VIŠE OD 1,5 MILIJUNA KUNA

29.10.2010.SVEČANO OTVOREN NOVI URED CTR-a

21.10.2010.PODUZETNICIMA BESPOVRATNO GOTOVO 900 TISUĆA KUNA

15.10.2010.PROBLEMATIČNI SU NASTAVAK PLINOFIKACIJE I KONCESIJE

1.10.2010.PRIHVAĆENA IZVJEŠĆA

16.7.2010.UPISI, KOMARCI, SVAČIĆEVA ULICA, ĐURO ĐAKOVIĆ…

24.6.2010.KAP PO KAP

11.6.2010.ŠTETE NESLUŽBENO PROCIJENJENE NA VIŠE STOTINA MILIJUNA KUNA

4.6.2010.MANIFESTACIJA KOJA DOPRINOSI RAZVOJU SELA I POLJOPRIVREDE

21.5.2010.OTVORENA POTPUNO OBNOVLJENA KUHINJA

7.5.2010.SVIMA ČESTITKE, A NAJZASLUŽNIJIMA PRIZNANJA I NAGRADE

23.4.2010.KOMŠIJE TRUJU, SUSJEDI TRPE

9.4.2010.STARI DOM DOBIO NOVO RUHO

19.3.2010.Počinje dogradnja OŠ "Ljudevit Gaj" u Lužanima

5.3.2010.ŽUC NAPOKON U VLASTITOM PROSTORU

26.2.2010.VIJEĆNICI ODRADILI POSAO U REKORDNO KRATKOM VREMENU

19.2.2010.JOŠ 3,3 MILIJUNA KUNA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

6.2.2010.VELIKO NESLAGANJE I NEGODOVANJE PREDLOŽENIM RJEŠENJIMA

22.1.2010.DVORANA ZA BUDUĆNOST

18.12.2009.ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

11.12.2009.U PROJEKTU SMO OKRUPNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

27.11.2009.PRVA PRAVA RADNA SJEDNICA U NOVOM MANDATU

13.11.2009.U PRVIH STO DANA NASTAVLJEN KONTINUITET IZVRŠNE VLASTI

30.10.2009.DO ISPRAVA IZ KATASTRA ZA SAMO DESET MINUTA

23.10.2009.SANACIJA ODLAGALIŠTA U TIJEKU, A GRADNJA ŽUPANIJSKOG CENTRA NIJE DALEKO

9.10.2009.ZDRAVKO SOČKOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

2.10.2009.STRANKE I NEZAVISNI VIJEĆNICI OKUPLJENI OKO HDZ-a OSIGURALI SKUPŠTINSKU VEĆINU

18.9.2009.BRODSKA BOLNICA - OGLEDNI PRIMJER USPJEŠNE REFORME

11.9.2009.Mjerna stanica do prosinca

4.9.2009.Kako smanjiti cijene prijevoza do škole

28.8.2009.MILIJUN I POL KUNA ZA MJERENJE ZAGAĐENOSTI ZRAKA

10.7.2009.KONSTITUIRANA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

24.4.2009.PRVI PROIZVOĐAČ TREŠANJA U PLASTENIKU U HRVATSKOJ I TREĆI U EUROPI

6.4.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

20.3.2009.GOTOVO 140 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

27.2.2009.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

12.12.2008.Što su pitali vijećnici

5.12.2008.DOGOVORENA SURADNJA U ZAŠTITI OKOLIŠA I KONTROLI KVALITETE VODE I ZRAKA

14.11.2008.MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVITKA NAJVEĆI JE INVESTITOR U ŽUPANIJI

31.10.2008.ŽUPANIJA PLAĆA NADZOR ISPRAVNOSTI VODE U JAVNOJ VODOOPSKRBI

24.10.2008.OKO 170 MILIJUNA KUNA DRŽAVNOG NOVCA ZA POLJOPRIVREDU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

17.10.2008.Cijela županija treba biti područje od posebne državne skrbi

10.10.2008.ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI

3.10.2008.ŽUPANIJA I OPĆINE OSIGURAT ĆE BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE SREDNJOŠKOLCE

9.5.2008.DAN ŽUPANIJE U OZRAČJU OPTIMIZMA i NADE

2.5.2008.BLJESAK JE BIO PREKRETNICA

4.4.2008.POTENCIJALI ŽUPANIJE PRED OČIMA CIJELE HRVATSKE

21.3.2008.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

1.2.2008.DANIJEL MARUŠIĆ NOVI JE ŽUPAN, A ZDRAVKO SOČKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

18.1.2008.U SABORSKIM KLUPAMA I IZVAN NJIH

28.12.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

14.12.2007.Šagulje-Ivik — regionalni centar

7.12.2007.OD STOPOSTOTNE POPUNJENOSTI — DO POČETKA PLANIRANJA

23.11.2007.Aktualni sat Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

19.10.2007.U PET GODINA BESPOVRATNIH POTPORA PET OPĆINA NIJE OSTVARILO NI KUNE

5.10.2007.Sjednica Županijske skupštine - Aktualni sat

20.7.2007.O MLIJEKU, CESTAMA, NOVCIMA, KOPANJU...

5.5.2007.DAN ŽUPANIJE OBILJEŽEN U OZRAČJU OBEĆAVAJUĆIH GOSPODARSKIH POMAKA

13.4.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI?

2.3.2007.Tržište Kine otvoreno za hrvatsku izvoznu ofenzivu

16.2.2007.ŠTO SU PITALI VIJEĆNICI

8.12.2006.SLAVONIJA NIKAD NIJE IMALA VIŠE PROJEKATA

1.12.2006.PRORAČUN ZA NAREDNU GODINU GOTOVO ZA 13 POSTO VEĆI OD OVOGODIŠNJEG

24.11.2006.REALAN RAST PRORAČUNA ZA GOTOVO 16 POSTO

30.10.2006.Bandera nasred ceste! Ili, cesta nasred bandere!

29.9.2006.Veleučilište u Slavonskom Brodu

25.8.2006.Hitna pomoć na auto-cesti