Eurointegracija

PRVI TEČAJ MEDICINSKE SURADNJE LONDONA I SLAVONSKOG BRODA

Datum objave: 5.10.2007.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

U Slavonskom Brodu je održan prvi međunarodni tečaj medicinske suradnje u organizaciji Podružnice HLZ-a Slavonski Brod, Udruge urgentne medicine Panonska Hrvatska i Londonske hitne službe.

U subotu je na brodskom Korzu održan praktični dio tečaja, u kojem su poredLondonske hitne službe i medicinskog tima Slavonskog Broda sudjelovali i pripadnici PU brodsko- posavske, Javne vatrogasne postrojbe Slavonskog Broda te učenici Srednje medicinske škole.

Organizator tečaja predsjednik Podružnice HLZ-a dr. Boris Hrečkovski je kazao da je postignut planirani cilj te da su u Slavonskom Brodu stvoreni preduvjeti zautemeljenje međunarodnog edukacijskog centra vanbolničke zaštite.

Pripadnici Londonske hitne službe su boravak u Brodu ocijenili fantastičnim. Zahvalili su se na gostoprimstvu, dobroj organizaciji, smještaju, ugostiteljskoji turističkoj ponudi, pohvalili su jednostavnost i toplinu građana koje su upoznali i što je najvažnije žele ponovo doći u Slavonski Brod.

Dr. Hrečkovski je jučer dobio poruku iz Londona u kojoj je skupina Londonske hitne službe koja je boravila u Brodu izrazila želju da sljedeći puta duže boravi u Brodu, između 5 do 7 dana, te da uz edukaciju bolje upozna grad i okolicu. Planiran je dolazak više timova Londonske hitne službetijekom godine zbog edukacije osoblja, što uistinu znači stvaranje međunarodnog edukacijskog centra u Slavonskom Brodu. - Naš cilj nije stvaranje centra izvrsnosti za Hrvatsku, već za cijelu istočnu Evropu. To je projekt koji nam se nudi, imamo viziju i znamo kako ćemo je ostvariti. Direktor Svjetske banke za zdravstvo za Europu i centralnu Aziju dobio je izvještaj o tečaju u Slavonskom Brodu, ocijenio ga izvrsnim i obećao suradnju. I Hrvatska liječnička komora i Hrvatski liječnički zbor podržavaju ovaj projekt stvaranja medunarodnog edukacijskog centra u Slavonskom Brodu.

Bit praktične vježbe na Korzu je bila na jednom mjestu zajednički rad hrvatskih liječnika, medicinskih tehničara, policije, vatrogasaca i Londonske hitne službe. To je poruka i slika koja će biti objavljena u časopisu Londonske hitne službe koji se distribuira po cijelom svijetu a jasno je da će to biti i promocija Slavonskog Broda.

- Tijekom tečaja mi nismo učili medicinu, jer su algoritmi i postupci poznati, već organizaciju rada i ono što je najvažnije razmijenili smo iskustva i dobili odgovore na pitanja od službe koja je davno prošla fazu razvoja u kojoj se mi sada nalazimo. Britanci su primijetili da hrvatski medicinari, policajci i vatrogasci nemaju status i ulogu u društvu koja im pripada. Poručili su nam - počnite danas i uspjet ćete za 10 godina. Ništa se ne može postići preko noći. Englezi žele investirati u naš kraj, a ne samo uz jadransku obalu. Pozitivne ocjene i boravak Londonske hitne službe dobar su znak svima koji žele kupovatinekretnine i koristiti usluge seoskog turizma u našoj županiji, jer će imati i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.Putovati svijetom, živjeti na obroncima Dilj gore, trošiti svoju mirovinu u Hrvatskoj nije fantazija, već ostvariva mogućnost.Bitna jesigurnost i briga za zdravlje, što je i najvažnije u životu. Zahvaljujemo se svim kolegama, građanima i organizacijama koje su nam pomogle u pripremi tečaja i dali nam podršku, zaključio je dr. Hrečkovski.

K. B.

Ostale novosti

8.7.2016.Tko je dobio, a tko izgubio

25.3.2016.Plodovi ubrani i podijeljeni sugrađanima

4.3.2016.Ubrali prve plodove

9.10.2015.Djeca oduševljena

10.7.2015.Novi kurikulum za nova znanja

8.5.2015.Kreativno i edukativno

13.2.2015.Igrom do govora

13.2.2015.Projekt ME4CataLOgue

6.2.2015.Lokalni info centar za mlade Bebrina

30.1.2015.Pokreni sebe u svojoj lokalnoj zajednici

17.10.2014.Sve više odgojitelja želi na edukativne radionice

16.5.2014.Debate, nastupi i izleti u multikulturalnom tonu

9.5.2014.Mogućnosti u novoj - europskoj obitelji

12.4.2013.Birajmo najbolje!

1.3.2013.Zelena oaza

11.5.2012.Bogat i raznovrstan program

2.7.2010.U ŠEST DANA BICIKLISTI POVEZALI OSAM ŽUPANIJA

28.5.2010.Europski uspjeh ekipe OŠ “I. G. Kovačić” iz Slavonskog Broda

14.5.2010.PRAZNIK RADOSTI I KREATIVNOSTI

11.2.2010.DRŽAVA UVODI RED U PROIZVODNJU I PRODAJU DOMAĆE RAKIJE

11.5.2007.Za Europu s manje nepoznanica