Stranački život

BROĐANIN NA ČELU HSP-a?

Tko će zamijeniti Antu Đapića?

Datum objave: 27.8.2009.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod

Izborni sabor HSP-a održat će se u studenome i sadašnji predsjednik Anto Đapić neće se kanidirati za predsjednika stranke. Za sada se spominju dva kandidata za predsjednika HSP-a Tomislav Vlajnić iz Brodsko-posavske županije i saborski zastupnik Danijel Srb. Što o događanjima unutar HSP-a govore čelni ljudi najjačih podružnica, brodsko-posavske i slavonskobrodske

Tomislav Vlajnić, predsjednik ŽV HSP-a Brodsko-posavske županije

NAKON ODLIČNOG IZBORNOG REZULTATA LOGIČAN SLIJED JE KANDIDATURA

- Hrvatska stranka prava postigla je na prošlim izborima najbolje rezultate upravo u Brodsko-posavskoj županiji i Gradu Slavonskom Brodu. Jedna smo od najkvalitetnijih podružnica, a to smo priznanje dobili i od vrha stranke. Pokušali smo biti perjanica događanja, a s obzirom na odličan izborni rezultat logičan slijed je bio i zahtjev HSP-a Brodsko-posavske županije za resturkutiranjem vrha stranke. Stoga me je i ŽV HSP-a predložilo kao kandidata za predsjednika stranke. Naš cilj je bio da HSP postane prepoznatljiva snaga na političkoj sceni Hrvatske što smo i ostvarili. Želja nekih je da se politička scena podijeli na ljevicu i desnicu, ali mi to ne želimo, nama je isključivi cilj socijalni program. Želimo sve pravaške opcije podvesti pod jednu zastavu, nije nam cilj da se dijelimo. Na podjele unutar HSP-a bilo je utjecaja izvana, radilo se o liderskim ambicijama pojedinaca. No, pravaši su pokazali, a to potvrđuju i rezultati lokalnih izbora, da se itekako mogu ujediniti.

Mirko Duspara, predsjednik GO HSP-a Slavonski Brod

ĐAPIĆ SE POVLAČI

- Jedna smo od najvećih i najjačih podružnica u državi. Nismo bili za hajke i “skidanje glava” na ovaj način, tražili smo da se sve legalno obavi — dakle, unutar stranke te da se prema Statutu pripremi sabor stranke. Mislim da smo u tome uspjeli. Nismo bili za to da se osniva nova stranka jer to ne vodi ničemu. Po meni bi trebalo sjesti i pokušati privući i ostale pravaške opcije HSP-u jer imamo realno dobre šanse s obzirom na sve ovo što HDZ nije dobro napravio u državi da će većina glasača tražiti neko drugo rješenje, a to može biti samo stranka desno orijentirana koja razmišlja o budućnosti ove države. Prekjučer sam razgovarao s predsjednikom Đapićem i on je spreman povući se. Slažem se s njim da nije trebalo biti hajke, jedino naša podružnica nije dizala halabuku. Na lokalne izbore smo izašli samostalno i ostvarili daleko najbolje rezultate u državi, pa je i normalno da imamo svog kandidata za predsjednika stranke. Imamo dva mjeseca da pripremimo sabor i izaberemo novog predsjednika stranke i okrenemo novo lice HSP-a.

M. K.

Ostale novosti

14.2.2014.Spremni smo preuzeti vlast!

4.7.2013.Financijski izvještaj izborne kampanje Marka Pavića

8.2.2013.Domoljublje, tradicija i zajedništvo snaga su HDZ-a

24.8.2012.Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

17.8.2012.Rušenje vijeća i (grado)načelnika, odnosno skupštine i župana u paketu

18.8.2011.POVJERENIK DANIJEL MARUŠIĆ

17.10.2008.Nitko nije amnestiran!

17.10.2008.I DALJE TRAŽIMO OSTAVKE ODGOVORNIH

18.4.2008.ZDRAVKO SOČKOVIĆ PONOVNO PREDSJEDNIK

12.9.2007.MINI SABOR HDZ-a

2.4.2007.GRAĐANI SU SVOJE REKLI - JE LI IH TKO ČUO?

23.2.2007.NEKA BIRAČI ODLUČE

9.2.2007.ŽELIM STVORITI UVJETE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE

7.12.2006.ZDRAVKO SOČKOVIĆ STAVIO U MIROVANJE SVOJ VIJEĆNIČKI MANDAT

30.11.2006.HSP nije problem nego rješenje za Hrvatsku!

20.10.2006.ODLUKA U RUKAMA SANADERA?

19.10.2006.PODRŽAVAMO KOALICIJU U GRADU

11.10.2006.Političko trgovačko poduzeće - bankrotiralo