Stranački život

HSP nije problem nego rješenje za Hrvatsku!

U Slavonskom Brodu održan redoviti izvještajni zbor ŽV-a Hrvatske stranke prava

Datum objave: 30.11.2006.
Posavska hrvatska, Slavonski Brod
  • Glavni gost skupa, Anto Đapić osvrnuo se na trenutno najaktualniju političku temu Hrvatske - pritvaranje Branimira Glavaša i uz to vezane buduće odnose HDZ-a i HSP-a ali i na našu lokalnu višemjesečnu krizu u odnosima ovih dviju stranaka
  • Na «brodsku krizu» u svom se obraćanju osvrnuo i predsjednik ŽV HSP-a Tomislav Vlajnić koji je podnio izvješće o radu u prošloj te plan rada stranke za narednu godinu

U prepunoj kinodvorani Hrvatskog doma, u nazočnosti 395 izaslanika te brojnih gostiju, ŽV HSP-a Brodsko-posavske županije u prošli je petak održalo svoj redoviti, godišnji izvještajni zbor. UZ goste iz središnjice stranke, predsjednika Antu Đapića, glavnog tajnika Vladu Jukića i dopredsjednika Glavnog stana Peru Ćorića te stranačke kolege iz Požege i Vukovara Radoslava Galića i Nikolu Tota ovom velikom pravaškom skupu nazočili su i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, Ivica Gavran i Miroslav Kelava te drugih političkih stranaka - Davor Vlaović (HSS), Vanja Krnjić (HSLS), Željko Landeka (HNS), Jakov Crnogorac (HB), Petar Bašić (DC) i Nikica Stevanović (AHRSS) te Petar Hajnal u ime Hrvatskog domobrana.

Nakon pozdrava gostiju iz drugih stranaka, sve je okupljene, kao prvi pravaš Slavonskog Broda ali i brodski gradonačelnik, pozdravio Mirko Duspara nakon kojeg se za govornicu popeo predsjednik HSP-a Anto Đapić. Đapić se u svom govoru osvrnuo na trenutno najaktualniju političku temu Hrvatske - pritvaranje Branimira Glavaša i uz to vezane buduće odnose HDZ-a i HSP-a, ali i na našu lokalnu višemjesečnu krizu u odnosima ovih dviju stranaka koje koaliraju u Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji. Uz pohvale svojim domaćinima od kojih, kako je rekao, očekuje da budu stup sljedećih parlamentarnih izbora u V. izbornoj jedinici, Đapić je za 9. prosinca najavio i veliki pravaški skup u Zagrebu kojim će biti obilježene čak tri velike obljetnice - 145. godišnjica osnivanja HSP-a, 111 godina od smrti Oca domovine dr. Ante Starčevića i 15 godina obnove rada stranke. Na tzv. brodsku krizu u svom se obraćanju stranačkim kolegama osvrnuo i predsjednik ŽV HSP-a Tomislav Vlajnić koji je podnio izvješće o radu u prošloj godini, a u drugom dijelu skupa i plan rada stranke za narednu godinu.

ANTO ĐAPIĆ, predsjednik HSP-a

HSP JE I NA NACIONALNOJ I NA LOKALNOJ RAZINI SPREMAN NA SVE IZAZOVE

  • HSP nikada u povijesti svoje stranke nije bio snažniji i organiziraniji, a stvarnjem hrvatske države osuvremenili smo svoj program i mi smo, uz to što smo korijen Hrvatske, i njezina budućnost - HSP nije problem nego rješenje za Hrvatsku!

- Očuvanje temeljnih vrijednosti naše stranke u ovom je trenutku puno važnije nego moguća poslijeizborna parlamentarna koalicija s HDZ-om. U ovom terenutku mi nemamo razloga biti niti samozatajni niti skromni jer mi moramo pobijediti HDZ na slijedećim parlametarnim izborima. Mi smo se na političkoj sceni, na poziciji desno od centra, pokazali kao vjerodostojni i dosljedni te da držimo do dane riječi. Dali smo do znanja da temeljnu hrvatsku vrijednost, odnosno Domovinski rat, ova stranka nema pravo prodati niti će to ikada učiniti. Ovaj slučaj nadilazi slučaj Branimira Glavaša, ovo je kulminacija slučaja da se obrambeni Domovinski rat pretvori u građanski rat, a mi na to nikada nećemo pristati. Istodobno dok državni vrh odlazi u Vukovar i sjeća se onoga od prije 15 godina, oduzima se dignitet hrvatskom generalu i daje mu se manje šansi za normalno suđenje nego na suđenju u Haagu i mi na to ne možemo pristati. Vlast, lokalna ili nacionalna, ništa je u usporedbi s očuvanjem temeljnih vrijednosti našeg naroda i niti jedan pravaš ih nema pravo zbog bilo kojih i bilo čijih ambicija dovoditi u pitanje. Mi smo tu podvukli crtu i apsolutno smo spremni, i u Hrvatskoj i ovdje u Brodu, na sve izazove. To nije marketinški i politički korisna tema nego najteža tema koji stoji pred nama! Bez očuvanja ovih temeljnih vrijednosti nema ni gospodarskog oporavka jer je tijekom rata provedena kriminalizacijska privatizacija koju niti jedna politička stranka do sada nije željela ispraviti ali mi ćemo dati sve od sebe da to ispravimo. Ovdje u Slavonskom Brodu šaljemo jasnu poruka HDZ-u - spremni smo na svaku opciju! Ako HDZ napravi vlast s HB-om, bit ćemo im snažna opozicija, ali nema prodaje našeg gradonačelnika koji se pokazao čvrstim, poštenim i odgovornim. Ako HDZ želi ponovni dogovor i hoće redefinirati naše odnose i suradnju, spremni smo i na to. No, posebno smo spremni, želi li to i HDZ, izaći na nove izbore i odmjeriti snage u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji te da vidimo tko je u «brodskoj krizi» bio u pravu, a tko u krivu! Nismo stranka koja je nekorektna prema partnerima i kada stanemo iza njega, stojimo do kraja, no korektan odnos mora biti obostran. HSP je i u Brodu i u Osijeku pokazao da može, zna i hoće drugačije i kvalitetnije voditi vlast kada je ima. Na to smo spremni i na nacionalnoj razini i uvjeravam vas da mogu i hoću biti bolji predsjednik Vlade od Ive Sanadera!

TOMISLAV VLAJNIĆ, predsjednik ŽV HSP-a Brodsko-posavske županije

ZALAGAT ĆEMO SE ZA KOMUNALNU INFRASTRUKTURU

- U realizaciji organizacijskih ciljeva HSP je ispunio svoje ciljeve, a što se tiče onih političkih, manje-više smo, kao pozicija ili opozicija, prisutni u gotovo svim općinama naše županije. Time smo, s jedne strane, zadovoljni jer smo se po prvi put pojavili u toj poziciji, no s druge smo strane upoznali probleme za koje smo znali da postoje ali smo ih možda mogli kvalitetnije riješiti. U koaliciju smo ušli otvorenog srca pristajući i na neke kompromise, ukoliko će se realizirati projekti koje smo dogovorili prije ulaska u koaliciju, a vezani su za unaprjeđenje kvalitete života na tom terenu pri čemu smo mali čvrsto obećanje koalicijskih partnera da ćemo od središnje vlasti dobiti znatu pomoć za njihovu realizaciju. Mi smo te svoje stavove pokušali nametnuti koalicijaskim partnerima što je prikazano kao sukob interesa koji zaista postoje, ali HSP ne stoji iza njih. Bez obzira na veliko kočenje, odlučili smo pokušati realizirati svoje projekte, a koliko ćemo u tome uspjeti ovisi o podršci svih vas i mislim da smo na dobrom putu. Temelj naše daljnje aktivnosti, stoji to u programu rada ŽV HSP-a za narednu godinu, zalaganje je za poboljšanje uvjeta života u svim dijelovima županije i to kroz gradnju komunalne infrastrukture. Kroz sudjelovanje u vlasti zalagat ćemo se za projekte u vodoopskrbi i odvodnji pa tako «guramo» projekt za općinu Bukovlje i za zapadni dio županije, za industrijske zone poput one u Donjim Andrijevcima i Industrijskom parku, za uređenje osam brodskih trgova sa skulpturama iz bajki Ivane Brlić Mažuranić i stadion, ali i za sudjelovanje u ranije prepoznatim i pokrenutim projektima.

Ostale novosti

14.2.2014.Spremni smo preuzeti vlast!

4.7.2013.Financijski izvještaj izborne kampanje Marka Pavića

8.2.2013.Domoljublje, tradicija i zajedništvo snaga su HDZ-a

24.8.2012.Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

17.8.2012.Rušenje vijeća i (grado)načelnika, odnosno skupštine i župana u paketu

18.8.2011.POVJERENIK DANIJEL MARUŠIĆ

27.8.2009.BROĐANIN NA ČELU HSP-a?

17.10.2008.I DALJE TRAŽIMO OSTAVKE ODGOVORNIH

17.10.2008.Nitko nije amnestiran!

18.4.2008.ZDRAVKO SOČKOVIĆ PONOVNO PREDSJEDNIK

12.9.2007.MINI SABOR HDZ-a

2.4.2007.GRAĐANI SU SVOJE REKLI - JE LI IH TKO ČUO?

23.2.2007.NEKA BIRAČI ODLUČE

9.2.2007.ŽELIM STVORITI UVJETE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE

7.12.2006.ZDRAVKO SOČKOVIĆ STAVIO U MIROVANJE SVOJ VIJEĆNIČKI MANDAT

20.10.2006.ODLUKA U RUKAMA SANADERA?

19.10.2006.PODRŽAVAMO KOALICIJU U GRADU

11.10.2006.Političko trgovačko poduzeće - bankrotiralo